Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Programajánló

Dying Fetus, Goatwhore, Malevolence és Fallujah Budapesten

Dying Fetus, Goatwhore, Malevolence és Fallujah Budapesten Roppant komoly felállású underground buli lesz december 5-én, a budapesti Kék Yukban: a Concerto szervezésében együtt érkezik Budapestre a Dying Fetus, a Goatwhore, a Malevolence és a Fallujah.
 

Erdélyi turnén a Bloody Roots

Erdélyi turnén a Bloody Roots

Ötállomásos erdélyi turnéra indul a Bloody Roots. Az apropót Schmiedl Tamás ötvenedik születésnapja jelenti, amit nemrég a Moby Dick is megünnepelt egy igen sikeres bulival Budapesten.

Dupla Ignite Budapesten

Dupla Ignite Budapesten

A FEZEN-en idén is felléptek, de klubkoncertet utoljára 2007-ben tartott Magyarországon a kaliforniai Ignite. Zoliék most visszatérnek, és egyből két bulit is adnak: az első január 31-én egy szokásos koncert lesz a Barba Negrában, másnap pedig egy meghittebb hangulatú, egészen különleges és egyedi akusztikus előadást tartanak az A38 Hajón.

Chelsea Grin és Veil Of Maya a Hajón

Chelsea Grin és Veil Of Maya a Hajón Igazi, kompromisszumok nélküli deathcore zúzda: a Chelsea Grin és a Veil Of Maya külön-külön járt már Budapesten, de most egy turnén mutatják be új albumaikat. A Chelsea Grin lemeze ugyan már júliusban megjelent, de a zenekar csak most jut el Európába, a Veil Of Maya pedig pár napja jelentette be, hogy még idén lesz új nagylemez, ismét a Sumerian Recordsnál.

GBH-koncertek: az élő punklegenda Magyarországon!

GBH-koncertek: az élő punklegenda Magyarországon!

A GBH = Grievous Bodily Harm, azaz súlyos testi sértés, még 1978-ban alakult. Mára a brit punk második hullámának egyik legismertebb képviselője, igazi élő klasszikus.

Valódi ABBA-élmény az Arénában

Valódi ABBA-élmény az Arénában

Az ABBA eredeti zenekari tagjával, az eredeti hangzással és az eredeti jelmezekkel egy valódi, felejthetetlen ABBA-élményben lesz részünk november 22-én a Papp László Budapest Sportarénában, amely az egyedülálló látvány és hangzás elegyével minden más hasonló show-nál nagyobb élményt ad mindazoknak, akik a legendás zenekar rajongói voltak és azoknak is, akik eddig csak szüleiktől hallottak az egykori legendáról!

2014 egyetlen koncertje a Black-Outtal

2014 egyetlen koncertje a Black-Outtal

November 15-én Kowa, Fehérvári Attila és a Csányi testvérek egy év után újra beveszik a Barba Negrát, hogy megünnepeljék a Black-Out soron következő, 21. születésnapját.

Skindred az Akváriumban

Skindred az Akváriumban

Nem kis dolog, ha egy bandát a világ egyik legjobb koncertzenekaraként emlegetnek. A Skindred esetében ez azonban inkább puszta tényközlés, mintsem költői túlzás. Az őrületes élő fellépéseiről elhíresült walesi banda több nagysikerű fesztivál- és klubkoncert után november 14-én az Akvárium Klubban ismét igényt tart a magyar rajongók minden csepp energiájára.

Ismét Budapesten a Roxette!

Ismét Budapesten a Roxette!

Harmincéves jubileumi turnéval járja a világot a svéd Roxette. A zenekar jelenleg Oroszországban, a Balti államokban és Finnországban koncertezik teltházas aréna turnéjukkal, majd rövid szünet után 2015 februárjában folytatják útjukat Ausztráliában és Új-Zélandon A jövő évi turnénak Európa is része lesz, és a milánói premier után pár nappal, május 19-én Budapesten is fellép a Roxette.

Súlyos november: Trouble, The Rodeo Idiot Engine, Dragged Into Sunlight

Súlyos november: Trouble, The Rodeo Idiot Engine, Dragged Into Sunlight

Több izgalmas, kedvező árú koncert várja novemberben a súlyosabb zenék híveit Budapesten a CudiPurci Booking jóvoltából. Ezek közül mindenképpen a chicagói Trouble fellépése a legrangosabb, de további érdekességek is várhatók.

Novemberben az A38-on a Combichrist

Novemberben az A38-on a Combichrist

Andy LaPlegua 100 százalékig tisztában van vele, milyen a valódi sokoldalú karrier. A norvég származású zenész másfél évtizedes pályafutása alatt legalább öt név alatt alkotott, a hardcore és az EBM között mozogva.

Cannibal Corpse: kellemes mészárlás a Club 202-ben

Cannibal Corpse: kellemes mészárlás a Club 202-ben Az extrém metal zenekarok egyik legismertebb képviselője, a Cannibal Corpse érkezik november 20-án a budapesti Club 202-be. Az évtizedes történetre visszatekintő amerikai csapat tizenharmadik stúdiólemezét mutatja be ezúttal, az amerikai Revocation és a svéd Aeon felvezetését követően.

D-A-D a Barba Negrában

D-A-D a Barba Negrában

Eddig először és utoljára 2012-ben lépett fel Magyarországon a dán D-A-D. A koncert remek visszhangja azok érdeklődését is felkeltette, akik akkor kihagyták a bulit, így jó hír, hogy november 6-án, a Barba Negrában mindenki ismételhet.

Először Magyarországon a seattle-i Earth

Először Magyarországon a seattle-i Earth

A seattle-i drone metal legfontosabb, műfajalapító együttese, az Earth huszonötéves pályafutása során először lép fel Magyarországon. Belassult, súlyos, torzított gitárok, szubbasszusok és monumentális kompozíciók - a zenekar legfrissebb, Primitive and Deadly című lemezét mutatja be az A38 Hajón. Előzenekarként pedig a noise-duó Black Spirituals és az egykori Earth-tag, Don McGreevy lép fel, ez utóbbi a neves avantgarde dobos, Rogier Smal társaságában.

Novemberben jön a Sólstafir

Novemberben jön a Sólstafir

Furcsa nevek, misztikus borítók, nehezen bekategorizálható hangfolyamok. Ez csak egy része annak, amit az évtizedes múltra visszatekintő Sólstafir formáció nyújtott a világnak. A magyar közönség 2014-ben pedig nem csupán az elsöprő energiájú nagylemezek és a nyár végén megjelent új album, hanem a zenekar közelgő budapesti fellépése miatt is örülhet, hiszen november 19-én a Dürer Kert színpadán is bemutatják Ótta című új anyagukat.

Újra Budapesten a Dark Tranquillity

Újra Budapesten a Dark Tranquillity

November 16-án ismét Budapesten lép fel a svéd Dark Tranquillity. Mikael Stannéék aktuális turnéja még a kiválóan sikerült tavalyi lemezhez, a Constructhoz kapcsolódik.

Dread Sovereign, Procession és Magma Rise együtt

Dread Sovereign, Procession és Magma Rise együtt

November 9-én, vasárnap este Budapesten, a Trafikban lép fel az ír Dread Sovereign. A Primordial-frontember Nemtheanga csapata előtt a chilei-svéd Procession és a hazai Magma Rise melegíti a közönséget.

The Wounded Kings és Nadir a Trafikban

The Wounded Kings és Nadir a Trafikban

Október 29-én Budapesten lép fel a The Wounded Kings. A brit doomsterek előtt a hazai Nadir melegíti a közönséget a Mikszáth téri Trafikban.

Svédország death metal-legendái a Dürerben

Svédország death metal-legendái a Dürerben

Svéd death metal ikonok október 12-n a Dürer Kertben! A hagyományos skandináv death metal rajongói számára igazi ünnep lesz ez az esemény, hiszen a műfaj két legendája érkezik Budapestre. A klasszikus albumok sorozatát készítő, tavaly óta Entombed A.D. név alatt muzsikáló fogat mellett a szintén élvonalbeli Grave, valamint egy fiatal csapat, az Implode lép a Dürer Kert színpadára.

Vasárnap ismét Enter Shikari Budapesten

Vasárnap ismét Enter Shikari Budapesten

Az elektronikus metalcore egyik kulcszenekara, az Enter Shikari régi ismerősként tér vissza az A38 Hajóra, hiszen három éve itt tartotta első magyarországi klubkoncertjét, hajószakasztó telt ház előtt. Azóta ugyan a brit együttes minden évben fellépett valamelyik fesztiválon, de most újabb forró hangulatú klubkoncertre érkezik – és ráadásként a napokban felvett, a télre ígért új lemezének anyagát játssza!

Ezúttal már tényleg az A38-on nyomja az Airbourne

Ezúttal már tényleg az A38-on nyomja az Airbourne

Gondolj egy ausztrál rockzenekarra! Jó, nem ARRA, hanem egy másikra, aminek budapesti klubkoncertjének nagyobb realitása van! Igen, a megfejtés az Airbourne, ami tavaly nyáron már zúzott egyet az A38 Hajó... szervezésében a Club 202-ben, mert árvíz miatt el kellett költöztetni a koncertet. Most itt az idő, hogy a vintage rockból és stonerből összegyúrt, masszív zenekar visszatérjen, ezúttal már az A38-ra.

Helmet: ne hagyd ki a tematikus Betty-turné budapesti állomását!

Helmet: ne hagyd ki a tematikus Betty-turné budapesti állomását!

Október 25-én ismét Budapesten lép fel a Helmet. Page Hamiltonék ezúttal speciális turnéval érkeznek Magyarországra, és teljes egészében eljátsszák majd idén húsz éve megjelent klasszikus lemezüket, a Bettyt.

Budapesten a Metallicát és a Slayert is nagyban megihlető Discharge

Budapesten a Metallicát és a Slayert is nagyban megihlető Discharge

Október 3-án érkezik Budapestre a legendás brit hardcore punk zenekar, a Discharge. A több mint harmincöt éve alapított banda meghatározta az egész punk, hardcore és thrash metal színteret, és olyan csapatokra voltak komoly hatással, mint a Metallica, az Exodus, a Slayer, a Hellhammer, a Napalm Death, a Sepultura vagy a Bathory. A Club 202-ben tartandó koncerten a britek alapító tagokkal lépnek fel, a hazai vendég pedig a Kretens lesz.

Dedikáltass a budapesti koncert előtt az In Flames tagságával!

Dedikáltass a budapesti koncert előtt az In Flames tagságával!

Szeptember 28-án ismét Budapesten koncertezik az In Flames. A svéd melodikus death metal vonal egyik alapcsapata az ősszel megjelenő új album, a Siren Charms turnéja keretében érkezik Magyarországra, a helyszín a Barba Negra lesz – és jó hír, hogy a buli napján a srácok dedikálják is a klubban az albumot!

Új budapesti helyen startol a The Southern Oracle kelet-európai turnéja

Új budapesti helyen startol a The Southern Oracle kelet-európai turnéja

A nyáron megjelent [HTH/LTH] lemezt bemutató körútra indul Kelet-Európában a budapesti The Southern Oracle. A hét országba (Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Macedónia, Görögország, Bulgária és Románia) ellátogató turné október 3-án kezdődik Budapesten.

Sör- és agyvihar a Barba Negrában

Sör- és agyvihar a Barba Negrában

A nagy sikerű, székesfehérvári fezenes fellépést követően ismét hazánkban, ezúttal szeptember 27-n Budapesten horgonyoz le a skót kalózmetalos Alestorm zenekar hajója. A folk metal egyik kortárs élcsapata mellett azonban szintén főbandaként láthatja a közönség a kortárs germán power metal egyik legnépszerűbb bandáját, a Brainstormot is. Mindkét zenekar friss lemezzel érkezik, csakúgy, mint a turné két vendégcsapata, a kanadai Crimson Shadows, és az ausztrál Troldhaugen. Az est folyamán mind az Alestorm, mind a Brainstrom teljes koncertprogramot játszik.

Új albumával tér vissza októberben az Accept

Új albumával tér vissza októberben az Accept Budapesten is bemutatja új albumát az Accept. A '60-as évek óta működő német zenekar meghatározó szereplője a heavy metal történelemnek, és mind a mai napig a legjobbak között van: augusztus közepén megjelent, Blind Rage című lemezük Németország és Finnország slágerlistáin is az első helyen nyitott, hazánkban pedig a második helyet érdemelte ki. Az albumhoz kapcsolódva jelent meg a Stampede című videóklip, amely itt látható
39. oldal / 48
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.