Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Programajánló

Hamarosan megnyílik a Barba Negra Track

Hamarosan megnyílik a Barba Negra Track

Új néven, új koncepcióval kezdi a 2014-es szabadtéri szezont a Rákóczi híd budai hídfőjénél épülő Barba Negra Track, az újbudai Barba Negra Music Club szabadtéri kiadása. A szervezők négynapos bulival ünneplik a nyitásra külsőleg is megújuló koncert- és partyhelyszínt, ami április 30-án kezdi az idei szezont, és a hazai zenei élet legnagyobb neveivel várják a szórakozni vágyókat egész nyáron át.

 

Pszichedelikus este a Kontra Klubban

Pszichedelikus este a Kontra Klubban

Hosszú esztendők óta méretes ködbe burkolta magát a DarkHorses legénysége: roppant keveset tudni ugyanis a brit illetőségű formációvalkapcsolatban, melynek tagjai mind szűkszavúságukkal, mind pedig zenéjük árnyékos,az éjszaka leple alatt serénykedő természetével is csak tovább sötétítik sajátmítoszukat.

Henrik Freischlader lemezbemutató a Gary Moore Emlékesten

Henrik Freischlader lemezbemutató a Gary Moore Emlékesten Április 3-án a 2014-es Gary Moore Emlékesttel összevonva tartja budapesti lemezbemutató koncertjét Henrik Freischlader. A német énekes-gitáros számára az A38 Hajós állomás lesz a tavaszi turné tetőpontja, hiszen az új album címét is a magyar főváros ihlette: a Night Train To Budapest dalai mellett a korai lemezek rég hallott szerzeményei is előkerülnek majd. Az este folyamán szintén fellép a Run For Power – Gary Moore Emlékzenekar, valamint Gary testvére, Cliff Moore is játszik saját zenekara élén.

Jake E. Lee: májusban Budapesten játszik Ozzy egykori gitárosa

Jake E. Lee: májusban Budapesten játszik Ozzy egykori gitárosa Új zenekarával, a Red Dragon Cartellel érkezik Budapestre Jake E. Lee, a Badlands és Ozzy Osbourne egykori gitárosa. Az évtizedes visszavonultságból visszatérő zenész egy fergeteges új albummal, és persze a régi idők legnagyobb dalaival áll majd színpadra május 5-én az A38 Hajón.

Áprilisban Budapesten játszik az Amaranthe

Áprilisban Budapesten játszik az Amaranthe Második albumával érkezik április 1-jén Budapestre az elmúlt évek egyik legnagyobb áttörését végrehajtó skandináv metal zenekar, az Amaranthe. A gyönyörű Elize Ryd által vezetett együttes koncertje előtt két másik svéd csapat, a Deals Death és a Smash Into Pieces is játszik a Club 202-ben.

Március 15-ei heavy metal a Wisdommal és vendégeivel

Március 15-ei heavy metal a Wisdommal és vendégeivel

Hatalmas heavy metal koncerttel ünnepli március 15-ét a Wisdom a Club 202-ben: a csapat két német zenekar, a Majesty és a Stormwarrior társaságában lép színpadra ezen az estén Budapesten.

Októberben visszatér a Deathstars

Októberben visszatér a Deathstars A svéd glam-goth-metál brigád, a Deathstars már többször fellépett Magyarországon, egyik legemlékezetesebb koncertjét a Rammstein – és több ezer ember – előtt adta az Arénában. Ezúttal új, hamarosan megjelenő, egyelőre cím nélküli új albumát mutatja be egy monumentális európai turnén, aminek budapesti állomása az A38 Hajón lesz.

Pár nap múlva Within Temptation koncert a PeCsában

Pár nap múlva Within Temptation koncert a PeCsában Három sztárvendég, köztük Tarja Turunen is hallható a Within Temptation idén megjelent új lemezén. A holland szimfonikus rockzenekar pályafutását új magasságokba emelheti az idei Hydra című album, melyet a hazai rajongók március 14-én hallhatnak a Petőfi Csarnokban.

New Beat: together PANGEA a GMK-ban

New Beat: together PANGEA a GMK-ban

Nincs is jobb a heves ordibálással és addiktív dallamokkal összeházasított pofonegyszerű punkzenénél – ezt pedig talán a műfaj egyik friss befutójelöltjeként előretörő together PANGEA tagjai tudják a legjobban. Hamarosan a laikusok is megtapasztalhatják, milyen élvezetes egy haver nyakában tivornyázni az eszement neo-blues/zajrockra: az amerikai formáció ugyanis június 8-án a GMK-ban nyújt majd egy züllött kakofóniában ténfergő előadást.

Nyáron új lemezzel tér vissza Budapestre a Jethro Tull főhőse

Nyáron új lemezzel tér vissza Budapestre a Jethro Tull főhőse

Két évvel ezelőtti, nagy sikerű koncertje után idén nyáron is ellátogat Budapestre a Jethro Tull főhőse, Ian Anderson és zenekara. Andersonék az elmúlt két esztendőben a legendás Thick As A Brick album 2012-ben megjelent második lemezét mutatták be élőben szerte a világon, idén pedig egy új lemezzel érkeznek majd a Budapesti Kongresszusi Központba.

A Gödörben mutatkozik be Lukács Peta zenekara

A Gödörben mutatkozik be Lukács Peta zenekara

Lukács Peta április 24-én, a Gödör Klubban mutatja be első szólólemezének dalait. A War & Peace című albumon hallható vendégek mellett fellép még az eseményen a Bikini két meghatározó alakja, D. Nagy Lajos és Németh Alajos is.

Az A38 Hajón játszik a Birthday Massacre

Az A38 Hajón játszik a Birthday Massacre Kilenc év után ismét Budapesten játszik a The Birthday Massacre: a kanadai zenekar pörgős goth rock zenéje egy bizarr, gyermetegnek tűnő lila ködös világba kalauzol bennünket, ahol szomorú – és nem egyszer morbid – formában elevenednek meg a gyermekkor, vagy éppen a szerelem tipikus, romantikus történetei. A rendkívül elkötelezett rajongótábornak örvendő csapat március 26-án, a hazai Krell felvezetése után lesz látható az A38 Hajó színpadán.

Újra Budapesten zenél az Amorphis

Újra Budapesten zenél az Amorphis Két évtizedes pályafutásának egyik újabb csúcsához érkezett az Amorphis legutóbbi, Circle című albumával. A finn dark metal zenekar története során tavaly jutott el először Kínába és Ausztráliába, de természetesen Budapest sem marad ki: március 16-án játszanak a Club 202-ben, a feröeri Hamferd felvezetését követően.

Jótékonysági koncert a szomjas thrasherek megsegítésére

Jótékonysági koncert a szomjas thrasherek megsegítésére

Az Exit zenekar 17 év után újra Szolnokon lép fel. Március 14-én a szolnoki Váróterem Rock Sörözőben lép fel a '80-as évek végén feltűnt thrash fogat.

Popkultúra-történelmet ír a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Sex Action és az Action

Popkultúra-történelmet ír a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Sex Action és az Action

Különleges koncertnek lehet tanúja a közönség március elsején a fővárosi Dürer Kertben, ahol egy este, egy színpadon, egymást követve lép fel az Action, a Sex Action és a Ganxsta Zolee és a Kartel formáció. A három csapat több évtizedes pályafutása során ez az első ilyen alkalom.


Progression Strikes Back: progmetalos seregszemle a Showbarlangban

Progression Strikes Back: progmetalos seregszemle a Showbarlangban

A galaktikus progresszív metal birodalom négy magyar helytartója szövetkezett, hogy március 1-én a budapesti Showbarlangban egy igazán ínyenc kis klubfesztivál keretein belül ismét megmutassák, kikkel is van az erő!

Húzós punk’n’roll péntek a Rocktogonban

Húzós punk’n’roll péntek a Rocktogonban

Február 21-én, pénteken a budapesti Rocktogon pub and rollban a lendületes punk/rock'n'roll-é lesz a főszerep. A hazai Joystix zenekar szervezésében három banda lép majd színpadra.

Jön Orfűre a letlive. is

Jön Orfűre a letlive. is

Jó hír, hogy a letlive., a Los Angeles-i poszt-hardcore színtér legaktuálisabb zenekara is fellép az idei Fishing on Orfűn. A 2002-ben alakult formáció eddig négy nagylemezt jelentetett meg, legutóbb a 2013-as The Blackest Beautifult, és olyan zenekarokkal turnézott, mint a Deftones, az Enter Shikari, a Billy Talent vagy a Boysetsfire.

Allűrök és extra kívánságok nélkül érkezik Budapestre a Deep Purple

Allűrök és extra kívánságok nélkül érkezik Budapestre a Deep Purple

A karácsonyi szünet után, a napokban újra útnak indult a Deep Purple So What? elnevezésű turnéja, jelenleg a skandináv városokat látogatják végig, hogy utána rögtön Kelet-Európa felé vegyék az irányt. A magyar koncert február 17-én lesz, a Papp László Budapest Sportarénában.

Mystery Gang Gálakoncert Carl (Lee) Perkins születésnapjának emlékére

Mystery Gang Gálakoncert Carl (Lee) Perkins születésnapjának emlékére

Carl (Lee) Perkins, a „rockabilly királya" idén áprilisban lenne 82 éves. A világhírű művész emlékének adózik a műfaj hazai legnagyobbja, a Mystery Gang egy közreműködőkkel kibővült nagyszabású koncerttel.

JÁTÉK! Friss és klasszikus koncertfilmek az Urániában: nyerj jegyet!

JÁTÉK! Friss és klasszikus koncertfilmek az Urániában: nyerj jegyet!

Az immár harmadik alkalommal megrendezett könnyűzenei sorozat keretében a legfrissebb koncertfilmek közül válogathatnak a zenerajongók az Uránia Nemzeti Filmszínházban: a MUSE, a Dream Theater, a Rolling Stones és Peter Gabriel 2013-as koncertjei kerülnek műsorra, valamint újra látható lesz a Queen legendás, '86-os budapesti és Jimi Hendrix 1969-es woodstock-i koncertje. Játékunkon páros jegyeket nyerhetsz az általad kiválasztott filmre!

Miyavi: ismét Budapesten a szamuráj gitáros

Miyavi: ismét Budapesten a szamuráj gitáros Harmadik alkalommal tér vissza Magyarországra Japán egyik legérdekesebb kortárs zenésze, Miyavi. A különleges gitárjátékáról híres előadó majd' 15 éves pályafutása alatt számos művészeti ágban kipróbálta magát, s hamarosan a mozivásznakon is bemutatkozik egy Angelina Jolie által rendezett filmben. Március 24-én legfrissebb albumát mutatja be a budapesti Barba Negra Music Clubban.

Budapesten játszik a Type O Negative dobosainak zenekara

Budapesten játszik a Type O Negative dobosainak zenekara

A címben szereplő állítás kétszeresen is igaz, hiszen az amerikai A Pale Horse Named Death nevű csapatban egyrészről a Type O Negative dobosa, Johnny Kelly játszik, másrészről pedig az egykori alapító Type O ütős, Sal Abruscato az alapító gitáros. A komor, ám lendületes zenék kedvelői számára kihagyhatatlan estét kínál az együttes február 21-ei koncertje a Dürer Kertben.

Die Krupps: új lemezzel tér vissza az industrial legenda

Die Krupps: új lemezzel tér vissza az industrial legenda

Machinists Of Joy című új lemezével, és egy gőzmozdony lendületével tér vissza Budapestre február 16-án a Die Krupps. A német industrial zene műfajteremtő, több mint 30 éves zenekara egy texasi és egy chilei előadó, a Chant és a Vigilante oldalán érkezik majd a Dürer Kertbe.

Áprilisban visszatér Budapestre az Architects

Áprilisban visszatér Budapestre az Architects

A horzsoló metalcore kedvelői hamarosan személyesen is kifejezhetik hódolatukat a művészeti forma iránt: tekintélyes előzenekari kísérettel ugyanis április 3-án ismét Budapesten koncertezik az egyik legjobban jegyzett brit műfaji banda, az Architects.

Kísértet járja be Európát - Laibach koncert Budapesten

Kísértet járja be Európát - Laibach koncert Budapesten Ha létezik kultikus zenekar Közép-Európában, akkor a Laibach az, elsősorban azért, mert ezt a kultuszt a tagok maguk gerjesztették. Ma már nehéz elképzelni, hogy ez a nyolcvanas évek elején alakult szlovéniai (akkor még jugoszláviai) művész-, zenész- és provokátorcsoport milyen elemi hatást gyakorolt a korszak gondolkodásmódjára. Hogy milyen brutális csapásként érte a szocialista blokk kultúrpolitikáját egy maréknyi, alig leplezetten náci és kommunista katonai és ideológiai jelképeket használó, Wagnert és a korabeli mainstream popzenét egyaránt parodizáló avantgardista. Pedig - válaszolják ironikusan a képzőművész tagok az ellenük felhozott vádakra - "csak annyira vagyunk nácik, amennyire Hitler festő volt".

Royal Hunt: klasszikus rockalbummal érkeznek Budapestre

Royal Hunt: klasszikus rockalbummal érkeznek Budapestre Pályafutása legjobb szimfonikus lemezével tér vissza Budapestre a Royal Hunt. A dán progresszív metal zenekar március 13-án mutatja be A Life to Die For című albumát a budapesti A38 Hajón.
42. oldal / 48
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.