Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Interjú

Black-Out: folyamatos változásban

A V.V.V. címmel megjelent legutóbbi Black-Out album stabil helyet biztosított magának a magyar rockzene élmezőnyében, ám az utóbbi néhány hónapban nem igazán volt jellemző a csapatra az intenzív koncertezés.
 

Stonehenge: „A végeredmény a lényeg”

Stonehenge: „A végeredmény a lényeg” A Shock! olvasói még nem találkozhattak a Stonehenge tagjaival, így először a zenekar körül történt utolsó változásokról érdeklődtem Bóta Balázs gitárostól és Bátky “BZ” Zoltán énekestől.

Meshuggah: az introvertált szövegíró

Meshuggah: az introvertált szövegíró Meshuggah, azaz bolond. Svédek és nemnormálisak. Nyakatekert ritmusok, agyament riffek, elképesztően furcsa szólók, plusz egy kis üvöltés. Utolsó albumuk, a Chaosphere az eddigi legsúlyosabb és legnehezebben emészthető anyaguk.

Sear Bliss: „Ne bízz meg vakon mindenkiben”

Sear Bliss: „Ne bízz meg vakon mindenkiben” Hazánk legismertebb black metal csapata, a szombathelyi Sear Bliss körül sem állt meg az élet, az új lemez csúszik, a kiadó változik, a tagok pedig jönnek-mennek. A pletykák kiteregetése helyett megkerestük Nagy András bőgős/énekest, hogy illesszen pontot az eddigiek végére.

Lock Up: extrém sebességre kapcsolva

Lock Up: extrém sebességre kapcsolva Nem hiszem, hogy nagy bemutatásra szorulna Shane Embury. Vagy Jesse Pintado. Meg persze Nick Barker és Peter Tagtgren. Shane és Jesse egyszer csak gondolt egyet és leültek agyalni egy igazán brutális zenekar alapításán. Kerestek egy dobost és egy hörgőst maguk mellé, felvettek a nagylemeznyi őrületet, ami kipattant a fejükből, és íme, a Lo...

Mátyás Attila: nosztalgia nélkül

Mátyás Attila: nosztalgia nélkül Mátyás Attila az F.O. System, a Sex Action - Action és az Agnus Dei zenekarok énekes-gitáros frontembereként vált ismertté. Mindhárom formáció világát meghatározó dal - és szövegíróként több lemezt készített, 1997 végétől önállóan lép fel. A történet tömören akár ennyi is lehetne.

Art Of Dethronement: nyolcan egyért

Nem sok információval rendelkezem veletek kapcsolatban, ezért kezdjük rögtön az elejétől, zenekar alakulása, tagcserék, csak nagyobb vonalakban...

Black-Out: „Kemények vagyunk, mint a Rolling Stones!”

A Black-Out pár hónapja az igen misztikus hangzású V.V.V. címmel jelentetett meg új albumot, amit a kritikák az egekig magasztalnak, ha olyanjuk van. A csapat részéről a két húros ember, Csányi Szabolcs gitáros és Fehérvári Attila basszusgitáros állta a sarat, míg a Shock!-ot jómagam képviseltem a Szabolcs lakásán tartott sajtótájékoztatón.

Hooligans: nem csak imidzs

A Hooligans fanok végre fellélegezhetnek; itt van az ezer éve ígérgetett interjú! Kiss Endivel hajnali fél tízkor találkoztam a Nyugati pályaudvar mellett, és egy közeli mekdonácban át is dumáltuk a fél napot.

Poverty's No Crime: a szegénység nem bűn

Poverty's No Crime: a szegénység nem bűn Slave To The Mind c. kitűnő harmadik albumával jelentkezett német progresszív metal csapat történetéről, és a jelenkori aktualitásokról a banda gitárosát, Marco Ahrenst faggattuk.

New Model Army: „Sosem féltem a haláltól”

New Model Army: „Sosem féltem a haláltól” A Sziget második napján fellépő New Model Army nem ismeretlen a magyar közönség számára, hisz több ízben is jártak már pálinkáról és gulyásról híres kicsiny hazánkban.

Asian Dub Foundation: a rasszizmusról

Asian Dub Foundation: a rasszizmusról Nagy várakozás előzte meg az Asian Dub Foundation sajtótájékoztatóját. A sajtótól megjelent egyének 90%-ának valószínűleg halvány sejtése sem volt sem az együttes zenéjéről, sem a hátterükről.

Nemesis: „Dolgoztunk, próbáltunk, koncerteztünk”

Nemesis: „Dolgoztunk, próbáltunk, koncerteztünk” A csapat első albuma lassan már egy éve a boltok polcain hever, és a kettes korong is itt van a kanyarban. Az elmúlt hónapok történéseiről és a jövőbeni tervekről Thorday Ákos énekesnél érdeklődtem.

Aebsence: „Ez a zene valóban nem divat”

Aebsence:  „Ez a zene valóban nem divat” Nem kétséges, hogy az Aebsence nevet hamarosan meg fogja jegyezni a hazai zeneszerető közönség. Magyar folkos elemekkel átszőtt muzsikájuk friss színfoltja az undergroundnak, remélhetőleg a jövőben egyre többen megismerik és megszeretik őket. A csapatból Budai Péter énekes válaszolt kérdéseinkre.

Iced Earth: biztos visszajönnek

Iced Earth: biztos visszajönnek Aki tavaly látta itthon az Iced Earth-t, annak nem kell bemutatnom a csapat fantasztikus meggyőző erejű élő teljesítményét. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ők manapság az egyik legdinamikusabb csapat élőben.

Metal Church: „A metal gyakorlatilag be van tiltva Amerikában”

Metal Church: „A metal gyakorlatilag be van tiltva Amerikában”

Az év egyik nagy visszatérője minden kétséget kizárón a power metal talán legalapvetőbb pillérének számító seattle-i Metal Church. A legendás első két korongot világra szabadító eredeti felállásban visszatérő zenekar nevében Kurdt Vanderhoof gitáros/főnök/überagytröszt nyilatkozott (ill. hadart, hogy alig értettem).

Xibalba: szlovák proggerek

Xibalba: szlovák proggerek Azt hiszem csak a legfanatikusabbaknak mond valamit az a név, hogy Xibalba. Pedig a Szlovákiában dolgozó progresszív metal csapat igencsak kiérdemelte volna már a sikert. 3 éve készítettek egy zeneileg fantasztikusan gazdag albumot, melyet furcsa módon csak tavaly sikerült megjelentetniük. Annak idején még a Cold Shower fanzine-ben faggattam a zenek...

Tormentor: szabadság és káosz

Tormentor: szabadság és káosz

A Tormentor a '80-as évek legnagyobb magyar black metal bandája volt. Külföldi viszonylatban is az élvonalhoz tartoztak. Feloszlásuk után hírnevük csak nőttön-nőtt, zenéjük egyre több emberhez eljutott. 1999 első felében végre bekövetkezett a várva várt újjáalakulás. Igaz, nem a teljes ős-Tormentor állt most neki az új album készítésének Csihar Att...

Faces: kecskeméti arcok

Faces: kecskeméti arcok

A kecskeméti Faces töretlenül kitart a hagyományos - Megadeth fémjelezte - jófajta metalnal, ami a mai divatorientált világban öngyilkos manővernek tűnik. Pedig zenéjük és zenészeik megérdemelnék a nagyobb figyelmet, mert pl. ilyen ötletes bőgőmunkát ritkán hallani ebben a műfajban.

Dokken: tiszta lappal

Dokken: tiszta lappal A gitárosváltáson nemrég átesett amerikai dallamos metal fogat énekesét, az aranytorkú Don Dokkent faggattam különféle dolgokról az Erase The Slate c. új Dokken stúdióalbum megjelenésének kapcsán.

Christian Epidemic: gyászmetal

Christian Epidemic: gyászmetal Christian Epidemic töretlenül járja a maga útját, folyamatos fejlődésük legújabb bizonyítéka a Gyász c. EP. A zenekarból Széles Zsolt vállalkozott egy röpke interjúra.

Samael: a világegyetem és az ember

Samael: a világegyetem és az ember A hosszú ideje hallgató svájci avantgárd metalosoknak végre megjelent az Eternal c. legújabb albumuk. Erről, és más egyebekről beszélgettem Xytras-szal, a csapat billentyűs/sampleres agytrösztjével.

Nile: fáraós death metal

Nile: fáraós death metal

A dél-karolinai Nile az egyik legígéretesebb extrém death metal banda manapság. A death metal brutalitását a közel-keleti dallamokkal ötvöző együttes már több USA turnét végigjátszott, és Európában is egyre nő az ismertségük, népszerűségük. Legutóbb a Six Feet Under társaságában turnéztak. Magyarországi fellépésük napján Karl Sanders énekes-gitáross...

Arch Enemy: Amott tesók művek

Arch Enemy: Amott tesók művek Amikor tavaly kijött az Arch Enemy második lemeze a Stigmata, teljesen meg voltam vadulva érte, hónapokig igen gyakran hallgattam - és persze máig nem feledkeztem meg róla. Ezek után persze, hogy izgatottan vártam az új korongot, ami sajnos az interjú időpontjáig nem érkezett meg, de ez nem hátráltatott abban, hogy kifaggassam a csapat egyik fantasz...

Lake Of Tears: a fájdalom zenéje

Lake Of Tears: a fájdalom zenéje Nyár elején megjelentetni egy őszi, szomorkás hangulatú albumot elég merész húzás. Ennek ellenére a LOT Forever Autumn c. albuma igen kedvező fogadtatásban részesült Európában. A zenekar dalszerző gitáros-énekese Daniel Brennare mesélt a részletekről.

Grip Inc.: „Soha nem tudhatod, mi lesz holnap”

Grip Inc.: „Soha nem tudhatod, mi lesz holnap”

Annak idején én sem örültem a hírnek, hogy Dave Lombardo kikerült a Slayerből, de emlékszem, mikor a Grip Inc. első klipjét megláttam, rögtön a szívembe lopta magát a zene. Az albumban sem csalódtam és a Power Of Inner Strength óta töretlen lelkesedéssel hallgatom őket. A hazánkban koncertező csapatból a kimondhatatlan nevű Waldemar Sorychta vállalk...

Obituary: kompromisszummentes álom

Obituary: kompromisszummentes álom A death metal scene egyik nagy túlélője, a Floridából származó Obituary, akik nem hajoltak meg soha a trendek előtt, hanem “csak” gyártották a minőségi lemezeket. A csapatból a Trevor Peres (gitár) válaszolt a kérdésekre.
35. oldal / 37
Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.