Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Interjú

Ritual Carnage: japán thrash amerikai módra

Ritual Carnage: japán thrash amerikai módra Japán "legnépszerűbb" metal bandája már Európában is egyre ismertebb. Hazánkban már másodszorra játszott a szigetországi thrash metal zenekar május 7-én. Szokásaikról, életmódjukról a banda egyetlen angolul beszélő tagját, az amerikai énekest (D.M. Shaw) faggattam.
 

Soulfly: „Az ösztöneimet kell követnem”

Soulfly: „Az ösztöneimet kell követnem” Egy pénteki napon jött a telefonhívás, hogy a Bécsben koncertező Soulfly motorjával, Max Cavalerával lehetne interjút készíteni - másnap. Kivételesen nekem kellett hívnom a szállodát, így egy gyors számolás után úgy döntöttem, hogy megéri. Pláne, hogy egyik nagy kedvencemmel cseveghetek... A vonal másik végén - Gloria után - maga Max Cavalera helyez...

Sundown: temető utáni élet

Sundown: temető utáni élet Hajdanán létezett egy Cemetary néven futó gótikus metal csapat, melyet hosszú évek múlva megunt a zenei agytröszt - Mathias Lodmalm -, s megalapította a Sundownt. A formáció második lemeze idén látott napvilágot, melyről természetesen Mathias-t faggattam telefonon keresztül.

Mercyful Fate: „Még jobban visszakanyarodtunk a gyökerekhez”

Mercyful Fate: „Még jobban visszakanyarodtunk a gyökerekhez” A legendás zenekar a Metallica vendégeként hamarosan Magyarországra látogat, de az új korong is itt van a kanyarban. Kérdéseimre a fáradtnak tűnő, de ettől függetlenül készséges gitáros, Mike Wead válaszolt.

Cadaveres De Tortugas: fehérvári moraj

Cadaveres De Tortugas: fehérvári moraj Létezik egy fehérvári csapat, akik elhíresültek remek hangulatú koncertjeikről, sikeres demóikról, spanyol nyelven előadott nótáikról, a tuti borítókról, a három vokalistáról, a jól sikerült első albumról és nem utolsósorban a tavaly megjelent második szerzői kiadású korongról, mely a Ready To Rumble címet kapta.

Korog: okkultista piaristák

Korog: okkultista piaristák Abban biztos voltam, hogy ezzel a zenekarnévvel és ilyen zenével nem szokványos interjúban lesz részem a Korog teljes tagságával. Igazam lett.
A helyszín egy budai, hihetetlenül lepukkant, bontás alatt álló gyárban lévő próbaterem.

Annihilator: Alice újra a pokolban

Annihilator: Alice újra a pokolban A '90-es évek vége a nagy újjáalakulások kora. Sorra állnak össze - és mennek szét - a régi nagy sikereket megért bandák, felállások. Eljött az idő, hogy a fantasztikus Alice In Helles gárdát újfent összehozza Jeff Waters egyeduralkodó. Ennek módfelett örültem, pláne, hogy a részletekről a rendkívül barátságos Randy Rampage énekes számolt be telefo...

Neck Sprain: nyaktörő nyakficam

Neck Sprain: nyaktörő nyakficam A tabi székhelyű Neck Sprain Overgain c. első albumával nagyot szakíthatna, ha mögöttük állna a média egy kis támogatással. De mivel ez csak álom, maradt a saját erőből finanszírozott klubturné az országban, melyet nem kell senkinek sem ecsetelni, hogy manapság nem a legkifizetődőbb dolgok egyike. Magyarország egyik legtutibb koncertbandájából Nagy ...

Hypocrisy: mégis újra együtt

Hypocrisy: mégis újra együtt Aki szereti a jófajta death metalt, azt arculcsapásként érte a hír anno, hogy a műfaj egyik legeredetibb csapata, a Hypocrisy nem biztos, hogy együtt marad. Telt, múlt az idő, majd az új hírek már arról szóltak, hogy a zenekar él és virul, ráadásul egy fantasztikusan sikerült albummal lepi meg a rajongókat.

Cantara: dallamos brutalizálás Hollandiából

Cantara: dallamos brutalizálás Hollandiából A dallamos és technikás death metalt játszó holland Cantara mini CD-jéről már olvashattatok a Shock! 2. számában. Most egy fokkal több infóhoz juthattok velük kapcsolatban az énekfelelős Peter Kamminga jóvoltából.

Strong Deformity: az ördög és az ő taxija

Strong Deformity: az ördög és az ő taxija Mióta kölcsönkaptam a Strong Deformity új, Racket címet viselő albumát, ki sem lehet robbantani a lejátszóból. Az alábbi sorok betekintenek a csapat átformálódásába, sőt, még arra is fény derül, hogy mi is ez a megjelenési huzavona a kész anyag körül. Beszélgetőpartnerem a zenekar aranytorkú énekese, Hair volt.

Dog Eat Dog: metal szaxofonnal

Dog Eat Dog: metal szaxofonnal Amped címet kapta az amerikai Dog Eat Dog '99-es korongja, melyben egy rendkívül színes zenei világot mutatnak be a rosszkedvet nem ismerő srácok. John Connor, a csapat énekese volt a beszélgetőpartnerem a lemez bemutatása kapcsán.

Shockwave: sokkoló formáció

Shockwave: sokkoló formáció Az olvasók számára egy friss csapat kerül bemutatásra az alábbi hasábokon, akikről elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy többek között a Without Face és a Stonehenge soraiból verbuválódtak. Rövid múltidézés után megtudhattok szinte minden lényeges dolgot a Shockwave jelenéről is, melyhez Márton Péter volt segítségemre.

Nemesis: „A saját utunkat járjuk”

Nemesis: „A saját utunkat járjuk” A székesfehérvári Nemesis (Thorday Ákos ének, Fábián Zoltán: gitár, Pethe György: bgitár, Nagy György: billentyű, Szerecsen Mihály: dob) több kiváló és mégis érdemtelenül sikertelen progresszív csapat romjaiból alakult, mint az már ismeretes.

King's X: egy tökéletes koncert előtt

King's X: egy tökéletes koncert előtt Ki hitte volna, hogy egyszer hozzánk is ellátogat a texasi King's X, és egy fantasztikus hangulatú koncerttel ajándékoznak meg minket? A csoda márciusban történt, és azóta is nagy szeretettel gondolok arra az estére. A fellépés előtt a zenekar gitárosa, Ty Tabor állt kérdéseink elébe.

Khrysos Anthemon: olasz krizantém

Khrysos Anthemon: olasz krizantém Khrysos Anthemon. Irtó jól cseng ez a név. S hogy kiket takar? Nos, ez egy 1996 szeptemberében alakult olasz hatosfogat, akik a szimfonikus black/death metalt művelik. 1997-ben jött ki Remembrance c. debütáló demójuk, a legutóbbi pedig 1998 májusában jelent meg Kalaallit Nunaat címmel.

Ossian: „Nekem a rock and roll tényleg a szabadságot jelenti”

Ossian: „Nekem a rock and roll tényleg a szabadságot jelenti” Egy balassagyarmati Ossian koncert előtt kaptam el a banda gitáros fenegyerekét Rubcsics Ricsit egy magasröptű interjúra. A srác készségesen és örömmel válaszolgatott annak ellenére, hogy diktafon hiányában jegyzetelnem kellett, mint valami igyekvő főiskolásnak és ez elég sok időt vett igénybe... ĺme a közös végeredmény.

Gamma Ray: „Nem látom a nagy visszatérést”

Gamma Ray: „Nem látom a nagy visszatérést” Mindenki a heavy metal visszatéréséről papol, a média szeretné akkorára felfújni az egészet, hogy lehetőleg más műfaj a metalon belül lehetőséget se kapjon a közeljövőben vajmi kis sikerre. Mindezen közben a heavy metal mindig is létezett, az úgymond "régi" csapatok a kezdetektől a színen vannak, működnek, az összes trendváltást kiböjtölté...

Anathema: a remény útja

A brit Anathema is más úton jár már, mint amit első lemezükkel kitapostak. Fiatal koruk ellenére bölcs, lélekre ható muzsikát alkotnak, melynek legutóbbi lépcsőfoka Alternative 4 címmel jelent meg. Sajnos az őszi koncert nem jött össze, de talán idén ismét láthatjuk őket valamelyik klub színpadán.

Intense: intenzív magyar aprítás

Intense: intenzív magyar aprítás Darkest Space címmel jelent meg '98 év végén az Intense második albuma, mely kapcsán Lalátka Lajossal (gitár) és Schulcz Norberttel (sampler) beszélgettem egy zajos gyorsbüfében.

Neochrome: régi arcok, friss csapat

1997-ben bomba robbant a debreceni rockéletben. Sajnos abban az esztendőben számos ismert és ismeretlen csapat háza táján történtek változások.

Tankcsapda: „Nem tervezzük, hogy feloszlunk”

Az az igazság, hogy a Tankcsapdáról írni ilyenkor... hááát, elég körülményes, hiszen legújabb lemezüket szokás szerint jókora sajtóérdeklődés kíséri, ami nem egy szerencsés időszak számunkra, lévén nem mindegy miről és hogyan érdeklődünk.

Ossian: friss erő, friss akarat

A tavalyi év rockszenzációjának egyike vitathatatlanul az Ossian zenekar újjáalakulása volt. Paksi Endre és friss csapata nagyon váratlanul bukkant fel, s töretlen sikerrel jutott el a régi nagy hírnévhez.

Kispál és a Borz: „Nem szeretnénk példaképek lenni”

Ismét sikeres évet zárhatott a Kispál és a Borz. Miközben lépten-nyomon az élő zene nyomorúságos helyzetével szembesülünk, az együttes azon kevesek egyike, akiket nem csapott meg ez a leépüléshez vezető, bénító állapot. Sőt!

Punk kerekasztal: Auróra, Hétköznapi Csalódások, Prosectura

A tavaly év végén zajló Utazó Punkcirkusz turné debreceni állomásán gondoltunk egy merészet és meginvitáltuk a turnén résztvevő nevesebb zenekarok 1-1 képviselőjét egy kis közös eszmecserére.

Mink: én meg ők és ti és...

A gyulai Mink kb. 6 éve létezik, azonban a Benedek Tamás - dob, Fodor Zoltán - szaxofon, Kara Mihály - ének, Perecz Róbert - bgitár, Szabó Tibor - gitár, vokál felállásban másfél éve játszanak együtt.

Vörös István: beskatulyázva

Vörös István: beskatulyázva Azt hiszem, Vörös Istvánt nem kell bemutatnom senkinek, hisz valamilyen formában mindenki biztosan hallott már róla. Vagy mégsem? Akkor itt az ideje megismerkedni vele közelebbről, mert e röpke pár évtized alatt nem keveset tett le az asztalra itthon. Kezdjük...
36. oldal / 37
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.