Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Programajánló

Nuclear Club koncertsorozat Jánossomorján

Nuclear Club koncertsorozat Jánossomorján

A jánossomorjai Nuclear V.G. zenekar egyre aktívabb és ennek köszönhetően egyre ismertebb a térségben. Újabb kezdeményezésük révén szeptembertől elindul a Nuclear Club, ami nem más mint egy 4 koncertből álló sorozat, ami havi egy alkalommal kerül majd megrendezésre Jánossomorján, a SaRock kocsmában.

 

Becsengetnek a Rocksuliban is

Becsengetnek a Rocksuliban is

Idén ősszel újabb tanévvel indul útjának indul az ország talán legpatinásabb hangszeres képzést nyújtó intézménye, ahol az ország legjobb zenészei a tanárok, és amelynek padjaiból több ismert zenész is kikerült már. A Rocksuli őse 1989-ben startolt Debrecenben, az elmúlt években tartott már órát a tankcsapdás Lukács Laci, Cipő, Hobo, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, a KFT frontembere, Laár András vagy éppen a 30Y-os Beck Zoli.

Mercenary, Omnium Gatherum: dallamos extrém metal koncertek szeptemberben

Mercenary, Omnium Gatherum: dallamos extrém metal koncertek szeptemberben

Annak ellenére, hogy a svédországi Göteborg nevével is fémjelzett dallamos extrém metal egyike a legnépszerűbb metalzenei stílusoknak, az elmúlt időszakban nem sok efféle zenekar turnéja vetődött el Magyarországra. Ezen a hiányon enyhít némileg a Hammer Concerts szeptember 5-ei rendezvénye, ahol a dán Mercenary, a finn Omnium Gatherum, a szintén dán Essence és a hazai Miserium játszik a Soroksári úton található ShowBarlangban.

Apulanta: finn punk rockerek a Leander Rising vendégeként

Apulanta: finn punk rockerek a Leander Rising vendégeként

Szeptember 3-án végre nem fesztiválkörülmények között, hanem a jó öreg Zöld Pardonban csíphetjük el a Leander Risingot, egy hatalmas nyárzáró buli keretén belül. A koncert vendégzenekara nem, más mint finnország elsőszámú punk/rock csapata, az Apulanta.

Nile, Ex Deo: ókort idéző death metal bandák a Club 202-ben

Nile, Ex Deo: ókort idéző death metal bandák a Club 202-ben A szeptember 3-án Budapesten játszó Nile és Ex Deo is remek példa arra, hogy a brutális énekhanggal és dalszövegekkel operáló death metal műfajnál sem maga a lehengerlő hangzás az egyetlen kitűzhető cél – a két extrém metal zenekar ugyanis az emberiség történetének két viharos, mai szemmel nézve talán túlzottan is nyers és brutális világába kalauzolja a hallgatót: az ókori Egyiptom és a Római Birodalom évszázadaiba. A Club 202-ben tartandó koncerten szintén játszik a francia Svart Crown zenekar.

Idén másodszor játszik hazánkban a francia Gojira

Idén másodszor játszik hazánkban a francia Gojira

Budapestre látogat a konvencióktól mentes modern metal francia helytartója. A jelenleg Európában turnézó Gojia Planetnoir Industries szervezésében mutatkozik be augusztus 31-én az A38 Hajón. Az 1996-ban alakult, zenéjében főleg a technikás death metalból, thrash és progresszív metalból merítő, groove-os elemeket is felvonultató zenekar eddig öt stúdióalbumot jelentetett meg.

Őszi koncertszezon az Urániában: Judas Priest, Aerosmith, Queen

Őszi koncertszezon az Urániában: Judas Priest, Aerosmith, Queen

Az év elején nagy sikerrel megrendezett Rock klasszikusok vetítéssorozat folytatásaként hat új koncertfilmet láthatnak a zenerajongók az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ezúttal szélesebb műfaji kínálatból válogatva. Műsorra kerül Peter Gabriel, Paul McCartney, Robbie Williams, a Judas Priest és az Aerosmith egy-egy kiemelkedő produkciója, valamint újra látható lesz a Queen legendás, '86-os budapesti koncertje.

Felvidéki turnén a Haelo

Felvidéki turnén a Haelo

A szlovák Dilemma zenekar meghívására három koncert erejéig felvidéki koncerteket ad a Haelo. A csapat legutóbbi kiadványa egy A New Beginning című EP volt a nyár elején.

Indusztriális világsztár a Zöld Pardonban

Indusztriális világsztár a Zöld Pardonban

Új albumának lemezbemutató turnéjával érkezik hazánkba a kanadai EBM alapvetés, a Front Line Assembly. Az elektro/indusztriál műfaj egyik legrégebben működő csapata Echogenetic című friss anyagát hozza el a Zöld Pardonba augusztus 14-én, szerdán két műfaj-közeli előzenekar, a Haujobb és az iVardensphere társaságában.

Punkok, akiken nem fog az idő: NOFX a Budapest Parkban

Punkok, akiken nem fog az idő: NOFX a Budapest Parkban

Bár a punk rock a nyolcvanas évek Kaliforniájában is a társadalmi szerepvállalásról, a rendszerrel szembeni ellenállásról és a közösség fontosságáról szólt, valahogy az évtized közepére a Black Flag, a 'Circle Jerks és a Dead Kennedys elcsendesedése egy teljesen más közönségigényt hívott életre. A lázadó fiatalság ugyanis már sokkal inkább a punk egy oldottabb, humorosabb formájában tudta definiálni önmagát, semmint a szigorú üzenetközpontúság visszhangjaként, ebben pedig az NOFX életműve indíthatott teljesen új, máig nagy hatású fejezetet, miközben – talán épp a zene önfeledtsége miatt? – Fat Mike-ékon sem fog az idő kereke.

Tóparti rockparty Arlón

Tóparti rockparty Arlón

Hála Oláh Zsolti (Remorse) fáradhatatlan, rock/metal zenéhez való lojalitásának, idén 18. alkalommal kerül megrendezésre Arlón a tóparti rockparty és hellness hétvége. Augusztus 16-18. között 27 feltörekvő és ismert rock zenekar koncertjét tekintetjük meg gyönyörű környezetben, baráti büfé árak mellett, családias hangulatban.

Fekete Zaj: Jello Biafra, Andy Cairns, Atari Teenage Riot

Fekete Zaj: Jello Biafra, Andy Cairns, Atari Teenage Riot

2013-ban Budapesten rendezik meg a Fekete Zaj Fesztivált. Az augusztus 16-19. között jelentkező rendezvény idén a Dürer Kertbe kerül át a mátrafüredi Sástó partjáról, és négy színpadon összesen 60 zenekart vonultat fel. A fellépők között szerepel az Atari Teenage Riot, a Vágtázó Halottkémek és Andy Cairns a Therapy?-ból, az A38-on tartandó ráadásbulin pedig Jello Biafra játszik majd.

Idén a közönség turnézik a FEZEN-en

Idén a közönség turnézik a FEZEN-en

A turnézás eddig csak a zenészek kiváltsága volt. A 2013-as FEZEN Fesztivál felszámolja az égbekiáltó egyenlőtlenséget: július 31-től mindenki turnézhat! A jövő hét szerdán induló székesfehérvári fesztivál idei kísérőprogramjai között a pecsétgyűjtős közönségturnéztatás mellett exkluzív Deep Purple Múzeum megnyitás is szerepel.

A NOFX is tiszteletét teszi a Soroksári úton

A NOFX is tiszteletét teszi a Soroksári úton

Bár a punk rock a '80-as évek Kaliforniájában is a társadalmi szerepvállalásról, a rendszerrel szembeni ellenállásról és a közösség fontosságáról szólt, valahogy az évtized közepére a Black Flag, a 'Circle Jerks és a Dead Kennedys elcsendesedése egy teljesen más közönségigényt hívott életre. A lázadó fiatalság ugyanis már sokkal inkább a punk egy oldottabb, humorosabb formájában tudta definiálni önmagát, semmint a szigorú üzenetközpontúság visszhangjaként, ebben pedig az NOFX életműve indíthatott teljesen új, máig nagy hatású fejezetet, miközben – talán épp a zene önfeledtsége miatt? – Fat Mike-ékon sem fog az idő vasfoga.

Hatebreed a Budapest Parkban baráti áron

Hatebreed a Budapest Parkban baráti áron

Amikor egy zenekar már közel két évtizede aktív, és idő közben nemcsak megtalálta azt, amiben a legjobb, hanem azon belül még képes volt új utakat is nyitni egy egész műfajnak, valamint önmagát is időről időre újradefiniálta, felmerül a kérdés, hogy milyen elvárásai lehetnek még a közönségnek. Mármint felmerülhetne, ha nem a Hatebreedről lenne szó, hiszen Jamey Jasta zenekarának töretlen kitartása máig az egyik legmegbízhatóbb, a '90-es évek értelmében vett metalcore-produkcióját jelenti a szubkultúra szerelmeseinek.

Ősszel ismét szétzúzza a Hajót a The Dillinger Escape Plan

Ősszel ismét szétzúzza a Hajót a The Dillinger Escape Plan

Ahhoz, hogy egy zenekar élő legendává nőhesse ki magát, nem elég az, ha az adott előadónál kéz a kézben járnak az emlékezetes dalok és a még maradandóbb koncertélmények: arra is szükség van, hogy érzékelhető legyen mindenki számára a tekintélyt parancsoló példamutatás. Márpedig a The Dillinger Escape Plan épp annyira képzett hidat a kilencvenes évek kaotikus, matekpárti metalcore-ja és az ezredfordulót követő új hullám között, amennyire mára teljesen egyedül maradt. Mindezt úgy, hogy közben egyszer sem hibázott, sőt, idő közben még Mike Pattonnal és Trent Reznorékkal is együtt zenélhetett, valamint a Conan O'Brian show-ban is átértékelte az amerikai TV-néző közönségben a nyers agresszió fogalmát.

Doboscsere és laza nyári koncert

Doboscsere és laza nyári koncert

Egyből feltűnhet annak, aki a nyár második felében belefut valamelyik Cherry Bomb koncertbe, hogy változás történt dobos poszton: Joubert Flóra három és fél év közös munka után kilépett zenekarból. A már meglévő bulikon Tiszai Vivi segíti ki a lányokat, akit legtöbben a Fonogram-díjas Ozone Mamából ismerhetnek. Senkinek sem kell félni, hogy a csapat esetleg veszít lendületéből, Vivi temperamentumos játékából kiindulva, még tökösebb” rock'n'roll show várható a bandától.

Októberben Budapesten koncertezik a '80-as évek egyik emblematikus prog rock frontembere

Októberben Budapesten koncertezik a '80-as évek egyik emblematikus prog rock frontembere

A Marillion máig meghatározó egykori énekese, Derek William Dick, azaz Fish, hogy bemutassa legfrissebb, Feast of Consequences című albumát. A varázslatos hangú skót úriember exkluzív műsort ad az A38 hajón - az érzékeny, lírai dallamokra, art vagy progresszív rockra fogékonyak biztos nem fognak csalódni.

Heaven Shall Burn és Hypocrisy Budapesten

Heaven Shall Burn és Hypocrisy Budapesten

Tizenhét év és hét nagylemez után látatlanul is biztosak lehetünk abban, hogy egy zenekar nemcsak megtalálta a saját hangját, hanem tulajdon korlátainak ismeretében azon is dolgozik, hogy mindig a lehető legtöbbet hozza ki magából. Márpedig a német Heaven Shall Burn nem csupán Európa, hanem a nemzetközi keményzenei élet egyik legmegbízhatóbb zenekarává nőtte ki magát az utóbbi tíz évben, és ezért is örömteli, hogy december 3-án végre nemcsak fesztiválszínpadon, hanem egy hazai klubkoncerten is bizonyíthat itthoni rajongóinak a banda - méghozzá a Hypocrisy társaságában!

Kedden Suicidal Tendencies a ZP-ben!

Kedden Suicidal Tendencies a ZP-ben!

Márciusban megjelent új lemezének turnéja során idén is útba ejti hazánkat a kaliforniai crossover thrash legenda, a Suicidal Tendencies. A Mike Muir vezette amerikai csapat tavalyi, nagy sikerű koncertje után július 9-én, kedden este ismét fellép a Zöld Pardonban, ahol a banda showja előtt egy izgalmas tetoválás-szépségverseny is várja az érdeklődőket Kowalsky vezetésével.

Death metalos péntek este a Krisiunnal és két nagyszerű magyar zenekarral

Death metalos péntek este a Krisiunnal és két nagyszerű magyar zenekarral

Extrém baráti jegyárral rohamozza meg Budapestet július 5-én a brazil death metal első számú csapata, a Krisiun. A Club 202-ben tartandó koncerten két hazai csapat is szerepel: a debreceni Angerseed és a budapesti Kill With Hate, mely a Wacken Metal Battle nevű tehetségkutató friss győzteseként hamarosan a világ egyik legnagyobb metal fesztiválján, a Wacken Open Airen is színpadra állhat.

Végre Budapestre is eljut az Eyehategod

Végre Budapestre is eljut az Eyehategod

Július 22-én a sludge itthoni rajongói delíriumos mosollyal veszik majd egy emberként az irányt a Dürer Kert nagyterme felé, hiszen egy minifesztivállá duzzadt este keretein belül élhetnek át egy történelmi pillanatot: az Eyehategod első hazai fellépését. Akinek pedig nem lenne elég Jimmy Bowerék magyarországi debütálása, azok bizonyára ugyanilyen elánnal örülhetnek a páratlan felvezetésnek, amiről egy turnéegyesítés jóvoltából a Harms Way, a Twitching Tongues, a The Gates of Slumber és az I Exist fognak gondoskodni a mocsár, a súly és a gyűlölet hívószavainak háromszögében.

Egymillió kalapácsütés, félmillió csavar: startol a Hegyalja

Egymillió kalapácsütés, félmillió csavar: startol a Hegyalja

Június 25-én nyílik a 14. Hegyalja Fesztivál, amely évről-évre több mint 80 ezer látogatót vonz, és ezzel a rendezvény jelentős mértékben hozzájárul a régió turisztikai vonzerejéhez – hangzott el a június 24-én megtartott sajtótájékoztatón és terepbejáráson Tokajban. A fesztiválozókat számos újdonság várja, amelyek között az egyik, hogy különböző utalványokkal immár a helyszínen is vásárolhatnak bérletet vagy napijegyet a látogatók. A strandolás, kirándulás, éjszakai rajzfilmvetítés, bringázás, evezés mellett olyan magyar kedvencek és világsztárok lépnek fel, mint a Slayer, Ákos, a Scooter, az Asking Alexandria, a Down és még sokan mások.

Budapestre költözik a Fekete Zaj Fesztivál

Budapestre költözik a Fekete Zaj Fesztivál

2013-ban Budapesten rendezik meg a Fekete Zaj Fesztivált. Az augusztus 16. és 19. között jelentkező rendezvény idén a Dürer Kertbe kerül át a mátrafüredi Sástó partjáról, és négy színpadon összesen 60 zenekart vonultat fel. A fellépők között szerepel az Atari Teenage Riot, a Vágtázó Halottkémek és Andy Cairns a Therapy-ból, az A38-on tartandó ráadásbulin pedig Jello Biafra játszik majd.

Brutális zenékkel indít a július

Brutális zenékkel indít a július

Extrém baráti jegyárral rohamoz július 5-én a brazil death metal egyes számú csapata, a Krisiun. A Club 202-ben tartandó koncerten két hazai csapat is szerepel: a debreceni Angerseed és a budapesti Kill With Hate, mely a Wacken Metal Battle nevű tehetségkutató friss győzteseként hamarosan a világ egyik legnagyobb metal fesztiválján, a Wacken Open Airen is színpadra állhat.

Hegyalja 2013: ismét több mint zene

Hegyalja 2013: ismét több mint zene

Új helyszínekkel, minden korábbinál színesebb nappali programokkal, megújult fesztiválterülettel nyit hét nap múlva a Borsodi Hegyalja Fesztivál. Több mint 200 fellépő, új beléptetőcsarnok, hajózható vízi tanösvény, új fesztiválbejárat, Hegy' Főtér nyolcméteres Hegy' Totemmel, adidas originals Street Art Park, extrém sport bemutatók és rekordkísérletek, Magyar Teátrum fesztiválszínház, nagyszínpad extrákkal, éjszakai rajzfilmvetítés, Cövek Rombár a kempingben, dedikálások és közönségtalálkozók, vezetett borkóstolók – mindez csupán néhány azok közül az újdonságok és nappali programok közül, amelyek a fesztiválozókat fogadják Tokajban.

Brutális death metal orgia Budapesten a Cryptopsyval

Brutális death metal orgia Budapesten a Cryptopsyval

Július 3-án egy olyan zenekar látogat el hazánkba, amely azon túl, hogy eladott több százezer lemezt és számtalanszor végigturnézta a világot, óriási hatást gyakorolt a '90-es években a death metal fejlődésére: végre Budapesten is meg lehet tapasztalni a Cryptopsy erejét testközelből, egy kis klubban, elővételben mindössze 2800 forintért!

45. oldal / 48
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.