Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Interjú

Snake Heart: dallamos profizmus

Snake Heart: dallamos profizmus A dallamos hard rock kétségkívül legmarkánsabb képviselője a Snake Heart. Évek óta járják a klubokat, sorra készítik profi demófelvételeiket, klipjeiket, ám a nagy áttörés eddig nem sikerült. A május 29-i zseniális Bon Jovi Party után beszélgettem a zenekar tagjaival.
 

Auróra: punk mindhalálig

Tavaly kicsit hiányosnak találtam a győri Auróra hazai tevékenységét, melyre csak a napokban érkezett meg a válasz. Európában rengeteget koncerteztek, átestek egy doboscserén, majd rögzítették "Balkán Express" címmel legújabb nagylemezüket.

Stratovarius: nagy, boldog család

Stratovarius: nagy, boldog család Abban a szerencsében volt részem, hogy ott lehettem a koncertet megelőző sajtótájékoztatón is, ahol az est két sztárfellépőjét két-két tag képviselte. Érdekes módon mindkét csapatból a gitáros és a billentyűs (azaz Timo Tolkki és Jens Johansson illetve Luca Turilli és Alex Staropoli) állt a sajtó embereinek rendelkezésére. 

Rhapsody: „Sok zenekar és újságíró utál minket”

Rhapsody: „Sok zenekar és újságíró utál minket” Abban a szerencsében volt részem, hogy ott lehettem a koncertet megelőző sajtótájékoztatón is, ahol az est két sztárfellépőjét két-két tag képviselte. Érdekes módon mindkét csapatból a gitáros és a billentyűs (azaz Timo Tolkki és Jens Johansson illetve Luca Turilli és Alex Staropoli) állt a sajtó embereinek rendelkezésére.

Old Man's Child: brutálisabb és dallamosabb

Old Man's Child: brutálisabb és dallamosabb Az Old Man's Child az elmúlt évek alatt néha megfogyatkozva, de töretlenül alkotott Galder keze alatt. Most újra sikerült összehozni a régi felállás több tagját egy új album erejéig, vagy talán végleg. Erről és a zenekar jövőjéről beszélgettem a nem éppen jó hangulatban lévő Galderrel.

Fleshcrawl: halálos német véreső

Fleshcrawl: halálos német véreső

Talán csak a death metal műfaj legnagyobb hívei tudják, hogy a német Fleshcrawl már ötödik albumánál tart. Év elején megjelent hipergyors As Blood Rains From The Sky… lemezük nehéz szülés eredménye volt, tele keserű és kellemetlen élménnyel.

Mood: mindörökké doom

Mood: mindörökké doom Úgy tűnik nagy divat lett mostanában irigykedni. Ha egy zenekarnak végre van egy viszonylag jó kiadónál szerződése, az átlagosnál több reklámot, figyelmet kapnak, egyből máshogy ítélik meg a zenekar tagjait.

Voivod: interjú egy földönkívülivel

Voivod: interjú egy földönkívülivel

A Voivod, fennállásának tizennyolc éve alatt, mindössze kétszer jutott el Magyarországra, először 1999 szeptemberében, majd most, 2000 márciusában másodszor. Hosszas feszengés után végre sikerült elcsípnünk Awayt (dobos, grafikus, és félisten), aki kifogástalan úriembernek bizonyult. Előzékenyen keresett nekünk egy csöndes zugot, ahol végtelen tür...

Dying Wish: „Metal forever”

Dying Wish: „Metal forever” A Shock! válogatás CD-jén is szereplő püspökladányi Dying Wish számos fellépésüknek köszönhetően egyre inkább belopja magát a hazai dallamos heavy/death metal rajongók szívébe. 1996. Novemberében történt megalakulásuk óta két demót (The Night Embraces Me és ...On Twilight Of Eternity) és egy EP-t (The Silent Horizon) a nagyközönség számára.

Therion: furcsa stíluskavalkád

Therion: furcsa stíluskavalkád

Ha azt mondom metal és komolyzene, akkor legtöbbeteknek a Therion neve ugrik be először. A hajdanán jófajta hörgős death zenekarként indult svéd csapat utolsó pár albumán találta meg igazi önmagát. A mostanában a koncertekre kórust is magával cipelő Wagner-metal zenei főmágusa, Christofer Johnsson válaszolgatott türelmesen a pesti buli előtt kérdé...

Helloween: lemezfelvétel közben

Helloween: lemezfelvétel közben

Azt hiszem fenti csapatot nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen ők az egyik alappillére a germán heavy metalnak, és még az énekesváltás sem ingatta meg túlságosan pozíciójukat. A Keeper... lemezzel berobbantak, azóta sorra készítik a jobb, illetve gyengébb albumokat, persze idén sem tétlenkednek, készülnek az új nagy dobásra.

Dark Clouds: horrorisztikus fellegek

Dark Clouds: horrorisztikus fellegek A doom/death metalt játszó budapesti Dark Clouds még mindig nem tört úgy istenigazából a felszínre, de nagyon aktívak, csak észre kellene venni őket. Ez az interjú is lehet egy lökés ehhez. A vokalista, Tauszik Viktor beszél bandájáról.

Spiritual Beggars: stoner oldalhajtás

Spiritual Beggars: stoner oldalhajtás Michael Amottot a death metal rajongók a Carcassból és az Arch Enemyből már jól ismerhetik, azt viszont nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy az utóbbi mellett mást is csinál. Legutóbb júliusban jött a hír, hogy a Spiritual Beggars-szel újra stúdióba vonul. Azóta több dátum is napvilágot látott az album megjelenéséről, ami végre április 10-én kerü...

Ektomorf: külföldön nyitottabbak az emberek

Ektomorf: külföldön nyitottabbak az emberek Vízválasztó időszakhoz érkezett az Ektomorf. Megjelent mérföldkőnek számító új nagylemeze a " Kalyi Jag". Az albumon a szokásos brutális zúzások mellett ezúttal meglepő elemekkel szembesültek a rajongók, hiszen a csapat belecsempészte roma gyökereinek zenei motívumait, mely eddig példaértékűnek nevezhető.

Fürgerókalábak: surranó kis... mik?

Fürgerókalábak: surranó kis... mik?

Ugye tudjátok, hogy az idiótábbnál van még idiótább?! De azt vajon tudjátok, hogy a ragozás végén már egy új fogalommal találkozhatunk?! Ez a Fürgerókalábak zenekar. Igen, ez ma már kérem egy fogalom. Akik csuklóból tudnak a heréjükről egy laza kis nótát költeni, azokat egyből érdemes kirakatban mutogatni.

Flowing Tears: német gótika

Flowing Tears: német gótika

A Therion és a Voivod oldalán hazánkba látogató német csapatról bevallom nem sokat tudtam. Meghallgatva "Jade" című legújabb - egyben harmadik - nagylemezüket, egyből a Gathering ugrott be, ami nem csoda, hisz maguk sem titkolják a hasonlóságot.

Mindfeed: igényes agyetetés

Mindfeed: igényes agyetetés Angolok. És nagyon jó zenét játszanak. Európai intelligenciával vegyített érzelemdús muzsika, amit nem ismernek annyian, mint azt megérdemelnék. Lássuk őket közelebbről, miben a zenekar bőgőse, Jase Birnie volt segítségemre.

Kamelot: „Nem akarunk leragadni a '80-as évek metaljánál”

Kamelot: „Nem akarunk leragadni a '80-as évek metaljánál” Bár a Kamelot 5 éve létezik, nevük csak a február közepén megjelent "The Fourth Legacy" lemezükkel tudatosult bennem. Az amerikai fogat nem sokat vacillált, importált egy kiváló hangmérnököt Európából (Sascha Paeth) személyében, és megalkotta eddigi legkiemelkedőbb anyagát.

Christian Epidemic: keresztény(ellenes) ragály

Christian Epidemic: keresztény(ellenes) ragály Nem lehet okuk panaszra a lemezre éhes vásárlóknak, a Nephilim kiadó ontja magából a hazai undergroundot, műfajilag széles korlátok között. A sok éve még Euthanasia néven indult Christian Epidemic a szokásos demók és egy EP megjelentetése után a győri kiadó kötelékébe lépett.

VHK: sámánisztikus pszichedelia

VHK: sámánisztikus pszichedelia

Amíg Budapest levegőjét rontottam egykor, elég sokszor kereszteztük egymás útját, olykor vodka is került az asztalra, téma meg mindig volt rengeteg. De nem nosztalgiázom, nincs is miért, itt az új Halottkémek lemez, bitangul szól, tép, sodor, a címe - mint fent - Naptánc, decemberben jött ki s hamarosan "napvilágot lát" Németföldön és Amerikában is...

Nevergreen: „Az ember fél, amikor golyók fütyülnek a töke mellett”

Nevergreen: „Az ember fél, amikor golyók fütyülnek a töke mellett”

Igazából csak titokban reménykedtem, hogy lesz még valaha is új Nevergreen album, így kicsit váratlanul ért, hogy nagy hirtelen rámzúdult az Ámok. Az album nagyon erős talán nem túlzok, ha azt állítom a legjobb korong a sorban, viszont egyúttal azt is érzem, hogy még nem az igazi. Sokkal több potenciál rejlik ebben a formációban, mely remélhetőleg a...

Nemesis: „Nem siránkozni kell”

Nemesis: „Nem siránkozni kell” Már lassan fél éve annak, hogy megjelent a progresszív metalos Nemesis második korongja, az Abraxas. A fiúk azonban nem ültek ölbe tett kézzel - az azóta történt eseményeket Thorday Ákos énekes foglalta össze.

Neck Sprain: egészség, zene, rajongók

Neck Sprain: egészség, zene, rajongók Úgy tűnik egyre inkább kezd beindulni a Neck Sprain körül az élet. Épp ideje. A tavalyi önerős első nagylemezt számtalan koncerttel tetézték meg, melynek gyümölcse beérni látszik, a Neck Sprain név szerencsére már nem cseng ismeretlenül a metalrajongók fülében.

Cserfalvi Zoltán - Denevér stúdió

" Most persze megint "sajnáltatom magamat", csak, hogy "underground mártírt" csináljak magamból...."

Töfi jelentős zenei előélettel a háta mögött ma a Denevér Stúdió vezetője, hangmérnöke. A stúdiót azt gondolom, nem kell bemutatni, hiszen pár éve már jelentős referenciahalmaz szárad lelkén.

Sentenced: „Addig csináljuk, amíg élvezzük”

Sentenced: „Addig csináljuk, amíg élvezzük” A finn heavy/doom rock-metal csapat idén jelentette meg Crimson c. új lemezét. A kezdetben meglehetősen fáradtnak tűnő, de aztán fokozatosan megvidámodó Ville Laihiala énekest az album keletkezésének körülményeiről, az idei tervekről és sok más egyébről kérdezgettem.

Tankcsapda: „Jó ez a szöveg, csak ki érti meg?”

Tankcsapda: „Jó ez a szöveg, csak ki érti meg?”

Bár a Tankcsapda fél évig szünetet tart, nem hiszem, hogy Lukács Laciék unatkoznának manapság. Amint elváltak Kémeri Péter menedzsertől, napirendi téma lett a debreceni zenekar sorsa. A folytatás innentől nagyon kétesélyesnek tűnik, vagy elindul a hanyatlás, vagy mintha mi sem történt volna halad tovább a szekér. A rosszindulatú híresztelésekkel e...

Cadaveres De Tortugas: modernizált teknőcök

Cadaveres De Tortugas: modernizált teknőcök Biztosan mindenki tudja már, hogy a székesfehérvári Cadaveres De Tortugas a gitáros/énekes Zsombi tragikus autóbalesete után is tovább él. És mozog. Most egy kis közelképet kaphattok a zenekar jelenéről és jövőjéről a gitáros/énekes Körmöczi Péter tolmácsolásában.
34. oldal / 37
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.