Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Interjú

Nevermore: „A teljes lemez letöltése nem oké”

Nevermore: „A teljes lemez letöltése nem oké” Helyszín az E-Klub, néhány órával koncertkezdés előtt járunk. A Nevermore tagok közül Jeff Loomis gitáros töltötte be egy személyben a "sajtó-és társadalmi kapcsolatok osztályának" szerepét, azaz ő válaszolt a színfalak mögött ólálkodó újságírók kérdéseire (a szokásos dedikáláson és fotózáson túl).
 

Darkane: interjú a vidám dobossal

Darkane: interjú a vidám dobossal

Nyughatatlan népség ez a svéd, folyamatosan bombázzák az európai közönséget jobbnál-jobb csapatokkal. Ezek közé tartozik a Darkane is, mely zenekar a súlyos, komplex zenék kedvelőihez szól. Idén már a második lemezüket adták ki, ennek kapcsán beszélgettem az eddigi legudvariasabb és legkedvesebb interjúalanyommal, a dobos Peter Wildoerrel.

The Gathering: „Rendesen eltávolodtunk a metaltól”

The Gathering: „Rendesen eltávolodtunk a metaltól”

A Szilvivel közös szemtől-szembe interjúinkon eddig kizárólag dobosokkal találkoztunk, biztos ez a karmánk, még szerencse, hogy a dobosok mind ilyen jó fejek. A szerény, szemüveges Hans Rutten sem cáfol rá az általános jó tapasztalatokra, az interjú után készséggel dedikál minden elé tett tárgyat, végül még a fél veséjét is felajánlja a tengerimala...

Masquerade: svéd power

Masquerade: svéd power Amikor anno eljutott hozzám ennek az addig totál ismeretlen zenekarnak az aktuális albuma, a Surface Of Pain, rövid idő alatt feltétlen hívük lettem. Kell-e ecsetelnem ezek után, menyire felvillanyozott a lehetőség, hogy interjút készíthetek a svéd négyessel?

Macskandrág: cicanadrágos punk

Néha rácsodálkozom egy-egy zenekar lemezének hirtelen jött kirobbanó sikerére és önkéntelenül is kifakad belőlem a kérdés: mitől van ez?! Így jártam legutóbb a salgótarjáni Macskanadrággal is.

Iron Maidnem: mindig mozgásban

Iron Maidnem: mindig mozgásban Szolnokon zajlik az élet! Cserfalvi "Töfi" Zoli stúdiótulajdonos szinte állandóan lázban ég! Zenél, tehetségkutatót szervez és még…

Depresszió: kik ők?

A Depresszió zenekar tagjai azon kevés kiváltságos emberek közé tartoznak, akik viszonylag rövid idő alatt jutottak el az első lemez megjelenéséig. A "Ki vagyok én?" című anyag elég széles körben fogja át a rockzenei stílusokat, melyre talán egyetlen szó nem is elég. Kisstílű firkászként természetesen nem is sokat bajlódtam ezzel, inkább megkértem ...

Amorphis: az univerzum titkai

Amorphis: az univerzum titkai Sokat fejlődött a finn Amorphis, kezdeti hörgős zenéjük mára jelentősen megváltozva a slágerlistákat ostromolja. Idei korongjuk, az Am Universum sok új rajongót szerezhet közérthetőbbé vált zenéjével, ami azért a jellegzetes Amorphis-os jegyeket sem veszítette el.

Dimmu Borgir: „Valamiféle átok ül rajtunk”

Dimmu Borgir: „Valamiféle átok ül rajtunk” Szinte lehetetlen követni a black metal scene vándorlásait, ki mikor melyik zenekarban, meddig és utána hova. A Dimmu Borgir is vándormadarak gyülekezőhelye volt mindig is, így először ezt bogoztuk ki a gitáros Silenozzal.

Falanx: életre ítéltettek

Falanx: életre ítéltettek Nagyon sok év kitartó munkája után végre úgy tűnik megfelelő mederbe ért a Falanx szekere. Megérdemelt munkájuk gyümölcseként, ez év elején látott napvilágot Életre ítélve címmel legújabb lemezük, melynek kapcsán Zsédel Zsolt dobos állt rendelkezésünkre.

Susperia: black metal szupergroup

Susperia: black metal szupergroup Akár black metal supergroupnak is el lehetne keresztelni a Susperiát, mivel olyan illusztris nevek játszanak a csapatban, mint Tjodalv (dob - az Old Man`s Child egyik alapítója, Dimmu Borgir) Cyrus (gitár - Satyricon), Athera (vokál) és Memnock (basszusgitár - Old Man`s Child, Borknagar). Előbbi zenekarok és projektek a teljesség igénye nélkül kerül...

Cadaveres De Tortugas: karmikus úton

Cadaveres De Tortugas: karmikus úton A tavalyi, kiemelkedően jól sikerült Salvo Karma c. albumhoz kapcsolódik a friss maxi; egy lemezről kimásolt dal öt remix társaságában csücsül a korongon. Ennek kapcsán gyűlt össze a teljes zenekari tagság a "szerkesztőségben", hogy beszámoljanak arról, mit, miért és hogyan.

Közel 10: közel komolytalanok

A mai zenei világban ritka az egyéni stílus, valamint az egyéniség megőrzése. A majmolás szinte mindenki kenyere lett, s néha már nem is tudjuk: már megint melyik brancsot látjuk a sok közül.

Greg Bennick: halhatatlansági projectek

Greg Bennick: halhatatlansági projectek

Greg Bennick nem egy átlagos arc. Miután a Trial nevű, a hardcore színtér egyik legmarkánsabb zenekarának vége lett, visszatért egy hihetetlen tervvel: zsonglőrként, és előadóművészként próbálja meg folytatni azt, amit abbahagyott zenekarával, azaz az erőszakmentes társadalmi változást.

Ossian: nem haknizenekar

Tavaly októberben jelent meg az Ossian "Gyújtópontban" című albuma. A korong tökéletesen folytatja a megkezdett utat, metal himnuszai révén pedig minden rajongó elégedetten nyugtázhatta kedvenc csapatának töretlen erejét. Bár az új lemezzel kapcsolatban kerestük fel Paksi Endrét, beszélgetésünk rövid időn belül mégis más irányban kötött ki…

Without Face: áttörés előtt

Without Face: áttörés előtt Számomra a Without Face zenekar a legjobb példa arra, hogy hazánkban megfelelő háttértámogatással, na és persze igényes muzsikával milyen jó ütemben lehet feltörni, nagyobb nevet szerezni egy év alatt.

Neck Sprain: rádióshock

Neck Sprain: rádióshock Aki esetleg még nem tudná, elárulom, létezik a Shock! rockmagazin mellett egy rádióműsorunk is, amelyet sajnos csak Debrecenben lehet fogni, a Szóla Rádió frekvenciáján.

Pain Of Salvation: „Arra születtünk, hogy tartalommal töltsük meg egymás életét”

Pain Of Salvation: „Arra születtünk, hogy tartalommal töltsük meg egymás életét” A svéd Pain of Salvation nevét ha máshonnan nem is, a Summer Rocks 2001-ről mindenki ismerheti. A tavaly nyári fellépés (és a Stonehenge tagjaival kialakult barátság) után a csapat egy lépéssel ismét közelebb került a hazai rajongókhoz.

God Dethroned: durva és dallamos

God Dethroned: durva és dallamos A Hollandiából származó God Dethroned stabil pontja a melodikus death metalnak. Idei lemezükkel, a Ravenous-szal egy kicsit visszakanyarodtak a gyökerek felé, gyorsabb, direktebb és kevesebb dallamot tartalmaz a lemez, mint elődje. A tavalyi Japán turnén ráadásul a dobosuk is faképnél hagyta őket, ezért az idei albumot vendégdobossal volta...

Ektomorf: villáminterjú Zotyával

Miközben egyes zenekarok év végén már általában pihenőt tartanak, és a tavaszi menetrendet tervezik az Ektomorfnak ez az időszak is komoly kihívásnak bizonyult. Hazai fellépéseik mellett váratlanul Németországban találták magukat, melyről egy rövid interjú keretében Farkas Zoli frontembert szólaltattuk meg.

Halford: „Tíz évig egyáltalán nem kommunikáltunk egymással”

Halford: „Tíz évig egyáltalán nem kommunikáltunk egymással”

A Halford zenekar müncheni koncertje előtt alig egy órával léphettem be annak az embernek az öltözőjébe, aki számomra immáron 17 éve a metal első számú énekese és frontembere. Rob békésnek, kiegyensúlyozottnak tűnt, s mint az hamarosan kiderült, egy valóban nyugodt, még mindig kölykös mosolyú és hihetetlenül közvetlen, emberszabású sztárnak tehette...

Devin Townsend: Devy-metal

Devin Townsend: Devy-metal

Devin Townsend nem az az ücsörgős fajta. Dől belőle a zene, ilyen-olyan formációkban, legutóbb éppen saját neve alatt adott ki új lemezt, Physicist címmel. Ennek kapcsán beszélgettünk, íme:

Skyclad: „A dolgok ciklikusan körbejárnak”

Skyclad: „A dolgok ciklikusan körbejárnak”

Sokadszorra konstatálhatom, hogy hihetetlenül megpezsdült mostanság a hazai zenei élet! Sorra jönnek a koncertek és szóljon, aki nem talált közöttük kedvére valót! (Amikor ezeket írtam, még előttünk állt egy gigantikus nemzetközi doom fesztivál a gödöllői Trafóban és az E-klubos Metalium-akció...)

Testimony: nem oszlottak fel

Testimony: nem oszlottak fel Jó ideig csönd honolt a Testimony körül, sőt, terjengtek a pletykák a feloszlásról is. Hogy mi történt az elmúlt egy évben, arról Forray Tamás basszusgitárost kérdeztük meg:

Bomber: a Motörhead útján

Bomber: a Motörhead útján Kétségtelen tény, hogy az egyik legtöbbet koncertező banda a budapesti Bomber. Tavaly és '98-ban is közel 80 koncertet zavartak le, ám a lemezkiadásnál valahogy elhagyta a hadiszerencse a Papp Tibor-ének, Magasvári Viktor-gitár, Tölgyesi Gyula-basszusgitár, Hortobágyi Gábor-dob felállású legénységet.

Six Feet Under: klasszikusok hörögve

Six Feet Under: klasszikusok hörögve Chris Barnes és bandája a '90-es évek eleje óta a death metal meghatározó jelensége. De ha egy magában is szinte élő legendákból álló csapat egy olyan témát választ, mint amit most ők tettek, akkor garantált a siker.

Theatre Of Tragedy: már nem gótikus

Theatre Of Tragedy: már nem gótikus Nem kis meglepetést okozott a Theatre of Tragedy utolsó albuma, mellyel átnyergeltek a popos, rádióbarát zenék táborába. A váltásról nem, viszont több érdekes dologról faggattam ki a csapat billentyűsét, Lorentz Aspent.
32. oldal / 37
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.