Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Programajánló

Kedvezményes bérletek a Megyer Campre december 23-ig

Kedvezményes bérletek a Megyer Campre december 23-ig

Már megrendelhetők a 2014. június 26-28. közt megrendezésre kerülő Megyer Camp fesztiválra a kedvezményes árú bérletek. A vásárlásra december 23-ig van lehetőség itt.

 

Akusztikus Hollywood Rose a Gödörben

Akusztikus Hollywood Rose a Gödörben

A tavalyi, jó hangulatú és pozitív visszhangot kapott, különleges vendégeket és Hollywood Rose köntösbe bújtatott Guns N' Roses dalokat rejtő este után a zenekar idén ismét megrendezi az akusztikus karácsonyi koncertet.

Peter Pan Speedrock és a Down gitárosa Budapesten

Peter Pan Speedrock és a Down gitárosa Budapesten

A mocskos rockzenék híveinek december 2-án egyértelműen az R33-ban van a helye: a Vágóhídon található klubban a holland Peter Pan Speedrock és a texasi Honky ad közös koncertet. Érdekesség, hogy utóbbi csapat főnöke Bobby Landgraf, aki pár hete Kirk Windstein utódja lett a Downban.

Találkozz Karai Annával exkluzív körülmények között!

Találkozz Karai Annával exkluzív körülmények között!

Jövő tavasszal jelenik meg a The Voice tehetségkutatóból ismert Karai Anna első teljes szólóalbuma, amelynek stílusa a populáris rockzenei elemektől kedzve Anna személyes kedvencéig, a nu metalig terjed.

Februárban folk metal ünnepet tart a Turisas a Hajón

Februárban folk metal ünnepet tart a Turisas a Hajón

Finnország egyik legnagyobb metalzenekara, az idén új lemezzel jelentkező Turisas jövő márciusban visszatér Budapestre: a We Ride Together turné az A38 Hajót is megmozgatja majd, hiszen az ötödik hazai koncertjét adó zenekar újult erővel, és persze friss dalokkal tér vissza Magyarországra – minden bizonnyal a folk metal szerelmeseinek legnagyobb örömére.

A Dürer kistermébe tér vissza a Bane

A Dürer kistermébe tér vissza a Bane Tizennyolc éves pályafutása alatt immáron kilencedik hazai koncertjére készül Boston egyik legfontosabb hardcore/punk bandája, a Bane, akiknek pedig megadatott az eltelt években bármelyik alkalommal is elcsípni őket, pontosan tudják, mire számíthatnak. Sőt: akik három évvel ezelőtt a Dürer Kertben látták a zenekart a Trapped Under Ice-szal és az Alpha & Omegával, pontosan tudják azt is, hogy a kisterem a lehető legjobb helyszíne egy fülledt Bane-koncertnek.

Februárban jön a Deep Purple Budapestre

Februárban jön a Deep Purple Budapestre 2014. február 17-én a BudapestArénában lép fel a hard rock történetének egyik legnagyobb zenekara, a Deep Purple. A 45 évvel ezelőtt, 1968-ban alakult legendás együttes a hetvenes évek első felében egy sor klasszikussá lett rockdalt adott világnak - Smoke On The Water, Black Night, Speed King, Child In Time, Highway Star, Strange Kind Of Woman -, majd a nyolcvanas évek közepén újjáalakulva is rögtön egy platinalemezzel tudott visszatérni - Prefect Strangers -, és most, 2013-ban ismét remek formába lendülve nyit új fejezetet karrierjében.

Children Of Bodom: új lemezével tér vissza a finn metal banda

Children Of Bodom: új lemezével tér vissza a finn metal banda Halo Of Blood című új lemezét hozza november 22-én Budapestre a Children Of Bodom. A lassan két évtizede működő finn extrém metal csapat ezúttal is a Petőfi Csarnokban játszik, ahol a lengyel Decapitated és a finn Medeia is szerepel ezen az estén.

Újjáéled a magyar Whitesnake Tribute Band

Újjáéled a magyar Whitesnake Tribute Band

Több mint három év szünet után ismét beindítja motorját a Whitesnake Tribute Band. Lőrincz Károlyék először november 14-én, a Barba Negrában megrendezendő Guitar Heroes est keretein belül lépnek színpadra.

Nyerj belépőt a The Ocean budapesti koncertjére!

Nyerj belépőt a The Ocean budapesti koncertjére!

November 21-én ismét Budapesten játszik a mai európai progresszív metal színtér egyik legizgalmasabb zenekara, a német The Ocean. A Shock! és a szervezők közös játékán egy páros belépőt nyerhetsz az A38 Hajón megrendezendő koncertre, és ehhez mindössze egy egyszerű kérdésre kell válaszolnod.

Wisdom: sztárbandákkal mutatja be lemezét a magyar power metal csapat

Wisdom: sztárbandákkal mutatja be lemezét a magyar power metal csapat Keep Wiseman Alive – a hagyományoknak megfelelően most is ezen a néven, a Barba Negra Music Clubban tartja lemezbemutató koncertjét a Wisdom zenekar, november 15-én. A hazai power metal egyik legismertebb képviselője - a tavalyi alkalomhoz hasonlóan - most is a műfaj nemzetközi sztárjait látja vendégül: a zalaegerszegi Tales Of Evening mellett ugyanis a német Powerwolf és az olasz Vision Divine is játszik.

Gitárhősök a Barba Negrában

Gitárhősök a Barba Negrában

A '70-es és a '80-as évek gitárhősei tiszteletére rendeznek fesztivált Guitar Heroes címmel november 14-én a Barba Negra Music Clubban. Három ikonikus rockzenekar szerzeményeit idézhetjük fel együtt a Zippo zenekarral, akik a Led Zeppelin dalait játsszák, a Whitesnake Tribute-tal, valamint a Run For Powerrel, akik Gary Moore emlékét őrzik. A koncert előtt olyan ismert magyar gitárosok állítják ki és mutatják be a felszereléseiket, akikre szintén nagy hatással volt ez az időszak, többek között Lukács Peta, Nagy Ádám, Madarász „Madi" Gábor vagy Szappanos György.

Legsikeresebb lemezének anyagával tér vissza Budapestre Peter Gabriel

Legsikeresebb lemezének anyagával tér vissza Budapestre Peter Gabriel

Peter Gabriel egy díszdobozos szett kiadásával és a Back To Front elnevezésű világkörüli turnéval ünnepelte meg zenei mérföldkőként számon tartott, 1986-os So lemezének huszonötödik jubileumát. A rajongók legnagyobb örömére a turné folytatódik, és az új helyszínek között Budapest is megtalálható.

Februárban a Dürerben lép fel a Die Krupps

Februárban a Dürerben lép fel a Die Krupps

Február 16-án, a Concerto szervezésében ismét Magyarországon játszik az indusztriális rockzene egyik úttörője, a Die Krupps. Jürgen Englerék az aktuális The Machinists Of Joy album kapcsán érkeznek Budapestre.

Tíz kamionnal és hat busszal érkezik Budapestre a világ egyik legnépszerűbb rockcsapata

Tíz kamionnal és hat busszal érkezik Budapestre a világ egyik legnépszerűbb rockcsapata

Már csak alig több mint két hét, és Budapesten játszik az utóbbi tizenöt év egyik legsikeresebb rockzenekara, a kanadai Nickelback. A Papp László Sportarénában totális teltház várja Chad Kroegeréket.

Extreme Noise Fest: nézz meg három kiváló bandát és válassz CD-t!

Extreme Noise Fest: nézz meg három kiváló bandát és válassz CD-t!

Az idén már kilenc éves Extreme Noise Fest október 26-án újabb igazi Underground bulival kedveskedik az extrém zenék híveinek. A Szerencsen, a Vár Árkádban megrendezendő bulin egy brazil death metal csapat játszik főattrakcióként, mellettük két magyar banda lép fel.

Budapesten az egyik legkreatívabb kísérleti norvég rock/metal csapat

Budapesten az egyik legkreatívabb kísérleti norvég rock/metal csapat

Norvégia egyik legizgalmasabb avantgarde rock/metalzenekara, a Leprous az elmúlt években attól válhatott ismertté, hogy Ihsahn, az Emperor egykori frontembere a már kétszer Budapesten járt formációból verbuválta saját élőzenekarát, ám az Einar Solberg (Star of Ash, Peccatum) vezette formáció már kinőtte azt, hogy csak emiatt lehessen beszélni az október 20-án az A38 Hajó fedélzetére érkező kvintettről.

Hivatalos: januárban ismét Budapesten játszik a Monster Magnet

Hivatalos: januárban ismét Budapesten játszik a Monster Magnet

Bár januárban karbantartási munkálatok miatt zárva lesz az A38 Hajó, ettől függetlenül nem áll meg az élet, ha minőségi programokról van szó. Ezért is jelenthetjük be örömmel, hogy hat évvel legutóbbi klubkoncertjét követően a Club 202-be tér vissza a múltidéző, pszichedelikus space rock legdögösebb és leghitelesebb zenekara, a Monster Magnet. Dave Wyndorfék a legutóbbi két fesztiválkoncert – a Sziget és a VOLT – után immáron új lemezükkel, a Last Patrol dalaival látogatnak majd január 29-én Budapestre: a New Jersey-i zenekar három év után adta ki október 15-én a kilencedik nagylemezét, amely a tagok elmondása szerint egyfajta visszatérés a gyökerekhez.

Videóüzenet a magyar Masterplan rajongóknak Roland Grapowtól

Videóüzenet a magyar Masterplan rajongóknak Roland Grapowtól

Javában folyik a német Masterplan európai turnéja: az elmúlt héten többek között hazai pályán, Németországban szerepelt a zenekar, és az egyik fellépés előtt időt szántak egy rövid videó rögzítésére is a magyarországi rajongóknak.

Freedom Call: koncerttel ünnepli 15. születésnapját a német happy metal zenekar

Freedom Call: koncerttel ünnepli 15. születésnapját a német happy metal zenekar Október 11-én ér Budapestre a német Freedom Call születésnapi turnéja: a dallamos power metal zenekar immáron 15 éve aktív, és mozgalmas pályafutása során kiérdemelte a „Világ legvidámabb metalbandája" címet is. Az évforduló apropóján idén egy különlegességekkel kiegészített válogatás albumot is kiadott a csapat, így a Club 202-ben tartandó koncerten is slágerparádéra számíthatunk, a hazai Demonlord és az Invader felvezetését követően.

Ösztönös, mocskos punk’n’roll este Budapesten

Ösztönös, mocskos punk’n’roll este Budapesten

Ha mondanak neked valamit az olyan zenekarok, mint a Hellacopters, a Gluecifer, a Turbonegro vagy a Backyard Babies, nem kérdés, hogy ott a helyed október 10-én a Dürer kertben, ahol a Bloodlights és a The Joystix gondoskodik majd a megfelelő hangulatról.

Furcsa nevű zenekarok zajos koncertje a Dürerben - nyerj páros belépőt!

Furcsa nevű zenekarok zajos koncertje a Dürerben - nyerj páros belépőt! A 65daysofstatic egy angol instrumentális post- és mathrock zenekar Sheffieldből. A zenekar európai turnéja keretében ismét visszatér a budapesti Dürer Kertbe, hogy megünnepelje soron következő, ötödik stúdióalbumát, ami szeptemberben jelenik meg a a Monotreme Records gondozásában.

A PeCsában ünnepli évtizedes jubileumát a Hollywood Rose

A PeCsában ünnepli évtizedes jubileumát a Hollywood Rose

2013. október 12-én, szombaton a hazai zenei éra leghitelesebb Guns N' Roses Tribute csapataként indult Hollywood Rose tízéves születésnapi koncertet tart a Petőfi Csarnokban.

Két death metal kuriózum Budapesten

Két death metal kuriózum Budapesten

Ritka alkalom manapság, hogy olyan releváns, aktuális death metal zenekarok jutnak el Budapestre, akik még nem jártak itt, október 10-én viszont mindjárt két ilyen banda lép fel egyazon este. Mindkét csapat a 2000-es években bukkant fel, tehát szó sincs felmelegített főzelékekről, de már elég sok komoly dolgot tettek le az asztalra ahhoz, hogy nyilvánvaló hiba legyen elkerülni őket.

Heaven Shall Burn, Hypocrisy, Dying Fetus és Bleed From Within a Dürer Kertben

Heaven Shall Burn, Hypocrisy, Dying Fetus és Bleed From Within a Dürer Kertben Tizenhét év és hét nagylemez után látatlanul is biztosak lehetünk abban, hogy egy zenekar nemcsak megtalálta a saját hangját, hanem tulajdon korlátainak ismeretében azon is dolgozik, hogy mindig a lehető legtöbbet hozza ki magából. Márpedig a német Heaven Shall Burn nem csupán Európa, hanem a nemzetközi keményzenei élet egyik legmegbízhatóbb zenekarává nőtte ki magát az utóbbi tíz évben, és ezért is örömteli, hogy december 3-án végre nemcsak fesztiválszínpadon, hanem egy hazai klubkoncerten is bizonyíthat itthoni rajongóinak a banda.

Szombaton a Dürer Kertben ünnepel az eredeti felállású The Idoru

Szombaton a Dürer Kertben ünnepel az eredeti felállású The Idoru

A tavaly októberi A38 Hajós Ascension 46 showcase fogadtatás hagyományt teremtett, hiszen a zenekari tömörülés egy olyan izgalmas és hiánypótló színfoltja a hazai kurrens keményzenei életnek, mely dinamikusan fejlődik, folyamatosan változás alatt áll, de közben mégis értéket, üzenetet közvetít. Ezt hivatott az október 5-én megrendezendő koncert is igazolni, ahol nem véletlen az '& Friends' – bővítés: ebben a körben nincs helye sem a különcködésnek, sem a kirekesztésnek, főleg, ha van mit ünnepelni.

Magnus Rosén különleges koncerttel jön Magyarországra

Magnus Rosén különleges koncerttel jön Magyarországra HammerFall rajongóknak erősen ajánlott ellátogatniuk az érdi Rocky Cellar klubba, ahol Magnus Rosén, a zenekar ex-basszerosa fog zenélni még néhány barátjával karöltve a Let It Be More Rock Tour 2013 keretein belül.
43. oldal / 48
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.