Shock!

december 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fleshcrawl: halálos német véreső

FleshcrawlTalán csak a death metal műfaj legnagyobb hívei tudják, hogy a német Fleshcrawl már ötödik albumánál tart. Év elején megjelent hipergyors As Blood Rains From The Sky… lemezük nehéz szülés eredménye volt, tele keserű és kellemetlen élménnyel.

Az elpusztíthatatlan csapat gitárosát a kb. 4 kézzel rendelkező Mike Hanust kérdeztük ki a történtekről.

Mi a véleményed bő fél évvel a megjelenés után az As Blood Rains From The Sky… lemezről?

Nagyon meg vagyunk elégedve vele. A hangzás, a produkció egyaránt kiegyensúlyozott. Pedig a felvételek előtt ez ránk nem volt mondható…

Ezt a kiadó és a stúdió körüli kavarásra érted igaz?

Igen. Remélem az akkori dolgok a jövőben elmaradnak!

Beszélnél erről az olvasóknak is?

Nem akarok sok szót pazarolni erre, ami megtörtént az megtörtént. Inkább a jövő foglalkoztat. Az egész a Black Mark elhagyása után indult, amikor leszerződtünk az Invasion Records-hoz. Tavaly év elején kellett volna lefoglalni az Abyss stúdiót, csakhogy a kiadónál hirtelen senki sem volt elérhető. Még a mai napig sem tudjuk, hogy mi történt. Ezek után érvénytelenítettük az Invasion-nal kötött szerződésünket.

A Metal Blade ezek után került a képbe?

Már régóta ismerjük a fiúkat, és amikor elmeséltük nekik az Invasionnel ért balszerencsénket elsőként felajánlották segítségüket. A Metal Blade turnéra küld minket, jó promóciót csinál az új albumnak, és remélem, hogy így nagyobb az esélyünk, hogy a következő évben nagy fesztiválokon fellépjünk.

Közben azért Peter Tagtgren (Hypocrisy stb.) Abyss stúdiójával is megszívtátok...

Peter a Pain album felvételei miatt nagy nyomás alatt volt. Természetesen mérgesek voltunk, amikor a stúdióidőpontot három héttel előtte lemondta, de megvolt rá az oka. Amint nem találok korrektnek az az, hogy ilyen váratlanul mondta le.

Térjünk rá erre a hosszú nevű lemezre!

(nevet) Annyiról van szó, hogy amikor a címen gondolkodtunk nem volt elképzelésünk, így jött, hogy két számot kombináljunk. A név jól hangzik nem?

Felkerült az Exciter Swords Of Darkness sajátos verziója. Mi alapján döntöttetek az Exciter mellett?

Semmi. Jó szórakozás más együttesek sikereit death metalosítani.

A stúdiófelvétellel elégedett vagy?

A hangzás szuper. Az albumot többé-kevésbé egyedül készítettük, a keverésnél segített nekünk Fredrik Nordström. Tényleg nagyon meg vagyunk elégedve vele. A Fredman stúdióban kitűnő hangzást dolgoztak ki.

És miért pont Svédországban rögzítettétek?

Minden zenei stílusnak megvan a jellegzetessége. Ennek a zenének így kell hangzania, és kész. A Fredman erre a legalkalmasabb. Számunkra egyszerűen ez a legjobb zene. Death metal zenekarként nem kell másnak lenni, hanem lemezről lemezre javítani. Egyébként nem lenne többé death metal!!!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.