Shock!

július 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Interjú

Ossian: friss erő, friss akarat

A tavalyi év rockszenzációjának egyike vitathatatlanul az Ossian zenekar újjáalakulása volt. Paksi Endre és friss csapata nagyon váratlanul bukkant fel, s töretlen sikerrel jutott el a régi nagy hírnévhez.

 

Kispál és a Borz: „Nem szeretnénk példaképek lenni”

Ismét sikeres évet zárhatott a Kispál és a Borz. Miközben lépten-nyomon az élő zene nyomorúságos helyzetével szembesülünk, az együttes azon kevesek egyike, akiket nem csapott meg ez a leépüléshez vezető, bénító állapot. Sőt!

Punk kerekasztal: Auróra, Hétköznapi Csalódások, Prosectura

A tavaly év végén zajló Utazó Punkcirkusz turné debreceni állomásán gondoltunk egy merészet és meginvitáltuk a turnén résztvevő nevesebb zenekarok 1-1 képviselőjét egy kis közös eszmecserére.

Mink: én meg ők és ti és...

A gyulai Mink kb. 6 éve létezik, azonban a Benedek Tamás - dob, Fodor Zoltán - szaxofon, Kara Mihály - ének, Perecz Róbert - bgitár, Szabó Tibor - gitár, vokál felállásban másfél éve játszanak együtt.

Vörös István: beskatulyázva

Vörös István: beskatulyázva Azt hiszem, Vörös Istvánt nem kell bemutatnom senkinek, hisz valamilyen formában mindenki biztosan hallott már róla. Vagy mégsem? Akkor itt az ideje megismerkedni vele közelebbről, mert e röpke pár évtized alatt nem keveset tett le az asztalra itthon. Kezdjük...

Messenger: magyar power-thrash zúzda

'98-ban látott napvilágot a kaposvári Messenger első albuma Pokoli világ címmel. A csapatból Nagy László énekest válaszolt kérdéseimre.

H.I.V. Positive: underground helyzetjelentés

H.I.V. Positive: underground helyzetjelentés A H.I.V. Positive-ről utoljára '97 elején voltak híreim, mikor is az Under The Twilight Sky c. demójukról lehetett hallani. Azóta - most már magyarul - friss felvételt készítettek. Faggatózásomra az egész zenekar és Sándor László szervező segített bemutatni az új anyagot.

Polly Is Dead: Polly él és jól van

Ez itt a Polly Is Dead Egerből. Kezdődjék a bemutatkozás...

Sentenced: depresszív őszi fuvallat

Sentenced: depresszív őszi fuvallat Szeptemberben az Iced Earth előtt lépett fel a finn Sentenced is az E-klubban. A koncert előtt jó darabig kellett várnom az klub hátsó bejáratánál, míg a vacsoráról visszatérő zenekarból végre valakit szóvégre tudtam kapni. Ez a valaki Ville Laihiala énekes volt, aki minden zokszó nélkül ücsörgött velem egy lépcsőn az egyre hűvösebb estén.

Iced Earth: Amerika megeszi Európát

1998. szeptember 27. nagy nap volt minden Iced Earth-rajongónak és azoknak, akik szeretik a jófajta power metalt: 4 együttes tette tiszteletét az E-Klubban és majdnem mindannyian a kíméletlen “erő-fém” jegyében muzsikáltak.

Mindcrime: zombik és áldozatok

Mindcrime: zombik és áldozatok A budapesti Mindcrime egy számomra szimpatikus, energikus zenét játszó banda. A négy tag - Ráth Zsolt énekes, Kronavetter László gitáros, Vincze Tamás basszusgitáros, és Follinus András dobos - közül András válaszolt kérdéseimre.

Whine: ez nem nyafogás!

A kiskunhalasi Whine-ból Bor A. Olivér és Török "Jaymz" Attila volt segítségemre az interjú elkészítésében.

S.L.A.N.G.: felhőfújás és álmok

Székesfehérvár nőcsábászai, azaz a S.L.A.N.G. zenekar interjúja következik. Vincz Szabolcs, a hard rock/glam banda kellemes hangú dalospacsirtája szerválta a válaszokat.

 

Anno Domini: debreceni súly

Anno Domini: debreceni súly Az 1994-ben alakult csapat '96-ban készítette el első demóját, mely a szokásos gyermekbetegségek jegyeit még magán hordozta. Az 1997 végén kiadott új felvételen azonban egy sokkal eredetibb, zeneibb Anno Dominit ismerhetünk meg. A zenekarból továbbra is Kovács Tamás dobos felelt kérdéseimre.

Irigy Hónaljmirigy: „Szerencsés emberek vagyunk”

Irigy Hónaljmirigy: „Szerencsés emberek vagyunk” Hatalmas sikereket aratnak Mirigyék ötletes paródiáikkal, egyre szélesebb közönségréteget megnyerve, érdekes módon a gyerekektől kezdve a nagymamákig mindenki szereti őket. Paródiáik legújabb tárháza Snassz Vegas! címmel látott napvilágot. A zenekarból Molnár Imre válaszolt kérdéseimre.

Waczak: ez nem a szálló

Az 1995-ben alakult pécsi Waczak stabil felállása 1996-ban jött létre, azóta a Czakó testvérek, János és Pál, valamint Poór Gergő lassan, de biztosan kerül be a köztudatba.

Villon: hazai extrém fém

1992-ben alakultunk. Nevünkkel Villon laza, szabad életvitelét, filozófiáját kívánjuk megidézni. 

Sackrace: filozofikus thrash

Sackrace: filozofikus thrash Egy kis bemelegítő ismertető a zenekarról: a csapat 1990-ben kezdte működését Proteus néven, komplex, techno-thrash/power irányvonalon indulva. 1993-tól Sackrace néven folytatták a küzdelmet, már jellegzetes "sackrace" stílusban: progresszív zenei elemek, szerkezetek összefogva frappáns, zúzós riffekkel.

Overkill: a szorgalmas zenekar

Overkill: a szorgalmas zenekar A budapesti, E-Klub-beli koncert előtt a Népliget pázsitján ülve faggattam ki Bobby "Blitz" Ellsworth-öt, az Overkill rendkívül barátságos és közvetlen énekesét a csapat múltjáról, jelenéről, és mindenféle egyéb tudnivalókról.

Coal Chamber: Fafara és a pesti villamosok

Coal Chamber: Fafara és a pesti villamosok

BLACK SABBATH REUNION FESZTIVÁL

Ezt a fesztivált is csak akkor mertem elhinni, mikor már vége volt. Ekkora nagyságok egy nap! Álom...
Rekkenő hőségben kezdődött a nem mindennapi külsővel rendelkező Coal Chamber bulija, és már az első hangoknál sikerült ledöbbennem a brutálisan megszólaló bőgő + lábdob sound miatt - a többiről már nem is beszélve.

Helloween: villáminterjú Weikivel

Helloween: villáminterjú Weikivel

BLACK SABBATH REUNION FESZTIVÁL

Ezt a fesztivált is csak akkor mertem elhinni, mikor már vége volt. Ekkora nagyságok egy nap! Álom...
Rekkenő hőségben kezdődött a nem mindennapi külsővel rendelkező Coal Chamber bulija, és már az első hangoknál sikerült ledöbbennem a brutálisan megszólaló bőgő + lábdob sound miatt - a többiről már nem is beszélve.

Sear Bliss: új utakon

Sear Bliss: új utakon Lemezbemutató koncertjét adta aznap az E-klubban a Sear Bliss, sajnos elég foghíjas nézőszám előtt. A fellépés előtti órában beszélgettem a színpad mögött Nagy András basszusgitáros/énekessel, Szűcs Gergely billentyűs/trombitással és Scheer Viktor gitárossal.

Cannibal Corpse: akiket Jim Carrey is szeret

Cannibal Corpse: akiket Jim Carrey is szeret Gallery Of Suicide - milyen kedves cím! Bár ez cseppet sem meglepő ettől az amerikai death metal fogattól, ők már csak maradnak amilyenek voltak. Ezt tapasztalhattuk az albumot bemutató turnén, mely szerencsére érintette Magyarországot is. A zenekarból Paul Mazurkiewicz dobos vállalkozott az interjúra, kiben egy rendkívül szimpatikus, közvetlen emb...

Woodland Choir: természet és lélekzene

Woodland Choir: természet és lélekzene Merész "vállalkozásra" adta a fejét a Woodland Choir név mögött rejtőző Bakos Attila, mikor egyszemélyes alkotását műsoros kazetta formájában jelentette meg. Merész - mert ezt az atmoszférikus "lélekzenét" akárhogy nézzük, csak egy bizonyos réteg hallgatja -, de mindenképpen bátor, mert nem lesz könnyű megvetnie a lábát e 80 perc instrumentális zen...

Sweet Noise: édes lengyel barátság

Sweet Noise: édes lengyel barátság 1998. április 30-án az E-klubban megrendezett Tankcsapda koncert előtt kivételesen nem honi csapat melegítette be a deszkákat, hanem Lengyelországból hívták meg a Sweet Noise nevű zenekart. Az 5 tagot számláló zenekarból (Peter Mohamed: ének, Magic Maly: gitár, Letky: bgitár, Bigozz: gitár, Balbina: dob) a frontemberrel ültünk le beszélgetni egy k...

Fear Of Silence: csendes rettegők

Fear Of Silence: csendes rettegők A zenekar kisebb-nagyobb szünetekkel 1994 őszétől működik. Tagcsere ez idő alatt egyszer következett be, mikor 1996 őszén az énekesi poszton változás történt. Ezzel kialakult a jelenlegi felállás: Nagy Csaba: ének, Dervaderics Botond: gitár, Szőke János: gitár, Katatics Béla: basszusgitár, Kovács A. Donát: dob. Első demónk még Mucska Attil...

Auróra: illegális bálozók

1998. november 13-án 15 éves az Auróra. Ja, kérem, hol van már 1983! A foglalt házak, a hírhedt Fekete Lyukas punkfesztiválok, a hatósági betiltások... csupa-csupa kellemes, na meg kellemetlen emlék. Hiába, hosszú az út idáig, mondjuk úgy 8 nagylemeznyi idő.
34. oldal / 35

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.