Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Programajánló

Depeche Mode: kiállítás a koncert előtt

Depeche Mode: kiállítás a koncert előtt

Elkezdhetnek visszaszámolni a rajongók, hiszen már csak hat hét van hátra, és május 21-én a Puskás Ferenc Stadionban ad koncertet a Depeche Mode. Ha mindez nem lenne elég, a zenekarhoz kapcsolódóan május 11-től kiállítás is nyílik Budapesten.

 

Nagyszabású minifesztivál a Sepultura vezetésével

Nagyszabású minifesztivál a Sepultura vezetésével

Április 26-án ismét Magyarországon, ezúttal Szombathelyen lép fel a brazil Sepultura, akik előtt több népszerű magyar zenekar melegíti be a közönséget, de az izraeli thrasher Hammercult is fellép Andreas Kisserék előtt. A koncertet a helyi Agóra Sportházban rendezik meg.

Jeff Scott Soto újra Budapesten

Jeff Scott Soto újra Budapesten Jeff Scott Soto személyében a dallamos heavy metal, hard rock és AOR zene egyik legkeresettebb énekese érkezik Budapestre. Évtizedes karrierje alatt a Talisman frontembereként ismertté vált Jeff dolgozott Yngwie Malmsteen és Axel Rudi Pell oldalán, énekelt az Egyesült Államok legsikeresebb szimfonikus metal produkciójában és Queen-tribute show-jában, de ismerhetjük a hangját rocksztárokról készített mozifilmekből is. Április 20-án saját zenekarával érkezik a Barba Negra Music Clubba, ahol Jorge Salan és a Danger Angel, valamint hazai színekben az Avatar és az Ozirisz is szerepel.

Budapesten is elbúcsúzik a rajongóktól a Bleeding Through

Budapesten is elbúcsúzik a rajongóktól a Bleeding Through

2013 egy olyan bejelentéssel vette kezdetét, ami öt évvel ezelőtt már majdnem bekövetkezett, ám talán senki sem gondolta igazán, hogy erre valóban sor kerülhetne: egy európai és egy amerikai búcsúturnét követően végleg visszavonul Orange County egyik prominens metalcore zenekara, a Bleeding Through. Brandanék azonban még az elcsendesedés előtt a Blue Hellt is megmozgatják még egyszer, utoljára, hogy most, április 13-án azok is átélhessék a zenekar féktelen erejét élőben, akik lemaradtak volna a Süss Fel Napos, az A38-as, vagy épp a legutóbbi düreres buliról.

Három különleges norvég zenekar Budapesten

Három különleges norvég zenekar Budapesten

Április 10-én Budapesten koncertezik a Solefald és Vreid, akik az egyik legkülönlegesebb új norvég csapatot, az In Vaint is magukkal hozzák. A helyszín a Dürer kisterme lesz.

Tölts el egy mágikus estét Daniellel és Annekével!

Tölts el egy mágikus estét Daniellel és Annekével! Április 7-én különleges, akusztikus műsorral érkezik Budapestre három olyan előadó, akiknek munkássága jól ismert az igényes, kimunkált és tartalmas zenék kedvelői előtt. A svéd Pain Of Salvation a progresszív rockzene évtizedes múltú képviselője, Anneke van Giersbergen saját jogán és a Gatheringben eltöltött évek által vívott ki elismerést, az izlandi Árstíðir pedig a szigetország zenei életének egyik legfontosabb aktuális szereplője.

Nagyszabású emlékest a Hajón Gary Moore tiszteletére

Nagyszabású emlékest a Hajón Gary Moore tiszteletére

Gary Moore gitárosok generációinak jelentett és jelent ma is iránymutatást - nem is beszélve a rajongók millióiról, akiket lemezei, koncertjei megérintettek bő négy évtizedes pályafutása alatt. Születésnapjának előestéjén Budapesten is találkoznak tisztelői, hogy egy vérbeli rockkoncerttel adózzanak emléke és zenei nagysága előtt, és együtt élvezzék az újra felcsendülő időtlen dalok, és a fantasztikus szólók kínálta élményt. Április 3-án a gitáros testvére, Cliff Moore és Henrik Freischlader is szerepel majd az A38 Hajón, a házigazda pedig a magyar Run For Power lesz.

Pénteken a Dürer Kertben lép fel a norvég Enslaved

Pénteken a Dürer Kertben lép fel a norvég Enslaved

Hét év után ismét Budapestre látogat a norvég extrém metal világának egyik legizgalmasabb alakja, az Enslaved! Az eltelt idő pedig joggal igazolja majd, hogy egy több mint húsz éve működő banda még mindig képes újra és újra friss hangokkal kísérletezni, hiszen a Kultiplexes buli óta már megszilárdult felállású zenekar a black metalból kiindulva végleg saját ösvényére lépett.

Nonkonformista zenekarok estje a Trafikban

Nonkonformista zenekarok estje a Trafikban A konzervatív zenerajongók minden bizonnyal úgy vannak vele, hogy a zenében is az a leghelyesebb, ha jóllakik a kecske, és megmarad a káposzta is. Namármost, bár az Aluk Todolo nem az a kifejezett konformista, szabályokhoz és elvárásokhoz ragaszkodó zenekar, sem a kecskét, sem a káposztát nem hiányolhatja senki albumaikból és előadásaikból. A káposztáért ugyanis esetükben a német zene egyik legnagyobb vívmánya, a róla elnevezett krautrock jelenléte felel, a kecske pedig természetesen a black metalt jelöli. E két műfaj váratlan, de egyáltalán nem erőltetett vegyítése adja a kifejezetten rituális, alkimista szándékkal játszott zene alapját.

Riverside: lengyel progresszív mesterek az A38 Hajón

Riverside: lengyel progresszív mesterek az A38 Hajón Mesteri új albumot adott ki januárban a lengyel progresszív rockzene világszerte elismert képviselője, a Riverside. A Shrine Of New Generation Slaves című lemez a modern piacgazdaság dolgozóinak szabadságvágyát mutatja be, méghozzá egyszerre andalgó, érzelmes és zeneileg kifinomult módon. Az új dalokat élőben május 23-án hallgathatjuk majd meg, a budapesti A38 Hajó színpadán.

Szombaton Stratovarius és Amaranthe Budapesten!

Szombaton Stratovarius és Amaranthe Budapesten!

Március 23-án ér Budapestre a Stratovarius nemrég elindult turnéja, melyen a februárban megjelent Nemesis albumot mutatják be. A finn power metal banda a napokban tette közé az első videót az albumról, mely a Halcyon Days című dalhoz készült. A Club 202-ben tartandó budapesti koncerten a svéd Amaranthe és a floridai Seven Kingdoms is játszik majd.

Kalóztámadás a Club 202-ben március végén

Kalóztámadás a Club 202-ben március végén

Skót és ausztrál kalózok ütköznek az Alestorm és a Lagerstein zenekarok személyében március 26-án a budapesti Club 202-ben. A két folk metal banda mellett a Kataklysm frontemberének koncept zenekara, az Ex Deo is szerepel: a death metal csapat a Római Birodalom korát idézi meg a színpadon, és várja a beöltözni vágyú rajongókat is ezen az estén.

A hardcore színtér és a hisztiző öcsizés

A hardcore színtér és a hisztiző öcsizés

Nathan Gray az elmúlt tizenhét évben épp eleget tett azért, hogy a hazai közönségnek kötelessége legyen nyomon követni azt, hogy énekesként vagy magánemberként mibe is vágja a fejszéjét. Erre kellő alapot adott az elmúlt tizenhat év öt itthoni BoySetsFire-koncertje, és a méltán meghatározó post-hardcore zenekar mellett három éve még a The Casting Out élén is tiszteletét tette nálunk. A most következő márciusi alkalom azonban újfent különleges lesz, hiszen az énekest ezúttal büszke apaként láthatjuk majd az I Am Heresy énekeseként színpadra állni a Dürer Kertben.

Őrületes rockabilly/psychobilly este a Gödör Klubban

Őrületes rockabilly/psychobilly este a Gödör Klubban

Tavaszcsalogató fergeteges RockaPsycho party a Gödör Klubban! Tomboljon az őrület, mely elkapja az embert, ahogy a március 16-án fellépő 3 zenekar muzsikájából áradó féktelen energia és intenzitás! Március 15-én a lokálpatrióták a Nemzeti dalt valamint Petőfi forradalmi, megzenésített verseit hallgathatják városszerte, a Gödörben viszont március 16-át kinevezzük a Rockabilly és a psychobilly hivatalos ünnepének.

Henrik Freischlader Band: ráadáskoncert az A38-on

Henrik Freischlader Band: ráadáskoncert az A38-on A tél utolsó napján ismét Budapesten játszik a jövő egyik reménybeli gitáros istene: a német Henrik Freischlader alig pár hónappal őszi koncertje után tér vissza február 28-án az A38 Hajóra. Nem is csoda ez a lelkesedés, hiszen a legutóbbi alkalommal szinte beleszerettek a magyar fővárosba, és számos magyar barátot is szereztek. A Henrik Freischlader Band fellépése előtt ezúttal az osztrák kortárs blues kiválóságát, „Sir" Oliver Mallyt is meghallgathatják a látogatók.

Eric Martin: akusztikus koncerttel tér vissza a Mr. Big hangja

Eric Martin: akusztikus koncerttel tér vissza a Mr. Big hangja Több nagy sikerű zenekari fellépés után ezúttal egy akusztikus, önálló műsorral érkezik Budapestre a Mr. Big énekese, Eric Martin. A március 9-én tartandó fellépésre a Pecsa Music Caféban kerül majd sor, ahol Eric szólómunkásságának legjobb dalai mellett minden bizonnyal néhány Mr. Big slágert is hallhatnak majd az érdeklődők.

Télzáró est a Dürer Kertben

Télzáró est a Dürer Kertben

Márciusban még jobb eséllyel alig indul el a téli kiolvadás, mikor a Dürer Kertben meginvitálunk benneteket a mindent elsötétítő évszak utolsó, ám igazán nagyot szóló eseményére. Ugyanis három olyan zenekar váltja majd egymást a színpadon a Long Distance Calling, a Sólstafir és a Sahg képében, akiknek egytől-egyig mást ad a fagy és a hideg.

Spock’s Beard: új lemezzel térnek vissza hozzánk a progresszív mesterek

Spock’s Beard: új lemezzel térnek vissza hozzánk a progresszív mesterek

A progresszív rockzene 20 éves mesterzenekara, a Spock’s Beard áprilisban új albummal jelentkezik: a Brief Nocturnes and Dreamless Sleep megjelenése alkalmából az amerikai csapat Budapestre is újra ellátogat, ahol május 12-én játszanak az A38 Hajón.

Kaldera: még teljesebb élmény a Hunniában

Kaldera: még teljesebb élmény a Hunniában

Felpörögtek az események a Kaldera zenekar háza táján. A Turbo frontember Tanka Balázs és Kovács Bence akusztikus duója kiegészült néhány új taggal, hangszerrel és látványelemekkel, ezzel is színesítve az élő koncertek élményét.

Istentelen március 7-e a Yukban

Istentelen március 7-e a Yukban

2013. március 7-én csütörtökön, a Nemzetközi Nőnap előtt eggyel megajándékozza Budapestet egy koncerttel a hírhedt death metal gigász, a Deicide. Glen Benton frontember és csapata a Kék Yukat fogja penetrálni, ami – a Vörös Yukkal egyetemben – továbbra is vidáman ünnepli 10 éves fennállását.

Paul Gilbert: a Mr. Big gitárhőse újra Budapestre látogat

Paul Gilbert: a Mr. Big gitárhőse újra Budapestre látogat 2010-es szólókoncertjét és a Mr. Big 2011-es fellépését követően március 30-án ismét saját zenekarával érkezik Budapestre a világ egyik legtehetségesebb gitárosa, Paul Gilbert. Az idén 30 éve zenélő amerikai előadó Vibrato című új albumát mutatja be az A38 Hajón.

Az Enslaved előtt a Winterfylleth és a Svoid lép fel

	  Az Enslaved előtt a Winterfylleth és a Svoid lép fel

Hét év után ismét Budapestre látogat a norvég extrém metal világának egyik legizgalmasabb alakja, az Enslaved! Az eltelt idő pedig joggal igazolja majd, hogy egy több mint húsz éve működő banda még mindig képes újra és újra friss hangokkal kísérletezni, hiszen a Kultiplexes buli óta már megszilárdult felállású zenekar a black metalból kiindulva végleg saját ösvényére lépett.

Nézd meg az Asphalt Horsement a Hard Rock Caféban!

Nézd meg az Asphalt Horsement a Hard Rock Caféban!

Február 6-án a budapesti Hard Rock Caféban lép fel az Asphalt Horsemen, akik már nagyban dolgoznak régóta esedékes – és általunk is nagyon várt – első albumukon, méghozzá egy új dobossal megerősödve. A belépés ingyenes.

Stratovarius, Amaranthe: márciusi power metal est a Club 202-ben

Stratovarius, Amaranthe: márciusi power metal est a Club 202-ben

Legfrissebb albumát mutatja be március 23-án a szimfonikus elemeket is felvonultató, szélvészgyors power metal leghíresebb finn képviselője, a Stratovarius. A Club 202-be érkező turné másik fő attrakciója a dán-svéd Amaranthe koncertje lesz, akik szintén most megjelenő albumukat hozzák; az estét pedig egy floridai banda, a Seven Kingdoms fellépése teszi majd teljessé.

EAST: monstre budapesti koncert két felállásban

EAST: monstre budapesti koncert két felállásban

Március 12-ét máris minden progrock-rajongó piros betűs ünnepként vésheti be a naptárba, ezen a napon ugyanis közel tizenkilenc év után, 19.30 órakor a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben újra budapesti színpadra lép az EAST.

Találkozz Schrott Péterrel a The Voice után!

Találkozz Schrott Péterrel a The Voice után!

Alig ért véget a The Voice – Magyarország hangja című műsor múlt hét pénteken, máris rengeteg olyan eseményt szerveznek, ahol a rajongók találkozhatnak kedvenceikkel, és figyelemmel követhetik, hogyan is alakul a műsor utáni életük. A Tűzmadár frontembere, Schrott Péter például egy közönségtalálkozóval igyekszik kedveskedni az őt támogatóknak.

Közös koncertet ad a Special Providence és a Kerekes Band

Közös koncertet ad a Special Providence és a Kerekes Band

Páratlan zenei csemegének lehetnek szem- és fültanúi a Dürer Kert látogatói február 15-én, ugyanis a zuglói szórakozóhely nagytermében két újító, előremutató, a stílusában itthon uralkodó zenekar, a Special Providence és Kerekes Band ad közös koncertet. A Special Providence a nagysikerű japán koncertsorozat és a tavaszi Európa-turné közé ékelte be a pesti fellépést.

47. oldal / 48
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.