Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Programajánló

Hypnos és The Golden Grass a Trafikban

Hypnos és The Golden Grass a Trafikban

Március 28-án ismét különleges koncertre mehetnek az érdeklődők Budapesten: a svéd Hypnos és az amerikai The Golden Grass közös fellépése nem mindennapi élményt ígér.

 

A Wendigo is feltámad a Prog Heaven fesztiválra

A Wendigo is feltámad a Prog Heaven fesztiválra

Május 29-30-án nagyszabású hazai progresszív est szerveződik a Club 202-ben, amelyen a magyar színtér néhány kiváló zenekara lép majd színpadra. Az egyik különlegesség mindenképpen az évek óta inaktív Wendigo lesz, akik erre az alkalomra összeállnak.

Szabadtéri koncert Budapesten az Accepttel

Szabadtéri koncert Budapesten az Accepttel

Noha az októberi magyar buli óta Herman Frank gitáros és Stefan Schwarzmann dobos is távozott az Accept soraiból, a banda jövőjéért különösebben nem érdemes aggódni: még nem tudni, kikkel, de a klasszikus germán heavy metalosok május 26-án ismét Budapesten játszanak.

Mutilation Rites és Hierophant a Dürerben

Mutilation Rites és Hierophant a Dürerben

Február 19-án, csütörtökön Budapesten lép fel a New York-i Mutilation Rites. Az egyszerre black metalos és hardcore-os hatású extrém muzsikában utazó zenekar előtt az olasz Hierophant és két magyar csapat melegít.

Ismét Budapesten lép fel a Laibach

Ismét Budapesten lép fel a Laibach

Április 9-én ismét Budapesten lép fel az indusztriális-dark-gót-kategorizálhatatlan muzsikák egyik pionírja. A szlovén Laibach ezúttal a Barba Negrában ad koncertet.

Országos turnéra indul a Mobilmánia

Országos turnéra indul a Mobilmánia

Február 6-án országos, tizenkét előadásos koncertturnéra indul a Mobilmánia. A népszerű csapatot a zenész szakma Fonogram díjjal is kitüntette, ők mégis közönségtáborukra a legbüszkébbek. A zenekar alapító tagjai immár közel negyven éve sikeresek, zenéjükön több generáció nőtt fel, így koncertjeiken fiatalok és idősebbek is mindig jól szórakoznak.

Nemzetközi thrash-orgia a Dürerben

Nemzetközi thrash-orgia a Dürerben

A thrash metal 21. századi újhullámának négy kiváló, megkerülhetetlen bandája érkezik Budapestre február 25-n, hogy riffhegyeikkel elárasszák a Dürer Kertet. A görög Suicidal Angels, a svéd Dr. Living Dead, a spanyol Angelus Apatrida és a bajor Toxic Waltz neve garancia az órákon át tartó headbengelésre!

Jövő héten Earth az A38-on

Jövő héten Earth az A38-on

A seattle-i drone metal legfontosabb, műfajalapító együttese, az Earth huszonötéves pályafutása során először lép fel Magyarországon február 4-én. Belassult, súlyos, torzított gitárok, szubbasszusok és monumentális kompozíciók - a zenekar legfrissebb, Primitive and Deadly című lemezét mutatja be az A38 Hajón. Előzenekarként pedig a noise-duó Black Spirituals és az egykori Earth-tag, Don McGreevy lép fel, ez utóbbi a neves avantgarde dobos, Rogier Smal társaságában.

Akusztikus Grand Mexican Warlock-koncert a Rohamban

Akusztikus Grand Mexican Warlock-koncert a Rohamban

Ritkaságszámba menő akusztikus szettel melegít MR2 Akusztik felvételére január 30-án a Grand Mexican Warlock a Roham Bárban.

Deathcore minden mennyiségben

Deathcore minden mennyiségben Igazi, kompromisszumok nélküli deathcore-zúzda: a Chelsea Grin és a Veil Of Maya külön-külön járt már Budapesten, de most egy turnén mutatják be új albumaikat. A Chelsea Grin lemeze ugyan már júliusban megjelent, de a zenekar csak most jut el Európába.

Budapesten koncertezik Thurston Moore

Budapesten koncertezik Thurston Moore

A Sonic Youth korszakos alapító-gitárosa, Thurston Moore tavaly jelentette meg legfrissebb szólólemezét. A Best Day turnéja Budapestre is eljut, és az A38 Hajón igazi rocklegendák kísérik Moore-t, köztük a My Bloody Valentine és a Primal Scream basszusgitárosa, illetve a Sonic Youth dobosa.

Obituary és Mpire Of Evil: az év egyik legrangosabb extrém metal-bulija

Obituary és Mpire Of Evil: az év egyik legrangosabb extrém metal-bulija

Január 21-én Budapesten, a Dürerben lép fel az amerikai death metal intézmény Obituary, akik fő előzenekarként az Mpire Of Evilt, a Venomból ismert Mantas csapatát hozzák magukkal.

Behemoth, Bölzer és Thaw a Club 202-ben

Behemoth, Bölzer és Thaw a Club 202-ben

Április 23-án Budapesten mutatja be a kiválóan sikerült tavalyi The Satanist nagylemezt a Behemoth. A lengyel csapat előzenekara a svájci Bölzer és a lengyel Thaw lesz.

Epica- és Dragonforce-koncert a Petőfi Csarnokban

Epica- és Dragonforce-koncert a Petőfi Csarnokban Két maximalista metal zenekar érkezik új lemezével a Petőfi Csarnokba január 24-én. A holland Epica a szimfonikus metal legsikeresebb kortárs képviselői közé tartozik, míg a londoni Dragonforce a szélvészgyors, gitárközpontú power metal mesterének számít.

Nem elfelejteni: február 5-én Slipknot és King 810 az Arénában!

Nem elfelejteni: február 5-én Slipknot és King 810 az Arénában!

Február 5-én Budapesten lép fel a Slipknot a .5: The Gray Chapter című új album turnéja keretében. A Papp László Sportarénában megrendezendő bulira még kaphatók a jegyek.

Végre élőben is bemutatkozik a Ghostchant

Végre élőben is bemutatkozik a Ghostchant

Két évvel ezelőtt a Ghostchant név hallatán még inkább egy izgalmas ígéret juthatott a beavatottak eszébe, azonban a zenekar mára a hazai underground zenei élet megkerülhetetlen színfoltjává, hangadójává vált. Ehhez nemcsak a tagok előéletére volt szükség, hanem olyan egyenes üzenetre és küldetéstudatra is, amivel a tenni akarás a lehető legagresszívebb dalokban teljesedhet ki. Most pedig egy EP és egy split után élőben is átélheti a fővárosi és a debreceni közönség, hogy a 2014-es év miért szólt a Ghostchantről.

P. Mobil és Asphalt Horsemen a Crazy Mamában

P. Mobil és Asphalt Horsemen a Crazy Mamában

Idei utolsó koncertjeit adja a P. Mobil és az Asphalt Horsemen Budapesten. A két hard rock-csapat ráadásul közösen lép fel a Crazy Mama színpadán december 13-án, azaz most szombaton.

Budapesten a no wave nagyasszonya

Budapesten a no wave nagyasszonya

Lydia Lunch, a New York-i no wave színtér nagyasszonya pályafutása során először tavaly lépett fel Magyarországon. Akkor Retrovirus című friss lemezét mutatta be egy elemi erejű koncerten, most pedig visszatér az A38 Hajóra, hogy másik nagy összegző lemezét, a Big Sexy Noise-ot játssza el az azonos nevű zenekarral. A Big Sexy Noise-ban a hajón idén márciusban fellépett Galllon Drunk két tagja kíséri.

Dying Fetus, Goatwhore, Malevolence és Fallujah Budapesten

Dying Fetus, Goatwhore, Malevolence és Fallujah Budapesten Roppant komoly felállású underground buli lesz december 5-én, a budapesti Kék Yukban: a Concerto szervezésében együtt érkezik Budapestre a Dying Fetus, a Goatwhore, a Malevolence és a Fallujah.

Erdélyi turnén a Bloody Roots

Erdélyi turnén a Bloody Roots

Ötállomásos erdélyi turnéra indul a Bloody Roots. Az apropót Schmiedl Tamás ötvenedik születésnapja jelenti, amit nemrég a Moby Dick is megünnepelt egy igen sikeres bulival Budapesten.

Dupla Ignite Budapesten

Dupla Ignite Budapesten

A FEZEN-en idén is felléptek, de klubkoncertet utoljára 2007-ben tartott Magyarországon a kaliforniai Ignite. Zoliék most visszatérnek, és egyből két bulit is adnak: az első január 31-én egy szokásos koncert lesz a Barba Negrában, másnap pedig egy meghittebb hangulatú, egészen különleges és egyedi akusztikus előadást tartanak az A38 Hajón.

Chelsea Grin és Veil Of Maya a Hajón

Chelsea Grin és Veil Of Maya a Hajón Igazi, kompromisszumok nélküli deathcore zúzda: a Chelsea Grin és a Veil Of Maya külön-külön járt már Budapesten, de most egy turnén mutatják be új albumaikat. A Chelsea Grin lemeze ugyan már júliusban megjelent, de a zenekar csak most jut el Európába, a Veil Of Maya pedig pár napja jelentette be, hogy még idén lesz új nagylemez, ismét a Sumerian Recordsnál.

GBH-koncertek: az élő punklegenda Magyarországon!

GBH-koncertek: az élő punklegenda Magyarországon!

A GBH = Grievous Bodily Harm, azaz súlyos testi sértés, még 1978-ban alakult. Mára a brit punk második hullámának egyik legismertebb képviselője, igazi élő klasszikus.

Valódi ABBA-élmény az Arénában

Valódi ABBA-élmény az Arénában

Az ABBA eredeti zenekari tagjával, az eredeti hangzással és az eredeti jelmezekkel egy valódi, felejthetetlen ABBA-élményben lesz részünk november 22-én a Papp László Budapest Sportarénában, amely az egyedülálló látvány és hangzás elegyével minden más hasonló show-nál nagyobb élményt ad mindazoknak, akik a legendás zenekar rajongói voltak és azoknak is, akik eddig csak szüleiktől hallottak az egykori legendáról!

2014 egyetlen koncertje a Black-Outtal

2014 egyetlen koncertje a Black-Outtal

November 15-én Kowa, Fehérvári Attila és a Csányi testvérek egy év után újra beveszik a Barba Negrát, hogy megünnepeljék a Black-Out soron következő, 21. születésnapját.

Skindred az Akváriumban

Skindred az Akváriumban

Nem kis dolog, ha egy bandát a világ egyik legjobb koncertzenekaraként emlegetnek. A Skindred esetében ez azonban inkább puszta tényközlés, mintsem költői túlzás. Az őrületes élő fellépéseiről elhíresült walesi banda több nagysikerű fesztivál- és klubkoncert után november 14-én az Akvárium Klubban ismét igényt tart a magyar rajongók minden csepp energiájára.

Ismét Budapesten a Roxette!

Ismét Budapesten a Roxette!

Harmincéves jubileumi turnéval járja a világot a svéd Roxette. A zenekar jelenleg Oroszországban, a Balti államokban és Finnországban koncertezik teltházas aréna turnéjukkal, majd rövid szünet után 2015 februárjában folytatják útjukat Ausztráliában és Új-Zélandon A jövő évi turnénak Európa is része lesz, és a milánói premier után pár nappal, május 19-én Budapesten is fellép a Roxette.

38. oldal / 48
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.