Shock!

október 16.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Wall Of Sleep, Slogan - Budapest, 2009. március 28.

Alig egy héttel a zseniálisan sikerült dieseles Bedlam koncert után egy másik underground legenda, a Slogan visszatérésének lehettünk tanúi. Sloganék ráadásul a Wall of Sleepel toltak közös bulit, így egyértelmű volt, hogy a Yukban a helyem, egy ilyen összeállítást ugyanis nem lehetett kihagyni. Megmondom őszintén, a Slogan teljesen kimaradt nekem eleddig, a velük kapcsolatban hallottak azonban nagyon kíváncsivá tettek. Ezen a bulin aztán két perc alatt meggyőztek, és ma már készséggel elismerem, hogy a kilencvenes évek elején /közepén valóban egyikei voltak azon kevés zenekarnak, akik világszínvonalú muzsikát nyomtak itthon. Csakúgy, mint Bedlamék…

időpont:
2009. március 28.
helyszín:
Budapest, Kék Yuk
Neked hogy tetszett?
( 1 Szavazat )

Ha jól raktam össze a képet, eredeti énekesük most / egyelőre / átmenetileg / hosszú távon nem tagja a zenekarnak, így a frontemberi posztot egyik gitárosuk, Endriske töltötte be. Egyértelmű, hogy a Slogan-újjáéledés a Lipót bezárásának köszönhető, az ugyanis leszögezhető, hogy a srác csakis a sárgaházi záróra miatt rohangászhat szabadlábon. Teljesen kattant a csóka, kiskorában bizonyára belepottyant valami tudatmódosító szereket tartalmazó vályúba. A nótákból elcsípett szövegfoszlányok, illetve a teljesen elmebeteg konferanszok tökéletesen passzoltak egymáshoz, utóbbiak ráadásul szerves részét képezték az előadásnak, csakúgy mint a csatasorba állított Casio szinti is. Mikor épp eszébe jutott, ezen is prüntyögött, aminek ugyan a zenéhez semmi köze nem volt, viszont kifeküdtünk tőle... ez ám a performance kéremszépen!

Úgy tudnám a legjobban összefoglalni az estét, mintha a Yukban Laár András jammelt volna a Voivoddal Slogan néven, ugyanis a meglehetősen pihentagyú betétek ellenére a csapat veszett jól nyomta az elszállós és elvont részekkel sűrűn megvadított tökös thrash témákat, melyek talán a kanadai mesterekhez hasonlíthatóak leginkább, bár kétségtelen, hogy a Slogan sokkal betegebb. Részemről alig várom, hogy a „kísérleti” Slogan ismét teljes erőbedobással dolgozzon. Ez a koncert zseni volt, kizártnak tartom, hogy ne tudnának összehozni egy legalább hasonló színvonalú lemezt! Can’t Stop das Painkiller!

A Wall of Sleep régi favoritom, ám isten tudja miért, utolsó lemezükről valahogy elfelejtkeztem eddig, és csak a koncert napján szereztem be. Ezen okból kifolyólag a dalok nagy része ismeretlen volt számomra, ami viszont egyáltalán nem okozott gondot, tekintve, hogy az …and Hell nótái már első hallásra is iszonyat erősnek hatottak. Valamivel talán nehezebb a muzsika, mint a Sun Faced Apostles, de minőségben ezúttal sincs elmaradás, sőt! Vaskos, fajsúlyos riffek, remek dallamok, király szólók, azaz nagybetűs Doom, ahogy már megszokhattuk. Show az ő műsoruk alatt is volt, épp csak nem a zenekar szolgáltatta, hanem néhány kevéssé szomjas tizenéves rajongó, akiknek Holdampf Gabi többször oda is adta a mikrofont. Szegény eszköz el is fáradt a koncert végére kissé, mindenesetre a bulinak jót tett, hogy a fanok is kivehették részüket a refrénekből. A csúcspont egyértelműen az volt, mikor két srác a színpad elejéhez felállított hordókra felmászva, iszonyat grimaszolás közepette tolta a fémet.

Az új nóták mellett természetesen volt jó pár a Sun Faced Apostles lemezről is, de az ős-doom Hands of Dust is nagyot ütött. Ráadással együtt másfél órát zenélt a Wall of Sleep, a záró Neon Knights pedig annak ellenére, hogy kissé furcsán hatott Gábor énekével, igencsak jólesett.
A Wall of Sleep még mindig a zenei alázatról, az őszinteségről és a fanatizmusról szól, mindezt sallangmentes, méregerős nótákba öntve. Raise the Flag of Doom High!

 

Hozzászólások 

 
#1 shownomarcy 2011-05-24 07:41
Slogan Setlist 2009.03.28.
01. intro
02. Near to the horizon
03. Flotation
04. Flowing slowly
05. On obese bodies
06. Branch
07. Pendulum
08. Art of ego
09. Accident
10. Exploding, Reloading (Scars on Broadway)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.