Shock!

május 27.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Koncert

Newborn - Gödöllő, 2002. október 18.

Amiről már hónapok óta beszéltünk, az most bekövetkezett: az Újszülött idő előtt elhalálozott. Talán megbocsát nekünk az old school stílusú lendületzenét toló Hold X True és a sűrűn tördelt, súlyos emo-ban nyomuló Buried By Time, amiért ezúttal csak Jakab Zoliékkal foglalkozunk részletesen (ráadásul a német vendégzenekar, az izomcore-ra gyúró Destiny fellépése nem is bizonyult túl emlékezetesnek), de aligha kétséges, hogy a szomorú alkalom ezt teszi indokolttá.
 

Threshold, Miscellane, Dead Poets Society - Budapest, 2002. október 13.

Zuhogó esőben indultunk vasárnap délután Nyitrára, de első nekifutásra csak Budaörsig jutottunk, itt ugyanis eszembe jutott, hogy az útlevelemre is szükségem lesz, ha este látni akarom a Thresholdot. Azonban még e kis kerülő ellenére is viszonylag korán, valamivel öt után Nyitrán voltunk, a Stará Pekáren klubban. Itt kiderült, hogy a koncert szerve...

Progpower 2002 - Baarlo, 2002. október 5-6.

Progpower 2002 - Baarlo, 2002. október 5-6. Idén hatalmas megtiszteltetésként a Stonehenge kötelékében felléptünk a fent említett fesztiválon, és ez egyebek között lehetőséget adott arra is, hogy pár igazán érdekes zenekart is megnézhessek élőben. Mit ne mondjak, ért pár meglepetés!

Converge, Throwdown, Eighteen Visions, Endstand, Paint The Town Red, Dark Day Dungeon, Fallenintoashes - Gödöllő, 2002. október 6.

A Darkest Hour által vezetett legutóbbi nemzetközi trafós megmozdulást inkább nevezném érdekesnek, mint szenzációsnak, most azonban ismét príma volt az összeállítás!

 

Isten Háta Mögött, Polly Is Dead - Budapest, 2002. szeptember 26.

Csütörtök és koncertre megyek! Egek! Ez már maga nem tartozik a szokványos események közé. Ráadásul egy olyan nem szokványos zenekar meghívására, mint az Isten Háta Mögött.

Christian Epidemic, Agregator, Casketgarden, Sable, Dying Fields, Sundone - Tatabánya, 2002. augusztus 31.

Na ha eddig még mindig nem gyanúsítgatták a Shock!-ot részrehajlással, házizenekar menősítéssel meg öntömjénezéssel, akkor ezután biztos fogják, ugyanis egy olyan koncertről kell írnom pár sort, ahol az én zenekarom is játszott, ami elég hálátlan feladat.

Sziget Fesztivál 2002 - Budapest, 2002. július 31. - augusztus 6.

Hát igen eljött a nagy hét. A hét, amit már 8 éve a legjobban várok minden évben. A Sziget hete. Olyannyira remegett a gyomrom már a nagy ekszpektésöntől, hogy egy nappal korábban muszáj volt lemenni a hatalmas eseményre, amely az első részvételem óta (3. Sziget) Európa egyik legnagyobb és mindenképpen legszínesebb zenei, ill. kulturális fesztiválj...

Wacken Open Air 2002 - Wacken, 2002. augusztus 1-3.

Wacken Open Air 2002 - Wacken, 2002. augusztus 1-3. Ha augusztus, akkor Wacken! Idén negyedszerre adtuk ki ezt a jelszót az állandó összetételű társasággal, nem rettegve a szerencsétlennek mondott tizenhármas számtól. Persze a fesztivál szervezői sem babonásak, mert idén minden eddiginél grandiózusabb tervekkel láttak neki a munkának... Lássuk, mi valósult meg ezekből!

Darkest Hour, Undying, Newborn, Dead Blue Sky, Majority Rule - Gödöllő, 2002. július 23.

A nagyszabású HC-fesztiválnak is aposztrofálható hat zenekaros koncert hét órára kiírt kezdése csúszik, de Buried By Time-ot így is sikerül lekésnünk, köszönhetően a benzinkúti szendvicszabáló-hadműveletnek. Kár pedig, mert a szemtanúk szerint ígéretesek voltak a szentendrei fiatalok.

The Exploited, Dritte Wahl, Backslide - Budapest, 2002. július 13.

A legendás punk társulat koncertjére mindenkinek idejekorán el kellett kezdeni a spórolást, mert a jegyárat bizony brutkón felnyomták. Az Exploited azonban túl ritkán járhat errefelé ahhoz, hogy nyugodt lélekkel ki lehessen hagyni, mert a csepeli Szabadkikötő mellett álló klub csordultig megtelt!

Bang Your Head!!! fesztivál - Balingen, 2002. június 28-29.

Nem csak Wacken van ám a világon! A szintén nagy múltú Bang Your Head!!!-re ugyan idén sikerült először kijutnom, de színvonalát tekintve ez a fesztivál is felsorakozott nálam az igazán felejthetetlenek közé!

Summer Rocks 2002 - Budapest, 2002. június 7-9.

Summer Rocks 2002 - Budapest, 2002. június 7-9. A harmadik, a három napos. Nem így tervezték a szervezők, ám ha az isteni Slayernek csak ekkor fért bele a menetrendjébe egy koncert, nem volt mit tenni, három naposra kellett bővíteni a fesztivált. Hála az égieknek. Az első két Summer Rocksot kihagytam - bár így utólag sajnálom, hogy nem láttam pár zenekar - így volt mit bepótolni, kicsit tartotta...

Dokken, Crystal Ball, Jesse James és Bandája, Suckerpunch - Budapest, 2002. május 30.

Magam se mertem volna semmi biztosat mondani a nézőszámot illetően, de végül nem vallottunk szégyent ilyen téren. A leginkább kétséges pontja az ilyen buliknak számomra a hazai előbandák szereplése.

Superbutt - Németország, Hollandia, Svájc, 2002. május 10-19.

Szemét egy ügy ez. Vezetni egyedül valahol egy német autópályán a buszt, ahogy hat ember alszik körülötted. Mondjuk mindegy, nézzük a jó oldalát, legalább nem kell megtudnom percenként a zenekar hozzáértőbb felétől (Béla és a Bones basszusgitárosa, Csobi, aki mellékállásban nálunk technical crew), hogy az éppen elhaladó autókban hány szelepes, lóer...

Nemesis, Perfect Symmetry - Budapest, 2002. május 17.

Lehetett számítani rá, hogy a Dream Theater esten látottak a mostani buli fényében csak ízelítőül szolgáltak a jövőre nézve és összességében ez a koncert újabb csúcspont lett Fábiék általam látott számtalan fellépése között!

Moby Dick, Mantra, Cothurnus, Villon - Budapest, 2002. május 11.

Moby Dick, Mantra, Cothurnus, Villon - Budapest, 2002. május 11. Az 1998-as búcsúkoncert óta a négy Moby Dick tag közül hárman szépen megtalálták a számításukat az ún. civil szférában (Hoffer Péter ex-dobos ugyanis megmaradt a pályán). Szerencsére azonban maradt még bennük a muzsikusvérből jócskán, mert hát annyi szép és sikeres zenészévet nem lehet csak úgy kitörölni a memóriából, és annak tudatában, milyen min...

Annihilator, Seven Witches, Debase - Bécs, 2002. április 30.

Megint nem bírtunk otthon maradni a seggünkön! Ha riffelős, technikás metalról van szó, egy Annihilator buli mindig kapóra jön. Ilyet se sűrűn mondok, de most szerencsére késve érkeztünk, így nem kellett valami újabb helyi büntetőosztaggal szembesülnünk.

Tankcsapda, Moby Dick, Defender - Sepsiszentgyörgy, 2002. április 19-20.

Egy szép, napos hétvégén érkezett Erdélybe a hazai kemény zene két oszlopos képviselője. A Moby Dick hosszas szünet után tért ide vissza, immár negyedszer, és egyben újra a rock&roll világába. A Tankcsapda tavaszi turnéjának keretében jött el mifelénk. A két buli egyenrangúan jól sikerült, ezért az alábbiak lényegében mindkét bulira vonatkoznak...

Superbutt - Budapest, 2002. április 20.

Superbutt - Budapest, 2002. április 20. Hihetetlen, csupán három hét telt el a Judas Priest óta, és máris egy újabb koncerten találom magam! De kezdjük az elején. Izgalmas estének néztünk elébe - legalábbis ami a hely megtalálását illeti. Elvileg a Superbutt este 11:30-kor kezdett volna (fellépett még aznap a Subscribe és az Insane, akiket kihagytunk, bocsi srácok, majd legközelebb.

Ossian, Nevergreen, Voices Of Silence, Defender, Hard Laws - Kolozsvár, 2002. április 6.

Nagy várakozás előzte meg az Ossian/Nevergreen kolozsvári fellépését. Tudni kell, hogy az Ossian a Pokolgéppel és Moby Dickkel együtt valóságos kultusz-státusznak örvend itt Erdélyben. Mindenhonnan sokan utaztak ide, nehézkes is volt hát a bejutás (kb. 2400-an voltunk), ezért sokan le is maradtunk ez első előzenekar, a Hard Laws műsoráról.

Cataract, Lack, Newborn, Paint The Town Red, Fallenintoashes, Blood Is Fire - Gödöllő, 2002. március 29.

Jakab Zoli a szervezésben közreműködő többi arccal együtt ismét kitett magáért! Megint egy buli, ahol beigazolódott, hogy itt mindenkinek lehet helye és szava, akinek értelmes gondolatai vannak a világról, függetlenül a választott stílustól.

Judas Priest, Kalapács - Budapest, 2002. március 30.

Judas Priest, Kalapács - Budapest, 2002. március 30. A kalandok folytatódnak. Ott tartottam, hogy rohanás a helyszínre, rövid várakozás után megkaptam a fotópasst, lássuk tehát a helyszínt. Meglehetősen terjedelmes méretű a csarnok, a terem méretéhez képest a színpad egy kicsit lehetne nagyobb is, a padló beton, viszont a szellőzés teljesen jó.

Tiamat, Moonspell, Flowing Tears - Budapest, 2002. március 22.

A Flowing Tears az örök előzenekarként él úgy általában minden jobb érzésű rockrajongó emlékezetében. Jómagam mondjuk nem láttam őket két éve a Therion előtt (éspedig azért mert a Therion számomra a világ legszarabb zenekara, és egy Therion/Flowing Tears párosítás körülbelül olyan rémes dolog lehet, mint mondjuk egy egyszerre jelentkező hányinger/has...

Metalmania Fesztivál 2002 - Katowice, 2002. március 16.

Azért eredetileg nem egészen erről volt szó! Az előzetes hírek az Armored Saint és a Saxon fellépését is ígérték, utóbbi neve a jegyen is rajta volt!.. A vége az lett, hogy a tradicionális heavy csapatok közül egy nem sok, annyit sem láttunk, és a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő katowicei metal őrület idén erősen death-doom-dark-gothic...

Rollins Band, Superbutt - Budapest, 2002. február 21.

Rollins Band - sóhajtanak fel azon metallisták, akiket nem bírtak meghódítani sem a Hammerfall-szerű bőrös-szegecses mozgó anakronizmusok, sem pedig a gitárt markoló fiúbandák.

Stonehenge, Nemesis, Da Capo - Budapest, 2002. február 9.

Stonehenge, Nemesis, Da Capo - Budapest, 2002. február 9.

Ennek a bulinak az alapötletét az akkortájt megjelenő friss Dream Theater alkotás adta, ám zeneileg éppen Petrucciékról szólt a legkevésbé az egész. Ezt biztosan nehezményezték is páran, annál jobban örültek viszont azok, akik leakasztották a magukét a nyereménysorsoláson (a fődíj egy utazás volt a müncheni Dream/Pain Of Salvation koncertre!!!).

 

Savatage, Vicious Rumors - Bécs, 2002. február 2.

Savatage, Vicious Rumors - Bécs, 2002. február 2. A tavaly szeptember 11-én történtek miatt némileg későbbre csúsztatva, de végül csak összejött a 11 évvel ezelőtti U.S. power metal álomturné második felvonása! Egyúttal újabb nagy nevet pipálhattam ki, hiszen a Vicious Rumors t az 1991-es Welcome To The Ball lemezük óta istenítem, élőben azonban még nem volt szerencsénk egymáshoz.
44. oldal / 47

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.