Shock!

augusztus 22.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Interjú

Samael: a világegyetem és az ember

Samael: a világegyetem és az ember A hosszú ideje hallgató svájci avantgárd metalosoknak végre megjelent az Eternal c. legújabb albumuk. Erről, és más egyebekről beszélgettem Xytras-szal, a csapat billentyűs/sampleres agytrösztjével.
 

Nile: fáraós death metal

Nile: fáraós death metal

A dél-karolinai Nile az egyik legígéretesebb extrém death metal banda manapság. A death metal brutalitását a közel-keleti dallamokkal ötvöző együttes már több USA turnét végigjátszott, és Európában is egyre nő az ismertségük, népszerűségük. Legutóbb a Six Feet Under társaságában turnéztak. Magyarországi fellépésük napján Karl Sanders énekes-gitáross...

Arch Enemy: Amott tesók művek

Arch Enemy: Amott tesók művek Amikor tavaly kijött az Arch Enemy második lemeze a Stigmata, teljesen meg voltam vadulva érte, hónapokig igen gyakran hallgattam - és persze máig nem feledkeztem meg róla. Ezek után persze, hogy izgatottan vártam az új korongot, ami sajnos az interjú időpontjáig nem érkezett meg, de ez nem hátráltatott abban, hogy kifaggassam a csapat egyik fantasz...

Lake Of Tears: a fájdalom zenéje

Lake Of Tears: a fájdalom zenéje Nyár elején megjelentetni egy őszi, szomorkás hangulatú albumot elég merész húzás. Ennek ellenére a LOT Forever Autumn c. albuma igen kedvező fogadtatásban részesült Európában. A zenekar dalszerző gitáros-énekese Daniel Brennare mesélt a részletekről.

Grip Inc.: „Soha nem tudhatod, mi lesz holnap”

Grip Inc.: „Soha nem tudhatod, mi lesz holnap”

Annak idején én sem örültem a hírnek, hogy Dave Lombardo kikerült a Slayerből, de emlékszem, mikor a Grip Inc. első klipjét megláttam, rögtön a szívembe lopta magát a zene. Az albumban sem csalódtam és a Power Of Inner Strength óta töretlen lelkesedéssel hallgatom őket. A hazánkban koncertező csapatból a kimondhatatlan nevű Waldemar Sorychta vállalk...

Obituary: kompromisszummentes álom

Obituary: kompromisszummentes álom A death metal scene egyik nagy túlélője, a Floridából származó Obituary, akik nem hajoltak meg soha a trendek előtt, hanem “csak” gyártották a minőségi lemezeket. A csapatból a Trevor Peres (gitár) válaszolt a kérdésekre.

Ritual Carnage: japán thrash amerikai módra

Ritual Carnage: japán thrash amerikai módra Japán "legnépszerűbb" metal bandája már Európában is egyre ismertebb. Hazánkban már másodszorra játszott a szigetországi thrash metal zenekar május 7-én. Szokásaikról, életmódjukról a banda egyetlen angolul beszélő tagját, az amerikai énekest (D.M. Shaw) faggattam.

Soulfly: „Az ösztöneimet kell követnem”

Soulfly: „Az ösztöneimet kell követnem” Egy pénteki napon jött a telefonhívás, hogy a Bécsben koncertező Soulfly motorjával, Max Cavalerával lehetne interjút készíteni - másnap. Kivételesen nekem kellett hívnom a szállodát, így egy gyors számolás után úgy döntöttem, hogy megéri. Pláne, hogy egyik nagy kedvencemmel cseveghetek... A vonal másik végén - Gloria után - maga Max Cavalera helyez...

Sundown: temető utáni élet

Sundown: temető utáni élet Hajdanán létezett egy Cemetary néven futó gótikus metal csapat, melyet hosszú évek múlva megunt a zenei agytröszt - Mathias Lodmalm -, s megalapította a Sundownt. A formáció második lemeze idén látott napvilágot, melyről természetesen Mathias-t faggattam telefonon keresztül.

Mercyful Fate: „Még jobban visszakanyarodtunk a gyökerekhez”

Mercyful Fate: „Még jobban visszakanyarodtunk a gyökerekhez” A legendás zenekar a Metallica vendégeként hamarosan Magyarországra látogat, de az új korong is itt van a kanyarban. Kérdéseimre a fáradtnak tűnő, de ettől függetlenül készséges gitáros, Mike Wead válaszolt.

Cadaveres De Tortugas: fehérvári moraj

Cadaveres De Tortugas: fehérvári moraj Létezik egy fehérvári csapat, akik elhíresültek remek hangulatú koncertjeikről, sikeres demóikról, spanyol nyelven előadott nótáikról, a tuti borítókról, a három vokalistáról, a jól sikerült első albumról és nem utolsósorban a tavaly megjelent második szerzői kiadású korongról, mely a Ready To Rumble címet kapta.

Korog: okkultista piaristák

Korog: okkultista piaristák Abban biztos voltam, hogy ezzel a zenekarnévvel és ilyen zenével nem szokványos interjúban lesz részem a Korog teljes tagságával. Igazam lett.
A helyszín egy budai, hihetetlenül lepukkant, bontás alatt álló gyárban lévő próbaterem.

Annihilator: Alice újra a pokolban

Annihilator: Alice újra a pokolban A '90-es évek vége a nagy újjáalakulások kora. Sorra állnak össze - és mennek szét - a régi nagy sikereket megért bandák, felállások. Eljött az idő, hogy a fantasztikus Alice In Helles gárdát újfent összehozza Jeff Waters egyeduralkodó. Ennek módfelett örültem, pláne, hogy a részletekről a rendkívül barátságos Randy Rampage énekes számolt be telefo...

Neck Sprain: nyaktörő nyakficam

Neck Sprain: nyaktörő nyakficam A tabi székhelyű Neck Sprain Overgain c. első albumával nagyot szakíthatna, ha mögöttük állna a média egy kis támogatással. De mivel ez csak álom, maradt a saját erőből finanszírozott klubturné az országban, melyet nem kell senkinek sem ecsetelni, hogy manapság nem a legkifizetődőbb dolgok egyike. Magyarország egyik legtutibb koncertbandájából Nagy ...

Hypocrisy: mégis újra együtt

Hypocrisy: mégis újra együtt Aki szereti a jófajta death metalt, azt arculcsapásként érte a hír anno, hogy a műfaj egyik legeredetibb csapata, a Hypocrisy nem biztos, hogy együtt marad. Telt, múlt az idő, majd az új hírek már arról szóltak, hogy a zenekar él és virul, ráadásul egy fantasztikusan sikerült albummal lepi meg a rajongókat.

Cantara: dallamos brutalizálás Hollandiából

Cantara: dallamos brutalizálás Hollandiából A dallamos és technikás death metalt játszó holland Cantara mini CD-jéről már olvashattatok a Shock! 2. számában. Most egy fokkal több infóhoz juthattok velük kapcsolatban az énekfelelős Peter Kamminga jóvoltából.

Strong Deformity: az ördög és az ő taxija

Strong Deformity: az ördög és az ő taxija Mióta kölcsönkaptam a Strong Deformity új, Racket címet viselő albumát, ki sem lehet robbantani a lejátszóból. Az alábbi sorok betekintenek a csapat átformálódásába, sőt, még arra is fény derül, hogy mi is ez a megjelenési huzavona a kész anyag körül. Beszélgetőpartnerem a zenekar aranytorkú énekese, Hair volt.

Dog Eat Dog: metal szaxofonnal

Dog Eat Dog: metal szaxofonnal Amped címet kapta az amerikai Dog Eat Dog '99-es korongja, melyben egy rendkívül színes zenei világot mutatnak be a rosszkedvet nem ismerő srácok. John Connor, a csapat énekese volt a beszélgetőpartnerem a lemez bemutatása kapcsán.

Shockwave: sokkoló formáció

Shockwave: sokkoló formáció Az olvasók számára egy friss csapat kerül bemutatásra az alábbi hasábokon, akikről elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy többek között a Without Face és a Stonehenge soraiból verbuválódtak. Rövid múltidézés után megtudhattok szinte minden lényeges dolgot a Shockwave jelenéről is, melyhez Márton Péter volt segítségemre.

Nemesis: „A saját utunkat járjuk”

Nemesis: „A saját utunkat járjuk” A székesfehérvári Nemesis (Thorday Ákos ének, Fábián Zoltán: gitár, Pethe György: bgitár, Nagy György: billentyű, Szerecsen Mihály: dob) több kiváló és mégis érdemtelenül sikertelen progresszív csapat romjaiból alakult, mint az már ismeretes.

King's X: egy tökéletes koncert előtt

King's X: egy tökéletes koncert előtt Ki hitte volna, hogy egyszer hozzánk is ellátogat a texasi King's X, és egy fantasztikus hangulatú koncerttel ajándékoznak meg minket? A csoda márciusban történt, és azóta is nagy szeretettel gondolok arra az estére. A fellépés előtt a zenekar gitárosa, Ty Tabor állt kérdéseink elébe.

Khrysos Anthemon: olasz krizantém

Khrysos Anthemon: olasz krizantém Khrysos Anthemon. Irtó jól cseng ez a név. S hogy kiket takar? Nos, ez egy 1996 szeptemberében alakult olasz hatosfogat, akik a szimfonikus black/death metalt művelik. 1997-ben jött ki Remembrance c. debütáló demójuk, a legutóbbi pedig 1998 májusában jelent meg Kalaallit Nunaat címmel.

Ossian: „Nekem a rock and roll tényleg a szabadságot jelenti”

Ossian: „Nekem a rock and roll tényleg a szabadságot jelenti” Egy balassagyarmati Ossian koncert előtt kaptam el a banda gitáros fenegyerekét Rubcsics Ricsit egy magasröptű interjúra. A srác készségesen és örömmel válaszolgatott annak ellenére, hogy diktafon hiányában jegyzetelnem kellett, mint valami igyekvő főiskolásnak és ez elég sok időt vett igénybe... ĺme a közös végeredmény.

Gamma Ray: „Nem látom a nagy visszatérést”

Gamma Ray: „Nem látom a nagy visszatérést” Mindenki a heavy metal visszatéréséről papol, a média szeretné akkorára felfújni az egészet, hogy lehetőleg más műfaj a metalon belül lehetőséget se kapjon a közeljövőben vajmi kis sikerre. Mindezen közben a heavy metal mindig is létezett, az úgymond "régi" csapatok a kezdetektől a színen vannak, működnek, az összes trendváltást kiböjtölté...

Anathema: a remény útja

A brit Anathema is más úton jár már, mint amit első lemezükkel kitapostak. Fiatal koruk ellenére bölcs, lélekre ható muzsikát alkotnak, melynek legutóbbi lépcsőfoka Alternative 4 címmel jelent meg. Sajnos az őszi koncert nem jött össze, de talán idén ismét láthatjuk őket valamelyik klub színpadán.

Intense: intenzív magyar aprítás

Intense: intenzív magyar aprítás Darkest Space címmel jelent meg '98 év végén az Intense második albuma, mely kapcsán Lalátka Lajossal (gitár) és Schulcz Norberttel (sampler) beszélgettem egy zajos gyorsbüfében.

Neochrome: régi arcok, friss csapat

1997-ben bomba robbant a debreceni rockéletben. Sajnos abban az esztendőben számos ismert és ismeretlen csapat háza táján történtek változások.

33. oldal / 35
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.