Shock!

október 20.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Criminal: Sicario

A Criminal is pontosan azok közé a zenekarok közé tartozik, amelyek igazából a büdös életben nem fognak kitörni a középszerűség mocsarából, annak ellenére, hogy (a maga műfajában) viszonylag szórakoztató lemezeket készítenek. Megjelenéskor sorra meghallgatom, még tetszeni is bír nagyjából az aktuális mű, aztán a cd jobbra el, én meg balra, és nem találkozunk többet.

megjelenés:
2005
kiadó:
Metal Blade / HMP
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Aztán mikor előveszem a következő sorlemeznél az előzőt - mivel totál nem emlékszem mit is játszanak -, nos, akkor rájövök, hogy annyira azért nem rossz ez, de valahogy mégsem késztetnek arra, hogy folyamatosan hallgassam őket. Evvan.

No, lássuk mit rejteget az új korong. Gyors kezdést, az már bizonyos. Svédmetalos riffekkel. A második dal szintúgy ilyesmi. Szinte alig különböztethetők meg egymástól, gyorsak, tikatika, svédriff, karakter nélküli ordítozás, ami mintha ott se lenne, olyan. Túl jószívű lettem volna eddig a zenekarral?

Az előző lemeznél Slipknot hatásokat éreztem, most váltottak újra, még mindig nem tudják, mit akarnak játszani, annyi biztos, hogy zúznak, de ez azért elég kevés ahhoz, hogy értékeset alkossanak. Úgy érzem. Tizensok éve létező zenekarnál azért ez enyhén szólva ciki. A harmadik nótánál próbáltak picit variálni a dalszerkezeten, groove metal lett, a dobos is figyelemreméltóbb dolgokat játszik. Van benne egy rövid gyors rész, ami totál nem illik az egészbe. Ezt a dolgot más nótában is alkalmazzák valami érthetetlen oknál fogva. Talán a dobos akarta megmutatni, mennyire gyorsan tud pergőt ütögetni.

Az a baj - mint a legtöbb mostanában felbukkanó zenénél -, hogy egyáltalán nem maradt meg semmi belőle. Hiányoznak pl. a refrének, de nagyon. Refrénhez hasonlatos témákat beleraktak ugyan, de semmi olyasmit, amitől normális felépítés kapna egy-egy nóta. Vannak olyan zenekarok, amelyeknek jól áll, ha nem normális a dalszerkezetük, de azok nem ennyire sablonokból építkeznek. A Criminal megy egyre sablonabb. Szép lassan el fognak süllyedni, de nem is biztos, hogy akkora nagy veszteség lesz ez. Ha néha felbukkant egy-egy pofásabb téma, azt biztos már hallottuk máshol, sokkal jobb körítésben.

Szóval ez halovány. Egy zenekar, amelyiknek semmilyen saját stílusa nincs, és ha így folytatják, nem is lesz sosem.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.