Shock!

június 27.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Koncert

Gamma Ray, Sonata Arctica, Vanishing Point, Cross Borns - Budapest, 2001. október 12.

Az atmoszférikus black metal kedvelőinek szóló E-klubos este után a PeCsában a hagyományos európai nehézfém népes hazai rajongótábora is megkapta, ami neki jár. A Cross Borns ebből a táborból szemmel láthatóan már kiépítette a saját bázisát. Egy nyitózenekarnál ez nem kis előnyt jelent ám!
 

Tristania, Rotting Christ, Vintersorg, Madder Mortem - Budapest, 2001. október 11.

Meglepően kevesen voltak kíváncsiak erre a négy bandára, pedig mindegyikük kitűnő a maga stílusában. Hogy ez jó-e avagy sem, azt nehéz eldönteni; de underground buli volt, az biztos!

Threshold, Ark, The Frozen - Bécs, 2001. szeptember 9.

Vajda Béla, a pécsi Perfect Symmetry "vezérszurkolója" egy eszméletlen arc! Zenerajongása nem csak odáig terjed ki, hogy ott látni a srácot az ország minden fontos, főleg prog. metalos buliján (és nem kizárólag a P.S. kapcsán), de lám, ezt a bécsi utat is ő szervezte meg!

Junkies / Zero-G tábor - Tokaj, 2001. augusztus 16-19.

Bodrogbeach, Tokaji aszú, zene, fiúk-lányok (13-tól 40-ig), fullasztó meleg, szúnyogok, koncertek, programok, élet, rock'n'roll. Talán ezek jellemezhetnék a legjobban az idén augusztus 16 és 19 között megrendezett tokaji Junkies - Zero-G tábort.

Sziget Fesztivál 2001 - Budapest, 2001. augusztus 1-7.

Első nap - augusztus 1.

Az idei Sziget a "leggrandiózusabb nyári fesztivál" megtisztelő titulusa mellett a "legocsmányabb karszalagszínek" kevésbé hízelgő díját is elnyerte, legalábbis nálam. Az úgymond "hivatalos" látogatók toalettkacsa-zöld csuklóékessége még hagyján, de a rendes heti szalag értelmezhetetlen kékes-türkiz-lilás színe bőven felér eg...

Wacken Open Air 2001 - Wacken, 2001. augusztus 2-4.

A legendás Dynamo ezúttal elmaradt, így a világmindenség hónaljában megbúvó német falucska jelentősége, ha lehet, még tovább nőtt. Röviden azzal összegezném az idén tapasztaltakat, hogy a rendezők most is igyekeztek a világ minden tájáról ide sereglett rajongók (lehettünk vagy 50 ezren!) kedvében járni és a felhozatalra nem is lehetett panasz, a sz...

Megadeth - Budapest, 2001. június 28.

Megadeth - Budapest, 2001. június 28. Harmadszor tette tiszteletét nálunk Dave Mustaine és csapata, akik a metalhoz is visszatértek a rádiós (le)szereplés után. Hiába, elég rosszul hangzott volna az amcsi diszkókban az, hogy megahalál, mint sztárcsapat...

Summer Rocks 2001 - Budapest, 2001. június 23.

Idén csak egy nap telt el kettő helyett a tavaly már bejáratott néven, de a változatosságra való törekvés ugyanúgy érződött és ezúttal az időjárás is kedvezett a szabadtéri bulinak! A koncertek mellett pörgött a CD-és pólóstand is, nem beszélve a közönség-találkozókról, ahol a fellépők tonnaszámra osztották az autogramokat. Igazából az se dühített ...

Motörhead - Alsóörs, 2001. június 16.

A borsos jegyár sem tudott elrettenteni attól, hogy a '97-es Sziget után újból közel kerüljek egy élő legendához. (No Sleep 'Til Alsóörs) Akkor járt ugyanis utoljára nálunk a világ első számú rock'n'roll fazonja és cinkosai, hogy maradandó nyomot hagyjanak hallójáratainkban.

Judas Priest, Dimmu Borgir, Sick Of It All - Wiesen, 2001. június 10.

Ennek a több éves múltra visszatekintő, idén egyenesen háromnaposra duzzasztott maratoni zúzdának a zárónapjára lendültünk át a labancokhoz. Önmagában az akkor éppen lemezmegjelenés előtt álló Judas Priest önmagában is meggyőző érv volt az utazás mellett, ráadásul két nem akármilyen kaliberű csapatot is végignézhettünk Ripperék előtt.

5. Denevér Tehetségkutató Fesztivál - Szolnok, 2001. június 1-3.

Az ötödik, közel 70 zenekarral, 24 díjazottal, és a "szigorú" 8 tagú zsűrivel. Valahogy így fest egyszerű számadatok tükrében a 2001-es Denevér Tehetségkutató-fesztivál.

Crowbar, Sludge, Mood, Dark Clouds - Pécs, 2001. június 9.

Crowbar, Sludge, Mood, Dark Clouds - Pécs, 2001. június 9.

Üdv mindenkinek! Ez itt egy beszámoló-féleség akar lenni a Flag Of The Doom névre keresztelt buli második részéről (gyk. a fellépők: Korog, Dark Clouds, Mood, Sludge és Crowbar), csak ilyen sajátos megközelítésből. Az este egyik fellépőjének nevében is mondhatom, akkora élmény ért, hogy azt muszáj megosztani, akivel lehet!

2. Progresszív Metal Fesztivál - Budapest, 2001. május 26.

Másodjára került megrendezésre a progresszív metal zenét egyre többen, és jobb minőségben előadó hazai csapatok fesztiválja. Tavaly Pécsett gyűlhettek össze a komplex zene hívei, egy egész estés meditációra, hangorgiára, amit ebben az évben még magasabb színvonalon, és több fellépővel próbáltak a szervezők megrendezni.

Rammstein, Clawfinger - Bécs, 2001. május 22.

Mindazoknak, akik nem az európai zenei élet központjainak egyikében élnek, olykor biz hosszabb utat kell megtenniük, ha szeretnék elcsípni egy-egy kedvencüket valamely város színpadán. Ezúttal szerencsés voltam, hisz ahhoz, hogy láthassam a Rammstein legénységét, mindössze Bécsig kellett elbumliznom.

Metal Odyssey Festival 2001 - Graz, 2001. április 7.

Metal Odyssey Festival 2001 - Graz, 2001. április 7. A nem akármilyen neveket rejtő fesztiválturné odisszeája aznap épp a magyar határ közelébe vetette az öt csapatot, mi pedig egy totálisan megszállott, nyughatatlan rajongókból álló ötös tagjaiként eredtünk a nyomukba. Amilyen sokszínű a fellépők névsora, olyan vegyes a társaság is: kit a Nevermore, kit az In Flames vagy a Dimmu Borgir vonzott legin...

Annihilator, Nevermore, Soilwork, Rawhead Rexx - Budapest, 2001. március 13.

Annihilator, Nevermore, Soilwork, Rawhead Rexx - Budapest, 2001. március 13. Egy réges-régi, azelőtt soha nem látott klasszikus majdnem eredeti felállásában és az abszolút mai kedvenc, akikről minden szépet és jót elmondtak már, de mégsem tudjuk eleget dicsérni - szóval két olyan zenekar, akiket kész lennék bárhol, bármikor megnézni.

Progfeszt 2000 – Pécs, 2000. december 16.

A hóbortos hétvége tovább folytatódik! A tömegpusztító bécsi black/death fesztiválról jószerivel csak aludni ugrottam haza, utána máris irány Pécs, ahol a dallamos, komplex (vagy progresszív, ha úgy tetszik) metal jeles hazai képviselői gyűltek egybe, ráadásul a helyi SYMMETRY pont az ötödik szülinapját ünnepelte... De ne szaladjunk ennyire előre!

Antichristmas Festival 2000 - Bécs, 2000. december 15.

Jó dolog, ha az ember folyamatosan tágítja a látókörét és új dolgokat tanul, tapasztal. Persze mindenkinél megvannak azok a bizonyos határok, amelyeken túl, úgymond, megszűnhet az élet egy idő után, de ki mondta, hogy ezek nem tolódhatnak ki?!

Therapy? - Birmingham, 2000. november 8.

A Therapy? ugyan manapság olyan aprócska klubokban is fellép, mint amilyen a 300 fős Sanctuary, ám ez hál'istennek nem zavarja sem őket, sem a mellettük hűségesen kitartó rajongókat, akik közül ugyan valószínűleg nem sokan kerültek extázisba az utolsó két - valóban elég haloványra sikerült -lemez hallatán, ám tudják jól, hogy élőben a Therapy? még ...

In Flames, Dark Tranquillity, Sentenced, To/Die/For - Budapest, 2000. szeptember 13.

Megérkeztünk 6 órára, parázva, hogy nem lesz helyünk. Aztán látom, hogy itt bizony nagyon kevesen vannak. Gondoltam jó kis negyed ház lesz, aztán “ezeknek” sem lesz kedve többet "kis hazánkba" jönni... de a látszat néha csal.  Kényelmesen benyomultunk az első sorba bal szélen, kulturáltan ácsorogtunk a korlátnál.

Wacken Open Air 2000 - Wacken, 2000. augusztus 4-5.

Wacken Open Air 2000 - Wacken, 2000. augusztus 4-5. Az elmúlt év után másodszor ért az a hihetetlen szerencse, hogy ott lehettem az egyik leghatalmasabb európai metal fesztiválon!!! Most azonban végre be is számolhatok a nagy eseményről (tavaly a bonyhádi haverok azóta megszűnt 'zine-jébe terveztem egy írást - a címe ilyesmi lehetett volna: Wackond-weekend Wackenben; frappáns, mi?), mert hát erről m...

Summer Rocks 2000 - Budapest, 2000. július 14-15.

Egyszer ennek is be kellett már következnie, nem igaz? Mert a metal műfaj hazai képviselőinek az ország több pontján rendeznek open air bulikat nyaranta (illetve mondjuk úgy, ők is elférnek ezeken a populárisabb előadók mellett). Nagyszabású nemzetközi rendezvénynek meg ott a Sziget, viszont azon a keményebbjének évről évre csupán a "tisztes" veget...

Nephilim Fesztivál 2000 - Győr, 2000. június 30 - július 1.

Nagyon díjazom, ha itt Magyarországon sikerül megszervezni és véghezvinni egy olyan fesztivált ahol igazi külföldi ászok is fellépnek. A Nephilim Records emberei összehozták. Íme a végeredmény!

2. Shock! Rockfesztivál - Debrecen, 2000. június 9.

Szeretek ilyen estéken már jóval korábban a helyszínen ténferegni, segíteni összegányolni a cuccot, esetleg a legelső sört - ekkor még van hideg - kérni a pultnál és várni az érkező ismerősökre, barátokra, beszélgetni kivel - mi van … Rákészülni.

Creation Is Crucifixion - Gödöllő, 2000. június 4.

Láttam életem "legundergroundabb" underground buliját! Ennél a pittsburgh-i ötösnél nincs ismeretlenebb zenekar a világon, ha-ha!!! De komolyra fordítva a szót, ezt a bandát mindenkinek érdemes lett volna megnéznie, aki azt gondolta, mindent tud az extrém zenékről.

Iron Maiden, Dirty Deeds - Budapest, 2000. június 7.

A nagy reunion-mánia és a közelmúlt felemás tapasztalatai miatt én már csak úgy állok ezekhez a visszatérésekhez/újjáalakulásokhoz, hogy jól van, ám legyen, csak ne okozzon csalódást az adott banda. Vagyis inkább kivárom az eredményt, tehát a lemezt és/vagy az élő szereplést és utána alkotok véleményt. Valahogy így voltam most a Maidennel is.

Sear Bliss, Witchcraft - Budapest, 2000. május 12.

Jó pár millió éves fejlődés áll meg az emberiség előtt, míg fajunk egyes példányainak agykapacitása talán elégséges lesz annak a számnak a befogadására, mellyel a leírható, hányszor énekelte mar meg a rocksajtó a magyarországi koncertszervezők kezdési időpontokat illető nagyvonalúságát. A Voodoo esetében ennek a jelenségnek (úgynevezett "csúszás"...
43. oldal / 45

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.