Shock!

szeptember 17.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Searing I: Bloodshed

Úgy látszik, a Black Lotus kiadó is megpróbál valamivel pénzt keresni, a rettenet görög zenekarok után most a svédekre vadászik, mivel ott köztudottan az anyatej mellé konzervált göteborgi levegő is jár a csecsemőknek.

megjelenés:
2005
kiadó:
Black Lotus / HMP
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A csapat '99 óta küzd az ismertségért, és úgy reklámozzák őket, hogy a The Haunted után a leggyilkosabb svéd thrash brigád, és Svédország új thrash királyai mellesleg. Hát... Az ötödik dalban a Metallica Kill 'em Alljáról nyúltak orcátlanul riffet, dobkiállással.

Ami nagyon zavart, az a vokalista totálisan lélektelen, egykaptafa ordítása, mintha minden magánhangzó helyett valami olyan hangot ejtene, ami az "a" és az "á" között helyezkedik el. A hardcore csapatok szoktak ennyire érthetetlenül ordítani, hatott is már a metalcore a csapatra, ami néhol a zenén is észlelhető. A cd közepétől egyenesen idegesítő a stílusa.

A dalok is túl egyformák, túrás, zúzás, hengerelés, de sehol semmi, ami miatt minimálisan megjegyezhető lehetne. Oké, az is kell néha, hogy zúz az ember csak úgy, ok nélkül, csak ha az energikus gerjedelem gyorsan lelohad és unalomba fullad, az kellemetlen. Hosszú is a lemez, 14 dal, majd háromnegyed órán keresztül - sok.

A hangzás silány, a dobok agyontriggereltek és csörögnek, mint tíz mérges csörgőkígyó. A gitárokon sincs elég dög.
Az tény, hogy nagyrészt a kisujjukban van a stílus, egy csomó téma tök jó, meg lehet rá bólogatni, csak az a bizonyos lerágott csont megint itt lebeg előttem. Tényleg csak és kizárólag azoknak ajánlott, akik svéd dallamos thrashen kívül az égvilágon nem hajlandók meghallgatni semmit.

Tényleg megtanulták a tipikus tikatikás, meg fogós svédthrash riffeket, és nem is vészesek a dalok. Eltúrják, amit kell, csak annyival sok jobb (és hangzásban is ütősebb) banda működik, akkor meg miért egy gyengébb kópiát válasszunk?... Gyúrniuk kell még, hogy igazán jók legyenek, ez még azért halvány, mert az kevés, hogy csak pár témára figyel fel az ember egy egész lemezen keresztül.

Annyira nem rossz... de a jótól még messze vannak, tejfölképűek még, szóval van idejük igazi zenét alkotniuk. Ők még csak ott tartanak, hogy ismernek kétszázhetven zúzós riffet.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.