Shock!

július 06.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

X: Inspirations

Ritkaság, ha mi kérünk egy zenekart, előadót, hogy ha lehet, árasszon el minket a demóival... Az X esetében ez történt nagyjából. (Ha valaki nem tudná, az X mögött a Station X nevű zenekar gitárosa áll, Cseke Ferencnek hívják és amúgy istenáldotta tehetség.) A Mirrors címet viselő demójáról írtunk nemrég - ami egyöntetűen kedvencünk is lett -, most pedig egyszerre két anyagot is kaptunk.

Az Inspirations feldolgozásokat rejt, nem is akármilyeneket, popdalokat, női énekesnőkét, főleg a nyolcvanas évekből. Tiszta nosztalgia volt végighallgatni, nagy részét kedveltem annak idején - na jó, ma is, mert az igényes popdalok kategóriájába tartoznak. Egy-két kivétel van, ami nem popzene, az Evanescence My Immortal c. nótája és a The Gathering Leaves című csodája. Csak ízelítőnek, ilyeneket hallhatunk, mint: Sam Brown - Stop, Alannah Myles - Black Velvet, Roxette - Sleeping In My Car, Shakira - Eyes Like Yours, Tori Amos - Winter, Heart - Alone, Madonnától és Shania Twaintől pedig egy-egy egyveleget.

Na, de a lényeg; milyenek a feldolgozások? Kiválóak. Mind. A gitárral tökéletesen vissza tudja adni a dalok hangulatát a srác, olyan feelingesen dolgozta át gitárra a nótákat, hogy azt a "nagyok" is megirigyelhetik. A szólók is ízesek, érzi mikor mennyit kell nyújtani, vibrátózni, vinnyogtatni, le a kalappal, na. A zenei alapokat is korrektül megírta, a hangzás persze olyan, amilyen, házi és pc-s, de demónak megfelelő. Bár... A dobok. Na igen, ezen a szinten már nem Magix Music Makerrel kellene a dobokat megírni. Tudom, hogy nagy meló lenne újra megcsinálni ezt a 17 dalt, de megérné egy profibb programmal átdolgozni az egészet.

Egyébként mostanában ezt a cd-t szoktam hallgatni pihenésképpen, szórakozásképpen, háttérnek, akárminek. Mert jó. Szívem szerint még hosszú sorokon keresztül áradoznék, de inkább azt ajánlom, hogy írjatok az alábbi e-mail címre, kérjetek cd-t és hallgassátok... Lehet kiváló demókat készíteni, csak egy kis kreativitás, no meg persze tehetség kell hozzá.
Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön Ferinek tartósan megkapaszkodnia a zenei világban, ő tényleg olyan, aki érdemes rá.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.