Shock!

május 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iron Maidnem: mindig mozgásban

Iron MaidnemSzolnokon zajlik az élet! Cserfalvi "Töfi" Zoli stúdiótulajdonos szinte állandóan lázban ég! Zenél, tehetségkutatót szervez és még…

Mostanában nagyon sok minden zajlik körülötted, számolj be akkor tételesen, hogy mi is történt veled az utóbbi időben, mivel foglakozol, illetve mit tervezel?

Mindig tervezek, meg agyalok valamin. Elsőként, már évek óta szerettem volna egy nagy Iron Maiden estet csinálni Pesten. Most ennek végre úgy néz ki, hogy eljött az ideje. Április 1-én, az E-klubban ez meg is fog történni. Az Iron Maidnemmel fogunk játszani, két és fél, három órás műsort, s kiegészülünk olyan sztárvendégekkel, mint Rudán Joe, Kalapács Józsi, Maróthy Zoli, Sárközi Lajcsi, Szizsóék a Carmenből, a Demonlordos srácok és még jó páran. Szóval egy elég nagyszabású történet lesz.

Hogy jött ez össze? Azt tudom, hogy te nagy Iron Maiden fanatikus vagy.

Igen, igazából a Maiden miatt kezdtem el annak idején zenélni, valamikor tizenöt évvel ezelőtt. Innen jött aztán az ötlet, hogy csináljunk egy tribute zenekart. Igazából még akkorra terveztem ezt az estet, amikor Dickinsonék nem mentek vissza a Maidenbe. Ehhez kapcsolódik egy ötlet, amit elmesélnék, mert tök jó lett volna! Az eredeti bulin nem lettek volna vendégek, csak mi játszunk az Iron Maidnemmel, és akkor, ahogy annak idején a Powerslave-et játszották, az első versszakot a Dickinson a színpad alatt énekelte és csak az első refrénnél jött elő egy nagy lángcsóva és robbanások közepette. Azt terveztem, hogy a Patrikkal frankón elkezdjük, megy a műsor, és a Powerslave-nél a Patrik egyszer csak lemegy, a refrénnél pedig az igazi Dickinson jött volna elő. Úgy, hogy senki ne tudjon róla, csak a közvetlen szervező gárda. Most képzeld el, a közönség soraiban micsoda döbbenet lett volna!

Szerintem leesett volna az álla az embereknek! Úgy tudom, hogy készülsz egy Iron Maiden tribute lemezre is!

Igen, azt is szintén régóta tervezem, most neki is láttunk. Az Iron Maidnemmel már fel is vettünk egy dalt rá, illetve rajtunk kívül még 13-14 magyar csapat fog szerepelni. Főleg mostani, első-második lemezes zenekarok: Obstruction, Demonlord, Nemesis, Symmetry illetve a nagyobb nevekből a Pokolgép és a Fahrenheit.

Van-e esetleg valamilyen különleges Maiden relikviád, amit féltve őrzöl? A plakátjaid, amit láttam a stúdiódban azok már igencsak kuriózumnak számítanak...

Van egy csomó dedikált fotóm még '86-ból illetve későbbről is. Vannak együtt készült fotók. A legnagyobb kincsem egy '86-ban dedikált lemezborító, azt valószínűleg ki is állítjuk az E-klubban, ahol lesz egy relikvia kiállítás, de hát ennél jóval nagyobb érdekességek lesznek ott.

Hogyan jellemeznéd esetleg a csapattársaidat az Iron Maidnemben? Gondolom hasonlóan fanatikusok, mint te...

Miska, a másik gitáros illetve a Bozsik Patrik, az énekes szintén egy az egyben a Maiden miatt ragadtak gitárt, illetve kezdett el énekelni a Patrik. Tehát nálunk hármunknál egyértelműen a Maiden hatására indult a zenélés. A másik két srác (Urbán Gabi - dobos, Boross Béla - basszusgitáros) is a Maiden korszakban nőtt fel, tehát rájuk is igen nagy hatással volt a zenekar.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.