Shock!

január 24.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Supershine: szuperfényes doom

SupershineMintha csak a MIR űrállomásról hívott volna Bruce Franklin, annyira recsegett-ropogott a vonal, pedig csak a tengeren túlról csörgött rám, hogy kifaggathassam a Supershine-ról.

Ha nem gond, először a Trouble-ról szeretnélek kérdezni...

Rendben!

Öt éve jelent meg az utolsó lemez, tulajdonképpen miért oszlott fel a zenekar?

Nem voltam igazán boldog azzal az irányvonallal, amin a zenekar haladt. Gondok támadtak a borítókkal és a szövegekkel, nem voltam felszabadult a zenekarban, ezért döntöttem úgy, hogy pihenjen egy kicsit a Trouble...

Ez már végleges vagy fogod még valaha folytatni a Trouble-t?

Lehetséges, hogy lesz még valami, Eric-kel, az énekessel két napja beszéltem utoljára telefonon. Szeretnénk még csinálni valamit, a régebbi irányvonalat követve, szóval lehetséges, hogy lesz még lemez.

Térjünk rá a Supershine-ra. Mikor és honnan jött az ötlet erre a projektre?

'96-ban, mikor írtam néhány dal egy projektnek, arra gondoltam, hogy kell nekem egy énekes, aztán '97-ben megkérdeztem Doug-ot (Doug Pinnick King's X bőgős/énekes) hogy mit szólna egy ilyen projekthez. '97-ben elkezdtünk dolgozni a dalokon, felvettük őket szép lassan, néha háttérbe szorult a King's X miatt, de végül elkészült.

Ez teljesen a te zenéd?

Én írtam a zenét, Doug pedig majdnem az összes szöveget, nagyon személyes szövegek születtek.

Mikor született meg az első szám? Emlékszel még rá?

Igen, szalagra vettem az ötleteimet, egyik volt az I Can Help You, elküldtem Dougnak a felvételt, ő megcsinálta az énekrészt, visszaküldte, és amikor meghallgattam, nem hittem a fülemnek, olyan jó volt, teljesen természetes hatású.

Mit jelent számodra a Supershine?

Nagyon boldog vagyok, hogy megalkothattam, teljesen szabadon készült ez a lemez, mindent megcsinálhattam amit csak akartam és óriási érzés volt Douggal együtt dolgozni. Csupa pozitívum jut eszembe, hosszú idő óta ez az első, hogy ennyire tetszik minden.

A szövegek nincsenek benne a borítóban, de ahogy kivettem hasonlóan pozitív üzenetűek, mint a King's X lemezeken.

Igen, ez így van, említettem, hogy Doug írta a többségét és nagyon pozitívak. Kivéve az A Shadows life?, amely egy barátomról szól, aki 28 évesen halt meg, rákban. Általában a legtöbb dal az életről szól, igazi kapcsolatokról.Supershine

Te mit gondolsz Doug hangjáról?

Az első King's X lemez óta nagy rajongója vagyok Doug hangjának, és tulajdonképpen egy álmom vált valóra, hogy együtt dolgozhattam vele. Nagy rajongója vagyok a soul zenének, szeretem a 60-as, 70-es évek soul zenéjét, mindig nagy kísértés volt számomra, hogy csináljak valami ilyesmi zenekart. Igazi fekete soul énekesekkel. Nagyon szeretem, ahogy Doug énekel.

Van kedvenced a lemezről?

Általában az emberek azt gondolják, hogy a rockosabb darabokat kedvelem, de nem ezek a személyes kedvenceim. Persze szeretem azért a rockos dalokat is, a Won't Drag Me Down és a Kingdom Come egyike a kedvenceimnek.

Lesz folytatása ennek a projektnek, következő lemez?

Van még néhány lemezre szerződésünk a Metal Blade-del, jól állnak most a dolgok, szóval valószínűleg lesz következő lemez.

Koncertek lesznek a közeljövőben?

Be van ütemezve most egy kis turné, de Doug épp a King's X-szel turnézik. Megpróbálunk majd pár hetet elcsípni együtt még ez év végén. Európába talán jövő nyáron jutunk el.

Ki fog dobolni a koncerteken? Mind a két dobos? (Mivel a lemez két dobossal készült.)

Jeff Olson.

Boldog, elégedett ember vagy most?

Igen, eléggé. (nevet) A dolgok sokkal jobban alakultak, mint azt elképzeltem.

Érdekelnek a mai zenék, miket szoktál hallgatni?

Nem nagyon szeretem a legtöbb mai új zenét, nem tetszik, ahogy ez az egész Amerikában működik. A frissebb zenék közül ami tetszik, az a The Perfect Circle, tetszik egy része az új Panterának, de rengeteg zene van és nem is ismerek mindent.

Gyűjtöd a gitárokat?

Nem, nincs annyi pénzem, hogy gyűjthessem őket! (nevet) Van három elektromos és egy akusztikus gitárom.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.