Shock!

június 18.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Slipknot: kilenc elmebeteg összezárva

Slipknot - Shawn CrahanAz utóbbi hónapok legnépszerűbb amerikai bandáját ma már senkinek nem kell bemutatni. A 9 tagú Slipknot legénysége túljutott az egymillió lemezes álomhatáron, így akár tetszik akár nem Amerikától kezdve Európáig a nagyhatalmú médiának be kellett hódolnia egy metal bandának!
Szerencse, hogy az óriási népszerűség nem ártott meg - egyelőre - a zenekarnak, továbbra is a földön tartózkodnak, így jelentéktelen magazinunknak is lehetősége nyílt egy röpke kis interjúra.
Az elmebeteg iowai csapat hatos sorszámú bohóc maszkos tagját Shawnt, az óceánon túl élő újdonsült munkatársunk, Háyer Zuzu kapta telefonvégre.

Shawn, úgy tűnik metaltörténelmet írtok ezzel a hipergyorsan ívelő sikerrel!

Ezt csakis a rajongóknak köszönhetjük. Nekik, és senki másnak! Nem a magazinoknak, nem az MTV-nek, mert azok nem sok mindent nyomattak eddig belőlünk.

Ezzel azért vitatkoznék!!! Ahhoz, hogy egy ismeretlen helyről eljussatok idáig, nem pusztán a rajongás segített…

Ez részben igaz, a szülővárosunkból hiába próbáltunk bárhová is eljutni, valahogy boldogulni, semmilyen lehetőség nem állt rendelkezésünkre, hogy megmutathassuk, amit csinálunk. Olyan környezetből jöttünk, ahol a zenével kapcsolatban egyszerűen nincs semmi, de semmi. Én a médiát - különösen az MTV-t - azért utálom, mert ha egy bandát sokat nyomnak az MTV-n, a következő pillanatban az emberek egyszerűen elkezdik megutálni, mert találkoznak az utcán egy-két olyan kreténnel, aki ezt kornyikálja, miközben fogalma sincs erről a műfajról.

Mi hozta fel mégis a zenekart ennyire?

Mondok neked valamit. Mi olyan helyről jöttünk, ahol hogyha igazából végigcsináltál valamit magadtól, azt igazán becsülni fogod. Meg kell becsülnöd a tehetségedet. Ezzel nem lehet szarakodni. Nem volt tervünk, egyik napról a másikra éltünk, és még mindig ezt csináljuk. Egyáltalán nem terveztük, hogy ide jutunk. Hihetetlen, hogy ez történik, a frászt hozza ránk. Hálás vagyok a rajongóknak, ha ők nem lennének szart sem érnénk. Mi kiállunk az esőben is, minden rohadt este, hogy megmutathassuk a sok szarságot.

Hogy álltok a következő lemezzel?

Hey baby, ezzel a lemezzel még akarunk ám turnézni! Eljutni olyan messze, amennyire csak lehet. Tudod, mint azok a srácok, akik pénzért turnéznak és félnek megírni a második lemezt. Egy olyan második lemezt akarunk írni, ami eltemeti ezt. Sokan azt írják, hogy lehetetlen lesz az elsőt túlszárnyalni. Megértem. Először is van itt egy szokatlan felállású banda, dermesztően agybénító nótákkal és k…ra eladtunk már több, mint egymillió példányt. Úgy vannak ezzel, hogy amikor a második lemez kijön, már nem lesz nagy durranás az egész. Hát ezért koncentrálunk ennyire. Tetszik az, ahol most tartunk. Konkrétumokat nem árulok el, a kibaszott Ross Robinsonnal fogjuk csinálni, s még ropogósabb, vadabb lesz!

Sokat beszéltél a banda származási helyéről. Zenében mi a példakép, a gyökér?

Black Sabbath, Venom, és a Slayer féle szarságok. Széles spektrumba esik a Slipknot!

A Slayert én is nagyon szeretem! Mit gondolsz róluk?

Az évezred zenekara, basszák meg! Elég?!

A legjobb élő csapatok között emlegetnek titeket. Te is meg tudsz esetleg nevezni valakit rajtatok kívül?

Nehéz. Mi vagyunk a legjobb élő csapat! De a System Of A Down, a Pantera is klassz élőben.

Mi zavar a zenekar körüli felhajtást illetően?

Hogy az emberek mindig erről a maszk-dologról kérdezősködnek. Elcsépelt mondatok, szarakodás már…

Minek köszönhető, hogy a nagy népszerűség ellenére is viszonylag szerények maradtatok?

Jó kérdés! Mi a zenére figyelünk és nem arra, hogy hogyan raboljuk ki a srácokat anyagilag. Láthatsz egy csomó együttest, amint kicsit híresek lesznek, egyből bezárkóznak, csak a pénz érdekli őket meg kurvákkal kezdenek járni. Pedig amitől nagyok lettek, az az alap, a háttér ahonnan elindultak. Aztán eljutnak egy bizonyos pontig, és hátat fordítanak ezeknek a dolgoknak. Mi soha nem akarunk elfordulni ezektől, ennek köszönhető minden.

Min lepődtél meg legjobban csapattársaidat illetően?

Viccelsz? 9 elmebeteg összezárva! Nem nekem kell meglepődnöm. Bár volt úgy, hogy Joey, a dobos, aki amúgy odáig van a dobcuccáért, egyszer összetörte azt. Ez egy 8000 dolláros dobszerkó, ember! Egyszerűen megőrült, van ez így! (nevet)

Mit csinálsz szabadidődben?

Meg fogsz lepődni! Szeretem a művészetet. Bármit, ami ezzel kapcsolatos. Folyamatosan dolgozom, foglalkozom a gyerekeimmel. Nagyon tehetségesek!

Végezetül megkérhetlek arra, hogy üzenj valamit a magyar rajongóknak?

Köszönjük a támogatást, és azt, hogy hallgatjátok a szarságainkat! Kitartás, elmegyünk oda is!

 

Hozzászólások 

 
#3 HSC 2019-03-19 22:25
Nos, mostanra megtörtént/megtörténik mindkét kommentelő vágya:D
Imádom ezeket az archív anyagokat olvasni.
Idézet
 
 
#2 revdav11 2013-07-25 13:46
Idézet - Bara:
Azert jo lenne ha ujra el jonnenek :) tudom regi cikk meg 2004-ben voltak de jo lenne egz jo zuzos koncert pl a budapest sport arenaban :) szerintem nagyon sokan vaynak arra hogy lathassak vagy ujra lathassak a vilaglegjobb egyutteset :)

Hát én egy fesztiválbulina k jobban örülnék, mint az arénának, de oda is repülnék a jegyért :D
Idézet
 
 
#1 Bara 2013-03-14 14:42
Azert jo lenne ha ujra el jonnenek :) tudom regi cikk meg 2004-ben voltak de jo lenne egz jo zuzos koncert pl a budapest sport arenaban :) szerintem nagyon sokan vaynak arra hogy lathassak vagy ujra lathassak a vilaglegjobb egyutteset :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.