Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Programajánló

65daysoftatic az A38-on augusztusban

65daysoftatic az A38-on augusztusban Ha valaki arra lenne kíváncsi, hogy milyen az, amikor a Sonic Youth beveszi Aphex Twint a zenekarba, akkor itt a megfejtés: egyszerűen csak hallgasson meg egy 65daysofstastic lemezt. Vagy ami még jobb: nézze meg a sheffieldi zenekar koncertjét az A38 Hajón.
 

Öt év után ismét megrendezik a Bringin’ It Back fesztivált

Öt év után ismét megrendezik a Bringin’ It Back fesztivált Bringin' It Back! Hat évvel ezelőtt a fővárosi hardcore rajongók egyként tehették össze a kezüket, amikor a Madball, a Comeback Kid, az H20 és a Shai Hulud vezetésével először került megrendezésre az a fesztivál, mely hidat jelenthet a múlt és a jelen értékei, illetve zenekarai között. Egy évvel később a második epizód hasonló jegyben – némileg a metal felé nyitva – a Comeback Kid atyáskodása mellett a Have Heart és a Walls Of Jericho társaságában tette le a voksát amellett, hogy van olyan, amit bizony megéri 'visszahozni'. A Phoenix Music Hungary pedig meg is tette ezt és egy fél évtizedes kihagyás után augusztus hatodikán az egybenyitott Dürer Kertben végre megrendezésre kerül a Bringin' It Back fesztivál harmadik felvonása.

Júliusban tér vissza a japán Church of Misery

Júliusban tér vissza a japán Church of Misery Szinte napra pontosan fél évvel januári, Monster Magnettel közös koncertje után a japán doom metal alapvető zenekara, a Church of Misery visszatér Budapestre. A Black Sabbath ázsiai helytartói ezúttal önállóan turnéznak és hajigálják majd mázsás riffjeiket a Dunába az A38 Hajó tetőteraszáról.

Holnap este a Dürerben játszik a Warrior Soul frontembere

Holnap este a Dürerben játszik a Warrior Soul frontembere

Május 22-én, a The Joystix szervezésében ismét Budapesten köszönthetjük Kory Clarke-ot, a Warrior Soul, a Space Age Playboys és a Trouble egykori frontemberét. A Dürer Kertben megrendezendő bulin a magyar rock’n’rollerek kísérik majd Koryt.

A legjobb Jethro Tull dalok és az új album Ian Anderson budapesti koncertjén

A legjobb Jethro Tull dalok és az új album Ian Anderson budapesti koncertjén A Jethro Tull legendás progresszív úttörője, Ian Anderson nemrég adta ki új stúdióalbumát, Homo Erraticus címen. A lemez egy újabb epizóddal gazdagítja a Gerald Bostock, a Thick As A Brick hősének meséjét, és a legnagyobb Jethro Tull slágerek mellett ez lesz az augusztus 23-ai budapesti koncert fő témaadója is. 

Girugämesh: ismét Budapesten a japán metal banda

Girugämesh: ismét Budapesten a japán metal banda Három év után ismét Budapesten játszik a japán visual kei zenekarok egyik legkeményebb képviselője, a Girugämesh. Az összes közül talán ez a csapat emlékeztet leginkább egy megszokott metal zenekarra, de a japánoknál megszokott módon ők sem félnek szokatlan zenei megoldásokat alkalmazni. A május 28-ai koncerten az új Monster lemez dalai mellett a tízéves zenekar pályafutásának legsikeresebb darabjai is előkerülnek a Club 202-ben.

Fuss és zenélj a beteg gyerekekért!

Fuss és zenélj a beteg gyerekekért!

A Kiscsillag zenekar tavalyi sikeres maratonfutása és adománygyűjtése után idén több hazai zenekar is összefogott, hogy június 15-én - sok más adománygyűjtővel együtt – futásukkal a súlyosan beteg gyermekek gyógyulását segítő Bátor Tábort támogassák.

FEZEN-re veled!

FEZEN-re veled!

Tíz zenekar várja, hogy kikkel kell megküzdeniük a FEZEN Fesztiválra kerülésért. A FEZEN Fesztivál és a No Wave közös válogatója elérkezett a második fordulójához, amikor a közönség is kinyilváníthatja véleményét, és ők dönthetik el, hogy kik kerüljenek be a FEZENRE VELED válogató élő fordulójába.

Júniusban érkezik hozzánk az Alter Bridge és a The Treatment

Júniusban érkezik hozzánk az Alter Bridge és a The Treatment Új koncertfelvétellel és egy monumentális, 27 lemezből álló kiadvánnyal ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját az Alter Bridge. A születésnapi csomag többek között a Fortress című legutóbbi nagylemezt is tartalmazza, melyet a hazai rajongók június 11-én élőben is meghallgathatnak a Petőfi Csarnokban. A budapesti koncerten egy kirobbanó lendülettel bíró angol csapat, a The Treatment is játszik.

Októberben Budapesten lép fel az Animals As Leaders és a TesseracT

Októberben Budapesten lép fel az Animals As Leaders és a TesseracT Napjaink progresszív metaljának egyik legnagyobb sztárja érkezik az A38 Hajóra: az Animals As Leaders, a spirituális gitárvirtuóz, Tosin Abasi vezetésével új albumát mutatja be egy szinte erre kitalált hangrendszeren, a hajó technikáján. Ráadásként 2011 után ismét a Meshuggah leghűségesebb brit tanítványával, a TesseracT zenekarral indul turnéra.

Kedvezményes doomster bérlet a Hajóra

Kedvezményes doomster bérlet a Hajóra

One Way Ticket To The Doom címmel indít akciót nyári doom metal koncertjeire az A38 Hajó. Ennek köszönhetően igen baráti, 6900 forintos áron váltható kombinált belépő a Crowbar június 16-ai, a Spirit Caravan július 1-jei és a Church Of Misery július 23-ai fellépéseire.

PAFE: nemcsak az Offspring és a Biffy Clyro miatt érdemes Szántódpusztára menni

PAFE: nemcsak az Offspring és a Biffy Clyro miatt érdemes Szántódpusztára menni

Egyértelmű, hogy a PAFE elsősorban a zenéről szól. Az őrületes koncerthangulatot teremtő külföldi sztárok és legjobb hazai előadók mellett azonban számtalan egyéb szórakozási lehetőség is várja a látogatókat.

A Top Gear Live Budapestre érkezik!

A Top Gear Live Budapestre érkezik! Végre Budapesten is látható lesz a Top Gear Live, a csapat két fergeteges élő show-val érkezik a BudapestArénába július 1-én, kedden este. A házigazdák: Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May a legendás Stig közreműködésével a BBC világszerte egyik legnézettebb TV műsorát keltik életre, bemutatva néhányat a világ leggyönyörűbb autóiból és a Top Gear Live hihetelen kaszkadőr csapatának körömlerágós attrakcióiból.

Akusztikus lemezbemutató az Asphalt Horsemennel

Akusztikus lemezbemutató az Asphalt Horsemennel

Akusztikus koncerten mutatja be a márciusban megjelent első nagylemez anyagát az Asphalt Horsemen. A helyszín a budapesti Backstage Pub, az időpont május 8., este 8 óra.

Ajándékkupon jár az ötven speciális Megyer Camp bérlet mellé

Ajándékkupon jár az ötven speciális Megyer Camp bérlet mellé

Szerdától számítva ötven nap van hátra a június 26-28. között megrendezendő Megyer Camp Fesztivál kezdetéig. A szervezők ennek örömére ötven darab bérletet dobnak a piacra ajándékkuponnal május 7-én.

Július 7-én a Budapest Parkban lép fel a Pet Shop Boys

Július 7-én a Budapest Parkban lép fel a Pet Shop Boys

Több mint harminc év bőven elegendő volt arra, hogy bebizonyosodjon: ha az elektronikus popzenéről van szó, kevés nagyszerűbb előadó van a Pet Shop Boysnál. Tizenkét nagylemez, számtalan kritikai és közönségdíj, valamint fergeteges hangulatú koncertek végeláthatatlan sora övezi a londoni duó kiváló zenében lubickoló életművét, amelyet hamarosan ismét testközelből elemezhet a magyar közönség: a legendaszámba menő formáció ugyanis július 7-én Budapesten lép fel, méghozzá a Budapest Park színpadán.

Grand Mexican Warlock és Napokon a Rohamban

Grand Mexican Warlock és Napokon a Rohamban

Három évvel a nagy sikerű Aeons albumot követően, március elején online debütált a Grand Mexican Warlock második nagylemeze Hell Sweet Hell címmel. A zenekar május 9-én a budapesti Roham Bárban játszik a Napokon és a Spacetaxi társaságában.

Megnyitja kapuit a Barba Negra Track

Megnyitja kapuit a Barba Negra Track

Négynapos koncertsorozattal nyitja meg kapuit a főváros legújabb szabadtéri programhelyszíne, a Barba Negra Track. A május első hétvégéjébe belenyúló programfolyamban a Hooligans avatja fel a Track nagyszínpadát, de látható lesz a bristoli Kosheen, bemutatja új albumát a Supernem, a negyedik napon pedig az Intim Torna Illegál zárja a hosszú hétvégét.

Videóüzenet a magyar rajongóknak a Budapesten koncertező Kory Clarke-tól

Videóüzenet a magyar rajongóknak a Budapesten koncertező Kory Clarke-tól

Május 22-én, a The Joystix szervezésében ismét Budapesten köszönthetjük Kory Clarke-ot, a Warrior Soul, a Space Age Playboys és a Trouble egykori frontemberét. A Dürer Kertben megrendezendő bulin a magyar rock’n’rollerek kísérik majd Koryt, aki videóüzenetet is küldött a hazai rajongóknak.

November 20-án Budapesten koncertezik a Cannibal Corpse

November 20-án Budapesten koncertezik a Cannibal Corpse

November 20-án ismét a Club 202-ben a helye minden death metal rajongónak: ezen a napon újfent Budapesten játszik a műfaj egyik vezérhajója, a buffalói Cannibal Corpse.

KISS Forever Band a Barba Negrában

KISS Forever Band a Barba Negrában

Ezen a hétvégén a nemzetközi porondon is igen népszerű KISS Forever Band reprodukálja hibátlanul a világ egyik leglátványosabb rock'n'roll showját: vérköpés, méteres lángok és a legnagyobb KISS-slágerek. Vendégként a Room Service szervírozza Kanada első számú Fender-gitárosa, Bryan Adams legjobb dalait. Mindezt természetesen a Barba Negra Music Clubban.

Túl sok, túl színes, túl fényes rock’n’roll a Trafikban

Túl sok, túl színes, túl fényes rock’n’roll a Trafikban

A Subterra bemutatja a rock 'n' roll történetének ágyékkötőig lecsupaszított, majd flitterekbe és kígyóbőrbe öltöztetett esszenciáját, a Glitter Wizardot.

Nagyzenekarral lép fel a Müpában az East

Nagyzenekarral lép fel a Müpában az East

Tavalyi teltházas koncertje után a progresszív rock egyik legsikeresebb hazai képviselője, az East április 25-én történetének két legsikeresebb formációjával, az MR Szimfonikusok kíséretében tér vissza a Müpába.

A Barba Negrában mutatkozik be a Mobilmánia új felállása

A Barba Negrában mutatkozik be a Mobilmánia új felállása

Mint azt már megszoktuk, a Zeffer András által vezetett Mobilmánia körül mindig történik valami. A csapat a tavaly év végi teltházas nagykoncert után úgy döntött, hogy új énekessel folytatja tovább, akinek kilétét azóta is hétpecsétes titokként kezelik, csak annyit tudhatunk, hogy személyesen az április 26-ai koncertjükön láthatjuk-hallhatjuk először a Barba Negrában.

Biffy Clyro a Pannónia Fesztiválon

Biffy Clyro a Pannónia Fesztiválon

A skót banda pünkösdkor tér vissza hazánkba, hogy egy felejthetetlen koncerttel indítsa be a fesztiválszezont az immár 8. alkalommal megrendezésre kerülő Pannónia Fesztiválon. A magyar előadók mellett egyre több világsztárt is felvonultató PAFE-n a Biffy Clyro mellett hallható lesz a punk-rock legenda The Offspring és DJ Fresh is.

Magma Rise és Asphalt Horsemen a Fehérvári úton

Magma Rise és Asphalt Horsemen a Fehérvári úton

Április 11-én a Club 202-ben a helye azoknak, akik a súlyos, ízes, de dallamos hazai zenék hívei: a Fehérvári úton pénteken este közösen lép fel a doomster Magma Rise és a southern rocker Asphalt Horsemen. Lőrincz Károlyéknak egyben ez a buli lesz a hivatalos lemezbemutató koncertjük is.

Watain és Ektomorf a Yukban

Watain és Ektomorf a Yukban

Súlyos napok köszöntenek a jövő héten a Yuk közönségére: április 9-én a svéd Watain, másnap pedig a magyar Ektomorf ad koncertet az óbudai klubban.

41. oldal / 48
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.