Shock!

szeptember 27.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Theatre Of Tragedy: már nem gótikus

Theatre Of TragedyNem kis meglepetést okozott a Theatre of Tragedy utolsó albuma, mellyel átnyergeltek a popos, rádióbarát zenék táborába. A váltásról nem, viszont több érdekes dologról faggattam ki a csapat billentyűsét, Lorentz Aspent.

Te vagy a legfiatalabb a zenekarból. Nem okozott ez eleinte gondot?

Nem igazán. Nagyon korán érő típus voltam. 16 évesen kezdtem a zenekarban zenélni. Mikor a srácok megtudták, hogy zongorázom, rögtön hívtak a zenekarba, és én boldogan vállaltam.

Mióta zongorázol?

10 éves korom óta. 6 évig jártam zeneiskolába, de 16 éves korom óta ezen a szinten vagyok, amin most is. (nevet)

A többiek is jártak zeneiskolába?

Nem, egyikük sem. Csak Liv járt hangképzésre a kezdetekkor.

Ha már Livről van szó, úgy tudom tanul még. Mit és hol?

Németországban jár egyetemre, angolt és németet tanul.

Hogy befolyásolja a munkát, hogy ő nincs Norvégiában?

Sikerült jól megoldani a dolgot. Az Atrocity egyik tagjával jár, és az ő stúdiójában énekel rá az általunk megírt és MP3-ban elküldött témákra, aztán visszaküldi az ötleteket, mi pedig átnézzük azokat.

Mennyi időt foglalkoztok a zenekarral?

Rengeteget. Nemcsak a zeneírással, hanem a promóciós munkával, a látványtervezéssel és sok más papírmunkával is mi foglalkozunk. Szeretjük ezeket a dolgokat kézben tartani. Sokszor, ha nem jut eszembe semmi ötlet, előveszem a papírokat és dolgozom egy kicsit. Az a jó benne, hogy nem kötött a dolog. Van mikor 2 napig egyfolytában dolgozunk, sokszor még hétvégén is, de van mikor csak keveset.

Akkor egyikőtök sem dolgozik a zenekar mellett?

Nem. Amikor a Nuclear Blasthoz kerültünk mindannyian felmondtuk az állásunkat, hogy a zenekarral és a zenével tudjunk foglalkozni.

Raymond István Rohonyi az egyik tagotok ugye magyar származású?

Igen. Norvégiában született, de a szülei magyarok. Hatalmas magyar rokonsága van. Fura mikor néha telefonon beszél a szüleivel félig magyarul, félig meg norvégul, mert nem tud tökéletesen magyarul.

Hein, a dobosotok nemrég nősült. Nem okoz ez problémát a zenekarnak?

Nem, egyáltalán nem. Márciusba vette el a barátnőjét, aki nagyon megértő aranyos lány, és tudta mit vállal, mikor belement egy kapcsolatba Heinnel. Néha el is jön velünk turnézni. Hein szeretne gyereket is, de még nem kap! (nevet) Az album felvétele előtt az egyik tag pont a gyereke születése miatt szállt ki, mert úgy gondolta nem jut elég ideje a családjára, de mi mindannyian elköteleztük magunkat a zenekar mellett.

Tényleg, merre terveztek mostanában turnét, hogy októberben jön az új lemez?

Legelőször is egy Amerika-Mexikó turnét tervezünk az év végére, utána pedig egy nagyszabású európai turnét.

Játszotok majd Magyarországon?

Nagyon szeretnénk, de a turnészervezést nem vettük a nyakunkba, az más feladata. Mi csak tanácsokat adunk és véleményezzük az állomásokat. Remélem eljutunk majd oda is.

Mi a véleményed a Napster kontra Metallica ügyről?

A személyes véleményem az, hogy a Napster jó dolog. Ezt az Amerikában eladott lemezek számának növekedése is igazolja. Maga az MP3 szerintem nem jó minőségű hanghordozó, ezért sajnálom azt, aki megelégszik azzal, ha kedvenceit ennyire rossz minőségben élvezi csak. Arra kiváló a Napster, hogy valaki megismerjen egy zenekart, és eldöntheti tetszik e neki, azután menjen el megvenni az albumot miután belehallgatott. Ilyesmire én is használom.

Végül mesélj az új albumról pár szót...

Sokkal másabb, de jobb is lett, mint az eddigiek. Lesz, akinek biztos nem fog tetszeni, de sok új rajongót is fogunk vele szerezni. A sajtó és a szakma elismerését már kivívtuk most a közönségét kell, ezért komoly promóciós munkát folytatunk, mind videoklip, mind interjúk formájában. A VIVA2-n napi 6-8 alkalommal megy az új szám a lemezről, és ha a kislemezeladások ilyen jól mennek, akkor sokáig így is marad.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.