Shock!

április 21.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Varso: nem tudják

VarsoAz eddigi Varso interjúk nagy része a komolytalankodásról szólt, gondoltam próbálok egy nagyrészt hülye kérdésekből álló interjút készíteni a csapattal. Nos, jól megkaptam. Pál Viktor, az énekesember válaszolt, olvassátok szeretettel.

Mi újság mostanában veletek? A The Eastern Fashion kiadása óta mi történt veletek?

Nem tudom, mostanában semmi különös nem történik. Belassultunk, diplomázás van, ráadásul nálam és Ricsinél egészségügyi problémák is adódtak, szóval nem is tudtunk koncertezni, és a jövőbeli koncertek is kissé problémásak lesznek. A tavasz folyamán adódott néhány lehetőségünk. Főleg tengerentúli kiadók kezdtek érdeklődni irántunk, például Bill Gould (ex-Faith No More), vagy a Cryptopsy előző kiadója. Aláírtunk egy néhány szerződést, de alapvetően nem történt semmi, részben a mi hibánkból. Megjelent egy vagon külföldi kritika, amik az értetlenségtől egészen a szuperlatívuszokig terjedtek. Szóval rendesen megosztottuk a kritikusokat. (nevet) Koncerteztünk is sokat, de most szükségünk van egy kis pihenésre, az együttzenélés és a célok újrafogalmazására, vagyis a semmittevésre és a nótaírásra.
Néhány napja készült el a legújabb klipünk, ami hamarosan fent lesz a honlapon is, addig is a http://www.irmedia.hu/download/point.mpg címről töltsétek. A rendező ismét Lóránt Demeter volt, a video pedig Bolek Polivka előtt tiszteleg. Azt hiszem el is küldjük neki, biztos örülni fog. A videót fesztiválokra is nevezik majd, így azt hiszem a következő Filmszemlére is, ugyanis inkább rövidfilm mint metal.

Nem szokványos promo cd-s csomagolást kapott az EP. Volt esetleg olyan elborult ötletetek a körítést illetően, amit aztán mégsem mertetek megvalósítani?

Nem tudom, szerintem mindent megvalósítottunk. A promo cd ötletbe Kováccsal és Demeterrel beleraktunk mindent, egyébként sem a polgárpukkasztás a célunk, szóval minden ötletünket megvalósítjuk általában, a reakciókkal pedig nem igazán foglalkozunk. (nevet)

Lett végül eredménye a kiadókeresésnek?

Nem tudom. Kaptunk két konkrét ajánlatot, de részben a mi hibánkból egyelőre semmi.Varso

Ha egy multikiadó szerződtetne titeket, de kompromisszumként kikötnék, hogy ezentúl csak komolyan válaszolhatnátok az interjúkérdésekre, aláírnátok a szerződést?

Nem tudom. Talán.

Nyáron milyen fesztiválokon játszottatok? És merre jártatok nézőként?

Nem igazán emlékszem, talán a Wanted meg a Hegyalja.

Hallottam, hogy valami filmhez írtok zenét. Mi ennek a története pontosan? Varsós zene lesz vagy teljesen más, mint amit megszokhattunk tőletek?

Nem igazán tudom eldönteni, Varso és teljesen más. Nem tudjuk még, mikor készül majd el a cucc, mert eléggé problémás összeszedni a pénz itthon egy egész estés független mozira. Demeter azonban teljesen eltökélt és biztos addig nem nyugszik amíg készen nem lesz a film. (nevet) A címe Jellemző ábrándok (www.jellemzoabrandok.hu) lélektani mozi, szerintem atom király.

Mi nagyobb kihívás megírni a filmzenét vagy elkészíteni a következő Varso lemezt?

Nem tudom.

Mikor lesz következő Varso lemez? Zeneileg mire számíthatnak a hallgatók?

Ki tudja, talán jövőre vagy utána. A tervek egy kissé más irányba mutatnak mint eddig. Aki eddig szeretett minket, az úgyis annyira nyitott, hogy már bármi jöhet. Eddig is igyekeztünk a saját ízlésünkre hagyatkozni, ez ezután sem lesz másként. A változás csupán annyi, hogy még szabadabban fogjuk kezelni a hatásokat, és egyre több nem rock-metal dolgot szeretnénk belevinni az új számokba.

Mit tartalmaz Miskolc levegője és ivóvize, hogy ott hatványozottan fordulnak elő a hozzátok hasonló tekert gondolkodású zenekarok?

Nem tudom. Szerintem egyikünk sem tekert gondolkodású. Számomra ugyanolyan könnyen érthető Craig David vagy az Eclipse. Mind a kettőt imádom.

Ki készíti a fotókat rólatok, és miért jó egy búzamező közepén ácsorogni?

Nem tudom, miért lehet jó egy búzamező közepén ácsorogni. Mi csupán utalni akartunk a kenyér és a gabona különös jelentőségére a magyar szimbólumrendszerben illetve Rákosi legismertebb portréfotójára.

Az első videóklipben mivel kented be magad?

Nem tudom, talán áztatott steril virágföld.

Mi az élet értelme?

Még senki nem jött rá, miért éppen tőlem kérdezed?

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.