Shock!

február 28.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Interjú

Khrysos Anthemon: olasz krizantém

Khrysos Anthemon: olasz krizantém Khrysos Anthemon. Irtó jól cseng ez a név. S hogy kiket takar? Nos, ez egy 1996 szeptemberében alakult olasz hatosfogat, akik a szimfonikus black/death metalt művelik. 1997-ben jött ki Remembrance c. debütáló demójuk, a legutóbbi pedig 1998 májusában jelent meg Kalaallit Nunaat címmel.
 

Ossian: „Nekem a rock and roll tényleg a szabadságot jelenti”

Ossian: „Nekem a rock and roll tényleg a szabadságot jelenti” Egy balassagyarmati Ossian koncert előtt kaptam el a banda gitáros fenegyerekét Rubcsics Ricsit egy magasröptű interjúra. A srác készségesen és örömmel válaszolgatott annak ellenére, hogy diktafon hiányában jegyzetelnem kellett, mint valami igyekvő főiskolásnak és ez elég sok időt vett igénybe... ĺme a közös végeredmény.

Gamma Ray: „Nem látom a nagy visszatérést”

Gamma Ray: „Nem látom a nagy visszatérést” Mindenki a heavy metal visszatéréséről papol, a média szeretné akkorára felfújni az egészet, hogy lehetőleg más műfaj a metalon belül lehetőséget se kapjon a közeljövőben vajmi kis sikerre. Mindezen közben a heavy metal mindig is létezett, az úgymond "régi" csapatok a kezdetektől a színen vannak, működnek, az összes trendváltást kiböjtölté...

Anathema: a remény útja

A brit Anathema is más úton jár már, mint amit első lemezükkel kitapostak. Fiatal koruk ellenére bölcs, lélekre ható muzsikát alkotnak, melynek legutóbbi lépcsőfoka Alternative 4 címmel jelent meg. Sajnos az őszi koncert nem jött össze, de talán idén ismét láthatjuk őket valamelyik klub színpadán.

Intense: intenzív magyar aprítás

Intense: intenzív magyar aprítás Darkest Space címmel jelent meg '98 év végén az Intense második albuma, mely kapcsán Lalátka Lajossal (gitár) és Schulcz Norberttel (sampler) beszélgettem egy zajos gyorsbüfében.

Neochrome: régi arcok, friss csapat

1997-ben bomba robbant a debreceni rockéletben. Sajnos abban az esztendőben számos ismert és ismeretlen csapat háza táján történtek változások.

Tankcsapda: „Nem tervezzük, hogy feloszlunk”

Az az igazság, hogy a Tankcsapdáról írni ilyenkor... hááát, elég körülményes, hiszen legújabb lemezüket szokás szerint jókora sajtóérdeklődés kíséri, ami nem egy szerencsés időszak számunkra, lévén nem mindegy miről és hogyan érdeklődünk.

Ossian: friss erő, friss akarat

A tavalyi év rockszenzációjának egyike vitathatatlanul az Ossian zenekar újjáalakulása volt. Paksi Endre és friss csapata nagyon váratlanul bukkant fel, s töretlen sikerrel jutott el a régi nagy hírnévhez.

Kispál és a Borz: „Nem szeretnénk példaképek lenni”

Ismét sikeres évet zárhatott a Kispál és a Borz. Miközben lépten-nyomon az élő zene nyomorúságos helyzetével szembesülünk, az együttes azon kevesek egyike, akiket nem csapott meg ez a leépüléshez vezető, bénító állapot. Sőt!

Punk kerekasztal: Auróra, Hétköznapi Csalódások, Prosectura

A tavaly év végén zajló Utazó Punkcirkusz turné debreceni állomásán gondoltunk egy merészet és meginvitáltuk a turnén résztvevő nevesebb zenekarok 1-1 képviselőjét egy kis közös eszmecserére.

Mink: én meg ők és ti és...

A gyulai Mink kb. 6 éve létezik, azonban a Benedek Tamás - dob, Fodor Zoltán - szaxofon, Kara Mihály - ének, Perecz Róbert - bgitár, Szabó Tibor - gitár, vokál felállásban másfél éve játszanak együtt.

Vörös István: beskatulyázva

Vörös István: beskatulyázva Azt hiszem, Vörös Istvánt nem kell bemutatnom senkinek, hisz valamilyen formában mindenki biztosan hallott már róla. Vagy mégsem? Akkor itt az ideje megismerkedni vele közelebbről, mert e röpke pár évtized alatt nem keveset tett le az asztalra itthon. Kezdjük...

Messenger: magyar power-thrash zúzda

'98-ban látott napvilágot a kaposvári Messenger első albuma Pokoli világ címmel. A csapatból Nagy László énekest válaszolt kérdéseimre.

H.I.V. Positive: underground helyzetjelentés

H.I.V. Positive: underground helyzetjelentés A H.I.V. Positive-ről utoljára '97 elején voltak híreim, mikor is az Under The Twilight Sky c. demójukról lehetett hallani. Azóta - most már magyarul - friss felvételt készítettek. Faggatózásomra az egész zenekar és Sándor László szervező segített bemutatni az új anyagot.

Polly Is Dead: Polly él és jól van

Ez itt a Polly Is Dead Egerből. Kezdődjék a bemutatkozás...

Sentenced: depresszív őszi fuvallat

Sentenced: depresszív őszi fuvallat Szeptemberben az Iced Earth előtt lépett fel a finn Sentenced is az E-klubban. A koncert előtt jó darabig kellett várnom az klub hátsó bejáratánál, míg a vacsoráról visszatérő zenekarból végre valakit szóvégre tudtam kapni. Ez a valaki Ville Laihiala énekes volt, aki minden zokszó nélkül ücsörgött velem egy lépcsőn az egyre hűvösebb estén.

Iced Earth: Amerika megeszi Európát

1998. szeptember 27. nagy nap volt minden Iced Earth-rajongónak és azoknak, akik szeretik a jófajta power metalt: 4 együttes tette tiszteletét az E-Klubban és majdnem mindannyian a kíméletlen “erő-fém” jegyében muzsikáltak.

Mindcrime: zombik és áldozatok

Mindcrime: zombik és áldozatok A budapesti Mindcrime egy számomra szimpatikus, energikus zenét játszó banda. A négy tag - Ráth Zsolt énekes, Kronavetter László gitáros, Vincze Tamás basszusgitáros, és Follinus András dobos - közül András válaszolt kérdéseimre.

Whine: ez nem nyafogás!

A kiskunhalasi Whine-ból Bor A. Olivér és Török "Jaymz" Attila volt segítségemre az interjú elkészítésében.

S.L.A.N.G.: felhőfújás és álmok

Székesfehérvár nőcsábászai, azaz a S.L.A.N.G. zenekar interjúja következik. Vincz Szabolcs, a hard rock/glam banda kellemes hangú dalospacsirtája szerválta a válaszokat.

 

Anno Domini: debreceni súly

Anno Domini: debreceni súly Az 1994-ben alakult csapat '96-ban készítette el első demóját, mely a szokásos gyermekbetegségek jegyeit még magán hordozta. Az 1997 végén kiadott új felvételen azonban egy sokkal eredetibb, zeneibb Anno Dominit ismerhetünk meg. A zenekarból továbbra is Kovács Tamás dobos felelt kérdéseimre.

Irigy Hónaljmirigy: „Szerencsés emberek vagyunk”

Irigy Hónaljmirigy: „Szerencsés emberek vagyunk” Hatalmas sikereket aratnak Mirigyék ötletes paródiáikkal, egyre szélesebb közönségréteget megnyerve, érdekes módon a gyerekektől kezdve a nagymamákig mindenki szereti őket. Paródiáik legújabb tárháza Snassz Vegas! címmel látott napvilágot. A zenekarból Molnár Imre válaszolt kérdéseimre.

Waczak: ez nem a szálló

Az 1995-ben alakult pécsi Waczak stabil felállása 1996-ban jött létre, azóta a Czakó testvérek, János és Pál, valamint Poór Gergő lassan, de biztosan kerül be a köztudatba.

Villon: hazai extrém fém

1992-ben alakultunk. Nevünkkel Villon laza, szabad életvitelét, filozófiáját kívánjuk megidézni. 

Sackrace: filozofikus thrash

Sackrace: filozofikus thrash Egy kis bemelegítő ismertető a zenekarról: a csapat 1990-ben kezdte működését Proteus néven, komplex, techno-thrash/power irányvonalon indulva. 1993-tól Sackrace néven folytatták a küzdelmet, már jellegzetes "sackrace" stílusban: progresszív zenei elemek, szerkezetek összefogva frappáns, zúzós riffekkel.

Overkill: a szorgalmas zenekar

Overkill: a szorgalmas zenekar A budapesti, E-Klub-beli koncert előtt a Népliget pázsitján ülve faggattam ki Bobby "Blitz" Ellsworth-öt, az Overkill rendkívül barátságos és közvetlen énekesét a csapat múltjáról, jelenéről, és mindenféle egyéb tudnivalókról.

Coal Chamber: Fafara és a pesti villamosok

Coal Chamber: Fafara és a pesti villamosok

BLACK SABBATH REUNION FESZTIVÁL

Ezt a fesztivált is csak akkor mertem elhinni, mikor már vége volt. Ekkora nagyságok egy nap! Álom...
Rekkenő hőségben kezdődött a nem mindennapi külsővel rendelkező Coal Chamber bulija, és már az első hangoknál sikerült ledöbbennem a brutálisan megszólaló bőgő + lábdob sound miatt - a többiről már nem is beszélve.

34. oldal / 35
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.