Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

CD kritika

Thunderstone: Tools Of Destruction

Thunderstone: Tools Of Destruction

E finn csapattal kapcsolatban az alábbi megállapításokat teszem: 1. tökös nótákat bírnak írni, 2. tökös a megszólalásuk, 3. tökös az énekesük. Na, viszlát! Aki ennyivel nem elégedne meg, annak természetesen verselek tovább, de a lényeget a fenti pontok pöpecül tartalmazzák.

 

Dark Tranquillity: Character

Dark Tranquillity: Character

Itt egy bagázs (vagy ahogy King nevezné: ka-tet), amely egymás után köpi ki magából a megbízhatóan jó színvonalú albumokat. A Damage Done különösképp bejött nálam és nincs ez másként most, a Character esetében sem. A svéd arcok hatásos környezetvédelmi tevékenységet folytatnak, mivel igencsak tudják, mitől döglik a légy.

Glass Casket: We Are Gathered Here Today...

Glass Casket: We Are Gathered Here Today...

Észak-Karolinából érkezett a Glass Casket cd-je, most tárgyalt lemezüket 2003-ban vették fel, európai terjesztőt meg mostanában találtak. Öt tagja van a zenekarnak Kicsit tartottam tőle, hogy ismét egy kliséktől hemzsegő tucatzenekart kell végighallgatnom, de nem így történt.

Firewind: Forged By Fire

Firewind: Forged By Fire

Előkutattam, mit vetettem papírra (monitorra) annak idején, az előző Firewind album kapcsán és örömmel tapasztaltam: jelenlegi véleményem csaknem szóról-szóra azonos az akkorival. Ami a vaddisznóságot illeti, az a Forged By Fire anyag egészére színúgy igaz, mint a David T. Chastain által istápolt banda előző munkájára.

Porcupine Tree: In Absentia

Porcupine Tree: In Absentia

Elvileg mostanában jön ki az angol prog-rock csoda új lemeze, így most vagy soha, de írnom kell a 2002-es előző lemezről. Főleg, hogy majd két éve próbáltam beszerezni, és múlt héten végre sikerült hozzájutnom a limitált dupla verzióhoz. Örök hálám érte a CD Pincének!

Kreator: Enemy Of God

Kreator: Enemy Of God

Miután meghallgattam az új Kreatort, első gondolatom az volt, hogy kimegyek a fürdőszobába a borotvapengéért. A szövegkönyv olvasása közben hallgatni a zenét ugyanis olyan hatást vált ki, hogy még Disneyland fölött is garantáltan elsötétül az ég, ha az ember épp ott nyomatja discmanben a korongot. Terror, halál, szenvedés, azaz a szokásos Kreator-t...

Raising Fear: Mythos

Raising Fear: Mythos

Kedves képernyőnéző gyerekek! Ez az a borító, amit érdemes közelebbről megszemlélni, elnézően kuncogni egy jót, majd örökre elfelejteni. (Esetleg gonosz mód mutogatni azoknak, akiknek hosszú távú rémálmokat kívántok.) Utoljára a szomszéd kisfiú, Lajcsika irkafirkás füzetében láttam ehhez hasonlót. (Lajcsika alsó tagozatos, de már kétszer megbukott ...

Midnattsol: Where Twilight Dwells

Midnattsol: Where Twilight Dwells

Tán már a csapat neve is elegendő ahhoz, hogy ösztöneinknek engedelmeskedve északi irányba forduljunk és ráhangoljuk lelkünket bizonyos skandináv frekvenciákra - melyek ezúttal dallamos, komor/szép árnyalatokkal átszőtt, gótikus muzsikaként érkeznek hozzánk.

V/A: Metal Message Vol.1.

V/A: Metal Message Vol.1.

Black/death válogatás, mindenféle ismeretlen csapattal, változó minőségben.

RPWL: World Through My Eyes

RPWL: World Through My Eyes

Az előző RPWL lemez a kellemes hallgatnivalók közé sorolódott nálam, de annyira nem ragadott meg, hogy folyton ott legyen a kezem ügyében a cd. A mostani valahogy jobban belopta magát a szívembe, bár még mindig olyan a zenekar, mintha a Pink Floyd valamiféle modernizált hibridje lenne néha.

Macbeth: Malae Artes

Macbeth: Malae Artes

Ismerek valakit, aki ezt az albumot csípőből porig alázná és szanaszét fikkantaná - de most én írok róla. Én pedig mérsékeltebb és jóindulatúbb leszek a talján bandához, mert születési rendellenességből kifolyólag vajszívem van... Persze nem kizárólag az omladékonyságomról van szó: belőlem közel sem vált ki olyan erős ellenszenvet vagy fanyalgást e...

Hammerfall: Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken

Hammerfall: Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken

Egy dolog bizonyos: ezek az egykoron úttörő svédek ma is nagyon tudják, mit akarnak. És időről-időre gondoskodnak róla, nehogy bárkinek eszébe jusson leírni őket... A tíz nótát rejtő korong a váltakozó sebességgel zúzó-száguldó, atomikus töltetű Secrets dallal indít, amely egyben az első fülbemászó, himnikus melódiákat is meghozza a rajongók számár...

Mago De Oz: Belfast

Mago De Oz: Belfast

A Mago De Oz Gaia című lemezének ismertetőjében már leírtam, mennyire megtetszett ez a spanyol nyelvű, dúsan hangszerelt, folkos felhangokat sem nélkülöző, kicsit hard rockos, kicsit progos, de ízig-vérig metal zene. Valahogy azonban mégsem szereztem be ész nélkül minden felvételüket, nem kizárt azonban, hogy erre azért sor kerül a jövőben.

Archetype: Dawning

Archetype: Dawning

Egyszer volt, hol nem volt, Ohio kies vidékén éldegélt ez a Chris Matyus nevű gyerek, aki addig-addig mocorgott, mígnem felfigyelt rá a dán Intromental Management, akiknek a nevével a Manticora esetében találkoztam első ízben. A fickó összeállt egy Greg Wagner nevű dalnokkal és 2001-ben összebütykölték a Dawning című anyagot. Hogy most, 2005 elején...

Shadows Land: Ante Christum (Natum)

Shadows Land: Ante Christum (Natum)

Lassan egy éve, hogy megjelent ez a lemez, de az égiek, no meg a promoküldők malmai lassan őrölnek, így csak mostanában jutott el hozzánk a Shadow Land cd-je. Lehet nem lett volna baj, ha jelen zenekar esetében még lassabban őrölnek azok a malmok.

Time Machine: Reviviscence (Liber Secundus) / Evil

Time Machine: Reviviscence (Liber Secundus) / Evil

Az a szokatlan eset állt elő, hogy egy sipka alá veszem e zenekar két albumát. Egyrészt azért, mert nagyjából egyszerre érkeztek, másrészt nem lenne sok értelme külön-külön taglalni a két munkát. Az albumok közül a Reviviscence az újabb, noha az ismételten kiadott, eredetileg 2001-es keltezésű Evil megjelenési dátumául 2004 novemberét tüntették fel...

Fake Moss: It's You Against The City Tonight

Fake Moss: It's You Against The City Tonight

Mit várjon az ember egy olyan lemeztől, melynek a borítóján a zenekar bárgyún ácsorog, a csapat hölgytagja meg térdzokniba és egy olyan ruhakölteménybe öltözött, amit még a nagymamám sem szívesen hordott volna fiatal korában? Semmit ne várjon. A semmit meg is kapja.

Haterush: Mark Of The Warrior

Haterush: Mark Of The Warrior

Vélhetően már a címből kiderül, hogy ez a svéd négyes formáció nem cyber gót zenét nyomat, hanem. A hanem ez esetben leginkább klasszikus heavy cucc. Noha a banda mindahány tagja bejárta már a maga harci ösvényét a bizniszben, ez az első közös albumuk.

Nightwish: Nemo

Nightwish: Nemo

A júniusban várható, Once nevezetű albumot beharangozó kiadvány négy nótát tartalmaz. A címadó Nemo két verzióját ("normál", illetve nagyzenekari), egy Planet Hell, illetve egy White Night Fantasy címűt. Ez utóbbi nem található majd meg az új lemezen.

Seventh One: Sacrifice

Seventh One: Sacrifice

Ez az album olyannyira agg, hogy a borítóján a 2002-es szám szerepel, de hozzánk mégis csak mostanság jutott el... (2004 végén.) Öt svéd arc próbálja meggyőzni a világot, hogy a gyors, melodikus power metal gyártása nem kizárólag a Hammerfall-tagok kiváltsága. A fiúkat az a Metaliumos Lars Ratz kapta védőszárnyai alá, akivel kapcsolatban mindig az ...

Council Of The Fallen: Deciphering The Soul

Council Of The Fallen: Deciphering The Soul

Húba... Nagy tekeréssel kezdődik a zene, aztán málháznak (igen: M-Á-L-H-Á-Z-N-A-K), aztán megint tekernek, de ettől a málházástól elakadt a szavam. Olyan, ahogy az a nagykönyvben meg vagyon írva. Pedig az ember azt hinné, hogy valami lightos zene lesz ez, hiszen hegedűszóval indul a lemez.

Chuck Schuldiner: Zero Tolerance

Chuck Schuldiner: Zero Tolerance

Chuch Schuldinert azt hiszem, senkinek sem kell bemutatni. A kemény zenék világának egyik, ha nem a legmeghatározóbb alakja volt ő, míg tragikusan fiatal korban el nem vitte a rák. A Death zenekar főnökeként maga is igen sokat hozzátett a nevük - talán mondhatom így - fémjelezte stílus megteremtéséhez, majd a Human lemez után fokozatosan kalandozot...

Cadaveres De Tortugas: Versus

Cadaveres De Tortugas: Versus

Mind külcsínben, mind belbecsben az eddigi legkomolyabb munkáját tette le az asztalra a CDT idén. Haladjunk szép sorban. Először az ember ugye a borítóba akad bele, a jelenlegit Havancsák Gyula készítette, ami valami fergetegesen profi (bár ezt megszokhattuk tőle), mit mondjak?

Blackmore's Night: Beyond The Sunset - The Romantic Collection

Blackmore's Night: Beyond The Sunset - The Romantic Collection

Ez az a varázsos mesevilág, amelyet ha valaki ismer, akkor tudja, milyen és rajong érte. Ha azonban még nem hallotta, aligha lehet leírni neki. Mert ahhoz legalábbis költőnek, festőnek és zenésznek kellene lenni egyszerre. A Beyond the Sunset egy lírai, romantikus dalokból álló válogatás, mely dvd változatban is a boltokba kerül.

The Enchanted: For Those Who Fall...

The Enchanted: For Those Who Fall...

Atyaég! Dobozhangzás rullah! A zenekar infólapja rendkívül kedvezően nyilatkozik a kiadványról, miszerint Anglia legizgalmasabb metal zenekara tér vissza ezzel az EP-vel, amely a death/thrash és a tradicionális metal olyan elegye, amitől képtelen leszel abbahagyni a headbangelést. Már aki elkezdi egyáltalán...

Esoteric: Subconscious Dissolution Into The Continuum

Esoteric: Subconscious Dissolution Into The Continuum

Négy szám ötven percben "eldarálva". Gondolom, már mindenki sejti, hogy nem az új NOFX lemezről van szó éppen. Bárcsak így lenne, ez esetben ugyanis ezen sorok írója egy ilyen szürke, zimankós hétfői nap után is egy életerős fiatalember képét tudná mutatni a külvilág felé, viszont az Esoteric zenekar albumát végighallgatva (mert bizony megtettem, k...

P. Box: Vágtass velünk! - Live

P. Box: Vágtass velünk! - Live

A P. Boxról nem valami könnyű írni, hiszen ez a fránya szövegszerkesztő állandóan átjavítgatja a szóvégi x-eket "ksz"-szé, úgyhogy előre is elnézést kérek mind a zenekartól, mind az olvasóktól, ha néhány önkényesen átjavítódott változat véletlenül úgy marad. De akár így, akár úgy írjuk, mindenképpen egy óriás bandáról van szó, a hazai hard rock egy...

164. oldal / 224
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.