Shock!

április 21.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Old Man's Child: brutálisabb és dallamosabb

Old Man's ChildAz Old Man's Child az elmúlt évek alatt néha megfogyatkozva, de töretlenül alkotott Galder keze alatt. Most újra sikerült összehozni a régi felállás több tagját egy új album erejéig, vagy talán végleg. Erről és a zenekar jövőjéről beszélgettem a nem éppen jó hangulatban lévő Galderrel.  

Először mesélj valamit az új albumról, a Revelation 666-ről!

Ez az eddigi legbrutálisabb és egyben legszimfonikusabb album, amit valaha készítettünk. A hangzás is nagyon jó lett, de aki ismeri az Abyss stúdiót, az tudja mik kerülnek onnan ki. Kicsit visszatértünk a korábbi durvább témákhoz is, ami a régi albumokra volt jellemző. A legjobban a Born of the Flickeringhez tudnám hasonlítani, de mégis dallamosabb, mivel sokkal több a billentyűs rész benne, mint az eddigiekben, és amellett elég brutális is, mivel a hangsúly még mindig inkább a gitárokon van.

Hogy viseled, hogy a tagok ki-be járkálnak a zenekarból?

Mindig az a legjobb, ha teljes zenekar van, de az előző album körül annyi probléma volt a többiekkel, hogy úgy voltam vele; inkább egyedül vágok bele. De ennél az albumnál sok régi tagot sikerült újra összehozni. A mostani tagok jelenleg a legjobb zenészek akiket találni lehetett, és úgy tűnik ez a felállás tartósabb lesz, mint az előzőek. Pl. Jardar; a gitáros csak az előző lemezen nem dolgozott velem.

Ezen a lemezen két dobos is szerepel. Mi ennek az oka?

Mikor dobosokat kerestem, Grimart találtam, aki még sosem dobolt black metalt, ezért kicsit lassú volt. Ezért kellett valaki, aki a nagyon gyors dolgokat el tudja játszani. Ez lett Tjodalv a Dimmu Borgirból, ő korábban tagja volt a zenekarnak. Grimar egyébként gyorsaság terén egész szépen fejlődik azóta, de akkor kellett a két dobos, amikor felvettük a dolgokat.

Milyen a viszonyotok a Dimmu Borgirral, hiszen a tagjaitok játszottak ott is és néha emiatt hagytak magadra?

Mindig egymáshoz hasonlítják a két zenekart. Kb. egy időben alakultunk, közös dobosunk volt. De mindig jóban voltunk velük, akármi történt.

Nagyon sokat jelent neked ez a zenekar, ha képes voltál szinte egyedül is elkészíteni egy albumot…

Tulajdonképpen ez az, amiért élek. Amíg vannak ötleteim, addig csinálom akár egyedül is. Tudom, mit akarok és azt el is érem. De most, hogy végre nem egyedül vagyok, örülök, ha a többiek előjönnek a saját ötleteikkel.

Foglalkozol valamivel a zenélés mellett?

Részmunkaidőben dolgozom, mivel sajnos a black metalból nem igazán lehet megélni, de projectekben nem veszek részt, csak ez a zenekarom van. Tjodalv és Memnoch egyébként csinálnak egy Seven Sins nevű zenekart. A többiek csak velem játszanak, nekem erre is van szükségem, fix tagokra.

Turnéztok mostanában?

Igen, aminek örülök is, mivel mostanában nem sokat tudtunk. Volt egy a Cradle of Filth-szel és egy a Mystic Circle-lel és a Sacramentummal. Most pedig májusban kezdünk három másik bandával egy európai turnéba. Az állomásokról nem tudok pontosat mondani, de kb. 10 lesz összesen. Általában, ha olyasvalakivel turnézunk aki nem akar arra menni, akkor nekünk nem sok esélyünk van ez ellen tenni. Egyébként le kellett mondanunk egy idei USA turnét a Satyriconnal és az Immortallal, mert még nem volt billentyűsünk, és most is sokat kell még együtt gyakorolnunk mielőtt bármit csinálnánk. Magyarországon nem valószínű, hogy játszunk, mert általában csak Nyugat-Európára korlátozódnak a turnéink. Sajnálom a dolgot, mert tudom, hogy nagyon jó a kelet-európai közönség, de ez a kiadón múlik.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.