Shock!

január 30.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Akusztikus műsorral érkezik Budapestre az Orphaned Land - NYERJ JEGYET A BULIRA!

Bár az izraeli folk-metal zenekar, az Orphaned Land nem először jár Budapesten, ezúttal egészen különleges produkcióval érkezik. Az orient-metal stílusteremtő együttese teljes egészében akusztikus koncertet ad, kiegészülve a híres berlini goth-kórussal, a tizenöt tagú Stimmgewalttal. Egészen különleges élmény, ahogyan Magyarországon még sosem hallhattuk az Orphaned Landet. Előzenekarként pedig az operát, a komolyzenét és a metalt egyedi módon ötvöző német Molllust lép fel.

1013ol

Metalzenészeket nem sűrűn szoktak Nobel-békedíjra jelölni, de azért, hogy ez megtörténjen Kobi Farhival, az Orphaned Land énekesével, komoly mozgalom indult. A kilencvenes évek elején alakult izraeli folk-metal együttes ugyanis nem kisebb célt tűzött ki magának, mint azt, hogy minden lehetséges módon hirdesse a közel-keleti békét. A minden lehetséges módba elsősorban persze a zene és a dalok tartoznak bele: az Orphaned Land rengeteget merít a keleti stílusokból, az arab és török népzenéből, a klezmerből, és ezeket vegyíti a metal elemeivel.

A végeredmény egy nagyon hatásos hibrid, amit csak erősít az együttes elkötelezettsége: a három nagy monoteista vallás (zsidó, keresztény, iszlám) alapvető egységét hirdetve teljes életműve a béke és az emberi testvériség szép, bár utópikus eszméjére épül. Ugyanakkor a csapat jó pár politikusnál többet tett azért, hogy zsidók és arabok, törökök és európaiak kölcsönösen elfogadják egymást. Az üzenetet jól példázza az Orphaned Land legutóbbi lemezének borítója, amelyen egymásra montírozva szerepel a Dávid-csillag, a kereszt és a félhold.

Az Orphaned Land ezúttal különleges európai turnéra indul. Az akusztikus-unplugged koncerteken a tizenöt tagú berlini kórus, a Stimmgewalt kíséri a zenészeket. A Stimmgewalt repertoárja alapvetően goth-, rock- és metal-szerzeményekből áll, így igazán autentikus választás. Egészen különleges klubkoncertre számíthatunk, és az Orphaned Land is egészen különleges oldalát mutatja meg.

A koncert szervezője jóvoltából páros belépőt sorsolunk ki azok között, akik október 17-én éjfélig válaszolnak az alábbi egyszerű kérdésekre:

1. Sorolj fel két előzenekart, akikkel az Orphaned Land járt már nálunk.
2. Melyik a kedvenc Orphaned Land videód és miért?

A tárgyba írd be, hogy JÁTÉK. A megfejtéseket az info(kukac)shockmagazin.hu címre várjuk.

2015. október 21., szerda 20:30
Orphaned Land (IL) & Stimmgewalt Choir (D)
Molllust - Opera Metal (D)

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 4200 Ft, elővételben: 3500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.