Shock!

december 10.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Uriah Heep: korántsem öreges zene

Uriah Heep - Mick BoxValamely furcsa elgondolásból a Fezen fesztivál szervezői az interjúsátrat pont az Est színpaddal szemben, ráadásul ajtóval a színpad felé, attól körülbelül 70 méterre helyezték el. Mivel interjúnk alatt épp a Heaven Street Seven állt be, így egy meglehetősen furcsa, egyszavas kérdéseket, és rövid válaszokat felvonultató, kiabálva elővezetett beszélgetés lett a végeredménye az épp negyvenedik születésnapját ünneplő Uriah Heep alapító gitárosával, Mick Box-szal.

Beszéljünk egy kicsit a legutolsó Uriah Heep lemezről. A Wake the Sleeper egy klasszikus hangzású, ugyanakkor nagyon friss, mai lemez lett, amely szerintem tényleg a legjobbjaitok közé helyezhető.

Köszönöm! Mindent beleadtunk, mikor írtuk a számokat, egy igazán erős lemezt akartunk letenni az asztalra, ami úgy gondolom ez sikerült is. Tényleg sikerült a Uriah Heep dolgait huszonegyedik századi formában tálalni. Szerencsére a rajongók és a kritikusok is szeretik, úgyhogy minden tekintetben sikeres a lemez.

Azt hiszem Russell Gilbrook személyében sikerült a legjobb dobost is megtalálnotok a banda számára.

Igen, Russell új energiát, lendületet hozott a bandába, valamit, ami korábban hiányzott. Mi is nagyon meg vagyunk elégedve vele.

Legutolsó kiadványotok, a Celebration egy gyűjteményes lemez volt újra feljátszott klasszikusokkal. Miért éreztétek fontosnak, hogy kiadjatok egy ilyen lemezt?

Meg akartuk ünnepelni a fennállásunk negyvenedik évfordulóját. Ennyi az egész! (nevet)

Hogy választottátok ki a dalokat?

A kiadónk javasolta, hogy egy best of-szerűséget állítsunk össze, mi meg egyetértettünk a döntésükkel, így ennek szellemében választottuk ki a dalokat. Úgy gondolom, sikerült ugyanazt a szenvedélyt belevinnünk a felvételekbe, amelyek az eredeti nótákat is jellemezték. A végére azért feltettünk két új számot is, jelezve, hogy bár büszkék vagyunk a múltra, azért elsősorban a jövőre koncentrálunk.

Nagyon hosszú karrier áll már mögöttetek. Melyek voltak a csúcspontok a zenekar számára?

Oh, szerencsére azokból nagyon sok volt.

És a legrosszabb időszak?

Amikor Dave és Gary meghalt. (David Byron, a Uriah Heep énekese 1985-ben halt meg évek óta tartó alkoholproblémák következtében, melyek miatt 1976-ban a Uriah Heep is megvált tőle. Gary Thain 1975-ig volt a Uriah Heep bőgőse, majd heroinfüggősége miatt kitették a bandából, még az év végén életét vesztette heroin túladagolás miatti légzési elégtelenségben. – K.G.)

Mi volt a legviccesebb dolog, ami megesett veled a színpadon?

Rengeteg volt, leestem a színpadról, lecsúszott a gatyám, ilyesmik. Túl sok ahhoz, hogy elmeséljem. (nevet)

Van-e már valamilyen tervetek egy következő lemezzel kapcsolatban?

Januárban kezdjük majd felvenni, egyelőre csak annyit lehet tudni róla, hogy a Wake the Sleeper vonalát fogja követni; a mai napig nagyon elégedettek vagyunk ugyanis azzal a lemezzel.

Mi az élet értelme?

Légy pozitív, élvezz minden pillanatot. Minden pozitív pillanat csak újabb pozitív pillanatokat szül. Ha mosolyogsz, a világ is visszamosolyog rád.

(még több cikkért kattints a bevezetem.hu-ra)

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.