Shock!

június 27.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Koncert

4. Denevér Tehetségkutató Fesztivál - Szolnok, 2000. április 14-18.

A Denevér Hangstúdió által szervezett tehetségkutató fesztivál negyedik évéhez érkezett! A Cserfalvi "Töfi" Zoltán nevével fémjelzett eseménysorozat minden eddigit felülmúlt, a 2 naposra tervezett verseny 3-ra bővült, a résztvevő csapatok száma is 80 fölé duzzadt, így a 6 tagú zsűrit (Nagy Róbert - Rock Gyémántok fanzine, Rakk László - Rockinform, Nagy Szabolcs - Metal Hammer, Alapi István - zsűrielnök, Cserfalvi Zoltán - főszervező, és jómagam, Bakó Csaba - Shock! magazin) is jelentős megmérettetés várta az asztal túloldalán.

 

Másfél, Waczak - Budapest, 2000. április 8.

Vérmesebb rajongók már talán a turné kezdetekor, avagy valamelyik közbeni állomásánál jelen voltak, de a fővárosiak nagy része inkább megvárta eme szombati napot, mikor is a Másfél végre-valahára Pesten játszott. Azok, akik gyakran (vagy legalábbis egynél többször) voltak szem- és fültanúi a Másfél Almássy téren való szereplésének, minden bizonnyal...

Therion, Voivod, Flowing Tears - 2000. március 15.

Therion, Voivod, Flowing Tears - 2000. március 15. Ez a nem semmi. Egy kultzenekar pár hónapon belül kétszer is erre téved. A fő attrakció most a svéd Therioné volt, előttük kettővel egy igen fiatal csapat melegítette be az E-klub deszkáit, a gótikus metalban utazó Flowing Tears . Az énekelő leányzó indiai táncosnőnek képzelte magát (meg Annekenek némileg) nem rossz a hangja, a zenei körítés azonban ...

Anathema, Mood - Budapest, 2000. február 28.

Annyi bizonyos, hogy ez a koncert nem úgy alakult, ahogy kellett volna. Van, kik úgy vélik, a Mood felléptetése is hiba volt, de ezzel én nem értek egyet. Cavanagh-éknak megvannak a Holdampfékkal közös gyökereik, csak az angolok mostanság nem azokból merítenek leginkább.

Moonspell, Kreator, Witchery, Manic Movement - Budapest, 2000. január 23.

Oké, mint tudjuk, a Katatonia neve is a fellépők között szerepelt (Manic Movementről pedig szó sem volt eredetileg), de ők valamiért lemondták a bulit. Igaz, a nézőszámot ez a sajnálatos tény döntően nem befolyásolta, nem lett tehát gáz a koncert, bár azért telt házról sem beszélhetünk.

Queensryche, The Tea Party - Prága, 2000. január 24.

Queensryche, The Tea Party - Prága, 2000. január 24. Mit sem tudtam az előzenekar kanadai The Tea Party ról, de név alapján nem sok jóra számítottam. Ehhez képest kellemesen csalódtam, mert kimondottan érdekes és élvezetes zenét vezetett elő a trió. Elsőre az tűnt fel, hogy a jamaicai beütésű Gary Moore-nak kinéző énekes-gitáros (aki mellesleg számos egzotikus hangszert is használt) hangja a Cultos Ast...

Blind Myself, Neck Sprain, Raza Loca - Budapest, 1999. december 27.

Blind Myself, Neck Sprain, Raza Loca - Budapest, 1999. december 27.

Aznap a fellépők között lett volna a Phaidon is, de úgy döntöttek nem jönnek, vagy ilyesmi. A Raza Loca már színpadon volt, mikor a terembe érkeztem. A zenekar külsejéről azon nyomban lerítt, hogy kornos metalt nyomnak, és nem is tévedtem.

1. Shock! Rockfesztivál - Debrecen, 1999. november 13.

1. Shock! Rockfesztivál - Debrecen, 1999. november 13. Shock!-os kollégám, Bakó Csaba kivitelezte ezt a nagyszabású bulit, melyen 5 hazai ász lépett fel, egyenként kb. 50 perces nyomulási lehetőséggel, Masters Of Shock! Fesztivál néven.

Masters Of Shock! Fesztivál - Debrecen, 1999. november 13.

Masters Of Shock! Fesztivál - Debrecen, 1999. november 13. Shock!-os kollégám, Bakó Csaba kivitelezte ezt a nagyszabású bulit, melyen 5 hazai ász lépett fel, egyenként kb. 50 perces nyomulási lehetőséggel. Elsőként a püspökladányi Dying Wish legénysége vette magához hangszereit s bemutatták kellemesen dallamos, ugyanakkor szomorkás muzsikájukat.

1. Progresszív Metal Fesztivál - Budapest, 1999. október 23.

1. Progresszív Metal Fesztivál - Budapest, 1999. október 23. Óriási - és hiánypótló - ötlet volt megrendezni Pesten is egy hazai progresszív zenekarokat felkaroló rendezvényt. Az MHH (köszi Norbi!) szervezte fesztiválon 7 kiváló csapat mutatta be tudása legjavát a Viking klub színpadán. Kicsit tartottam tőle, hogy a helyszín miatt talán nem jönnek annyian, így igen kellemes meglepetésként ért az a rengeteg e...

Neurosis, Voivod, Today Is The Day, VHK - Budapest, 1999. október 19.

Igazi "elmebeteg koncertnek lehettem szemtanúja ezen az éjszakán. Bevezetésnek elég is ez a mondat…
A meghirdetett 7 óra kezdés helyett kb. 2 órával később jelent meg elsőnek a színpadon hazánk kultikus underground csapata, a VHK . Kedvenc dalommal, a Halló Mindenség!-gel indítottak, s erre hatalmas őrjöngés tört ki a közönség soraiban.

Tor-Men-Tor - Budapest, 1999. augusztus 21.

Ez a magyar black metal csapat annak idején világszerte rengeteg emberre volt hatással (köztük rám is). Egy szegedi és egy Lyuk-beli újkori koncert után a Wigwam színpadán alakított a legendának számító Tor-Men-Tor. Bár most már "megszaggatva" írják a zenekar nevét. A koncert közönsége nagyrészt black metalosokból állt, sűrűn felbukkantak "sötét" f...

Sziget Fesztivál 1999 - Budapest, 1999. augusztus 4-11.

Guano Apes

Vegyes érzelmekkel vártam a nemrégiben feltört német - immáron mondhatjuk - sztárcsapat fellépését a Nagyszínpadon. Úgy hiszem a színpad eddigi legnagyobb közönsége várt rájuk, s lassan meg is jelentek, természetesen - mint azt a gyakori szigetlátogatók megszokhatták - késéssel.

EFOTT 1999 - Hajdúszoboszló, 1999. július 21-25.

EFOTT 1999 - Hajdúszoboszló, 1999. július 21-25.

A Hajdúsági Hallgatói Önkormányzat által rendezett idei EFOTT ismét hatalmas sikernek bizonyult. A színhely ezúttal Hajdúszoboszló volt, amely pár nap erejéig kelet Mao. legmozgalmasabb helyszíne lett. Ezúttal sokkal színesebb repertoár, szervezettebb rendezés, izgalmasabb lehetőségek várták a mintegy 30.000 látogatót.

Sear Bliss, Tor-Men-Tor, Christian Epidemic - Budapest, 1999. július 10.

Ez a júliusi nap szakítópróbája volt a magyar undergroundnak, főleg a black metal vonulatnak. Ezen az estén tért vissza ugyanis a magyar black metal legenda, a Tor-Men-Tor. Előre kell bocsátanom, hogy még soha nem hallottam Tor-Men-Tort, úgyhogy kíváncsian álltam az est előtt.

Metallica, Monster Magnet, Mercyful Fate - Budapest, 1999. június 3.

Metallica, Monster Magnet, Mercyful Fate - Budapest, 1999. június 3. A Metallica - és ami mögötte van... Egyszer volt, hol nem volt, még az Atlanti óceánon is túl, a 80-as évek elején egy pattanásos és roppant lelkes szőke srác úgy gondolta, hogy egy olyan zenekart hoz össze, amilyen nincs sehol máshol kerek e világon. S úgy is lett.

Grip Inc., Lacuna Coil, Intense - Budapest, 1999. május 16.

Grip Inc., Lacuna Coil, Intense - Budapest, 1999. május 16. Elérkezett a várva várt pillanat, hogy a dobok atyaúristenének egyikét hazai deszkákon megpillanthattuk. Egy kis szépséghibával. A rengeteg plakát ellenére, egy Grip inc.-hez képest meglehetősen szellős volt a terem. Kár ezen morfondírozni, csak annyit mondhatok, hogy igazán sajnálhatja mindenki, aki nem volt ott!

Korog, Cameran, Dawncore, Blind Myself, Hollywoodoo - Budapest, 1999. május 14.

Korog, Cameran, Dawncore, Blind Myself, Hollywoodoo - Budapest, 1999. május 14.

Kissé késve érkeztünk a tett helyszínére, így a Korog legutolsó dalát csíphettük csak el. Ennyiből halvány képet sem kaphattam a csapatról, de hogy nem tánczenét játszottak, az biztos. A nagyérdemű láthatóan lelkesedve fogadta a műsorukat, mert hangulat, az volt rendesen.

Dimmu Borgir, Dark Funeral, Dodheimsgard, Evenfall - Budapest, 1999. április 23.

Tény, hogy a volt Lyuk a Golgota utcában, igazi melegágya az underground megmozdulásoknak. A Shadowrunból ismert pusztulatok jutnak eszembe róla. A Keletinél már gyűltek a különböző arcok, a szokásos egy rongyos pólóban feszítő fiatal rockerhad, harci szerkóban pózoló félvikingek. Szegecses csuklóvédők, néhol arcfestés, még sodronyinges barbár harc...

Burn, Grand Jeté - Budapest, 1999. április 16.

Hosszú-hosszú keresgélés után találtunk rá erre a - rockklubnak enyhe túlzással sem nevezhető - helyre. Úgy tűnt, túl korán érkeztünk. A két zenekaron kívül csak a közeli ismerősök sétálgattak a folyosón.

Intense - Budapest, 1999. április 9.

Érdekesen indult az aznapi estém, ugyanis eredetileg a Grand Canyonba indultam Cadaveresre. A helyszínen síri csönd és sötétség fogadott, így nem volt nehéz kitalálni, hogy a C.D.T. buli elmarad. Mitévő legyen ember fia/lánya így péntek este; irány a város másik fele, a Wigwam, ahol az Intense tartotta lemezbemutató koncertjét. 1/2 11-re sikerült á...

Classica - Budapest, 1999. március 19.

Amikor megtudtam, hogy feltámadt a pár éve nyomtalanul eltűnt Classica, azonnal elkezdtem esetleges koncertdátumok után kutatni. Március 19-én le is zajlott az első újkori fellépésük. Ez a zenekar annak idején rendkívül nagy hatással volt rám érzelemdús dallamaival és erőt adó szövegeivel. Sajnos akkor még nem tudtam őket megtekinteni élőben, túl f...

King's X, Nemesis, After All - Budapest, 1999. március 21.

King's X, Nemesis, After All - Budapest, 1999. március 21. A legnagyobb meglepetést az okozta volna aznap este, ha a beígért Galactic Cowboys mégis eljut hozzánk. De nem. A miértről a Ty Tabor interjúban olvashattok. Helyettük a Nemesis mozogta be a deszkákat a királyok előtt (ennek speciel jobban örültem).

Intense, Gire - Budapest, 1999. február 13.

Aznap este a fellépők között szerepelt a Burn neve is, ám ők kénytelenek voltak lemondani a bulit, ráadásul nem is a hirtelen lezúdult tonnányi hó, hanem a bőgősük kényszerű távolléte miatt, akit az utolsó pillanatban mégsem engedtek el a honvédségtől. Kár, mert erősen furdalt már a kíváncsiság, hogy milyenek a friss nótáik. Utoljára '96-ban jelent...

Slayer, System Of A Down - Budapest, 1998. október 27.

Mit ne mondjak, minimum egy hónappal a koncert előtt már olyan szinten be voltam sózva (mert végre láthatom egyik legnagyobb kedvenceimet), hogy szinte nem is tudtam mást hallgatni előtte, mint Slayert. Az új album isteni dalait is betéve tudtam, mire elérkezett a NAGY NAP.

Iced Earth, Sentenced, Wicked Angel, Brainstorm - Budapest, 1998. szeptember 27.

Saját hülyeségemnek köszönhetően a Brainstorm első másfél nótájáról lemaradtam, pedig a német power metalosok irgalmatlan nagy bulit nyomtak. Azért a lényeget így is elcsíptem, szerencsére. A Vicious Rumors-, Metal Church-, brit metal-gyökerekkel rendelkező brigádról ki nem találtam volna, hogy németek, sem a zene, sem a fazon alapján.

Dream Theater, Rudess-Morgenstein Project - Budapest, 1998. június 16.

Egy álom vált valóra, mikor végre tényleg eljutottak hozzánk a progresszív istenek. Bemelegítésként egy dobos zsenit és billentyűs társát hallhattuk, azaz a Rudess-Morgenstein Project et - mivel látni nem nagyon lehetett őket. Percekig tartott, míg lábujjhegyen állva felfedeztem kettejüket egymással szemben a színpad elején, egy hatalmas dobszerkó mö...

44. oldal / 45

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.