Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Interjú

Nevermore: „Függőségben élek”

Nevermore: „Függőségben élek” A kétezres év albuma sokak számára a Dead Heart In A Dead World. Nekem is. Ezek után nem is kell magyaráznom, hogy miért voltam besózva, mikor maga Warrel Dane hívott fel Seattle-ből egy kis csevelyre…
 

The Gathering: amikor a bánat gyönyörű

The Gathering: amikor a bánat gyönyörű

Eredetileg ugyan Anneke lett volna a "páciens", sajnos ez nem jött össze, de, hogy a kérdések kárba ne menjenek, a billentyűs Frank Boeijen szakított időt két zenekari próba között, hogy válaszoljon. Így legalább a zenekarból mást is megismerhettek egy kicsit közelebbről:

Supershine: szuperfényes doom

Supershine: szuperfényes doom Mintha csak a MIR űrállomásról hívott volna Bruce Franklin, annyira recsegett-ropogott a vonal, pedig csak a tengeren túlról csörgött rám, hogy kifaggathassam a Supershine-ról.

Spock's Beard: szabályok nélkül

Spock's Beard: szabályok nélkül

Ötödik lemezével jelentkezett legutóbb a progresszív rock egyik legigényesebb zenekara, a Spock's Beard. Szakmailag és a fanatikusok körében is elismertek, talán ezzel az interjúval néhány érdeklődővel többet tudhatnak magukénak. A csapat dobosa, a rendkívül barátságos Nick D'Virgilio vezetett be a történelmükbe.

Carmen: túl a három kismalacon

Carmen: túl a három kismalacon Ha a Carmen neve valahányszor szóba kerül nagyon sok rocker emlékezetében a klasszikus slágerré vált Green Jelly "Három kismalacának" szabad szájú átirata ugrik be. Nem véletlenül, hiszen a zenekar talán legnépszerűbb-legjobban sikerült daláról van szó, amivel elég nagy ismeretségre tettek szert. Ez a népszerűség azonban csak két lemez erejéig szól...

Slipknot: kilenc elmebeteg összezárva

Slipknot: kilenc elmebeteg összezárva Az utóbbi hónapok legnépszerűbb amerikai bandáját ma már senkinek nem kell bemutatni. A 9 tagú Slipknot legénysége túljutott az egymillió lemezes álomhatáron, így akár tetszik akár nem Amerikától kezdve Európáig a nagyhatalmú médiának be kellett hódolnia egy metal bandának!

Therapy?: friss tervek

Therapy?: friss tervek Az idei Pepsi Szigeten a május után ismét Budapestre látogató Therapy?-ból Martin McKeegan basszusgitárossal és Graham Hopkins dobossal beszélgettem a zenekar elképzeléseiről, terveiről.

Guano Apes: jó helyen, jó időben

Guano Apes: jó helyen, jó időben

Az idei Sziget egyik sztárvendége, a Guano Apes Open Your Eyes című albumát már bemutatta a '99-es Szigeten. Idén visszatértek, hogy az ez évi termést is színpadra vigyék és megosszák a magyar közönséggel. A koncert előtti sajtótájékoztató után személyesen is sikerül Dennis Poschwatta dobost elkapnom egy rövid interjúra.

Hypocrisy: tényleg mindenki magyar

Hypocrisy: tényleg mindenki magyar

Eredetileg maga a főnök, Peter Tägtgren válaszolt volna számos hozzá íródott kérdésemre, ám az interjú időpontjában a dobos, Lars Szőke szólt bele a kagylóba. Ezzel azonban még nem ért véget számomra aznapra a meglepetések sora, de ne szaladjunk előre, legyen a szó Larsé.

Firebird: „A dalok megírták önmagukat”

Firebird: „A dalok megírták önmagukat”

Mint azt a minőségi death metal rajongói jól tudják, Bill Steer a Carcass szerencsétlenül végződött multikiadós próbálkozása után otthagyta a zenekart, majd nyomtalanul felszívódott, és bár hallhattunk pletykákat különböző stoner rock projectjeiről, a visszatérésre mégis öt hosszú évet kellett várnunk.

HIM: mindenki magyar

HIM: mindenki magyar

Ezért érdemes rockújságírónak lenni. Nem rossz persze kritikát és koncertbeszámolót írni, a telefoninterjúknak is megvan a maguk varázsa, de azért mégiscsak ez az igazi, mikor itt állok a Sziget sajtó számára elkerített, őrzött területének bejárata előtt, nyakamba akasztom a PRESS feliratú passt, aztán lazán besétálok a sátorba,

Tormentor: black metal és Mekk Mester

Tormentor: black metal és Mekk Mester Ebéd ürügyén szökünk ki munkahelyünkről, hogy a Nyugati téri óránál találkozzunk a szűkszavú menedzserrel (az akkor éppen szűkszavú menedzserrel - VSz), aki az interjú alatt szinte végig megelégszik a megfigyelő szerepkörével. Hamarosan befut Machat Zsolt is, a legendás dobos és tetkóművész, méghozzá egy olyan kétüléses sportkocsin, amivel simán át l...

Cothurnus: gondolkozz

Cothurnus: gondolkozz Bár már három éve létezik a győri Cothurnus, nevük mégis csak az utóbbi pár hónapban vált ismertté. Első albumukkal nem kegyelmeznek senkinek, kíméletlen death metal muzsikájukkal tépik szét a hallgató idegeit. A zenekar alapvető gondolatairól, ismertetőjéről Mészáros Iván gitáros számolt be.

Metalium: fémbe öntve

Metalium: fémbe öntve Az első album kiadásakor talán a zenekar sem gondolta volna, hogy ekkora siker övezi majd a muzsikájukat. Az európai tradicionális metal reneszánsz óriási ugródeszka volt a Metalium számára is, ám ehhez legnagyobb szükség persze jó nótákra és karizmatikus zenészekre volt.

Mrs. Hippie: stoner power

Mrs. Hippie: stoner power Nemrég megjelent egy igen sajátos hangzású lemez: stoner rock, power metal énekkel... Bizarr kombináció, kétségkívül, de működik, ráadásul az albumot elkövető zenekart az első hírek Joacim Cans (a Hammerfall énekese) projectjeként emlegették.

Dark Tranquillity: őszintén súlyos metal

Dark Tranquillity: őszintén súlyos metal Ha azt hallod: Gothenburg, akkor biztosan az elsők között beugrik a Dark Tranquillity neve. Sokan alapműként tisztelik egyes lemezeiket, de még a kevésbé fanatikusok is elismerik, hogy a csapat dallamos doom/death metal (vagy nevezzük akárhogy) egyik stabil és egyéniséggel rendelkező képviselője.

Neural Booster: „Rendesen leszakadt az arcom!”

Neural Booster: „Rendesen leszakadt az arcom!” Egykori kedvenc underground zenekarom, a miskolci Infected “romjain” alakult meg a Neural Booster. A banda a legkellemesebb grindcore-os éveimbe visz vissza. Elég régóta nem volt szerencsém külföldi színvonalú hazai grind brigádhoz, úgyhogy iszonyúan örültem a CD-jüknek. Az interjút Mester Robival, a dobos sráccal készítettem.

Eidolon: kanadai fém

Eidolon: kanadai fém

Nem hiszem, hogy az Eidolon név túl sokat mondana itthon bárkinek is, a kanadai csapat ugyanis csak most került nagyobb kiadóhoz, ahol sorrendben a harmadik lemezük jött ki Nightmare World címmel.

Amnezia: „Tanulni, tanulni, tanulni”

Amnezia: „Tanulni, tanulni, tanulni” Egyelőre nem sokat lehetett még hallani az Amnezia zenekarról, ám amit eddig tudunk róluk az máris csak pozitívum.
Stílusuk, megjelenésük egyaránt figyelemfelkeltő, így semmi akadályát nem láttuk, hogy egy kicsit jobban beletekintsünk a csapat jelenlegi helyzetébe.

Malediction: hazai halálos őrlemény

Malediction: hazai halálos őrlemény Manapság nincs túltengés death metal zenekarokból Magyarországon, ami talán a “modern extrém brutális metal” előtérbe kerülésével magyarázható (a’la új Sepultura, Korn és társaik).

Fates Warning: akik áttörik a határokat

Fates Warning: akik áttörik a határokat Sokat kellett várni az új Fates Warning műre, de megérte. A Fates Warning bátran lépett a megszokottól eltérő ösvényre, és az év egyik csúcsalbumával lepték meg a rajongókat. A zenekarból az énekes-fenomén Ray Alder válaszolt a kérdésekre, méghozzá igencsak lelkesen.

Gamma Ray: „Valami különlegeset szerettünk volna csinálni”

Gamma Ray: „Valami különlegeset szerettünk volna csinálni”

Dirk Schlachter a Gamma Ray bőgőse egyike volt első telefonos interjúalanyaimnak az újság kezdetekor. Azt az interjút kedves emlékként őrzöm, mivel egy nagyon barátságos embert ismerhettem meg. Az idei Gamma Ray válogatáslemez kapcsán ismét alkalmam nyílt beszélgetni vele.

Emperor: black metal komplexitás

Emperor: black metal komplexitás

A black metal scene egyik vezető zenekara, a norvég Emperor idén nem sorlemezzel, hanem egy kiváló koncertalbummal örvendeztette meg rajongóit. Az új anyag kapcsán Samoth válaszolt kérdéseinkre.

Vader: halálos lengyel litánia

Vader: halálos lengyel litánia Kora tavasszal jelent meg a lengyel Vader legfrissebb anyaga Litany címmel. Európa legintenzívebb koncertzenekara két év után ismét egy tömény, komplex death anyaggal jött ki a stílus híveinek legnagyobb örömére. Két év nagy idő, így a Litanyt megelőző időszak rengeteg változást eredményezett a zenekar életében, melyről a csapat frontembere, Peter ...

Mayhem: „Ébredj fel és szembesülj a valósággal”

Mayhem: „Ébredj fel és szembesülj a valósággal” Aki egy kicsit is járatos az undergroundban, az ismeri a norvég Mayhem nevét. Legendájuk, különös kultuszuk tiszteletet ébreszt azokban, akik a sötét ösvényt járják. A zenekar körül történt rejtélyes események újabbal szaporodtak: idén megjelent a második Mayhem album, a hatalmas megdöbbentést keltő Grand Declaration Of War.

Mindcrime: az amerikai álom után

Mindcrime: az amerikai álom után A Shock! debütáló számában már szerepelt egy interjú a budapesti Mindcrime-mal. S íme, ismét lapjainkon landol az igen aktív négyes! Follinus András dobszaggató szakember válaszolt kíváncsi kérdéseimre.

The Quiet Room: snowboard és progmetal

The Quiet Room: snowboard és progmetal Mit ne mondjak, a második The Quiet Room album pillanatok alatt levett a lábamról. Egyszerre súlyos, dallamos és ízlésesen progresszív. Ott toporognak az ígéretek kapujában, így az egyik gitárost, alapítóembert, Jason Boudreau-t kerestem meg kérdéseimmel, meséljen magukról és a lemezről.
33. oldal / 37
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.