Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Interjú

Madrigal: gótika másképp

Madrigal: gótika másképp Ismét egy fiatal sikercsapat. Megalakulnak, nyernek egy tehetségkutatót, az első komolyabb koncertjükön felfigyel rájuk nem más, mint Anders Frieden az In Flames énekese, aki a Nuclear Blastnál is kijárja, hogy szerződést kapjon a zenekar. Akár a mesékben.
 

Therion: a rúnák titkai

Therion: a rúnák titkai A Therion esetében nem lehet közömbösségről beszélni - vagy tetszik a zenéjük, vagy nem. A klasszikus zenét a metallal keverő zenekar új, Secret Of The Runes c. anyagával ismét egy kicsit más irányba fordult. Persze nem kell gyökeres változásokról beszélni, inkább koncepcióját tekintve újítottak. Minderről a zenekar agytrösztjét, Christofer Johnsson...

Darkest Hour: death'n'roll Washingtonból

Darkest Hour: death'n'roll Washingtonból Mindössze néhány órával a Darkest Hour és a Catharsis koncertje után került sor erre a beszélgetésre, még a buli hatása alatt. Ez a zenekarra is érvényes. Az öt amcsi srác a sikeres fellépésen felbuzdulva, gyakran egymás szavába vágva szövegelt a mikrofonba. Amit mindebből sikerült kiszűrni, most itt olvasható.

Transatlantic: progresszív nagyágyúk

Transatlantic: progresszív nagyágyúk Második stúdiólemezével jelentkezett a progresszív scene géniuszaiból verbuválódott Transatlantic projekt. Már csak a nevek hallatán is csettint egyet a zenerajongó. Az ezernyi hangulatot és ízt felvonultató korongról Pete Trewavas-szal sikerült beszélgetnem.

Perfect Symmetry: „A zenekar megtalálta saját útját”

Perfect Symmetry: „A zenekar megtalálta saját útját” Felpezsdülni látszik a hazai progresszív élet, ezért nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb a pécsi Perfect Symmetry is kiadhatja első lemezanyagát. Zenéjükre inkább a finom hangulatok, mint a matekos virtuozitás a jellemző, és nem elhanyagolandó tény, hogy a The Human Machine sok év munkáját fogja össze, mely akár egy Perfect Symmetry antológia is lehe...

Criminal: chilei metal

Criminal: chilei metal Ha Chiléből származó zenekarokat kellene felsorolnom, elég nagy gondban lennék. Így hirtelen, és hosszabb gondolkodás után is csak a Criminal jutna eszembe, akik idén egy kissé rövid, ám annál súlyosabb albumot raktak le az asztalra. A csapatból a gitáros/énekes Anton Reisenegger hívott fel, hogy beavasson a zenekar körüli régebbi és friss történés...

Ignite: „A magyarok tartsanak össze”

Ignite: „A magyarok tartsanak össze” Amerikai hardcore zenekarhoz képest elég sokat látni az Ignite-ot manapság Magyarországon. Idén a Szigeten nyomtak például hatalmas bulit a Metal Hammer Nagyszínpadon, ahol természetesen még egy jó kis beszélgetést is sikerült rögzíteni a zenekar oszlopos tagjaival.

H-Blockx: a sikert kergetve

H-Blockx: a sikert kergetve A Sziget egyik legtragikusabb és sokaknak legnagyobb csalódást okozó koncertje a magáról elég régen nem hallató H-Blockx koncertje volt. A zenekarból tavaly meglepve mindenkit, kilépett Dave, így Henningre maradt az ordítozás, éneklés és rapelés feladata.

Varso: „A mondanivaló már kevésbé egyértelmű”

Varso: „A mondanivaló már kevésbé egyértelmű” A kettes Shock! válogatás cd-n is szereplő miskolci Varso az agyas, érdekes zenét kedvelőkhöz szól. Az első albumuk pár hónapja jelent meg, ami fiatal koruk ellenére igazi színfoltja a hazai zenei palettának. Az alábbiakban egy bemutatkozó interjút olvashattok velük, elöljáróban csak annyit, hogy nem kell mindent elhinni nekik!

Superbutt: „Mi úgysem leszünk Korn”

Superbutt: „Mi úgysem leszünk Korn” Figyelem! Mindenki dőljön hátra kényelmesen, tegyen a keze ügyébe legalább fél liter finom nedűt, plusz némi rágcsálnivalót, mert az alábbiakban egy extra méretű interjút olvashattok a Superbutt - nem is olyan nagydarab, és elképzeléseimmel ellentétben nem kék, hanem zöld szemű - frontemberével, Vörös Andrással.

C.A.F.B.: élet a tengerentúlon

C.A.F.B.:  élet a tengerentúlon

Az már szinte biztos köztudott, hogy a C.A.F.B. alapító-frontembere Szakácsi Greg, a Minden-Ható lemez idején Amerikába távozott. Szerencsére azért a zenekar tovább él és virul, így év elején napvilágot látott a legfrissebb sorlemez Subkontakt címmel.

Da Capo: szentgotthárdi proggerek

Da Capo: szentgotthárdi proggerek

Az ország nyugati feléből származó Da Capo rendkívül gyorsan eljutott az első lemez kiadásáig, mely úgy hatott a progresszív zenék kedvelőire, mint egy jól irányzott balegyenes, annak ellenére, hogy nyilvánvaló hatásaikat sosem tagadták.

Six Feet Under: Ice-T és a death metal

Six Feet Under: Ice-T és a death metal Mit sem vesztett brutalitásából az amerikai death metal egyik legdurvább képviselője, a Six Feet Under. Új lemezükkel alaposan kimossák a punnyadt agyakat. A True Carnage-on két vendégzenész is szerepel, Ice-T és Karyn Crisis, akik nemhogy finomítanák az összhatást, hanem még horzsolóbbá tették azt. A csapat basszusgitárosa, a tőmondatokban válaszol...

Sepultura: „Az élet gyönyörű”

Sepultura: „Az élet gyönyörű” Meglehetősen jó érzés, ha az ember régi/új kedvenceit faggathatja. Régi dédelgetett tervem volt egy Sepultura interjú, mégpedig Andreas Kisserrel. S lőn csoda, a lehetőség megadatott, rácsöröghettem volna, ha... ha a Shock! nem egy rendkívül alacsony költségvetésű lap lenne, és kibírta volna, hogy hétköznap délelőtt felhívjam Brazíliában Andreast.

Megadeth: amikor az álmok valóra válnak

Megadeth: amikor az álmok valóra válnak Biztos mindenkinek vannak kedvencei és istenségei, akikkel egy találkozás - ahol kínosan toporog az ember, és semmi nem jut eszébe a millió kérdés közül, amiket máskor álomból ébredve is vág -, a nagy álmok közé tartozik. Az "ó ha egyszer xy-nal találkozhatnék" névvel illetett fiók egyre csak porosodik, nagyon ritkán nyílik ki, úgy, hogy ne csalódá...

Slipknot: Corey maszk nélkül

Slipknot: Corey maszk nélkül Az interjú két részben készült. Az egyik része a Slipknot bécsi koncertje előtt, még jóval az Iowa megjelenése előtt, a másik pedig az USA-ban a promóciós interjúkörút során.

Die Toten Hosen: barátságos punk

Nyár elején érkezett az E-klubba Németország első számú punk formációja a Toten Hosen. Megérkezésük után 2 perccel már a turnébuszon ülök Andival a Toten Hosen basszusgitárosával. A szükséges bemutatkozás után egy rettentő barátságos arc tárulkozott elém, aki minden kérdésemre részletesen válaszolt.

Aebsence: „Lényegtelen, hogy sokkoló rock-sátánnak tartanak, vagy röhejes bohócnak”

Aebsence: „Lényegtelen, hogy sokkoló rock-sátánnak tartanak, vagy röhejes bohócnak” A hazai underground zenei paletta egyik legeredetibb színfoltja a metalt magyar népzenei elemekkel vegyítő Aebsence. Old című demójukat máig az egyik legerősebb bemutatkozásként tartom számon, és úgy érzem ezzel nem vagyok egyedül.

Wayne: épül a metal templom

Wayne: épül a metal templom

A Metal Church újjáalakulása sem bizonyult zökkenőmentesnek. A felemás érzéseket kiváltó Masterpeace album és turné után az énekes David Wayne szólólemezre vállalkozott. Már önmagában ez a tény is figyelemfelkeltő, hát még a további részletek, amelyeket maga Dave tiszteletes árult el az anyagról!

Deicide: kultikusan szar interjú

Deicide: kultikusan szar interjú Be kell mutatnom a fenti zenekart? Azt hiszem nem. És be kell mutatnom a frontemberét? Azt hiszem azt sem. Sikerült egy e-mailes interjút készíteni a hírhedt frontemberrel, vagyis sikerült volna, ha Glen Benton hajlandó lett volna normális válaszokat adni, de nem.

Armored Saint: peches kultzenekar

Armored Saint: peches kultzenekar

Az amerikai Armored Saint igazi veterán csapat. A mostani új generációnak nem sokat mondhat a név, pedig itt kezdte John Bush, aki ma az Anthrax énekese, és Joey Vera, aki később a Fates Warning és az Engine kapcsán lett népszerűbb szélesebb körökben.
Az idei AS korong még nem a friss stúdióalbum, arra sajnos egy kicsit még várni kell a tavalyi kivá...

Hades: csakis őszintén

Hades: csakis őszintén

Nem egyszerű történet a New Jersey-i Hades zenekaré. A nyolcvanas években megjelent két power/thrash albumuk, aztán '89-ben leálltak. Öt évre rá ismét aktivizálták magukat, de az újjáalakulás sem bizonyult hosszú életűnek, szétszéledt a társaság.

To/Die/For: popzene és love metal

To/Die/For: popzene és love metal Ipari méreteket kezd ölteni Finnország érzelmes, popos, simogató hangú zenéiének kitermelése. Na nem, azért még nincs ez teljesen így, bár nem kis mértékben járult hozzá az a bizonyos 3 betűs rózsaszínbe burkolt zenekar a love metal sikeréhez. Jelen zenekar szintén finn, szintén melodikus zenét játszik, mondjuk markánsabban, mint előzőekben titkosí...

Stratovarius: Jens, a wc-robbantó

Stratovarius: Jens, a wc-robbantó Nagyszerű évet zárt a Stratovarius 2000-ben, most pedig jól megérdemelt pihenőjét tölti az ötös. Jens Johansson billentyűs és Jörg Michael dobos épp Németországban futotta a levezető interjúköröket, amikor egy telefonos Shock! interjúra is sikerült időt szakítaniuk! A telefon valamivel este kilenc után csörgött, bejelentkezett Jens és hajrá!

Nemesis: „Ez függőség”

Nemesis: „Ez függőség” Bár nem kevés tagcserén esett át a Nemesis, annyira talán mégsem változhatott meg a felállás, hogy az interjú megbeszélt helyén Fábián Zoltán gitárossal lazán elsétáljunk egymás mellett, méghozzá úgy, hogy cirka 5 ember lézengett akkor a vasútállomáson.

Transport League: doom-stoner-metal-hardcore

Transport League: doom-stoner-metal-hardcore Úgy tartják, aki a nagyközönség kegyeit keresi, azt szolgálja ki zenéjével, az jól ellehet, aki viszont messzebbre lát ennél és igazán egyéni, nem mindennapi dolgokban gondolkodik, a meg nem értettség sorsára jut. Egyetért ezzel Tony Jelencovich, a svéd Transport League énekes/gitáros/agytrösztje is. Ő már csak tudja, hiszen zenekara már a negyedik ...

Annihilator: 2001-es változatosság

Annihilator: 2001-es változatosság Továbbra is az E-ben vagyunk, egy jó órával később... Joe Comeau maga a tökéletes interjúalany! A nem mindennapi brutális külső egy roppant barátságos, közlékeny fickót takar. A beállás után megérkezett Jeff Waters is, aki szintén ideális beszélgetőpartnernek bizonyult.
31. oldal / 37
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.