Shock!

június 26.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Helloween: lemezfelvétel közben

HelloweenAzt hiszem fenti csapatot nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen ők az egyik alappillére a germán heavy metalnak, és még az énekesváltás sem ingatta meg túlságosan pozíciójukat. A Keeper... lemezzel berobbantak, azóta sorra készítik a jobb, illetve gyengébb albumokat, persze idén sem tétlenkednek, készülnek az új nagy dobásra.

Ez alkalomból kerestem meg Michael Weikath-ot, sajnos az egyik legrosszabb pillanatban, épp lemezfelvétel közben sikerült elcsípni, így csak röviden tudott válaszolni a kérdésekre, viszont ígéretet tett egy későbbi hosszabb interjúra. Az ígéretet be fogom vasalni rajta az biztos, addig is álljon itt az a néhány mondat, amit két óra alvás után gépelt le Weiki.

Mivel töltöd az időt Tenerifében?

Új dalokat írunk.

Mi a véleményed a Metal Jukebox feldolgozáslemezetekről? A kiadó ötlete volt vagy a tiétek? Van olyan dal, ami lemaradt róla?

A kiadó felkért minket, hogy csináljunk egy amolyan best of válogatást, de ezt semmiképpen nem szerettük volna elkészíteni, inkább úgy gondoltuk, hogy a rajongók jobban örülnének egy feldolgozásalbumnak. A lemezen szereplő dalokon kívül szerettük volna rögzíteni a Nazareth Hair of the Dogját, a Bay City Rollers Yesterday's Heroját es a Sweet For On The Runját, de valahogy mégsem került erre sor, amikor a többit felvettük, nem igazán emlékszem már, hogy miért.

Mi a véleményed Roland Grapow szólólemezéről? Te is készítesz majd egyet? Ha igen, mit várhatunk tőle?

Szerintem Roland lemeze teljesen rendben van, és ha neki ez az irány tetszik, semmi kifogásom ellene. Valamikor majd én is készítek egy szólólemezt, de azt még nem tudom, hogy MIKOR. Már elkezdtem, szóval meg kell csinálnom mindenképpen. Részleteket még nem mondhatok, kivéve azt, hogy NAGYON KEMÉNY lesz, ezzel egyidejűleg NAGYON KOMMERCIÁLIS is.

Gyűjtöd a gitárokat?

Csak a szokásos régivágású Marshall, Gibson és Fender cuccokat, eltekintve attól a 30 különböző márkájú gitártól és tartozéktól, amivel rendelkezem.

Mi a legfontosabb dolog az életedben?

Eredetiség, nyugalom és siker.

Érdekelnek a mai heavy metal zenekarok? Ismered a friss csapatokat?

Nem gyűjtök ilyesmit, túlságosan lekötnek a saját dolgaim. Nem is... Az Edguy kivétel, és azok a zenekarok is, akikkel találkozunk fesztiválokon, HA találkozunk.

Érdekel az internet? Mit gondolsz róla?

Igen, érdekel, óriási dolog, de veszélyes is egyben.

Van valami üzeneted a magyar Helloween rajongóknak?

ARGGHHH!!! I LIKE Hungary.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.