Shock!

szeptember 27.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dying Wish: „Metal forever”

Dying WishA Shock! válogatás CD-jén is szereplő püspökladányi Dying Wish számos fellépésüknek köszönhetően egyre inkább belopja magát a hazai dallamos heavy/death metal rajongók szívébe. 1996. Novemberében történt megalakulásuk óta két demót (The Night Embraces Me és ...On Twilight Of Eternity) és egy EP-t (The Silent Horizon) a nagyközönség számára. A csapatból Papp Lajos szólógitáros/énekes szakított időt kérdéseim megválaszolására.

Az eddig megjelent anyagaitokat külföldön is terjesztik. Milyen vélemények érkeztek eddig hozzátok a zenétekről?

A külföldi promócióban és terjesztésben a Backwoods Prod. És a Mare Tenebrarum 'zine/dist. Segített sokat, így rengeteg országba eljuthatott a zenénk. A visszajelzések és demókritikák, amiket kaptunk különböző underground magazinoktól, terjesztőktől szerencsére mindig pozitívak voltak. Legutóbb pl. a német Chaos magazintól kaptunk egy kritikát, aminek szintén nagyon jó hangvétele volt. Egyébként néha én is megdöbbenek, hogy a kazetták vagy a szórólapok révén milyen iszonyú távolságokra tud eljutni a zenekar neve. (pl. Mexikó, Malaysia)

Feldolgozásként játsszátok az Amorphis "In The Begining" című dalát a Tales... lemezükről. Nekem az az egyetlen kedvenc albumom tőlük. Te figyelemmel kíséred a jelenlegi ténykedésüket is? Mely albumok voltak még rád nagy hatással?

Személy szerint én nagyon szeretem az Amorphist és nemcsak a "Tales" album, hanem az "Elegy" és a "Tuonela" is a kedvenceim közé tartozik. Bár az utóbbi kicsit furcsa volt első hallásra, viszont utána jó ideig nem került ki a CD játszóból. Ezen kívül, rengeteg album volt hatással rám ilyen vagy olyan formában . Ezek közül néhány a teljesség igénye nélkül. In Flames: Jester/Colony, Nightwish: Oceanbom, Iron Maiden: Number/Powerslave, Bruce Dickinson: Accident/Chemical, Lake of Tears: Headstones/Forever, Helloween: Walls of Jericho stb...

A Dying Wish életét végigkíséri a Dying Fanzine, mely magatokról szól. (Nekem nagyon tetszik, ahogyan beszámoltok a veletek megtörténő dolgokról.) Légyszi' mesélj egy kicsit erről az újságról! Hány számot adtatok ki eddig?

A zenekari újság ötletét nem én találtam ki először, de nagyon tetszett és úgy gondoltam én is megpróbálkozom vele. Eddig két szám jelent meg, amiben beszámolunk a zenekar körüli történésekről és helyet adunk néhány baráti zenekarnak is. A 3. Dying fanzine ha minden összejön, már nyomdai kivitelben lesz kapható, újabb wishstory-val és még több zenekarral. Természetesen ugyanúgy ingyen és a koncerteken terjesztjük.

Van valami érdekes, meglepő vagy éppen negatív koncertélményetek? Mit éreztek, amikor a színpadon álltok?

Szerencsére negatív élményekből van a legkevesebb, igaz volt olyan buli, ami a legteljesebb érdektelenségbe fulladt a közönség részéről, de volt olyan is, amikor a mi teljesítményünk volt a nullával egyenlő. Persze feledteti mindezt az a rengeteg fantasztikus buli, amit az utóbbi időben nyomtunk. Pl. a tavaly nyári mezőtúri fesztivál, ahol eddig a legtöbben néztek meg bennünket vagy ősszel a kazincbarcikai, békéscsabai, debreceni bulik, amik szintén nagyon jól sikerültek. Az érzést, mikor színpadon állunk pedig nem cserélném semmire. Számomra a legszebb és legfelemelőbb dolog a deszkákon nyomni saját dalainkat, és ha a közönség is vevő rá, már senki sem állíthat meg.

Mely bandákkal vagytok igazán jó viszonyban?

Jelenleg két banda van, akikkel igazán baráti a kapcsolatunk. A karcagi Vale of Tears, akik szinte a testvérzenekarunk és a szekszárdi Fürgerókalábak, ami egyáltalán nem metal zenekar, de rendkívül jó arcok és már eddig is sokat segítettek a dunántúli bulik lekötésében. E két zenekar barátsága nagyon sokat jelent nekünk. Ezen kívül még rengeteg banda van, akikkel nagyon jó viszonyban vagyunk és szervezünk közös bulikat.

A szövegeitekre esetleg hatással vannak bizonyos filmek is?

Az én szövegeimre mindenképpen. Nagyon szeretem a sci-fi, horror, thriller témájú filmeket és ezek valamilyen formában tükröződnek az írásaimban. Nagy kedvenceim a vámpír filmek. Az újabbak közül Coppola Draculája vagy a Carpenter féle Vámpírok. No meg az Alkonyattól Pirkadatig Robert Rodrigez rendezésében. Horror dolgokban favoritom az Evil Dead I-II-III.

Kíváncsi vagyok a jövőtökre, terveitekre, mesélj!

A jövőre nézve rengeteg tervünk van. Elsősorban a "The Silent Horizon" EP-t szeretnénk országszerte bemutatni koncertek, rádióműsorok, fanzinek segítségével. A külföldi promót is szeretnénk még jobban erőltetni. Az utóbbi évben rengeteg olyan dolgot sikerült elérnünk, amiről eddig csak álmodtunk, most megpróbálunk továbblépni egy magasabb szintre. Rajtunk nem fog múlni.

Vége az interjúnak, mondd el utolsó kívánságodat ("dying wish") vagy inkább üzenetedet!

Az "utolsó kívánság": kiadót találni, lemezt megjelentetni és mindig jól érezni magunkat a zenekarban. Üzenet helyett pedig szeretnénk megköszönni mindenkinek az eddigi támogatást, hogy eljöttek a koncertjeinkre, megvették a kazettáinkat. Reméljük a jövőben még többen megismerik és megszeretik a Dying Wish zenéjét. És a végén köszönet neked az interjúért és a lehetőségért. Metal Forever!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.