Shock!

május 21.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hooligans: kommerszebb vizeken

HooligansBár a Hooligans egyre inkább elrugaszkodik zenei gyökereitől, nem hinném, hogy cserbenhagynák rockzeneszerető közönségüket. Széles palettán mozgó slágeres funky-rock, rock n' roll muzsikájukat nemrég felfedezte a kereskedelmi szféra, így ma már minden esélyük megvan a nagyobb népszerűségre. Remélem azért ennek ellenére a tapasztalt gárda a megérdemelt siker küszöbén sem esik át a ló túlsó oldalára, és régi munkásságukra is ugyanúgy tekintenek majd vissza, mint eddig.
Jön a vízválasztó időszak, melyről Kiss Endi dobos beszélt a Shock!-nak….

A második lemezetek megjelenése után mi történt veletek?

Lassan két éve, hogy a Mesét, Álmot, Mámort lemez megjelent, azóta szinte folyamatosan koncertezünk. Próbálunk minél több helyen fellépni és hálistennek ebben az évben eljutottunk a Danubius és RTL Klub Road Show-kra, ahol iszonyú tömeg volt. Reméljük ez által olyan emberek is megismerték a zenénket, akik nem csak a rockzenét szeretik. Ja, és elmúlt szilveszterkor Álomférfiak címmel megjelent egy maxink is.

Mennyire kell alkalmazkodnotok a Road Showkhoz? Át kell szervezni például a repertoárt, hogy azok számára is élvezhető legyen, akik mondjuk nem ismerik a Hooliganst?

Valamennyire alkalmazkodunk, többnyire persze a klipes számokat játsszuk el, mert azokat ismerik a legtöbben. Azokat játssza a média valamilyen szinten.

Gondolom playback fellépésekről van szó ilyenkor. Teljesen fölvállaljátok ezt?

Teljesen. Ez nem a zenekar kiárusítása, egyszerűen arról van szó, hogyha egy olyan helyen van lehetőségünk fellépni, ahol 5000 ember előtt saját számokkal megjelenhetünk és az előadható, nem fogjuk soha kihagyni. A playback ellen csak akkor vagyok, amikor nem is ők adják elő a dolgokat, tehát nem ők éneklik fel.

Milyenek lesznek az új nóták? Mennyire lesz a rockzenét szerető közönségnek is elfogadható?

Teljesen olyan lesz. Attól függetlenül, hogy te hallottál most két új számot, ami pont olyan két dal mely a rádióknak és a kiadóknak készült, teljesen elfogadható lesz. Te a lightosabb dalokat ismered, melyeket eleve szeretünk, nem csak azért csináljuk, hogy be tudjunk törni velük. Természetesen folytatjuk a megkezdett utat.

Mi a véleményed a magyarországi koncertlehetőségekről, az élő fellépések helyzetéről?

Úgy érzem haladunk a jó irányba, de még idő kell hozzá. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy rossz irányba megyünk, hiszen ilyen nyarunk még például nem volt, hogy egy héten keresztül minden nap játsszunk.

Változtatnál valamin, ha visszamehetnél időben az első két lemez környékére?

A hangzáson. Most olyan helyen dolgozunk az új lemezen, hogy iszonyúan jól szól. Nem lehet belekötni. Úgy érzem akkor a hangzással és a szövegekkel volt gond, mivel külső szövegíróval dolgoztunk. Az új lemez a Big Daddy Lacival született a Gangxta Zolee és a Kartelből, ő annyira elkapta a dolgainkat, hogy maximálisan meg vagyunk elégedve.

Teljesen önerőből csináltok mindent?

Nem. Menedzserünk a Hangyássy László. És én is intézem a csapat ügyeit.

Figyeled a magyar rockzenei piacot?

Mindig is figyeltem.

Vannak tehetséges csapatok szerinted?

Nekem például a debreceni Bugsék nagyon tetszenek.

Milyen manapság az életritmusotok?

Mint régen. Nagyon rock n' rollos…

Sok régi zenekar újjáalakul vagy szervez egy- két koncertet. Ti nem akartok esetleg egy Dance bulit?

Nincs kedvem a Révi Józsival újra vitába szállni. A Dance-t ha valaki újra összehozhatja, akkor úgy lenne érdemes, hogy Vértes Attila, Balogh Tonyó, Zana Zoli és mondjuk 4-5 szám erejéig meghívnának minket. A Dance ők voltak.

Külföldi kedvencek?

Red Hot Chili Peppers és Tommy Lee (ex-Mötley Crüe, ma Methods Of Mayhem) az isten! Remélem, hogy újra elkezd dobolni, és csinál egy jó zenekart.

Mit szeretnél látni egy Hooligans bulin?

Szőke, hatalmas mellű csajokat az első sorokban, akik bugyikat dobálnak…

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.