Shock!

július 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mi az élet értelme?

A kérdés véletlenszerűen jutott eszünkbe egy interjúnál (Aebsence), és mivel Budai Péter elsőre olyan frappáns és tökéletes választ adott rá, gondoltuk megkérdezzük másoktól is, egyfajta hagyományt teremtve ezzel a Shock!-nál. Meglepetésünkre általában komoly válaszokat kaptunk, persze volt, aki elpoénkodta, de egyelőre senki nem borította a fejünkre az asztalt, hogy miért kérdezünk ilyen hülyeséget, hanem inkább elgondolkodott... Az égvilágon semmi koncepciót nem szőttünk a kérdés köré, egy kósza ötlet volt csupán, aztán persze kíváncsiak lettünk kitől kapjuk meg ismét a tökéletes választ...
Összegyűjtögettük az egyébként igen árulkodó mondatokat, lehet csemegézni kinek mi az élet értelme...

Joey Eppard - 3: Röviden: az öntudat fejlődése.
Hosszan pedig…
Folyamatosan változik, fejlődik a véleményem erről. Sokkal több egyelőre a kérdésem ezzel kapcsolatban, mint a válasz. A Föld szerintem egyfajta iskola, amelyben mind felfedezők vagyunk. Hogy hogyan kerültünk ide? Talán az istennel és az ördöggel kezdődött minden, két olyan valamivel, amiket talán meg sem érthetünk a jelenlegi fejlettségi szintünkön.
Egyes források szerint Lucifer volt Isten leghatalmasabb angyala. Nem vágyhatott másra, mint hogy átvegye Isten szerepét. Szakított tehát Istennel, és kreált egy világot, amelynek ő lehet az Istene. Az új "kalandtól" megrészegülve az angyalok harmada követte Lucifert a világába, nem is sejtve, hogy ott csapdába kerülnek majd – elcserélték a glóriájukat arra, hogy a földre tehessék a lábukat. Bár több mentőakció is indult értük, a legtöbb vége az lett, hogy újabb angyalok estek csapdába. A Föld szép lassan lelkek légypapírjává vált. Ahogy megjelenünk a Földön, máris törleszteni kezdjük azt a karmikus adósságot, amely ideköt bennünket. Az emberek bedőltek az ördög üzletének, elcsábultak Istentől és most olyanná kell fejleszteniük az öntudatukat, hogy újra képesek legyenek egyensúlyozni a sors és szabad akarat között, visszatérve Istenhez. Ez egy nehéz, de szent út, kapaszkodva és küszködve, de meg kell tennünk. Ami reményt adhat, hogy végülis az Isten teremtette az ördögöt, ezért bizonyára célja volt vele, és ezáltal annak is isteni célja volt, hogy mi, emberek, létezünk. (2006.03.)

Shannon Leto - 30 Seconds To Mars: A szerelem. (2010.08.)

Wolf Hoffmann - Accept: Csináld azt, amiben a legjobb vagy, ami a legmélyebb jelentéssel bír számodra, és bánj úgy másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy bánjanak veled. Igyekszem én magam is így élni. Tudom, hogy a színpadon vagyok igazán otthon, és ugyan rengeteg más dologgal is foglalkozom, a zene az igazi szenvedélyem. (2010.09.)

Erdélyi Péter - Ad Astra: Maga az élet. Az, hogy itt vagy és kezdhetsz magaddal valamit, ami lehet pozitív vagy negatív. Hozzátehetsz vagy elvehetsz valamit a világból, a te választásod, de értelmet csak akkor adsz neki, ha az előbbit választod. Ehhez elég lehet annyi is, hogy nem vagy gyökér, hogy figyelsz másokra, és úgy érzed jól magad, hogy azzal másoknak ne legyél a terhére, törődsz azokkal, akik neked fontosak. Meg persze az is lehet, hogy küldöd a metalt egy zenekarban, és dalokat írsz... (mosolyog) (2012.10.)
Spala Márk - Ad Astra: (mosolyog) Nincs neki. Vagy ha van, akkor az extázis rövid pillanatai. Egy olyan koncert, ahol elkezdesz játszani és egyszercsak arra eszmélsz, hogy „hé, már vége is?" Amikor lefutottad a maratont, de fogalmad sincs, hogy merre jártál közben. Amikor gyerek vagy és önfeledten játszol. Vagy mesét hallgatsz. Amikor megszűnik az idő. A szex is ilyen. Van, akinek a drog is. De a „rákkenroll" az biztos! (mosolyog) (2012.10.)

Budai Péter - Aebsence: 42, amúgy meg a szerelem. (2003.06.)

Ryan O’Keeffe - Airbourne: Hogy érezd jól magad! (2010.03.)

Kyle Thomas - Alabama Thunderpussy: Az, hogy mindenféle jelmez nélkül mutasd meg önmagad. (2007.11.)

Mike Inez - Alice In Chains: Az élet értelme, húha… Az, hogy ne halj meg idő előtt! (nevet) (2009.11.)

Matlári Miklós - Ámok
: Non Omnis Moriar. (Nem hal meg minden - a szerk.) (2006.05.)
Szloboda Tibor - Ámok
: Szerintem már az is egy nagy dolog, ha reggel a tükörbe nézve nem köpöd szemközt magad. Többek között ezért is nem foglalkozom politikával. (mosolyog) (2006.05.)

Esa Holopainen és Tomi Koivusaari - Amorphis
:
Esa: Valami nagyon bölcset mondjak? Fúú, halj meg boldogan. (nevet)
Tomi: Ahh, az élet értelme…túl nehéz kérdés…
Esa: Ehhez már részegnek kéne lennünk! (nevet)
Tomi: (hosszan gondolkodik) Nem tudom… Élj boldogan! (2007.05.)

Gergő - Angertea
: Valami olyasmi lehet, hogy találd meg azokat a dolgokat, amik boldoggá tesznek. Mint például a zenélés a mi esetünkben, vagy lehet család, gyerek stb... Meg, például, hogy a tapasztalataid által legyél egyre bölcsebb, okosabb... De ezek azért eléggé közhelyek. Ja, eszembe jutott még valami: az egy jó dolog, ha az ember olyat csinál az élete során, ami fennmarad. Például ír egy verset, rajzol valamit, vagy zenél és csinál egy lemezt, és akkor az ükunokáim számára is elérhető leszek valamilyen módon. Majd mondják hogy “Né má', az ükfater mekkora tukkó volt, bazzeg” :-) de legalább emlékezni fognak rám, nem múlok el nyomtalanul. Mondani is szoktam a többieknek, hogy ha felvesszük az új lemezt, akkor már nyugodtan meghalhatok, de addig semmiképp sem kéne. Hehe. (2004.11.)
Miguel - Angertea: M(ottóm): A MÁNAK ÉLNI! Mint a rohanó világ egészséges fiatal férfiének, az egzisztencia megszerzése, sikeresség az üzleti életben - lehetőleg brókerként -, a természetes kiválasztódás, vagyis “az erősebb túlélése a gyengébb felett” ideológiájának átültetése egyéni életfilozófiámba, melyet követve teljes és tökéletes életet élhetek. A kor technikai vívmányainak mihamarabbi birtoklása a modern és kényelmes életminőség eléréséhez. Beilleszkedni és szerves tagja lenni a mintakövető, dinamikus fiatal generációnknak, mely meggyőződésem szerint társadalmunk mozgató rugója, éltető eszenciája, szellemi tőkéje. Gergő: Mi van b...meg????!!!! (2004.11.)

Jeff Waters - Annihilator: Segíts másokon, cselekedj jót, amikor csak alkalmad van rá, és tanulj meg szembenézni a rossz dolgokkal is. (2010.09.)

Sal Abruscato - A Pale Horse Named Death: Még mindig gondolkodom rajta, így nem vagyok abban a pozícióban, hogy megválaszoljam ezt a kérdést. Az azonban biztos, hogy nem materiális dolgokhoz, javakhoz kapcsolódik. Az emberek jelentős része nem fordít elég energiát arra, hogy gyümölcsöző, kreatív folyamattá varázsolja az életét. Megveszik a drága autót, de közben nem gazdagítják magukat újabb és újabb ismeretekkel, és nem tekintenek a világra úgy, ahogy kellene. Szerintem a világ olyan, mint egy festmény, és mivel elég rövid időt töltünk itt, meg kell próbálni minél több szép oldalát megismerni. És néha másokhoz hasonlóan én is bűnös vagyok abban, hogy nem értékelem eléggé a jót, hanem inkább panaszkodom, hisztizem a rossz dolgokon. De ilyenkor mindig igyekszem magamban tudatosítani, hogy nem ez a lényeg, hanem hogy érezd jól magad, örülj a szépnek, és adj, illetve fogadj annyi szeretetet, amennyit csak lehet. (2011.10.)

Paavo Lötjönen - Apocalyptica: Úgy élj, hogy minden pillanat megérje. Ez egyszerű! (nevet) (2010.12.)

Angela Gossow - Arch Enemy: Hallgass önmagadra, ne bánj meg semmit és sose nézz hátra. (2011.04.)
Mike Amott- Arch Enemy: Folyamatosan ezen gondolkodom! (mosolyog) Mivel csak egy életed van, próbálj meg a maximális mértékben kihasználni és kiélvezni minden napot. Kissé konkrétabb formában pedig nyilván a zene is az életem értelmét jelenti. Mint már mondtam, óriási szerencsém van, hiszen a hobbim egyben a munkám is, ami csak nagyon keveseknek adatik meg a világon. (2009.05.)

Clive Nolan - Arena
: A legkönnyebb a Galaxis Útikalauz válasza lenne…
Naná, a negyvenkettő.
Azt hiszem, az életet azért érdemes élni, mert igazán nem tudhatod, mi az értelme. A rejtély, ami hajt minket. Ha megtudnánk most, miért is csináljuk ezt az egészet, elvesztenénk az érdeklődésünket és nem mennénk tovább. Talán az élet értelme az, hogy nincs is értelme. Persze jómagam úgy gondolom, van értelme, kell, hogy legyen valami nagy séma, ami alapján működnek a dolgok. Mindannyian a részei vagyunk ennek a tervnek valamilyen módon, ez a mi személyes célunk, hogy segítsünk működtetni a nagy egészet. De mindenképpen az a lényeg, hogy folyamatosan keressük az értelmét. A Galaxis Útikalauzban is nagyon jól meg van írva, hogy tulajdonképpen teljesen sosem jöhetünk rá, de kereshetjük. Például ott van a Loch Ness-i szörny. Tudósok próbálkoznak folyamatosan, hogy bebizonyítsák a létezését, más tudósok pedig azon igyekeznek, hogy megcáfolják a dolgot. Én viszont csak annyit mondok: lehetséges. Nem érdekel, hogy van vagy nincs, az a lényeg, hogy lehetséges-e valami. Számomra nem fontos, hogy mindenáron eljussak egy tudományos tényig, egy tökéletes egyenlet-megoldásig. Ugyanez a véleményem az ufókkal kapcsolatban is. Szerintem túl pompázatos lenne tényleg azt hinnünk, hogy mi vagyunk az egyetlen értelmes lények az univerzumban. Számomra teljesen elképzelhető az, hogy valahol az űr mindenféle szegleteiben vannak más értelmes létformák, akárhogy is néznek ki. Persze az más kérdés, vették-e már a fáradtságot, hogy beüljenek valami csészealjba és meglátogassák a mi kis Földünket, de itt is azt az elméletet szeretem vallani, hogy lehetséges. Hiszen végülis mi megtennénk, ha képesek lennénk rá, nem? Ugye? Miért tennének ők másképp? Szóval, én szeretek lehetőségekben gondolkodni, nem pedig abban, mi van és mi nincs, elrendezve mindent valami logikus, meghatározott magyarázat mögé. Majd minden kiderül előbb-utóbb. (2005.09.)

Arjen Anthony Lucassen: Hogy értelmet adj az életnek! (2011.01.)

Joey Vera - Armored Saint: Hogy mindig érezd jól magad. (2010.03.)

Lőrincz Károly - Asphalt Horsemen: Azt a mindenit! (nevet) Ha a feleségemet kérdeznéd, ő biztos azt mondaná, hogy tőlem már az évek alatt megtanulta: leszarni mindent, nem foglalkozni senkivel, csak csinálni, amiben hiszel. Tulajdonképpen nekem ez az elméletem. De az élet értelme abszolút a család. A feleségemmel huszonhárom éve vagyunk együtt, de a srácaink nélkül nem lenne az igazi a balhé. Legyünk sokat együtt, és mindenben támogatni tudjuk őket. Nekem tulajdonképpen ennyi az élet értelme, meg az, hogy ne legyen kibaszott svájci frankos hitelünk. (2012.10.)

Nicke Borg - Backyard Babies: Öt évvel ezelőtt azt mondtam volna, szerezni egy kis kokaint, minél többet dugni és minél jobb koncerteket nyomni. (nevet) Most már inkább úgy módosítanám ezt, hogy bánj magaddal és a szeretteiddel olyan jól, amennyire csak tudsz, és lehetőleg tartsd tisztán a fejedet. És persze továbbra is ugyanilyen fontos, hogy jó zenét csináljak, amivel minél inkább el tudom szórakoztatni az embereket. Ez a világ annyira elbaszott, hogy nagyon kevés benne a fogódzó. Szeretném, ha egy Backyard Babies koncerten mindenki úgy érezné magát, mintha mindig péntek lenne, és nem kellene törődni a hétköznapok gondjaival. Olyan sokáig akarom csinálni ezt az egészet, ameddig csak lehet. (2008.11.)
Dregen Svensson - Backyard Babies
: Hogy mindig törekedj a legjobbat nyújtani mindenben, és ha valamit elkezdesz, abba tedd bele a szívedet. (2006.09.)
Peder Carlsson - Backyard Babies
: Én meg azt mondom, hogy mivel az egyetlen dolog, amiben biztos lehetsz, az az, hogy egyszer meg fogsz halni, amíg élsz, próbáld meg magadat jól érezni. Minden körülmények között. (2006.09.)

Kurt Bachman - Believer
: Jujjj. Ha tudnám, már rég írtam volna egy bestsellert. Szerintem mindenki saját magának kell, hogy megtalálja a választ erre. Én inkább a kérdést venném górcső alá. Úgy hiszem, hogy ezt sokszor fel kell tennünk magunknak életünk során. Így képesek leszünk felfedezni, hogy mi igazán fontos számunkra. Segítségével jobban tudunk figyelni a hangsúlyos dolgokra, és ez átsegíthet sok nehéz, frusztrált időszakon. (2005.09.)

Veronica Freeman és Blackie - Benedictum
: Blackie egyszerűen fogalmaz, szerinte játszd azt a zenét amit szeretsz. Szerintem a lényeg az, hogy változtass valamit ezen a világon, mielőtt végleg otthagyod, és persze legyél jó másokhoz. (2006.02.)


Tim "Ripper" Owens - Beyond Fear: A család. (2006.10.)

Bobby Hambel - Biohazard: Nyomot hagyni a világon, méghozzá jó nyomot. Élj és cselekedj úgy, hogy amikor a végére érsz, tudd, hogy jó emlékeket hagysz magad után. Próbálj meg jó emberként élni, és törekedj mindig a maximumra. Ha a kibaszott esőerdőket akarod megmenteni, akkor mentsd meg azokat, és így tovább: akár zenész vagy, akár sztriptíztáncos, akár építész, minden körülmények között nyújtsd a legjobb formádat, és mindig tartsd szem előtt, hogy az időd véges. És sose próbálj meg azok rovására előnyhöz jutni, akik nem olyan szerencsések, mint te. Mindig csak azt vedd el, amit megérdemelsz, sose többet. (2008.11.)

John K - Biomechanical
: Érezd jól magad és vedd könnyen az életet ezen a fura szikladarabon! (2004.06.)

Zakk Wylde - Black Label Society: Hogy megtaláld, amit igazán szeretsz csinálni, és azt a legvégsőkig csináld! (2011.03.)

Sean Maier - Blessed By A Broken Heart: Hogy összhangba hozd a belső és külső céljaidat. Élj úgy, hogy közben nem okozol szenvedést másoknak és magadnak sem. Élj a mában azáltal, hogy egyszerre vagy elfogadó, lelkes, és élvezed az életet. (2012.07.)

Hansi Kürsch - Blind Guardian: Érezd jól magad és igyekezz mindig fejlődni, előrelépni. (2008.04.)

Tóth Gergő - Blind Myself
: Szeretem sodortatni magam az árral. Nem feltétlenül arra gyúrok, hogy mindenképp szobor legyen belőlem, de tök jó elgondolkodtatni az embereket. Az alkotás ad értelmet az életemnek. Egyébként meg tejföl. Imádom a tejfölt, a feleségem már rosszul is van ettől. (nevet) (2004.07.)
Tóth Gergő - Blind Myself
: Ha valakit érdekel, mit gondolok erről, nézze meg a Monty Python csapat Élet Értelme című filmjét. (2004.07.)

Alex „Boogie” Lee - Bonded By Blood: Hogy éld meg teljes erőbedobással minden pillanatát, mert sosem tudhatod, mikor ér véget. (2009.05.)

Andy B. Franck - Brainstorm: Élni és meghalni (nevet), nem, nem. A család, gyerekek, egészség, és az, hogy ne pazaroljunk el sok időt totálisan felesleges dolgokra. Nálam ez mindig egyfajta szétszakadást okoz, hogy a családommal legyek, amikor szükségük van rám, másrészt meg töltsek annyi időt a zenekarral is, amennyit csak lehet. De nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk és büszkévé tesz, hogy a zenénk valamilyen szinten híressé tett minket! (2007.12.)
Torsten Ihlenfeld - Brainstorm
: Nehezen megfogható a dolog… Meg kell próbálni magunkból kiindulva jó embernek lenni és ha boldoggá tudjuk tenni a környezetünkben élőket, akkor már sokat elértünk az életben. És ez az a cél, amit egész életemben követni akarok. És ilyen szempontból pl. az anyagiak egyáltalán nem fontosak. (2005.03.)
Andy B. Franck - Brainstorm: Szeretet és boldogság. (2004.04.)

Jakab Zoltán - Bridge To Solace
: Hát, nem egy könnyű kérdés. Mindenkinek ajánlom a Monty Python csoport hasonló című filmjét, abból talán valaki kihámozza, nekem nem teljesen sikerült még, 8-10 megnézés után sem. :) Komolyra fordítva a szót, számomra az élet értelme az, hogy folyamatosan keresem a boldogsághoz való utat, és igyekszem kreatív maradni, és mindig csak olyan dolgokat tenni, ami után másnap reggel bele tudok nézni a tükörbe anélkül, hogy leköpném magam. (2004.01.)

James Hart - Burn Halo: A Conan, a barbárt idézném: „Tipord el ellenségeid, hadd fussanak csak előled. És halld az asszonyok sirámait.” (2011.06.)

Körmöczi Péter - Cadaveres De Tortugas: Valamilyen nyomot hagyni, bármilyet, csak maradandó legyen! (2005.01.)

Persoczki Gábor - Cadaveres De Tortugas: Sörfűbermuda + píszfrídomhepinesz + hangosmjúzik = 42 (2005.01.)

Robert Lowe- Candlemass: Belebonyolódhatnék most nagy fejtegetésekbe, de fáradt vagyok és másnapos, úgyhogy inkább csak azt mondom, hogy igyál meg annyi sört, amennyit csak tudsz, mielőtt meghalsz. (2007.09.)
Leif Edling - Candlemass
: Érezd magad olyan jól, amennyire csak tudod, ragadd meg a lehetőségeket. De holnap lehet, hogy már mást mondanék. Mondjuk azt, hogy mindenki kerüljön el olyan messzire, amennyire csak lehet. (nevetnek) Turnéztunk egyszer egy finn bandával, Deathshade volt a nevük, ők hajtogatták folyton azt, hogy „nem zavarunk másokat”. Ez is jó mottó: ne zavarj másokat. Megpróbálok nem zavarni soha senkit, és így aztán engem sem zavar senki. Leave me the fuck alone. Lehet, hogy ezt fogom a sírkövemre vésetni. (felröhögnek) A Nyugodjon békében! úgyis olyan elcsépelt, ez sokkal jobban hangzik. (2007.09.)

Pat O'Brien - Cannibal Corpse: Légy boldog, foglalkozz azzal, amivel szeretnél, és soha ne alkudj meg. (2012.04.)

Tóth Balázs - CasketGarden: Mindig nyálasnak tartottam, amikor ezt hallottam régebben: a feltétel nélküli szeretet. Csak mióta a kislányom megszületett, értettem meg. A másik új szó a szótáramban a felelősség. (mosolyog) (2012.02.)
Tóth Balázs - CasketGarden
: Élni. (2006.05.)
Cseh István - CasketGarden
: Sex, drugs, rock’n’roll. :-) Szerintem az, hogy mindig csináld azt amit szeretsz, és érezd jól magad amíg lehet… A többi az baromság. (2006.05.)
Tóth Balázs - CasketGarden
: 42. (nevet) Szerintem, az hogy hagyj valami emléket magad után… te a Shock!-ot, én a Casket cédéket hagyom asszem... (nevet) (2004.05.)

Keith Caputo: Visszakérdezek: mi nem az élet értelme? Tudod, ez az a kérdés, amit naponta legalább kétszázszor felteszek magamnak, és azt hiszem, arrogáns faszfej lennék, ha azt állítanám, hogy biztosan tudom rá a választ… Ebben a pillanatban éppen úgy gondolom, talán az itt és most, a jelen pillanat adja az élet értelmét. Akkor teszed a legjobban, ha megpróbálsz mindig a mában és a mának élni, kiélvezni, amit hoznak a napok, a percek. Ugyanakkor ez az egész nem olyan, mint valami rejtvény, amit csak így, egy-két mondatban meg lehetne fejteni vagy válaszolni. Az élet egy nehéz, zavaros, különleges és egyben varázslatos utazás, aminek nem hinném, hogy csak egyféle értelme vagy jelentése létezne. Ennél lényegesen kozmikusabb dologról beszélünk… Valahol, azt hiszem, a megismerésről szól ez az egész: arról, hogy megpróbálod felfogni az ismeretlent, a megérthetetlent, miközben szembesülsz a saját szereped mérhetetlen kicsinységével és jelentéktelenségével ebben az egész rendszerben. Vagyis kihívásként fogom fel az életet, amit minden pillanatban intenzíven meg kell élni, méghozzá pozitívan: szeretettel, békével közelítve a téged körülvevő világhoz, kihozva magadból minden emberit. Aztán persze lehet, hogy mindeközben csupán valami felsőbb lény vagy egy csapat földönkívüli kísérlete vagyunk, miközben én itt az élet nagy rejtélyét elemzem neked... (2009.08.)

Ricky - Cataract: Próbálok komoly választ adni. Véleményem szerint az emberek tulajdonképpen állatok, az, hogy két lábon járunk, talán az egyetlen különbség. És mégis más állatokat gyilkolászunk, kizárólag élvezetből. Szóval, mivel mi is állatok vagyunk, az életünk értelme, hogy találjunk egy társat, és annyi gyereket hozzunk a világra amennyit csak lehet… (2004.09.)

Richard Christy - Charred Walls Of The Damned: Hogy kedvesen és tisztelettel bánj az emberekkel, és próbáld magad olyan jól érezni abban a kis időben, ami adatott nekünk a Földön, amennyire csak tudod. Minden napra úgy tekints, hogy simán lehet az utolsó is. És hallgass annyi heavy metalt, amennyit csak tudsz! (2010.02.)

Kovács Héda - Cherry Bomb: Zenélni?... (nevet) (2011.04.)
Máté Évi - Cherry Bomb: Maga a rockandroll. (2011.04.)
Mogyoróssy Adrienn - Cherry Bomb: Színpadról adni és kapni. (2011.04.)

Henkka Seppälä - Children Of Bodom: Talán hülyén hangzik, de az, hogy boldogok legyünk. (2010.08.)

Cserfalvi „Töfi" Zoltán - Chronology: Hogy olyan lemezt készítsünk, amit valaki egyszer majd minden idők legjobb három lemeze közé sorol! (mosolyog) (2011.04.)

Liza Graves - Civet: Fogalmam sincs! Még szerencse, hogy a zene mindig visz valami értelmet bele! Azért tudasd majd velem, ha te rájöttél! (2011.05.)

Szalai Tamás - Classica: Hogy megkeressük és megtaláljuk azt az indokot, hogy miért vagyunk. (2007.02.)
Weitner Ferenc - Classica
: Jónak lenni az életben, jókat cselekedni. (2007.02.)

Zak Tell - Clawfinger: A halál. (2007.09.)
Bard Torstensen - Clawfinger
: Érezd jól magad, amikor csak tudod. (2007.09.)
Zak Tell - Clawfinger
: Aztán a halál! (nevet) (2007.09.)

Mike Dean - Corrosion Of Conformity: Most komolyan egy basszusgitárost kérdezel az élet értelméről? (nevet) Fogalmam sincs, de amire eddig rájöttem, annak alapján megpróbálom élvezni a dolgokat, és közben nem ártok senkinek. Nem moralizálásból mondom ezt – megtanultam, hogy nagyon szerencsétlen dolog feleslegesen ártani valakinek. (2012.07.)

Loke Rivano - Crazy Lixx: 42. (2010.04.)

Anton Reisenegger - Criminal
: Giccses válasz: Metal! (2004.02.)

Shaun Lopez - Crosses: Rajtad áll, mire viszed az életben. Szeress, és hagyd, hogy szeressenek. Légy boldog. Igen, erről szól az egész. (2011.10.)

Kirk Windstein - Crowbar: "Ha tudnám a választ, milliomos lennék! (nevet) (2010.07.)

Scholtz Attila - Cry Free
: Az élet szopás, aztán meg meghalsz! (2005.01.)
Soulavy Gábor - Cry Free
: Játszani mindhalálig, életben tartani a R'n'R-t. Azt csinálni, amit szeretsz, amit meg nem szeretsz, azt megszeretni, és azt is csinálni, tehát mindent. (nevet) De az eleje az igaz! (2005.01.)
Blaskó György: - Cry Free
: Amennyiben valóban érdekli a kérdezőt, hogy mi az élet értelme, semmiképpen ne várja, hogy néhány nap alatt kigondolva, pár mondatban összefoglalva értelmes, és számomra is biztosnak tűnő választ fogok adni, hiszen a megoldást befolyásoló tényezők száma olymértékben túlszaporodottak, hogy azokon nálam felkészültebb elmék is jócskán elméláznának.
Viszont ha az érdeklődő csupán a szokásos, “Mi a kedvenc színe, étele, könyve?” vagy “Mi lettél volna, ha...? stb.” kérdés sort szeretné megtoldani egy kissé komolyabb hangvételű kérdéssel, amelyre esetleg humoros választ kapva vidám perceket szerezhet magának és az olvasónak, úgy a válaszom: “Falni, hálni, emészteni, és ülni a puhán...” (amely idézet és egyéb idevágó bölcsességek, valamennyi e témában kíváncsiskodó személy számára megtalálhatóak a www.gondolkodom.hu oldalon).
Remélem, hogy jelenlegi és jövőbeli élet vitelemet nem meríti ki ez a gondolat és hogy létemnek van létjogosultsága. Erről meggyőződni azonban véleményem szerint nem fogok, hiszen igazán értelmet csak halálom után kaphat az életem, amikor is kiderül, hogy sikerült-e olyan szellemi, vagy kézzelfogható produktumot létrehozni amely túlmutat egyéni céljaimon, és mások számára is jelentőséggel bíróan teszik meg hatásukat. (2005.01.)

Tymon Kruidenier - Cynic: Nézd meg a Monty Python: Az élet értelme című filmet. De komolyan, ez a kérdés messze fölöttem áll. Bárki, aki úgy hiszi, hogy tudja a választ erre a kérdésre, egyszer rájön, hogy egy bizonyos ponton tévedett. Hiszem, hogy van célunk ezen a világon, talán kisebb, személyesebb szinten. És ez az élet értelme: találd meg a saját célodat és érd el! (2008.09.)

Jesper Binzer - D-A-D: A szaporodás! Ha ez megvan, akkor pedig segíts a körülötted lévő embereken. (2012.02.)

Dimebag Darrell - Damageplan: Az élet értelme? “Raise Hell”! (2004.03.)

Danko Jones: Nincs ötletem, de az biztos, hogy nálam a zene a főszereplő. (2011.08.)

Niklas Sundin - Dark Tranquillity: "A élet olyan, mint egy doboz csokoládé…" - hát, nem is tudom, hogy mit írjak ide, haha! (2005.04.)

Mark Osegueda- Death Angel: (füttyent, majd hosszú szünet) Az élet értelmét nem tudom, de a kulcs egy jó élethez az, hogy tedd azt, amihez a legjobban értesz és a legjobban szeretsz. Remélhetőleg ettől minden jól alakul majd. (nevet) (2011.03.)
Mark Osegueda- Death Angel
: Ó, ne aggódj, én is imádom a hülye kérdéseket! (nevet) Ez viszont nem is volt hülye. Az élet értelme talán az, hogy kerülj ki mindenből a legjobb eredménnyel úgy, hogy a legjobb formádat nyújtod hozzá. (2008.04.)

Devon Graves - Dead Soul Tribe
: Pfffff, hm, nos... Az élet maga. Azt hiszem ez a legegyszerűbb válasz a kérdésre. Az élet értelme, hogy éld. Hogy légy élő, hogy élvezd, hogy annyi örömet vegyél ki az életedből amennyit csak tudsz. Ha van valami akadály közötted és a boldogságod között, azt el kell mozdítanod. (2003.08.)

Bryce Sipes - Decoder: Hmm, ez kemény dió. Brand New – TDAGARIM, DANGERS – (D)ANGER(S) Mix 2, Desaparecidos – Read Music, Speak Spanish, Pedro The Lion – Control és Rocky Votolato – Suicide Medicine. Ez az öt lemez jut most eszembe, mint olyanok, amikre képtelen vagyok ráunni. (2012.03.)

Don Airey - Deep Purple: Egy Monty Python film! (nevet) (2012.09.)

Abe Cunningham - Deftones: Hogy találd meg az örömöt az egyszerű dolgokban. Légy boldog, leld örömödet abban, amid van, örülj annak, amit csinálsz, és állj pozitívan a világhoz. Chi balesete megtanított minket arra, hogy gyökeresen más szemszögből nézzük a dolgokat, mint azelőtt. Élvezni kell azt az időt, ami megadatott, mert semmi sem garantált. (2011.08.)

Hank Shermann - Demonica: Élj, tanulj, majd halj meg. (2010.04.)

Derek Sherinian
: Atyaég, fogalmam sincs. Mondjuk… Szeresd, amit csinálsz, állj hozzá mindenhez pozitívan, és legyél jó másokhoz. (2006.06.)

Mike Sifringer - Destruction: Ha van értelme, akkor azt gondolom, az élet egy szomorú dolog. De tőlem ne kérdezd az élet értelmét, mert én sem tudom, és nekem sem mondta még meg senki. Az én véleményem az, hogy pár ember tudja az élet értelmét, de nem hajlandóak elárulni nekünk. Nem akarnak felidegesíteni minket. Ez egy kicsit szomorú, mivel én tudni akarom az igazságot, de senki nem árulja el. Az élet talán csak egy nagy küzdelem... (2011.03.)

Dez Fafara - Devildriver: A család. Minden helyzetben a feleségem és a gyerekeim állnak számomra az első helyen, a többi dolog csak és kizárólag utánuk következhet. (2009.04.)

Shagrath - Dimmu Borgir: Csináld azt, amit igazán szeretsz. (2007.03.)

Rajk Barthel - Disillusion
:
Maga az élet. (csend, sóhaj) Többet nem tudok hozzáfűzni. (2006.10.)
Vurtox - Disillusion
: Túlnőni ezen a kérdésen. :) (2004.04.)

David Draiman - Disturbed: Ez jó kérdés... Bárcsak tudnám, de még mindig keresem, hogy mi lehet az. Az, amikor összegyűlik 10ezer ember, és érzem az energiájukat, majd kiengedem ezt az energiát, megszabadítva őket egyfajta tehertől. Az élet nehézségeitől való megszabadulás. Számomra ez az élet értelme. (2009.09.)

Agnete Kjølsrud - Djerv: A zene és a koncertezés. (2011.08.)

Jimmy Bower - Down: Az élet értelme a halál… Nem tudom. (2008.03.)
Rex Brown - Down
: Élj meg minden napot úgy, mintha az lenne az utolsó. Hozz ki belőle mindent, amit csak lehet, és érezd jól magad, mert lehet, hogy holnap elütnek egy kibaszott busszal. És hallgass minél több súlyos riffet. (2008.03.)

Jordan Rudess - Dream Theater: Nagyon vicces, hogy ezt kérdezed, mert az interjú előtt pont azzal poénkodtunk az asszisztensemmel, hogy ki akarna velem ilyesmi spirituális dolgokról diskurálni. Ő meg mondta, hogy figyeljem meg, olyanokat fogtok kérdezni, hogy vallásos vagyok-e meg ilyenek, erre jössz, és megkérdezed tőlem az élet értelmét! (nevet) Azt hiszem, az az élet értelme, hogy próbálj meg behangolódni a környezetedbe. Hogy eggyé tudj válni vele, hiszen tulajdonképpen mindannyian valamiféle energia vagyunk, ami ennek a bolygónak a része. Nagyon boldog vagyok, hogy muzsikus lehetek, mert így az egész életemet az tölti ki, hogy becsatlakozzak a környezetembe, hogy ráhangolódjak arra, ami körülvesz. Az élet sokkal nagyobb mindannyiunknál, így az a legfontosabb, hogy rájöjj, hogyan tudod a saját életedet is megfelelően összehangolni a körülütted lévő világgal.. (2011.08.)
Mike Portnoy - Dream Theater: (nevet, majd mutatja a tetoválását) Carpe diem, élj a mának. És igyekezz mindig jól érezni magad. (2009.07.)
James LaBrie - Dream Theater
: Tapasztalj annyit, amennyit tudsz, légy pozitív és tiszteld a másikat! Ne pazarold el a napjaidat. Ugyanakkor érezd át azt is, hogy azért vagyunk itt, hogy valami olyasmit cselekedjünk, amire szántak minket. Így élem én az életem. (2009.07.)
John Petrucci - Dream Theater
: Az élet értelme? Újabb kemény dió… A hangsúly azokon a pillanatokon van, amik most történnek. Fontos, hogy a jelenben tudj létezni és teljes életet élj. (2005.05.)

Horváth András Ádám - Dreyelands: Erről egy Arjen Lucassen szöveg jut eszembe, amit hátborzongató módon a közelmúltban elhunyt Steve Lee énekelt az utolsó Ayreon lemezen:
The meaning of life is to give life meaning... Milyen igaz...
Az én verzióm talán az lenne: légy önmagad, légy kitartó, türelmes, következetes, és adj a körülötted lévőknek... Ha ezek megvannak, a többi jön magától... (2011.01.)

Farkas Zotya - Ektomorf: A zene. Nekem legalábbis egészen biztosan a zene. (2006.09.)

Simone Simons - Epica: Az, hogy megtaláld a saját utadat, hogy boldog legyél, békében élj, és tiszteld a másikat. (2010.10.)

Eric Forrest: Szex, drogok, rock and roll. (2011.06.)

John Norum - Europe: Hogy érezd jól magad, és mindig teljesíts a lehető legjobban. (2009.07.)

Lukács Peta - European Mantra: Na, szép! Ez nálam nagyon kényes téma, és attól tartok, erről egy kb. 2-3ezer oldalas értekezésbe kezdhetnénk most! Ettől most eltekintek inkább, és azt mondom, fogalmam sincs, de ha rájövök, szólok. (2004.12.)

Tom Englund - Evergrey: Dugj sokat, hogy legyen sok gyereked, és felnevelhesd őket. (2007.01.)

Tom Englund - Evergrey: Szerintem az élet értelme az, hogy gyerekeid legyenek. (2005.04.)
Henrik Danhage - Evergrey
: Szerintem pedig az, hogy legyél magaddal és az életeddel elégedett. (2005.04.)

Szabó Tamás - Everwood
: Tanulni, tapasztalni, átélni, önzetlenül továbbadni. (2007.04.)
Erdős Viktor - Everwood
: Természetesen a zenélés! :) (2007.04.)
Koncz Balázs - Everwood
: Nincs értelme, de azért érdemes elgondolkodni rajta! ;) (2007.04.)
Tanczer Attila - Everwood
: "Virslit zabálni konzervből a mosogató fölött a konyhában pucéron." /Al Bundy/ (2007.04.)
Farkas Ferenc - Everwood
: Hit, Remény, Szeretet. (2007.04.)

Gary Holt - Exodus
: Érezd jól magad, amikor csak tudod. (2008.08.)
Gary Holt - Exodus
: Érezd jól magad, amikor csak tudod.
Amikor két éve telefonon beszéltünk, akkor is ugyanezt mondtad.
(nevet) Okosabbat sajnos azóta sem sikerült kitalálnom. Az életed alapvetően olyan, amilyenné teszed, így aztán minden körülmények között meg kell próbálnod kihozni belőle a legjobbat. (2006.11.)
Gary Holt - Exodus
: Érezd jól magad, amikor csak tudod. (2004.01.)

„Fast" Eddie Clarke - Fastway: Ha tudnám, nagyon gazdag és híres lennék! (nevet) Számomra a zene, az, hogy szeretek játszani a gitáromon. Tulajdonképpen össze kellett akadnom Tobyval ahhoz, hogy megint rájöjjek, mennyire imádom ezt az egészet. Már el is felejtettem, micsoda bizsergést okoz elkészíteni egy nagylemezt... (2011.12.)

Ray Alder - Fates Warning: Azt mondd meg te. Fogalmam sincs. De biztos nem a pénz. Talán, hogy boldogan halj meg? Csináld azt amit szeretnél. Vagy csak egészen egyszerűen legyél boldog. És inkább legyél szegény, mintsem gazdag, de legyél kiegyensúlyozott. (2012.03.)
Jim Matheos - Fates Warning: Ha tudnám, valószínűleg nem veled beszélgetnék most, hanem valahol terjeszteném az igét! (nevet) (2012.02.)

Burton C. Bell - Fear Factory: Bölcsességet? Ahhoz el kellene szívnom valamit. (vigyorog) (2010.08.)
Dino Cazares - Fear Factory: Az én életem értelme, az, hogy minden napomat úgy éljem meg, mintha az utolsó lenne. (2010.08.)

Zoltan Bathory - Five Finger Death Punch: Hogy élvezd az utazást! (2009.10.)

Ricsi - Flop
: 42! (2005.09.)
Töller Gábor - Flop
: 42, mint az közismert (na, látom, Ricsi szerint is). (2005.09.)

Carlos Gutierrez - Fueled By Fire: A zene és a heavy metal, ez az életem értelme, minden napomat ez tölti ki. És persze minden, ami a zenével és a turnézással jár: új emberekkel találkozni, új helyekre eljutni. (2009.05.)
Rick Rangel - Fueled By Fire: Soha nem gondoltam volna, hogy eljutok majd olyan helyekre, mint például Magyarország. Ez a legjobb ebben az egészben. Szóval az én életemet is mindenestől a zene tölti ki. Meg persze a piálás! (2009.05.)

Acélos Balázs - Fürgerókalábak: Az élet értelme?! Ezt ár megkérdezték mások is, és nekik azt mondtam, hogy a rokendroll. (2005.01.)

Ganxsta Zolee: Az élet olyan, mint a füst. Egyik nap itt basznak fejbe, másik nap ott. (2009.01.)

Silje Wergeland - The Gathering
: Hogy próbáld meg minél jobban érezni magad! (2010.01.)
Anneke Van Giersbergen - The Gathering
: Hű, ez az eddigi legkomolyabb kérdésed (nevet...megint csak édesen). Én csak egy énekesnő vagyok, szóval fogalmam sincs. De azt hiszem, az élet értelme, hogy mindig azon legyünk, hogyan tudjuk szebbé tenni egymás mindennapjait. Elég ha végignézel ezen a fesztiválon. Mindannyian átélünk valami közösségi élményt, együtt sörözünk, jól érezzük magunkat. Szerintem ezek az apró dolgok adnak igazi értelmet az ember életének. Csak tudni kell felismerni őket. (2006.08.)

Gene Hoglan: Két szóban tudom összefoglalni: légy boldog. Élj és cselekedj úgy, hogy légy boldog, ennyi a lényeg. Tudom, ezt nem mindenki érti: azt mondják majd, mi ez a „légy boldog" szarság, számomra azonban akkor is ez a legfontosabb. (2012.02.)

Kátai Tamás - Gire: Ú, és a többiek mit mondtak? Én nem tudom. Miért kellene értelmének lennie? Csak úgy van. Lehet benne csinálni mindenfélét, meg lehet direkt nem csinálni semmit, ki-ki vérmérséklete szerint. (2003.12.)

Ariën Van Weesenbeek - God Dethroned
:
Boldog vagyok, mert mindig örömet okoz a zenélés, a dalok írása és előadása. Szeretném egész életemet kiegyensúlyozott személyiségként, olyan emberekkel körülvéve leélni, akik a legjobbakat akarják nekem és én is nekik. És persze az egészség megőrzése is fontos. (2005.01.)

Doc Coyle - God Forbid: Azt hiszem, az, hogy igyekezz meg minden napot hasznosan eltölteni, és azokra a dolgokra koncentrálni, amik tényleg lényegesek. Az emberek többsége felépíti a házat, és annak örül, hogy van egy háza, pedig nem az az igazán fontos, hanem maga az építkezés folyamata. (2009.06.)

Eugene Hütz - Gogol Bordello: Személy szerint azt gondolom, létezik valamiféle lélekvándorlás, de nem hinném, hogy ez itt, a Földön zajlana le. Ennek az egyes állomásain a lélek különböző szinteket jár be, ilyen-olyan hatások érik. Fogalmam sincs, így van-e ez a valóságban, én mindenesetre ebben hiszek. A lehető legjobbat kell kihoznod magadból, ennyi a lényeg. Kibaszottul a legjobbat. (nevet) (2007.11.)

Tchort (azaz Terje Vik Schei) - Green Carnation
: Számomra korábban a zene volt, de most már a család és a zene. Ebben a sorrendben. (2005.09.)

Bob Macura - Green Division
: Az, hogy hetvenévesen a feleségeddel/férjeddel, vasárnapi ebéd alkalmával, együtt látod a gyermekeidet és az unokáidat, ahogy boldogan és egészségesen csicseregnek! Ez a teljesítmény, a többi mind szar. (2006.08.)

Gus G: Légy szabad, légy boldog, és légy azokkal az emberekkel, akiket szeretsz. (2010.05.)

Oscar Dronjak - Hammerfall: Jó kérdés! Őszintén szólva még sosem kérdezték ezt tőlem. (nevet) Azt hiszem az élet értelme az, hogy úgy élj, ahogy neked tetszik, és ne hallgass azokra, akik meg akarják mondani, mit csinálj. Ők ugyanis nem tudják megmondani, a te életednek mi az értelme, neked mi a jó, úgyhogy ne is hallgass rájuk. (2011.06.)

Martin Sandvik - Hardcore Superstar: Nemrég lettem apa, így egyértelműen a gyermekem az életem értelme. (2011.11.)

Per Möller Jensen - The Haunted: Az, hogy elfogadjuk: az életnek nincs meghatározott értelme, minden a véletleneken múlik. Éppen ezért ne vesztegessük azzal az időnket, hogy a lényeget kutatjuk, hanem érezzük magunkat jól, és minden nap hozzuk ki belőle a lehető legtöbbet. (2011.03.)

Jamey Jasta - Hatebreed: Egy ember élete során többször is megváltozik az, hogy mi igazán fontos számára. Nyilván nem úgy gondolkodom már, mint 17 évesen, amikor az volt a legfontosabb, hogy minden létező hardcore buliba elmenjek, ott megigyak és elszívjak mindent, amire rá tudom tenni a kezemet, aztán megdugjak minden csajt, aki csak hajlandó eljönni velem. Szülőként, apaként csak az lehet a legfontosabb, hogy minél többet adjak a gyermekemnek. Bánj úgy mindenkivel, ahogy te szeretnéd, hogy veled is bánjanak. Próbálj meg minél többet tanulni, képezd magad, tegyél szert minél több tudásra és tapasztalatra. (2007.06.)

Erik Rutan - Hate Eternal
: Azt hiszem, hogy az élet maga az élet értelme. Hogy élj minél teljesebb életet, és hogy észrevedd, az élet törékeny, hogy az élet jön és megy. Szóval a legfontosabb, hogy élj minél jobban, ameddig megteheted… (2005.08.)

Havancsák Gyula: Ezen természetesen sokat töprengünk, de Grandpierre Attila úgy fogalmazta meg egy könyvében, hogy „...szeresd az életed". Természetesen nem felszólító módban hangzott el, hanem arra utalt: legyen olyan az életed, hogy szerethesd. (2012.02.)

Lee Altus - Heathen: Nem tudom, a Monty Pythonékat kéne megkérdezned! (nevet) Ez elég kemény kérdés, nem is tudom, mit feleljek rá. Azt hiszem, mindenkinek megvan a saját elképzelése erről, de én még nem gondolkodtam az enyémen. (nevet) Vannak, akik hisznek Istenben, de én nem. Jó lenne hinni, hogy van valami, miután meghalunk – értem ezalatt, hogy emberek miért hisznek mindebben -, de én sajnos nem tudok. Ezért talán azt tudnám mondani, hogy hozd ki a legjobbat abból az időből, amíg itt vagy. Ha pedig van egy következő élet, akkor az az élet értelme! (nevet) (2011.03.)

Markus Grosskopf- Helloween: Légy boldog. Találd meg, hogyan lehetsz mindig boldog és kiegyensúlyozott. Az élet értelme persze minden embernek más és más, ráadásul nem is könnyű rálelni, de folyamatosan keresni kell, kutatni kell utána. Néha talán közelebb is vagyunk hozzá, mint gondolnánk, sokszor ugyanis nagyon könnyű boldognak lenni. Pont ezért sokan azt mondják, nem lehet ez a helyes út, ez túl könnyű. (2010.11.)
Markus Grosskopf- Helloween: Kemény kérdés… Szóval, az élet értelme… hogy hagyd, hadd menjen. (2006.01.)

Page Hamilton- Helmet: Egy zseniális Monty Python film! (nevet). (2010.11.)

James Christian - House of Lords: Hogy csináld azt, amit szeretnél és légy boldog. Rengetegen képtelenek erre, csak élik az életüket és álmodoznak arról, hogy jó lenne ezt vagy azt csinálni, de nem tesznek semmit azért, hogy megvalósítsák az álmaikat, pedig ez a lényeg. Csak egy életed van, amit nem szabad elvesztegetned. Ja, és persze a gyerekek. Van egy lányom, számomra ő jelenti az élet értelmét. (2008.04.)

Jill Janus - Huntress: Hogy a saját célodért élj, más nem számít. Az én célom pedig az, hogy énekeljek. (2012.06.)

Peter Tagtgren - Hypocrisy: Az élet értelme? Fogalmam sincs. Tényleg. Gőzöm sincs. Legyél boldog, ne aggódj mindenen, meg ilyesmi. (2004.01.)

Jon Schaffer - Iced Earth: (nevet) Próbálom kitalálni, testvér! Bárcsak tudnám a választ! Azt hiszem meg kell tanulnunk szeretni, illetve törődni önmagunkkal, valamint a környezetünkkel. Az egész rendszer, amiben felnövünk a hatalomról, az irányításról szól, de nem szabad így élnünk. Meg kell találnunk, mi az igazi szeretet, csak így van értelme az életnek. Én megtaláltam, amikor a lányom megszületett, és ez is része volt a személyes fejlődési folyamatomnak, amit életem végéig szeretnék tovább folytatni. (2011.11.)
Stu Block - Iced Earth
: Csináld, amit szeretsz, és tapasztalj meg annyit, amennyit csak lehetséges. (2011.10.)

Szalkai Tibor - The Idoru: A baszás! Ja, nem... hanem a szeretet! (vigyorog) (2009.07.)

Björn Gelotte - In Flames
: Nem ezt keresi mindenki a történelem kezdete óta? Talán az, hogy legyenek gyerekeid. És persze hogy azt csináld, amit akarsz. A világ egyik legboldogabb embere vagyok, mert azzal foglalkozhatok, amit szeretek és amit csinálni akarok. (2009.04.)
Jesper Strömblad - In Flames
: Az élet értelme? Hmm… Fogalmam sincs… Talán újrateremteni. Tényleg nem tudom. Mit akartok hallani? A metal. (nevet) (2006.04.)
Peter Iwers - In Flames
: Ööhhm… Szerintem csak annyi, hogy elérj valamit. (2004.03.)

Piet Sielck - Iron Savior:
Pfú, nem is tudom! Az élet értelme? Talán az, hogy próbálj boldog lenni. Minél boldogabb, tartsd távol magadtól a rossz energiákat. Always Look on the Bright Side of Life! (nevet)
Yenz Leonhardt - Iron Savior: Mikor fiatal voltam próbáltam megtenni azokat a dolgokat, amiktől a legjobban féltem. Fenn állni a színpadon, leugrani 10 méter magasból, három hétig egyedül barangolni az erdőben, ilyesmik. Aztán ahogy felnősz, egyre közelebb engedsz valakit magadhoz, érted mire gondolok?
Piet Sielck - Iron Savior: Azt hiszem, az élet értelme, hogy megtaláld a személyes egyensúlyodat. (2005.12.)
Yenz Leonhardt - Iron Savior: Igen, de nagyon sok lehetséges út van, mindenki máshogy találhatja meg ezt az egyensúlyt. Azt hiszem, mindenkinek a saját egyéniségéhez szabott utat kell végigjárnia. Ha ezt megteszed, majdnem mindent elérhetsz, amit az élettől megkívánnál. Azt hiszem, ez is az egyik oka, amiért visszük ezt a bandát. (2005.12.)

Hortobágyi László - Isten Háta Mögött: A zene. Nekem legalábbis a zene. (2008.10.)

Pálinkás Zoltán Tamás - Isten Háta Mögött
: Mostanában kezdek rájönni arra, hogy mennyire fontos, hogy az ember kinyíljon maga felé, és ezáltal mások felé is, ne büszkélkedjen a magányával, ne érezze magát erősnek csak azért, mert el tudja viselni és takarni a fájdalmát, hanem inkább azért, hogy szembenézzen azokkal. Hogy felfedezze magában azt, hogy igenis egy félős kisgyerek, ugyanúgy, mint mindenki, csak rárakódott minden rossz, amit hozott gyerekkorából; és ha ezt megtalálja, elmúlik majd a félelme is. Tehát szerintem az élet értelme a tisztánlátás. És ez a legnehezebb is egyben, azt hiszem. (2004.07.)

Jeff Scott Soto: A boldogság. Bármit is csinálsz, próbálj meg vele örömet szerezni, mosolyt fakasztani. (2008.03.)

Jake Roche - Jeremiah Freed: Érezd jól magad ezen a földön. Ne hagyd szem elől veszni álmaidat. Találd meg mindazt, amitől a lelked dalra fakad, de közben azért ne vegyél mindent komolyan. Élj úgy, hogy visszatekintve elégedett lehess. Szeress, és hagyj másokat is szeretni. Énekelj hangosan, és élj az élet kínálta lehetőségekkel. (2011.04.)

Joe Satriani: A lehető legtöbb módon kimutatni és átadni a szeretetet azoknak, akik fontosak számodra. (nevet) (2010.11.)

Jonny Davy - Job For A Cowboy: Nem nagyon tudok tisztességes, jó választ adni erre, nekem, mint ateistának, fogalmam sincs. Ugyanakkor, ahogy én látom… Egyszer élsz, használd hát ki rendesen. (2007.06.)

Jónás Tamás: Rátalálni az utunkra, a küldetésünkre. Ez a megközelítés talán magában foglalja mindazt, amit ilyenre mondani szoktak: a szeretetet, a boldogságot, mások segítését. Mindenki megtalálhatja a saját útját, és onnantól ez keretet ad az életének, minden reggel azzal a tudattal kelhet fel, hogy ma is jó irányba halad. Ez az út változhat menet közben is, de fontos, hogy mindig lebegjen egy nagy cél a szemünk előtt. Az sem baj, ha több ilyen cél is van. Nekem az egyik fő célom, hogy a zenémmel örömöt, érzéseket, hangulatokat, gondolatokat közvetítsek másoknak, energiát adjak, és segítsek még jobb hellyé tenni a világot. És persze amikor épp nem zenélek, akkor is megpróbálom mindezeket. Remélem, az élet legfontosabb útjainak megtalálása mellett minél több olvasó találja meg az utat a facebookos oldalamhoz is, azon belül is a zenelejátszóhoz (ahol mindkét lemezről több teljes szám meghallgatható) és reményeim szerint innen az út folytatódik a „Tetszik" gombhoz is, és így talán valóban sikerül egyre több embernek örömet szereznem. Én mindig erre fogok törekedni, és nagyon remélem, hogy találkozunk az út során! (2011.11.)

Jon Oliva: Hogy érezd jól magad ott és annyiszor, ahol és ahányszor csak lehetőséged van rá. (2009.06.)

Jorn Lande: Az élet értelme? Az, hogy mindig nézd a derűsebb oldalát. Kicsit bővebben pedig az, hogy próbálj meg minél többet kihozni mindenből, próbáld meg megtalálni azokat a dolgokat, amik hozzásegítenek ahhoz, hogy megleld a lelki békédet. Ha kiegyensúlyozott vagy, a környezetedhez is sokkal pozitívabban tudsz állni. Hasonlóan fontos, hogy sosem szabad sodródni az árral, mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy megtaláld a saját utadat. (2007.04.)

Scott Travis - Judas Priest
: Wow. Az élet értelme. Hehehe, talán a kevesebb interjú, mert annyira nem a kedvencem ez az elfoglaltság. Hű, bárcsak lenne valami frappáns szövegem erre. Talán, hogy egészségesen élj, kezeld jól az embertársaidat és találj valakit aki boldoggá tesz. Nagyjából ennyi. Légy boldog. (2004.06.)

Barbaró Attila - Junkies: Foglalkoztam vallási-filozófiai dolgokkal, de nem szeretem túlbonyolítani az életet. Nekem az az élet értelme, hogy azt csináljam, amit szeretek. Nem tudom elképzelni, hogy elmenjek dolgozni annyi pénzért, ami éppen arra elég, hogy másnap is elmenjek és csinálhassam ugyanazt… A pénz egyáltalán nem érdekel, és 15 éve szerencsére elmondhatom, hogy azt csinálom, amit szeretek, és ez nekem mindennél fontosabb. (2009.07.)

Kalapács József - Kalapács: Hát nem a küzdés, hanem az élet maga. Nyomasztó, hogy egyszer vége lesz, amire igyekszem minél kevesebbet gondolni, de ahogy közelítek hozzá, egyre inkább azon vagyok, hogy minél tartalmasabban teljenek el a hátralévő napok, évek, évtizedek, évszázadok. Az asszonynak 400 évet ígértem, igyekszem is betartani a szavamat! (nevet) (2009.11.)

Malcolm Guess - Kaura: Az öröm. (mosolyog) (2011.09.)

Doug Pinnick - King's X: Épp erre próbáltam fényt deríteni egész életemben azáltal, hogy zenélek, zenét írok. Ha te esetleg tudod, oszd meg velem, és vessük össze a tapasztalatainkat... (2011.04.)

Kip Winger: Számomra az, hogy érezzem jól magam – akár a színpadon, akár a családom körében, akár egy csodálatos ebéd közben. Having fun… (2008.11.)

Váry Marci - Kiss Forever Band: „Life’s a piece of shit, when you look at it…” (fütyüli a dallamot, majd nevet) Az élet értelme, haver… Nem is tudom. Érezd jól magad. És ne vedd túl komolyan a dolgokat. (2010.02.)

Jonne - Kopriklaani: Természetesen az, hogy annyi örömöd legyen az életben, amennyi csak lehet! Mondjuk gyere el egy Korpiklaani koncertre, és megmutatjuk az élet értelmét! (2006.07.)

Ray Luzier - Korn: Annyi gyűlölet és ellenségeskedés van körülöttünk, hogy csakis a szeretet és a törődés lehet az élet értelme. Talán giccsesen hangzik, de John Lennont tudom idézni: give peace a chance... A magam szintjén megpróbálok ennek szellemében cselekedni, és a kis dolgokat jobbá tenni. Ilyen a zene is, ami sokak életét teheté szebbé, kellemesebbé. (2011.11.)
Fieldy - Korn: Az élet értelme? Huhh. (hosszasan bámul maga elé) Ez egy nagyon nehéz kérdés. Az élet értelme… Azt kell mondanom, a szeretet. De mi is a szeretet? (hirtelen felnéz és lemállik róla a nemtörődöm póz) Olvasd el a Bibliában Pál apostolnak a korinthosziakhoz írt első levelét, a 13-as passzust és ott megtudod, mit is jelent a szeretet. Ami ott áll, az az élet értelme.
Mindenre számítottam Fieldytől, csak egy ilyen válaszra nem. A nevezett helyen egyébként ez áll:
„Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom.
És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.
A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal; Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.
Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:
De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.
Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.
Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.
Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.” (2007.07.)

Kory Clarke: Próbálj kedves lenni, és lehetőleg ne gyűlöld az embereket. Ezt mondjuk nem könnyű megvalósítani, mert annyi seggfej él a világon! (2011.08.)

Kowa - Kowalsky meg a Vega: Nagyon egyszerű. Ebből a leesett állapotból abba a békével, szeretettel és tudással teljes atmoszférába visszajuttatni önmagunkat, ahonnan származunk. Lehetőleg ezt kollektíven, hogy mindannyiunkat áthassa a tudás, a béke és a szeretet. (2011.11.)

Mille Petrozza - Kreator: Hú, valami olyasmi, hogy légy kedves az emberekkel és próbálj meg nem túl sok problémát okozni. Próbálj jó hangulatot teremteni magad körül, és harcolj az erőszak, a rasszizmus ellen. Légy kedves ember! (nevet) (2012.08.)
Mille Petrozza - Kreator: Abszolút semmi. (2005.02.)

Brant Bjork - Kyuss Lives!: A szeretet! (2011.03.)

John Campbell - Lamb Of God: A legfontosabb, hogy boldog légy. És persze másokat is azzá tegyél magad körül. Szóval egyél, igyál, kefélj, és ne legyél seggfej! (nevet) (2012.01.)

Köteles Leander - Leander: Fogalmam sincs, de élni jó dolog, meg kell becsülni, bár nekem még nem sikerült ezt sajnos megtanulnom. De muszáj közhellyel élnem: csak a szeretet számít, a többi pótolható. (2011.10.)

Jancsics Dávid - Leukémia: Huhh...erre Oltyán Lacika tudna igazán korrekt választ adni... de legyen ez: a csillagos égbolt. (2005.03.)

Steve Blaze - Lillian Axe: Hűha! Nincs ennél esetleg valami komplikáltabb kérdésed? (nevet) Az élet egy végtelen utazás, amikor minden egyes átélt másodperc a lelkünket tökéletesíti. Hiszem, hogy azért kerültünk a földre, hogy fejlődjünk, és mindig jobb.... hogy is mondjam.... szóval, hogy elérjük a végső gyönyörűséget a mennyben. Fogalmam sincs, mi lehet a mennyország, és bizonyára minden embernek mást jelent. Az élet értelme az utazás, aminek a végtelen boldogság a célja, és a tanulás, amiért ide kerültünk. Sejtelmem sincs, hogy visszakerülünk-e valaha, igazából nem is hiszem, de az biztos, hogy megkapjuk az esélyt arra, hogy megteremtsük a saját belső békénket, amit a saját cselekedeteinkkel érhetünk el. De a szakadatlan utazás vélhetően egy örökkévaló üdvözüléssel végződik. Keresztényként hiszem, hogy az örökkévalóság a cél. (2012.03.)

Ron Young - Little Ceasar: Legyél jelen a világban, amennyire csak lehet, és közben találd meg önmagadat. Próbálj meg kihasználni minden percet, mert sosem tudhatod, mikor ér véget ez az egész. (2012.08.)

Lizzy Borden: A szenvedély! (2007.11.)

Szabó László - Locust On The Saddle: Sör, csajok, rock’n’roll. (nevet) (2007.09.)
Szabó Tamás - Locust On The Saddle: Van egy kedvenc mondásom Jack Black Rocksuli filmjéből, amikor összetereli a kisiskolás gyerekeket és a fellépés előtt közösen imádkoznak: „Rockisten, köszönjük, hogy zúzhatunk”. Ez tökre kifejező! A kérdésedre visszatérve, már értelme van a dolognak, ha jól elvagy a bőrödben, és nem érzed magadnak feleslegesnek! Más szabadidejében eljár paintballozni vagy üvöltözni a kedvenc focicsapata meccseire, én meg az átlagos életemen és napi dolgaimon túl csinálom a Locustot, és ez így van jól. Rock! (2007.09.)

Lovrek Krisztián - Lovreck: Hogy lehetőleg időben megtaláljuk azt, amiben a legjobbak vagyunk, és ami boldoggá is tesz bennünket, abban aztán igyekezzünk tökélyre fejleszteni magunkat, mindezt úgy, hogy közben senkin se kelljen keresztülgázolnunk. (2012.03.)

Robb Flynn - Machine Head: (nevet) Valami könnyű így a végére, ugye? Hmmm… Mi is az élet értelme? Hogy bármit megtehetsz és bármit elérhetsz, amit elég kitartóan akarsz, azonban sokkal több áldozatot kell majd meghoznod érte, mint azt előtte gondolnád. De vannak az életben második, harmadik és negyedik esélyek is. Az emberek nagy része azt hiszi, csak egy lehetősége van arra, hogy mindent rendbehozzon, ez azonban nem így van. (2007.12.)

Dave McClain - Machine HeadAz, hogy boldog légy. (2012.08.)

Tony Clarkin - Magnum: Számomra az, hogy amikor reggel felkelek, felkapjam a gitáromat és játsszam rajta a zenémet. (2012.02.)

Marty Friedman: Rock'n'roll! (mosolyog) Az élet rövid, érezd jól magad! (2011.05.)

Mátyás Attila: Maga az ÉLET, a létezés, a tapasztalás, ahogy átmész a dolgokon. Ez persze néha baromira fáj vagy óriási szívásokkal jár – legalábbis így érzi az ember –, de szerintem akkor is ez a lényeg! (2009.01.)

Shawn Drover - Megadeth: Hogy élvezd, mert nem leszel itt örökké. Az élet túl rövid ahhoz, hogy boldogtalanul töltsük el. (2011.04.)
D
avid Ellefson - Megadeth: Először is az, hogy megtaláld magadnak azt az elfoglaltságot, amit a legjobban élvezel, utána pedig csináld is ezt, mert egészen biztos, hogy ebben leszel a legjobb. Így tudsz a leginkább nyomot hagyni magad után a világban. Sokan egész életükben nem találják meg ezt, mert mindig csak azon agyalnak, hogy „uramisten, ki kell fizetnem a számláimat, meg kell csinálom ezt, meg kell csinálnom azt, meg kell csinálnom amazt”, és eközben elszalad mellettük az egész élet lényege, az, amiért itt vagyunk ezen a bolygón. Én szerencsés vagyok, hiszen van egy 11 éves gyerekem, egyébként pedig azt csinálhatom, amihez a legjobban értek: minden este felmehetek a színpadra, és pengethetem a basszusgitárt! (2010.06.)

Henrik "Kral" Andersen - Mercenary: Hű, bonyolult kérdés. Ráadásul nem csak mindenkinek más, de még idővel is változik a dolog. Például 4 éve, mikor megszületett a fiam, számomra ő volt az élet értelme. Addig kizárólag a zene volt az életcélom, aztán a fiam születése után árnyaltabbá vált a kép. De ha általánosabban nézem a dolgokat, akkor sem tudok kiemelni egyvalamit, mint az élet értelme. Töltsük jól azt az időt, ami itt megadatott, élvezzük minden percét, és persze találjuk meg a lelki társunkat is. (2005.10.)

M
arten Hagström - Meshuggah: Hogy megéld. (2008.08.)
M
arten Hagström - Meshuggah: Az élet értelme számomra az, hogy mindenki találja meg, miben a legjobb és mit szeretne csinálni. Találd meg azt, amit szenvedéllyel tudsz csinálni és valósítsd meg az álmaidat. Még akkor is, ha nem tudod elérni mindazt, amit a célodnak tartasz, nem szabad, hogy meg se próbáld. Csak ülj le és gondold végig, mi az, amit te szeretnél elérni és nem pedig az, amit mások várnak tőled... a szüleid vagy a körülötted lévő emberek. Az fontos, hogy te mit szeretnél. Ez az élet értelme, beteljesíteni az álmaidat. (2005.04.)
Tomas Haake - Meshuggah:
Ó. Az, hogy megtaláljuk az élet értelmét!... Azt hiszem. Az élet értelme maga az élet. (2005.05.)

Tommy Victor - Ministry: Azt hiszem az, hogy megtaláld a spiritualitást. (2008.08.)

Billy Sheehan - Mr. Big: Jó kérdés. Az élet a tapasztalatok egy vérpezsdítő gyűjteménye, a legrosszabbaktól a legjobbakig. Az olyan szörnyűségektől, amiket el sem tud az ember képzelni az olyan csodálatos dolgokig, amelyekről álmodni sem mertél. Van 60-70-80 évünk, hogy az ezeket összekötő létrán egyensúlyozzunk, és haladjunk le vagy föl, reménykedjünk a csúcspontokban, illetve próbáljuk elkerülni a mélypontokat, de természetesen mindkettőből bőven kijut majd. Azon múlik a végeredmény, mennyire jól mászol a legrosszabbtól a legjobb felé. Természetesen a jó dolgok is ugyanúgy tönkretehetnek, mint a rosszak. Hollywoodban rengeteg bandát látni, akiket tönkretett a hirtelen jött siker, de hallani emberekről is, akik megnyerték a főnyereményt a lottón, három évvel később azonban már mindenüket elveszették, és szegényebbek voltak, mint a nyeremény előtt. Ugyanígy a borzalmas dolgokat is lehet úgy alakítani, hogy profitálj belőlük, hogy végül valami jóvá változzanak. Rajtad múlik, hogy elpusztítanak-e ezek a tapasztalatok, az én kedvenc részem viszont az, mikor végül elmesélhetem ezeket a történeteket. (2011.05.)

Schmiedl Tamás - Moby Dick: A család. (2009.03.)
Schmiedl Tamás - Moby Dick: Jézusom, haha… Család, gyerekek. (2007.02.)

Horváth Lajos - Morpheus
: Mi az élet értelme? Nem könnyű a kérdés…:-) Mindannyian fiatalok vagyunk még, talán az énekesünk tudna erre választ adni valamelyest, ő már 32 éves. Ha mégis válaszolnom kellene, akkor azt mondanám, hogy egy boldog család, és a gyermeknevelés. Ennél fontosabb nincs, és nem is lehet egy bizonyos életkor után. Ha az embernek semmi vagyona nincs, de amikor végignéz a családján a karácsonyfa mellet, az mindenért kárpótolhatja. (2004.02.)

Schmiedl Tamás - Moby Dick: Jézusom, haha… Család, gyerekek. (2007.02.)

Jeffrey Dunn "Mantas" - Mpire Of Evil: A boldogság, és hogy azt tedd, ami boldoggá tesz. És ehhez persze céltudatosságra, elkötelezettségre is szükség van. Arra, hogy ne add fel. Ha pedig valami nem sikerül, az nem azt jelenti, hogy kudarcot vallottál, mert lehet, hogy csak rossz módszert választottál... (2012.03.)

Andrew Craighan - My Dying Bride: Hogy érezd jól magad. (2007.03.)

Myles Kennedy: Számomra a zene. Tudom, hogy ez így nagyon egyszerűen hangzik, de akkor is így van. A zene olyan nekem, mint az oxigén. (2012.04.)

Nagy Feró: Lehet, hogy nem is lenne jó, ha kiderülne, mi az. Valami értelme persze biztos van, de számomra még nem derült ki. (2008.10.)

Carl Johan Grimmark - Narnia: Ki tudja? ;-) Jelenleg úgy érzem, hogy az ad értelmet létemnek, ha gyermekeimnek biztosíthatom, hogy biztonságban, jó körülmények között nőjenek fel, valamint az, hogy a földi élet után az örökkévalóság része lehessek. Tényleg hiszek ebben, és örülnék, ha minél több emberrel megoszthatnám ezt. (2006.04.)

Dan McCafferty - Nazareth: Hogy élvezd, mert csak egy van belőle (2009.04.)

Vörös Attila - Nevermore: Számomra az, hogy boldogan tudj élni, és ha boldog vagy, akkor másokat is boldoggá tudsz tenni. De persze úgy, hogy mindehhez ne kelljen senkin sem átlépni. Hogy valaki ezt a boldogságot a zenében találja meg vagy cementlerakásban, tökmindegy. (nevet) (2010.08.)
Jeff Loomis - Nevermore
: (nevet)Számomra az, hogy érezzem magam minél jobban, ne aggódjak feleslegesen mindenen, ne vegyem túlságosan komolyan az életet. És persze hogy minél jobb ember legyek. (2010.04.)
Warrel Dane - Nevermore
: (nevet) Mi az élet értelme? Tanulj a halálodig annyit, amennyit csak bírsz. (nevet) (2007.08.)
Steve Smyth - Nevermore/The EssenEss Project
: Még mindig a heavy metalt tartod az élet értelmének? :)
A POKOLBA, MÉG JÓHOGY! Az aláfestő zenéje pedig a “HEAVEN AND HELL”!!! (2007.06.)
Steve Smyth - Nevermore
: Az élet értelme? Hm. Ez nehéz… (erre felvillanyozódik és nevetni kezd) Az élet értelme a heavy metal. Végülis ez egy egyértelmű, univerzális dolog, mindenki tudja, miről van szó, nem? (2005.10.)
Warrel Dane - Nevermore
: Még mindig így látod?
Tulajdonképpen igen, az életnek az az értelme, hogy nincs értelme.
De legalább következetes vagy.
Na meg tudtam, hogy meg fogod kérdezni, és előre kigyakoroltam egy választ, (nevet) emlékeztem a múltkorira. Szóval, az élet értelme minden személy számára más és más, de ezek közül egyik sem az, ami általánosságban az élet valódi értelme, amit viszont senki nem tudhat igazán. Jó volt? (2006.03.)
Warrel Dane - Nevermore
: Semmi. (2003.10.)

Nagyfi László - Omen: Erre most kéne valami nagyon frappáns, egyszavas választ mondani... A halál. Nem, az nagyon pesszimista... Élni és élni hagyni. (2012.05.)

Sy Keeler - Onslaught: Hogy érezd jól magad, és közben ügyelj arra, hogy ne ragadj bele végérvényesen a mindennapok rutinjába. (2008.05.)

Mikael Åkerfeldt - Opeth: Hm. A reprodukció. (2012.02.)
Per Wiberg - Opeth:
Hát, a Monthy Python filmet is csinált a témában. Azt mondom, amit Arthur C. Clarke: negyvennyolc. (komolyan mondta!) Nem ezt írja a könyvben, a stoppolósban…? Jaj, nem tudom. Néha úgy érzem, hogy a legjobb az, amikor színpadon állok és zenélek. El tudok veszni a zenében. Bizonyos értelemben ezek azok a pillanatok, amelyekért élek. (2005.12.)

Yossi Sa'aron Sassi / Matti Svatizky - Orphaned Land

Yossi: (nevet, majd elgondolkodik) Megemészteni azt, hogy túlságosan sokmindent kellene megérteni a világon. És annak ellenére, hogy annyi mindent kellene megérteni, a lényeg talán az, hogy végül semmit sem kell megérteni. Egyszerűen kell élni. El kell fogadni, hogy az életben mindennek két oldala van, egy jó és egy rossz. Mindent el kell fogadni, ahogy jön. Az élet annyira gazdag, és nem fogod megérteni semminek a lényegét, ha a két ellentétes irányt nem tapasztaltad meg. Nem tudod megbecsülni a reményt, ha nem voltál még igazán mélyen, netán depresszív állapotban. Nem fogod enélkül igazán értékelni a jót, a szerelmet, egy csókot vagy ölelést, ha nem tapasztaltad meg a hosszú magányt. Minden okkal történik.

Matti: Ez jó kérdés! Szerintem mi is csak állatok vagyunk és a túlélés a lényeg. Nem hiszem, hogy olyan nagyon különböznénk egymástól, sokan szeretik hülyeségekkel leplezni saját magukat, valami magasztos céllal, de alapvetően mindenki ugyanolyan.

Yossi: Szerintem kizárólag az különböztet meg minket az állatoktól, hogy mi megkérdezzük azt, hogy mi az élet értelme. (nevet) Az állatok marhára nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel.

Matti: De az állatok kizárólag a saját életükért küzdenek. Mint ahogy tulajdonképpen mi is. Az élet megéri a küzdelmet.

Yossi: Órákig tudnék erről beszélni. A halál az egyik legfontosabb motivációs erő. El kell fogadnunk azt, hogy az élet egyszer véget ér. Ez olyasmi, ami egy lepke, egy zebra, csimpánz vagy bármi más nem tud. Ők csak a túlélésre gondolnak, arra nem, hogy egyik pillanatról a másikra ez véget is érhet.

Matti: Azért én azt nem hinném, hogy az emberi élet lényege annyira más lenne.

Yossi: Igen, de a tény, hogy mi félünk a haláltól, megváltoztatja az „állatot” bennünk. Pont emiatt bárki úgy kelhet fel egy nap, hogy: na, most csinálok valamit. Fotózhat, zenekart alaphat, mert lehet, hogy holnap már nem teheti meg.

Matti: Szerintem amúgy a szex a legmotiválóbb tényező, bármit is csinálunk. (vigyorog) (2010.11.)

Paksi Endre- Ossian: Szerintem mindenkinek van EGY társa az életben. Van aki megtalálja, van aki nem. Nekem szerencsém volt... (2009.09.)

Bobby „Blitz" Ellsworth - Overkill: Úgy látom, ismét mennem kell arra a beállásra! (nevet) Hé, ez egyébként nem is rossz az élet értelmének! Komolyra fordítva a szót: az, hogy élvezz ki minden pillanatot. Én magam is ezt teszem, és nem értem azokat a zenészeket, akik például folyamatosan panaszkodnak a turnézás miatt... Kölyökkorom óta ezt az életet élem, az Overkillben találtam meg önmagam, itt értem felnőtté. De úgy is mondhatjuk: a zenekar megóvott attól, hogy felnőtté váljak, és megőrzött fiatalnak! (nevet) Szóval annyi a lényeg, hogy megragadj minden egyes lehetőséget, amik az utadba kerülnek, és hozd ki belőlük a lehető legtöbbet. (2011.03.)

Paddy O’Reilly - Paddy And The Rats: Hogy boldog legyen az ember. Hogy ezt ki hogy éri el, az egyéni, de törekedjünk a boldogságra. (2010.03.)

Nils K. Rue - Pagan's Mind: Az élet értelme, hogy akkor és ott éljünk, ahol, és amikor vagyunk, és annyi jót tegyünk másokkal és magunkkal, amennyit csak tudunk. Ne legyünk gonoszak egymással, és lássunk a külsőségek, a felszín mögé, fedezzük föl az energiát, ami mindenhol jelen van. Közel áll hozzám a hippi filozófia! (nevet) (2008.03.)

Jorn Viggo Lofstad - Pagan's Mind
:
Számomra a zeném, a család és a barátok. Béke, szeretet, boldogság, meg ilyesmi. :-) (2005.08.)

Daniel Gildenlöw - Pain Of Salvation
: Hehehe, nos, jó nehéz kérdés, bárcsak erre a frappáns és tömör kérdésre lenne ugyanolyan frappáns és tömör válasz... Az a kérdés, hogy honnan vizsgáljuk a dolgot... Az emberek szempontjából? Vagy maga az Élet érdekel? Az élet globális értelme szerintem a folytatólagosság. És ebből a szempontból mi, emberek, nem is vagyunk túlzottan fontosak, hiszen mi csak gyűjtögetjük magunkba a mikrobákat és baktériumokat, kiváló gazdatest vagyunk, és nagyszerű eszközei a vírusok és betegségek terjesztésének is. Ha viszont a kérést az emberi élet szempontjából nézem, az élet értelme szerintem az, hogy szükségünk legyen más emberekre. Hogy ráébredj, kellenek mások az életedbe. Hogy tudd, egyedül nem vagyunk működőképesek. Talán ez lehet szerintem az élet értelme az emberek számára... számomra legalábbis biztosan. (2004.11.)

Tony Palermo - Papa Roach: PJ Harveyt megdugni. (2010.08.)
Tobin Esperance - Papa Roach: A rockandroll, az ünnepek, és az ilyen fesztiválok, ahol együtt buliznak az emberek. (2010.08.)

Greg MacKintosh - Paradise Lost: Úgy gondolom, mindenki egyenlőként születik és egyenlőként hal meg. A köztes időben pedig meg kell próbálni a mának élni, nem pedig folyamatosan azon aggódni, mit hoz a jövő. (2009.08.)

Stefan Olsdal - Placebo: (gondolkodik) A legszebb dolog az életben: megtanulni szeretni, és szeretet adni. (2010.09.)

Schuster Lóránt - P. Mobil: Az egész élet arról szól, hogy próbálsz valamilyen nyomot hagyni magad után. Valakinek sikerül, valakinek nem... (2010.02.)

Kukovecz Gábor - Pokolgép: A boldogság megtalálása, és minden olyan dolog, ami örömet okoz az embernek és azoknak, akiket szeret és tisztel. Mivel rövid az élet, a pillanatnyi boldogságnak is örülni kell, és mindig meg kell találni benne a jót. Még a legnehezebb pillanatokban is talpra kell állni. (2010.01.)

A. A. Nemtheanga - Primordial
: Az élet értelme… (sóhaj) Próbáld életedet annyi erővel és boldogsággal megtölteni, amennyivel csak lehet. (2005.01.)

Tommy Victor - Prong: Hogy felkészülj arra, ami utána következik. (2012.05.)

Devon Graves - Psychotic Waltz: Azt hiszem Arjen Lucassen mondta, hogy az élet értelme az, hogy adj értelmet az életnek.. (2011.03.)

Geoff Tate - Queensryche: Bárcsak tudnám! (mosolyog) Még mindig keresem… Az élet az én értelmezésemben nem más, mint egyfajta utazás, de akár tanulási folyamatnak is nevezhetném. A legfontosabb pedig azt megtanulni, miként kell szeretni másokat, illetve hogyan kell ahhoz viszonyulni, ha téged szeretnek, miként kell elfogadni a szeretetet. És persze a boldogság. Rengeteg ember nem boldog. Egyszerűen nem tudják, hogyan kell boldognak lenni, és megtanulni is képtelenek ezt… Személyesen pedig a zene is az élet értelmét jelenti számomra, méghozzá művészeti alkotó tevékenységként. Meggyőződésem, hogy a zene művészet, noha sokan inkább sporteseményként, versenyként tekintenek rá: azt hiszik, listákról, slágerekről, pénzről szól. Én nem tudok így tekinteni a zenére, számomra ugyanis az önkifejezés eszközét jelenti. Ha úgy tetszik, a zene olyan kommunikációs forma, amin keresztül az emberek viszonyulni tudnak a másikhoz, kapcsolatba kerülnek egymással. Nincs még egy olyan művészeti ág, ami úgy hatna az emberekre, mint a zene, mert átível a kulturális, nemzeti vagy nyelvi határokon. Akárhová is mész, a zene nyelvét mindenki érti, és ez a képesség azóta velünk van, hogy barlangokban éltünk. A zene ősi és törzsi – épp ezt imádom benne a legjobban! (2010.07.)

Dan Spitz - Red Lamb: Létezik a világon egyfajta örökkévalóság. Ezt kell meglelned, különben elvesztél. (2012.04.)

Kossuth Lajos - Remorse: Az élet értelme az nem egy egyértelmű kérdés, amit egy ilyen egyszerű ember mint én szavakba önthetne. Szerintem az egyén számára a célok, tervek, a jövőkép kikristályosodása jelenthet valami féle perspektívát, ami ugyan egy alacsonyabb szint mint az élet értelmének témaköre, azonban ezek birtokában megfogalmazható valami hasonló, de ez persze egyénenként mást és mást jelent. Nekem az élet értelme kiegyensúlyozottságot, nyugalmat jelent. Nem szeretem a konfliktushelyzeteket! Életem egyik legjobb döntése volt hogy gitárt ragadtam, számomra akár ez is jelentheti az élet értelmét. (2005.12.)
Oláh Zsolt - Remorse
: Nekem annyi, hogy mindent ezerrel, őszintén csinálni, maradandót alkotni, és itt jön be az, hogy azért család, utód sem ártana… mert azért az a legmaradandóbb, de még fiatalok vagyunk no. Igaz, Kámán már a harmadiknál tart, Vincének is van utódja, nekem meg Krisznek meg itt van Lali!!!! :)))). Ja, nekem lyányom is van, 18 éves… :) Meg kellene komolyodni, de látod, nem megy… Vazze!!! :) (2005.12.)

Csató Péter - Replika
: Nyomjuk a rock ’n rollt de úgy hogy közben kiderüljön kik is vagyunk valójában.
A lázadás, leginkább azt jelenti, hogy mások akarunk lenni. Nézzünk magunkba, hogy mit keresünk ezen keresztül. Valójában egy hangulatot, de mi az oka, hogy pont ezt a hangulatot keressük? Ismerjük meg magunkat. Sok emberen azt látom, hogy csak lázadozik, ami ki is merül egyfajta önpusztításnál. Az élet a legjobb méreg, mi?! Én azt mondom, hogy lehet egy teljesen normális életet élni attól függetlenül, hogy az ember benne van ebben a rock világban. Lehet normálisan is lázadni, nem csak úgy, hogy minden koncerten szétütöm magam. Igazából ez az állapot nem is lázadás. Hiszen mindenki ezt csinálja. És miért? Mert gyenge kis pöcs. Aki valamennyire intelligens megértheti, hogy az emberi lét célja nem az evés, ivás, ívás, hanem meg kell értenünk kik is vagyunk valójában. Ez az igazi lázadás. (2006.05.)

Révész Sándor: Maga az út. Lao-ce beszél erről Az út és erény című könyvében. Letérni az útról úgysem tudunk, bár rossz példák persze vannak. Végig kell csinálnunk mindent a lehetőségeinkhez és a képességeinkhez mérten. És úton lenni jó, én legalábbis szeretem. (2007.11.)

Ónodi Gergely - Room of the Mad Robots: Negyvenkettő. Dolgozom egy másik alternatívám is, ha netán kiderülne, hogy a 42 átverés vagy téves. (nevet) Igazán lenyűgöző lenne, ha még ebben a létformámban képes lennék valami esszenciát ültetni e kérdés köré. De úgy vélem, hogy a válasznál valóban fontosabb a helyes kérdés föltétele. Az ember van olyan naiv – mivelhogy emberségünk egyik kincse az értelem maga – , hogy olyannyira túlbecsülje az értelem hatalmát, hogy az képes legyen az élet egészét definiálni. Az élet az mérhetetlenül több az értelemnél szerintem. Az értelem világa csupán homokszem a végtelen anyag és anti anyag sivatagában. Egy emberibb megközelítésben, pedig azt hiszem, a legjobb amit tehetünk, hogy naprólnapra, percről percre igyekszünk túllépni önnön határainkon, kutakodva emberi lét- és tudatformánk végső lehetőségei felé. Úgy valahogy, hogy közben még jól is érezzük magunkat. Ennél nagyobb kihívást aligha tudok elképzelni. (mosolyog) (2010.12.)

Richie Kotzen: Nincs olyan, hogy az élet értelme, és semmi értelme sincs ezen töprengeni. Neked kell megtalálnod a saját életed értelmét. Aztán ha meglelted, érezd jól magad. (2008.03.)

Richie Kotzen
: Á... Nincs értelme. Talán ez is az emberek baja, hogy túl sokan, túl komolyan kutatják az élet értelmét ahelyett, hogy megélnék. Szóval az értelme annyi, hogy csináld a dolgokat. Tegyél meg mindent az életedben, ami boldoggá tesz, mert egyszer úgyis véget ér. (2007.01.)

André Andersen - Royal Hunt: Bárcsak lenne ötletem… Nem tudom, istenem, most nagyon filozofikus leszek. Szóval, nincs egyetemes élet értelme, ez mindenkinek más és más, ugyanis mindenki máshogy éli az életét. Nem hiszem, hogy lenne fönt egy szakállas fickó, aki irányít minket, de ha mégis van, akkor nagyon okosan csinálja, mert nagyon mások vagyunk, és ezért marad izgalmas az élet. (2008.05.)

Dave Chandler - Saint Vitus: Nyújtsd mindenben a legjobbat, amire képes vagy, de igyekezz közben nem akadályozni senki mást. (2012.06.)

Satyr (Sigurd Wongraven) - Satyricon: Az, hogy érezd jól magad. (2007.08.)

Biff Byford - Saxon: A zene és a szex! (2011.06.)
Biff Byford - Saxon: 42. (2005.08.)

Sebastian Bach
: Ó, ember... Jó élet, jó barátok, jó rock'n'roll! (2004.11.)

Rudolf Schenker - Scorpions: Szeress élni, és hozd ki a lehető legtöbbet a saját életedből! (2011.09.)

Andreas Kisser- Sepultura: (énekelni kezdi a Monty Python Always Look On The Bright Side Of Life-ját) Az élet értelme talán a tanulás, a fejlődés, nem pedig az, hogy mindent az uralmunk alá hajtsunk, mint ahogyan teszi azt az emberiség a Földdel. Azt hisszük, hogy mindent megtehetünk, beszélhetünk Istennel és utolérhetjük Istent. Azt hiszem, az élet értelme pont az lenne, hogy félretegyük azt a kib…ott arroganciát, ami jellemzi az emberiséget, és tanuljuk meg tisztelni, becsülni a dolgokat, a bolygót… Tudod, három gyermekem van, és azt akarom, ha ugyanúgy tudnának fára mászni vagy bemenni fürdeni a folyóba, mint annak idején én. Nem szeretném, ha mindez elveszne. Tisztességesen kellene bánnunk egymással és a természettel ahelyett, hogy mindenki kizárólag azzal törődik, hogy minél több pénzt zsebeljen be. (2006.04.)

Serj Tankian: A mosoly az utolsó mondat végén. (2010.03.)

Mátyás Attila - Sex Action
: Maga az élet. (2004.09.)
Szendrey Zsolt - Sex Action
: Ha már rövid az élet, legyen vidám. Ez kalózmondás. (2004.09.)
Zana Zoltán - Sex Action
: Mindig azt tehesd, amit akarsz, amihez kedved van. Az élet értelme tudod mi? Szabadság. Éljen a forradalom! (általános röhögés) Most mondom meg az igazit: (odahajol a diktafonhoz) Szabadság, testvériség, egyenlőtlenség!(szótagolja, majd szépen röhögésbe fullad a társalgás...) (2004.09.)

Scott „Wino” Weinrich - Shrinebuilder: Hmmm… Az, hogy rátaláljunk az élet értelmére! (nevet) (2010.11.)

Lou Koller - Sick Of It All: Élj helyesen, hogy érdemes legyen rád visszaemlékezni. (2010.04.)

Benji Webbe - Skindred: Az, hogy élvezd, és segíts másokon. (2012.07.)
Daniel Pugsley - Skindred: A szeretet. (2012.07.)

Kerry King - Slayer: Hogy jól érezd magad. Ez passzol a legjobban hozzám. (2011.01.)
Tom Araya - Slayer:
Az élet értelme...
(...)
Ó...
(...)
Az élet értelme...
Wow...
(...)
Csak azért agyalok, mert nem akarok valami hülyeséget mondani...
Az élet értelme...
(...)
Az élet értelme talán az, hogy élj minél teljesebb életet... és vigyázz a “testvéreidre”. Azt hiszem, ennyi. Testvér lehet bárki... Figyelnünk kell egymásra. Mert ez az egyetlen életünk van. És talán ez a bolygó, és mi vagyunk az egyedüliek az egész univerzumban. Ami persze elég valószínűtlen, végülis csak kell, hogy legyen valami odakint, de... A lényeg, hogy vigyázzunk egymásra. (2005.06.)

Mick Thompson - Slipknot
: Az nincs. Abszolút semmi. Az egész valami véletlenszerű történés, amit nem irányít semmilyen magasabb erő, élsz amikor élsz, aztán meghalsz, aztán eltemetnek… Ez az élet körforgása… (2004.06.)


Markus Freiwald - Sodom
: Nekem a család és a banda. Ha ez a kettő együtt is működik, az maga a tökély. (2011.02.)
Bernd "Bernemann" Kost
- Sodom: Élvezd és szeresd, amit csinálsz, röviden ennyi. (2011.02.)
Tom Angelripper - Sodom: Azt az égvilágon senki nem tudja! (nevet) Számomra az, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból ebben az életben. Nem szabad elvesztegetni az időt, mindig tevékenynek kell lenni. Ha meghalok, talán megmarad utánam valami a következő generáció számára. (2010.12.)


Ola Flink és Sven Karlsson - Soilwork
:
Ola: Öööööhm… A csend.
Sven: Igen, a csend.
…mondja a metalzenész, mi?
Ola:
Hehe, na igen… Bonyolult kérdés. De úgyis jövünk tíz év múlva, megmondhatom akkor? Addig gondolkozom.
Sven: Az élet értelme, hogy túléljünk még tíz évet, hehe… (2006.02.)

Kántor Tamás - Solar Scream: Az, hogy mindig bele tudj nézni a tükörbe – vállald fel önmagadat, a véleményedet, érzéseidet, de a hibáidat is merd beismerni. Ezen kívül pedig a forrón gőzölgő almáspite. (2010.12.)

Max Cavelera - Soulfy: Élet, zene, halál. (2009.03.)
Marc Rizzo - Soulfy
: Számomra a zene. Az, hogy mindennap felkeljek és alkothassak valamit a gitáromon. (2007.08.)

Dave Meros - Spock's Beard
: Oh, ember, nem tudom. (nevet) Az élet értelme… Istenem… Próbálj boldogan meghalni, és ne hagyj magad után túl nagy felfordulást. (2007.05.)
Nick D’Virgilio - Spock's Beard
: Az élet értelme... Ó... Talán az, hogy hozd ki a legjobbat abból amid van, és szeresd a körülötted levő embereket, akik majd “visszaszeretnek” téged. Azt hiszem, ennyi. (2003.08.)

Rob De Luca - Spread Eagle: Ilyen sebesség mellett fogd nagyon szorosan a kormányt, és soha ne nézz vissza! (2011.05.)

Ronny Hemlin - Steel Attack: Az élet értelme... hmmm. Az egy film Monty Pythonéktól, hehe... csak vicceltem. ;) Igazából nem tudom, de játsszunk el azzal a gondolattal, hogy ez csak egyfajta bevezető a következő élethez. (2005.01.)

Hegyi Kolos - Stereochrist
: Na, ezt a kérdést nagyon bírom… Itt kéne most megmondani a tutit, kifejteni a nagy igazságokat ugye? Egyszer egy régi Mood interjúban már megkérdezték ezt tőlem, és azóta is azzal szoktak húzni néhányan, úgyhogy most nem fejteném ki. :-) Ellenben, ha a Fürgerókalábakkal csinálsz interjút, akkor ezt Balage Steeltől feltétlenül kérdezd meg, mert neki erre zseniális formulái vannak! :-) (2004.05.)

Kemencei Balázs - Stonedirt: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women." (mosolyog) (2012.05.)

Bóta Balázs - Stonehenge: A család. (2011.05.)

Josh Rand - Stone Sour: Mindenki számára más és más. Én a boldogságot tartom a legfontosabbnak, és erre is törekszem. (2012.09.)

Dean DeLeo - Stone Temple Pilots: Haver, én csak egy kibaszott gitáros vagyok, ne kérdezz tőlem ilyeneket! (nevet, majd gondolkodik) Mindenek felett és előtt a szeretet. (2010.04.)

Devin Townsend - Strapping Young Lad
:(hosszú szünet) Nemtom. De van köze a végtelenséghez.
Az Infinity albumhoz esetleg?
Nem, dehogy. Ahhoz semmi. Jajmár.
Bocs, nem hagyhattam ki.
De biztos a kvantummechanika is része a koncepciónak. Meg a béke. De semmi ötletem, tényleg. Talán most még kevesebbet sejtek erről, mint régebben. (2006.06.)

Mike Morton - Stuck Mojo: 42. (2008.03.)
Rich Ward - Stuck Mojo: Az, hogy mindig a következő helyes lépést tedd meg. (2008.03.)

Vörös András - Superbutt: Ital, nők, balhé… (2007.11.)
Szűcs Péter - Superbutt: …az én célom pedig egy szobor, amit az én tiszteletemre húznak fel Mezőkövesden, a reptéri bevezetőút mellett. Lehetőleg bronzból. (2007.11.)

Russell Allen - Symphony X: Arra én is szeretnék rájönni! A gyerekeim a legfontosabbak számomra és ami nekik fontos, az jelenti az én életem értelmét is. Arra törekszem, hogy boldoggá tegyem őket, hogy ők meg tudják valósítani az álmaikat, bármi is legyen az. Általánosságban azt mondhatnám, hogy a család, a gyerekek. Hogy apa lehetek, az az igazán fontos dolog számomra és nagyon boldog vagyok, hogy ezt mondhatom. (2011.03.)

Dennis Wohlbold - Symphorce: Alapíts családot és legyél jó ember. (2004.02.)

Chris Babbitt - Taking Dawn: Szex, szex és rock’n’roll! (2010.03.)

Sidlovics Gábor - Tankcsapda: Hogy nyitott szemmel járjunk, és minden körülmények között legyünk nyitottak a világra. Rengeteget változott az életem, amióta hagyom, hogy minden impulzus hasson rám, legyen szó a legelőillatról vagy egy naplementéről. Nem szeretnék átmenni Kozsóba, de az a lényeg, hogy minél kevesebb legyen a gyűlölködés és annál több a befogadás. Én magam is ennek szellemében próbálok élni.. (2012.05.)
Lukács László- Tankcsapda: Tanulni, tanulni, tanulni. Nem azért, mert ezt Lenin mondta, már ha ő mondta egyáltalán, hanem mert az élet értelmét ennél jobban nem lehet összefoglalni. (2008.06.)

Téglás Zoli: Azt nézd, mi a jó az életedben, ne mindig a rosszat. Volt nekem is olyan periódusom, amikor attól féltem, rákos leszek, és volt olyan is, amikor nem volt egy fillérem sem. De hiszek Istenben, és amikor imádkozom, azt mondom: köszönöm szépen. A legrosszabb helyzetben is megvolt a két lábam, a családom, haza tudtam jönni Magyarországra friss kenyeret enni a pékségből. Ha körülnézel az életedben, lehet, hogy nem kapod meg azt, amit akarsz, de ami kell, azt igen. De nem ingyen. Mindennek ára van, keményen meg kell dolgoznod mindenért. Én zenélni akartam, és húsz éve turnézom. De ez nem jelenti azt, hogy olyan helyzetben vagyok, mint például az egyik barátom, aki húsz éve alapított egy céget, és mára már igen jó pénzeket keres és tesz félre. Én nem keresek, ha nem turnézom. És emiatt sokszor félek is, hogy senki sem jön le a koncertre, vagy nem lesz jó a lemez, pláne, hogy hamarosan gyermekem is születik. De a végén mégis mindig összeteszem a két kezemet, és hálás vagyok, amiért azt csinálhatom, amit szeretek. Csak egy nagyon szűk kisebbségnek adatott meg a világon az a lehetőség, ami nekem, hogy turnézásból, zenélésből élhessen meg. Egy időben én is sokat ittam, és túl sokat képzeltem magamról. De ma már tudom, hogy az egész arról szól, mit adsz az embereknek, a közönségednek, a családodnak. Adnod kell azoknak az embereknek, akiknek nincs pénzük, de egy estét mégis rád áldoztak az életükből. Teljesen mindegy, hogyan érzed magad az adott pillanatban, akkor is élményt kell nyújtanod számukra. Ha akarsz valamit, adj! – ez a hitvallásom. És ebből te is visszakapsz majd valamit. Tudod, hogyan léptem be a Pennywise-ba? Az Ignite éppen leállt, nem volt különösebb dolgom. Haza akartam jönni, hogy csináljak egy rockzenei rádióállomást, amiben normális zenét adnak, nem pedig ezt a köcsög, szar, ostoba, népbutító tuc-tucot, ami itt szól mindenütt. Téglás Zoltán Rock'N'Roll Hour, ez volt az elképzelésem: napi két óra délután öt és hét között, amikor Iron Maiden, Rolling Stones meg AC/DC szól, felhívjuk élőben Ozzy Osbourne-t, felhívjuk Slasht... Tehát adunk valamit az embereknek, hogy jól érezzék magukat a munka után. Már haza is értem, és fel akartam hívni egy barátomat, Fionát, akivel sok közös van bennünk, csak hogy adjak neki valamit, és megkérdezzem, mi van vele. Néha egy telefonbeszélgetéstől is sokkal jobb lesz a napod. Szóval Fionát akartam tárcsázni, de véletlenül Fletchert hívtam fel – és így mennek a dolgok az univerzumban. Ha adni akarsz valami jót, azt visszakapod. Fletcher egyből azt mondta, hogy azonnal menjek haza, és énekeljek a Pennywise-ban. De a Velvet Revolver menedzserének is egy olyan ismerősöm ajánlott be, akit kivittem a tengerre pelikánokat menteni. És ennek köszönhetően öt percig a Guns N' Roses énekese voltam, ami óriási dolog. Csak álltam ott, és arra gondoltam: ha látnák ezt a barátok, az ismerősök, ahogy itt állok, mögöttem Slash meg Duff... Vagyis a legfontosabb a pozitív mentális hozzáállás. Ha valami rossz jön, ma már azt kérdezem: csak ennyire vagy képes? Sokáig kellett tanulnom, hogy értékelni tudjam a jót, de ma már minden apróságnak örülök, mert tudom, mi a fontos. Ma is leültem bablevest meg káposztás tésztát enni. Telezabáltam magam, és boldog voltam. Segíteni akarok az állatoknak, az embereknek, és abból mindig kapok vissza valamit én is. Ha pedig baj van, emlékeztetem magam arra, hogy némelyik legrosszabb napom sok más ember életének a legjobbja lenne. (2011.10.)

Brian Wheat - Tesla: Fogalmam sincs, mondd meg inkább te! (2011.07.)

Chuck Billy - Testament: A család és a barátok. Mindig a zene volt az első az életemben, de miután 2001-ben rákos lettem, rájöttem, hogy a zene csak egy áldás. Áldás az is, hogy újra zenélhetek, mert amikor megbetegedtem, azt hittem, soha többé nem énekelhetek. Amikor a tükörbe néztem, alig ismertem magamra: elvesztettem az összes hajam, teljesen leépültem. Két évig egyáltalán nem is zenéltem. Mikor aztán visszatértem, újjáalakultunk Alexszel, Greggel és Louie Clementével, ami egy áldás volt. Viszont fontosabb ennél, hogy együtt legyek a családommal és a barátaimmal. (2012.08.)
Paul Bostaph - Testament: Az élet értelme, hogy légy súlyos! (The meaning of life is to be heavy!) (2009.07.)
Eric Peterson - Testament
: Metal! (nevet) Meg a család, szerelem, a boldogság, és, hogy vigyázz azokra, akiket szeretsz. Legyél boldog az életedben. Igen, hogy legyél boldog. (2008.03.)

Andy Cairns - Therapy?: Az élet értelme? Nem tudom. Talán valami olyasmi, hogy élvezzük az életet, ami megadatott. Érezzük jól magunkat, amíg itt vagyunk. (2010.09.)

Christofer Johnsson - Therion: Ha tudnám, nagyon gazdag lennék. (2010.11.)

Damian Wilson - Threshold: Oh, ember, ez aztán a trükkös kérdés. Muszáj válaszolnom?! (nevet) Nincs válasz erre a kérdésre… Na jó, a gyerekek, a család, szeretet. De, hogy tényleg ez-e az élet értelme, azt sajnos nem tudom. (2007.09.)

Karl Groom - Threshold: Azt hiszem, az elmúlt időszakból megtanultuk, hogy a legtöbbet kell kihozni minden egyes napból. Ha soha többet nem lépünk színpadra, akkor is elmondhassuk, hogy az utolsó bulink is jó volt. Ez a jó ebben a turnéban, hogy úgy érzem, a legtöbbet hozzuk ki magunkból minden este. (2007.09.)

Karl Groom - Threshold
: Ahogy már korábban ezt a média “izét” kifejtettem, légy önmagad, legyenek önálló gondolataid. Az is nagyon fontos, hogy próbálj minél boldogabb lenni, ha nem érzed jól magad a munkahelyeden, menj, keress valamit, amit igazán szeretsz! Légy boldog, mert önmagad vagy! (2004.09.)

Tim Skold: Amit csak akarsz, bazmeg. Nem viccelek: az ember életét csakis a saját döntései határozzák meg. (2011.07.)

Eddie „Fingers" Ojeda- Twisted Sister: Hogy élvezd ki minél jobban, mert nem töltesz túl hosszú időt ezen a bolygón. (2011.05.)

Tim "Ripper" Owens: Az élet értelme? Nem is tudom. Figyelj oda jobban a Heading out to the Highway videóra. (nevet) Nem is tudom, talán az, hogy légy önmagad. (2010.09.)

Rick Wartell - Trouble: A szeretet és a boldogság. Ha ezekre rálelsz, megtaláltad az élet értelmét. Úgyhogy mindenki keressen csak kitartóan... (2009.10.)

Tanka Balázs - Turbo: Majd megmondom, ha meghaltam. (2009.08.)

Johan Edlund - Tiamat: Itt és most létezni. (2004.07.)

Josh Silver - Type O Negative: Hogy amíg meghalok, addig annyi jót tegyek azokkal az emberekkel, akiket szeretek és fontosak nekem, amennyit csak tudok. (2007.07.)

Ugly Kid Joe - Klaus Eichstadt: Sosem érezheted magad elég jól! (nevet) Nem is tudom... Igyekezz minél kevesebb kellemetlenséget okozni másoknak, és ne vedd túl komolyan a dolgokat. Baromi rövid ideig vagyunk itt, szóval próbáld meg kihozni minden napból a lehető legtöbbet. (2012.09.)

Mick Box - Uriah Heep: Légy pozitív, élvezz minden pillanatot. Minden pozitív pillanat csak újabb pozitív pillanatokat szül. Ha mosolyogsz, a világ is visszamosolyog rád. (2010.09.)

Davy Vain - Vain: A szerelem, a jó barátok, a szuper szex, a természet, a világ megismerése, utazás, tapasztalás, műalkotások... Ha mindezek hatással vannak rád. Ha pedig te magad is hatással tudsz lenni másokra, nos, ha ezt sikerül elérned, akkor igazán nagy dolgot vittél véghez. (2011.10.)

Pál Viktor - Varso: Hogy mi az élet értelme? Hát a 42.
Ezt nem fogadom el, mindenki ezt mondja.

Jó, akkor legyen az, hogy a kamion a miénk, és el akarunk menni vele. Egyébként meg semmi. (2005.12.)
Kovács Attila - Varso: Nagyon fontos az életben, hogy apró célokat jelölj ki magadnak, mert ha az élet értelmét kutatod, akkor úgysem jutsz el sehová. Viszont ha apró célokat jelölsz ki, akkor elveszel a részletekben, és nem látod az egésznek az értelmetlenségét. Szerintem ez nagyon fontos. :-) (2005.12.)
Pál Viktor - Varso: Még senki nem jött rá, miért éppen tőlem kérdezed? (2003.11.)

Conrad Lant - Venom: (nevet, majd rávágja) 42. (hosszan kacag) Jól sejtem, hogy voltak már néhányan, akik ezzel a válasszal vicceltek meg? (nevet) (2011.10.)

Geoff Thorpe - Vicious Rumors: Ohh, az élet értelme nagyon egyszerű: éld az életed jól, mert nagyon rövid. Ne parázd túl a jelentéktelen dolgokat. It's time to rock! (2011.11.)

Denis „Snake” Bélanger - Voivod: Minden nap próbálom a legjobbat nyújtani. Az élet rengeteg buktatót, keserűséget és fájdalmat tartogat, de ezekkel meg kell tudnod birkózni, túl kell tudnod lépni rajtuk. Nem szabad megállni, keseregni, mindig előre kell tekinteni. Ha pedig éppen esik az eső és minden sötét, gondolj arra, hogy holnapra kisüt a nap. (2009.06.)
Michel „Away” Langevin - Voivod: Próbáld megmenteni a Földet. (nevet) Azért vagyunk itt, hogy valahogy megpróbáljuk megmenteni a Földet attól, hogy elpusztítsuk. Ami bizarr és némileg ellentmondásos is. (nevet) A legtöbb ember azt hiszi, hogy a Föld a mi tulajdonunk, de én úgy gondolom, hogy minket ide csak meghívtak... (2009.06.)

Michael Poulsen - Volbeat: Hogy megbecsüld a családodat és a barátaidat, és ahányszor csak lehet, mutasd is ki feléjük, mennyire szereted őket, mert semmi sem tart örökké. (2008.08.)

Nagy-Miklós Péter - Wackor: Az Élet, a Világmindenség meg Minden? 42! / R.I.P. Douglas Adams aki a világegyetem legzseniálisabb írója volt. :,(= / (2004.10.)
Kükedi Gábor - Wackor
: Tudom, de nem mondom meg. Ez súlyos titok, ne akarjátok ezt a terhet, csendes pókerarccá tesz. (2004.10.)
Schleier Csaba - Wackor
: Ezt csak az Istenek tudhatják! Úgyhogy a Slayeréket kellene megkérdezni. :) (2004.10.)

Waldemar Sorychta: Hogy olyan sokat élj, amennyit csak tudsz, mert az élet sajnos elmúlik. Nyilván ezt mindenki tudja, de Gus halála óta nagyon sokat gondolkodom ezen. Egyszer csak kapsz egy telefonhívást, hogy valaki, akit szeretsz, nincs többé. Csak az marad utána, amit alkotott. Gus esetében a dalai, a szövegei. Az élet értelme szerintem az, hogy minden nap próbálj meg jobb ember lenni. Én azt akarom elérni, hogy mikor már nem leszek, az emberek úgy gondoljanak rám, mint egy jó emberre. Azt hiszem ez a legnagyobb megtiszteltetés, amit az ember elérhet. Épp ezért kell minden nap megtenni a lehető legtöbbet azokért, akik vannak neked. Fontos az is, hogy hagyj magad után valamit, amiben jó vagy, ami a lelkedből jön. Minden embernek van ilyen, épp csak mindenkinek más és más. Nekem a zene az, de mindenkinek van valamije, amiben sokat tud nyújtani. Ne kövess másokat, hanem találd meg a saját utad, és ebben tedd meg, amit tudsz, mivel mikor elmész, csak ez marad majd utánad. (2010.11.)

Ricky Warwick - Thin Lizzy, Almighty: Még mindig kutatom, mi lehet. De valószínűleg az, hogy törekedj a boldogságra, mert nagyon rövid időd adatott meg itt. (2012.11.)

Blackie Lawless - W.A.S.P.: A szolgálat: ott segíts másokon, ahol csak tudsz. 20 évesen az ember azt hiszi, minden csak róla szól: „én, én, én!” Aztán ahogy idősödsz, rájössz, hogy nem, korántsem minden a te, te, te érdekeid és kényed-kedved szerint működik. Az a legfontosabb, hogy amikor majd Isten színe előtt kell felelned a tetteidért, elégedetten nézhess vissza az életedre, amiért annyit segítettél másokon, amennyit csak tudtál. (2009.09.)

Eszenyi Imre - Watch My Dying
: Felőlem….- A komputer elcsöndesedett. Azok ketten idegesen fészkelődtek. A feszültség az elviselhetetlenségig fokozódott. Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg a Bölcs Elme.
Ki vele!
Jó - mondta a bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre…
Nos?…
Az Élet, a Mindenség Meg Minden… - mondta a Bölcs Elme.
Tehát?...
A Válasz… - mondta a Bölcs Elme, és megállt.
Igen?…
A Válsz…
Igen???…
Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal, és hidegvérrel (2005.10.)

Csörnyi Róbert - Wendigo
: Soha sem foglalkoztattak ezek a nagy szavakkal megalkotott, megválaszolhatatlannak tűnő kérdések. Ha logikus választ kérsz, akkor egyébként egyértelmű: biológiai értelemben a fajfenntartás és örökítés, az egyén szempontjából pedig testi vagy szellemi kielégülések utáni folyamatos kutatás. (2004.10.)
Bátky Zoltán - Wendigo
: A boldogság, ráadásul úgy, hogy a körülöttünk levőktől se vegyük el az ő boldogságukat, sőt, esetleg elő is segítsük azt. No meg 42. No meg a kis Elf. Meg Maci. :-) (2004.10.)
Varjú Attila - Wendigo
: Úgy nézek én ki, mint aki tudja??? (2004.10.)
Takács József - Wendigo
: Folyamatosan fejlődni, tanulni, becsületesnek lenni és erre ösztönözni másokat is. És persze 42. (2004.10.)

Molnár Máté - Wisdom: Hogy jól érezd magad az élet minden pillanatában úgy, hogy közben a körülötted élők is jól érezzék magukat az élet minden pillanatában. (2011.10.)

Roomy - Without Face: Prrfffhujjjj (vállvonogatás)… A Forest! (Roomy nagy Nottingham Forest-fan) (2005.01.)
Szabó András - Without Face
: Na, nem kell itt ilyeneket kérdezgetni a végére! Most mit komolykodjunk, nem?! Na, ihun egy okosság: Életünk értelme, hogy nyomot hagyjunk az idő homokjában. (2005.01.)

Knapp Oszkár - Wrong Side Of The Wall: Hogy meg tudd valósítani önmagad, jól érezd magad a bőrödben, és közben szard le, hogy mások mit gondolnak rólad. A lényeg, hogy saját magaddal szemben ne kelljen szégynekezned. És szeretni jó. (2010.03.)

Dus Polett - Yava: Szenvedély, őszinteség, belső út és a boldogság. (2009.01.)

Jasun Tipton - Zero Hour: Hogy szeressük az embereket magunk körül, és kedveljük azt, amit csinálunk. Segítsünk másokon, ahogy ők is segítenének. Az életedet te magad tudod jóvá tenni, hisz te alakítod. És nem baj, ha az utadat az álmaid is befolyásolják. (2005.08.)

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Dead again 2015-10-15 15:05
Zseniális és érdekes összeállítás.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.