Shock!

május 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Children Of Bodom, Cannibal Corpse - Budapest, 2009. február 7.

children_of_bodom_p2009_001Ha az ember szombaton is dolgozik, nyilvánvaló, hogy lekési az (amúgy is totálisan ismeretlen) előzenekart, így a Diablóról csupán annyit tudtam meg a helyszínen, hogy nem vesztettem semmit. Mondjuk simán azt hittem, még el sem kezdődött a beengedés, olyan sor kígyózott a Syma Csarnok előtt, de kiderült, csupán a csarnok saját emberei voltak túlzottan elővigyázatosak az ellenőrzésnél, engem is olyan alapossággal vizsgált meg egy női biztonsági alkalmazott, mintha legalábbis potenciális terrorista lennék, akinek az a hobbija, hogy koncertekre miniatűr atombombát próbál becsempészni. Jó, nyilván, a már nem túl szomjas fiataloknál előforduló kisebb és nagyobb bicskák inkább maradjanak kint, minthogy valaki óhatatlanul galibát okozzon.

időpont:
2009. február 7.
helyszín:
Budapest, Syma Csarnok
Neked hogy tetszett?
( 2 Szavazat )

Korrekt méretű színpad, hang- és fénytechnika terpeszkedett a csarnok egyik végében, nem titok, hogy a Cannibal Corpse neve vonzott mágnesként erre a koncertre, még akkor is, ha pontosan tudtam, hogy mi fog történni az elkövetkezendő 40-50 percben. Nyilván nem sok ez az idő, de aki már látott Corpse koncertet, tisztában lehet vele, hogy teljesen mindegy, hány percnyit kapunk ebből a zenéből, az intenzitás végig ugyanaz marad. Gyakorlatilag egy kompakt energiabombát (mi mást) kaptunk ismét, akárcsak a hajón. Valószínűleg ők is érzik, hogy az előző, Kill album mennyire jól sikerült, mert a két nyitónótát rögtön arról válogatták.cannibal_corpse_p2009_003

Egy ilyen hosszú életutat megjárt csapatnál igencsak nehéz úgy összeállítani a műsort, hogy minden albumról beleférjen valami, három lemez ki is maradt a szórásból, de viszonylag korrekt koncertprogramot kaptunk. Persze egy olyan alapvetés, mint az annak idején az Ace Ventura által szélesebb körökben is elhíresült Hammer Smashed Face nem maradhatott ki, ám a legfrissebb lemezről is eljátszottak két dalt: a címadót, ami egy zseniális, bár pihenősre vett tempójú CC esszencia (biztos vagyok benne, hogy maradandó koncertnóta lesz), illetve a lemez nyitódalát, az előzőnél picit gyorsabb Priests Of Sodomot.

A zenekar látványvilágáról sem lehet túl sokat elmondani, főleg ha már láttad őket: George Corpsegrinder Fisher kontrolládára tett lábbal bugyborog, pihenésképpen pedig amúgy sem túl vékony nyakát vastagítja tovább. A gitárosok orra is csak akkor látszik ki, ha éppen hátrafelé csapják a hajukat, Paul Mazurkiewicz pedig szokásos vicsorgásaival fűszerezi dobolását. Nem kifejezetten az a csapat, ami a látvánnyal adja el magát, itt a pőre energia az, ami miatt bármikor szívesen megnézem őket. Tömény programjuk gyorsan véget is ért, a Stripped, Raped And Strangled után nem sokkal már a roadok pakolásztak a színpadon, aztán jött Alexi és a Children Of Bodom.

Cannibal Corpse setlist:

The Time To Kill Is Now
Death Walking Terror
Disfigured
Evisceration Plague
Pit Of Zombies
Covered With Sores
Born In A Casket
Make Them Suffer
Priests Of Sodom
Devoured By Vermin
Hammer Smashed Face
Stripped, Raped And Strangled

Nem mondanám magam potenciális COB rajongónak, az első pár lemezüket még úgy elhallgattam szódával, az utóbbi 2-3 elkerült valahogy, anno a 2006-os PeCsás bulijuk túl mély nyomot nem hagyott bennem, így egy kicsit szkeptikusan vártam a koncertet. Nem úgy hátam mögött a közönség, iszonyatos sikítozást csaptak a kiscsajok. Nos, változnak az ideálok, régen McCartney, ma Alexi vált ki heves gerjedelmeket a tinédzserekből.

A fények teljesen rendben voltak, a koncerten még falra, plafonra is vetítettek mindenféle szépséget, és bizony jólesett a plusz látvány. A zenekar abszolút energikusan pörögte végig a bulit, üresjárat, felesleges manírok és komolykodás nélkül vették meg a közönséget kilóra. Szkeptikusság ide vagy oda, a meggyőző, bár totálisan hatásvadász dalok egy pillanatra még engem is felbolygattak, és bár totálisan nem az én zeném, el kell ismerni, hogy nem véletlenül ennyire népszerűek, mindamellett, hogy a tökéletes rágógumi-metalt testesíti meg a COB.

children_of_bodom_p2009_010

Alexi annak ellenére, hogy nem túl snájdig, tényleg baromi jó gitáros és dalszerző, illetve színpadi jelenség, a zenekar többi tagja szinte teljesen láthatatlan maradt mellette, pedig ők sem csak egy helyben ácsorogtak. Mindamellett a Bodom számomra hosszú távon unalmas, a Corpse kiütéssel győzött, remélem mihamarabb viszontlátjuk őket főzenekarként.

További fotók:
Cannibal Corpse
Children Of Bodom

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.