Shock!

október 16.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bomber: a Motörhead útján

BomberKétségtelen tény, hogy az egyik legtöbbet koncertező banda a budapesti Bomber. Tavaly és '98-ban is közel 80 koncertet zavartak le, ám a lemezkiadásnál valahogy elhagyta a hadiszerencse a Papp Tibor-ének, Magasvári Viktor-gitár, Tölgyesi Gyula-basszusgitár, Hortobágyi Gábor-dob felállású legénységet.

Miért húzódott el ennyire a második album megjelenése?

M.V.: Mivel Magyarországon még mindig a szemetet részesítik előnyben a multinacionális kiadók, így nem sok eséllyel szállhattunk ringbe egy jó lemezszerződésért. Volt, ahol koncepcionálisan nem fértünk bele és volt, ahol meghallották, hogy torzít a gitár és még az anyag meghallgatása előtt elhajtottak. Aztán szerencsénkre belebotlottunk Czifrik Misibe, aki a Nephilim Records főnöke. Vele egyetlen délelőtti sörözés alatt meg tudtunk egyezni.

Mit érdemes tudni az új lemezről?

P.T.:" Pont Ilyen Nőt Akarok ", vagyis P.I.N.A. címmel jelent meg és tizenkét saját nóta szerepel rajta.

Nem érzitek kicsit keménynek a rövidítést?

P.T.: Abszolút nem. Aki ismer bennünket az maximálisan korrektnek tartja. Csupán egy pajkos szójátékról van szó és nagyon is illik ahhoz a zenéhez, amit a Bomber játszik.

T.Gy.: A következő lemezünknek majd P.I.S.A. lesz a címe. Pont Ilyen Sört Akarok... Ez csak vicc volt.

Mennyiben másabb ez a lemez, mint az előző?

T.Gy.: Teljesen más. Már a miatt is, hogy Viktor személyében új gitárosunk van. Sokkal színesebb letisztultabb ez a muzsika, mint ami a "Bomber One"-on hallható.

Tudom, hogy unjátok, de meg kell kérdeznem. Mi a helyzet a Motörhead-függőséggel?

M.V.: A mai napig szerepel a repertoárunkban néhány 'head nóta, de azért alapvetően ez a zene már inkább Bomber, mint Motörhead! Ez egy lendületes, erőteljes rock 'n' roll, de fellelhető például funkys, bluesos, vagy épp punkos motívum is.

Azt megfigyeltem, hogy igen széles az a paletta, amelyen koncertezés terén mozogtok.

H.G.: Ez azért van, mert az általunk játszott rock 'n' rollt elfogadják a modernebb metált kedvelők és a hagyományos rockkal szimpatizálók is.

T.Gy.: Például Abdán a punkok alig akartak leengedni a színpadról, de a Csörge tónál az ortodox metálosokat részesítettük gyönyörben.

P.T.: A Bomber és ez a zene a jókedvről, a bulizásról, rólunk szól. Ezt szerencsére érzi a közönség is.

Mit vártok ettől a lemeztől?

M.V.: Megtaláltuk a saját stílusunkat és bízunk benne, hogy minél többen megtalálnak minket. Folyamatosan játszunk és készülünk az új lemezre is.

H.G.: A napokban voltunk egy békéscsabai motoros összeröffenésen, ahol a Ghost MC egyik főnöke meghívott játszani Németországba. Itt tavaly például a ZZ Top volt. Aztán jönnek a hazai bulik is, nem szólva a nyári fesztiválokról!

T.Gy.: Még zajlik a lemez promóciója, mostantól megy majd reményeink szerint az új videoklip, amit a "Mindenki táncol"-ra készítettünk. A tavaszi portyánk címe egyébként az "A rock 'n' roll halott? Áááh dehogy!" ami hűen tükrözi a hozzáállásunkat. Reméljük, hogy az egyre szélesedő közönségbázis ezt alátámasztja.

Címkék:

 

Még több írás a szerzőtől

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.