Shock!

november 26.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Demons To Prefer: The Stolen Rat Recordings '03

Annak idején thrash zenekarként indult útnak e svéd csapat, igaz más néven: Thornclad. '99-ben meg is jelentettek egy lemezt, mely a Coronation of the Wicked címet viselte. Ki tudja miért, de utána gyökeresen megváltoztak, nevet is cseréltek és ma más inkább erősen doomos zenét nyomnak.

Itthon a Stereochrist/Wall Of Sleep vonalat tudnám mondani mint támpontot, de inkább jelen csapat is metalosabb, úgy mint itthon a SC. Az ötödik dalban mutatkozott meg némi gyorsulás, jót is tett az addig azért elég egyhangúan vonuló riffeknek.

A hozzánk eljutott demót tavaly vették fel, 7 dalt tartalmaz, átlag 3 perceseket, szóval a dalokat nem nyújtják el. Elég meghatározó a gitáros/énekes Viktor Klint reszelős hangja a dalokban, mondhatjuk úgy is, hogy végig totál egysíkúan énekel, nem az az érzelmi bombákat átadó énekesfenomén sajnos. Kicsit többsíkú, erőteljesebb lehetne az ének (akár néha höröghetne jobban is, mert simán illene néhány részhez ez is), mert amúgy a zenei alapok korrektek, a maguk műfajában kifogásolnivalót nem találtam. Igazából a pár sorral fentebb említett egyhangúságot az énekes teljesítménye okozza, ha többször meghallgatja az ember a cd-t, a zene egészen belemászik az ember fülébe.

Azt nem annyira értem, hogy miért egy mókás rajzfilmbe illő patkánnyal díszítették a borítót, de ki a fenét érdekel.
Az sem elképzelhetetlen, hogy legközelebb valamelyik kiadó küldi majd a debütáló lemezük promóját. Hazai doomsterek rávethetik magukat azonnal.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.