Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Programajánló

Hétfőn Budapesten a blues-mester Dan Patlansky

Hétfőn Budapesten a blues-mester Dan Patlansky

A blues-rock műfajt öntörvényűen és igen nyitottan kezelő zseniális gitáros ezúttal új, IntroVertigo című, hetedik stúdióalbumát bemutató turnéján érkezik Budapestre, hogy első önálló koncertjét adja hazánkban. A dátum augusztus 29., a helyszín az A38 Hajó.

 

Teljes Dead Hearttal és további régi slágerekkel jön Budapestre Warrel Dane

Teljes Dead Hearttal és további régi slágerekkel jön Budapestre Warrel Dane

A Nevermore tizenöt éves Dead Heart In A Dead World albumának dalaival, valamint a legnagyobb Nevermore-klasszikusokkal lép fel Budapesten szeptember 15-én Warrel Dane. A saját zenekara élén érkező énekest a Dürer Kertben láthatjuk majd.

Megvan a Chili budapesti előzenekara

Megvan a Chili budapesti előzenekara

Egy kaliforniai rockduó, a 2011-ben alakult Deap Vally melegíti be a közönséget a Red Hot Chili Peppers turnéjának első öt állomásán, így Budapesten is. A zenekar szeptember 1-2-án játszik nálunk.

Placebo: válogatás, új EP, új dal és budapesti koncert

Placebo: válogatás, új EP, új dal és budapesti koncert

November 11-én ismét Budapesten koncertezik a brit Placebo. A zenekar ősszel két kiadvánnyal is jelentkezik, és egy új dalt is meg lehet hallgatni tőlük.

Dalriada és Vágtázó Csodaszarvas a Janus Fesztiválon

Dalriada és Vágtázó Csodaszarvas a Janus Fesztiválon

Idén a Dalriada és a Vágtázó Csodaszarvas is fellép a pécsi Janus Pannonius Középkori Hagyományőrző Fesztiválon. A fesztivál a középkor fontos magyar és különösen pécsi vonatkozású eseményeit idézi fel.

Információk sokasága az idei Szigetről

Információk sokasága az idei Szigetről Felépült ismét az ideiglenes „Fesztiválköztársaság": több mint 1500 program vár ránk a 24. Szigeten. Az előadók a világ minden tájáról, körülbelül 60 országból érkeznek. A közönség nemzetközisége is garantált, hiszen több mint száz országból vettek jegyet a„Szabadság Szigetére", de a szervezők nagy örömére az elmúlt két évhez hasonlóan, a látogatószám növekedésével arányosan, megint tovább nőtt a magyar látogatók száma is. Gerendai Károlyék több teltházas napra is számítanak. Indulás augusztus 10-én.

DeathCrew fesztivál Nyírbátorban

DeathCrew fesztivál Nyírbátorban

Idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a nyírbátori DeathCrew fesztivál. A rendezvény új helyszínre, a régi Azfeszt környékére, a Sárkány Wellness- és Gyógyfürdő szomszédságába költözött. A fesztivált rendező Drow zenekar, helyi fiatalokkal karöltve továbbra is elsődleges célkitűzésének tartja, hogy kevésbé ismert, a magyar fesztiválkínálatból kiszoruló együtteseknek nyújtson fellépési lehetőséget. A fesztivál másik fontos pillére a filmes szekció, amire bárki beküldhette alkotását. Ez elsősorban fiatal filmesek, diplomafilmesek körében népszerű kezdeményezés.

17-én jön az Arch Enemy

17-én jön az Arch Enemy Augusztus 17-én ismét a Barba Negra Trackben láthatjuk az Arch Enemyt. A Michael Amott vezette zenekar tavaly decemberben, a Nightwish vendégeként járt utoljára Budapesten, most azonban egy önálló, teljes műsoridős koncerttel térnek vissza, ahol a legutóbbi album mellett a két évtizedes múltra visszatekintő dallamos death metal banda rengeteg slágere is előkerül majd. A svédek előtt a hazai divideD játszik.

Ten Years After: szeptemberben koncert az A38 Hajón

Ten Years After: szeptemberben koncert az A38 Hajón 2013 után ismét Magyarországon játszik a Ten Years After. A Woodstock – generáció egyik emblematikus zenekara 2014-ben megújult felállással, és egy új albummal érkezik szeptember 25-én a budapesti A38 Hajóra.

Dan Patlansky az A38-on zenél 29-én

Dan Patlansky az A38-on zenél 29-én

A blues-rock műfajt öntörvényűen és igen nyitottan kezelő zseniális gitáros ezúttal új, IntroVertigo című, hetedik stúdióalbumát bemutató turnéján érkezik Budapestre, hogy első önálló koncertjét adja hazánkban.

Pankrátorokkal zúz együtt a Leander Kills a Trackben

Pankrátorokkal zúz együtt a Leander Kills a Trackben

Augusztus 25-én a nyár legextrémebb bulijára készül a Leander Kills a Barba Negra Trackben, az esemény ugyanis nem egy hagyományos koncert lesz, hanem valódi show: a nagyszínpaddal szemben felépülő ringben a vendég Nova Prospect műsora után a HCW pankrátorai tartanak exkluzív bemutatót Icarus vezetésével, akit már a Valami folyjon klipjéből is ismerhetnek a metalrajongók.

A grunge pionírjai az A38-on

A grunge pionírjai az A38-on

A zenekar, ami nélkül nincsen grunge, a Nirvana sem az lenne, ami lett. A Melvins mellett a seattle-i rock legfontosabb ősegyüttese, a Mudhoney Magyarországon! Nyári európai turnéján az olyan fesztiválok mellett, mint a barcelonai Primavera Sound vagy a katowicei OFF, az A38 Hajón is fellép július 29-én.

Blues Pills a Trackben

Blues Pills a Trackben

Augusztus 13-án ismét Budapesten játszik a Blues Pills. A zenekar második nagylemeze pár nappal a buli előtt jelenik meg.

Mobilmánia: megjelent a Fénypokol DVD, élőben a Trackben július 16-án

Mobilmánia: megjelent a Fénypokol DVD, élőben a Trackben július 16-án

A mai naptól országszerte kapható a Mobilmánia zenekar friss koncert DVD-je. A két éve megjelent Fénypokol album turnéjának kiemelt állomása volt a tavaly nyári koncert a Barba Negra Trackben, a remek hangulatú koncert sok kamerás profi DVD felvételét ezúttal nem a hagyományos lemezboltokban, hanem az újságosoknál lehet keresni.

Augusztus 17-én Arch Enemy a Trackben

Augusztus 17-én Arch Enemy a Trackben

Tavaly két ízben is járt nálunk az Arch Enemy: június elején önállóan, decemberben pedig a Nightwish egyik vendégeként. A zenekar augusztus 17-én ismét Budapesten koncertezik, a helyszín újfent a Barba Negra Track lesz.

Idén is Sportalshow: rock, metal és hardcore Esztergomban három napon át

Idén is Sportalshow: rock, metal és hardcore Esztergomban három napon át

Második alkalommal rendezi meg fesztiválját, a Sportalshow-t az idén már ötéves esztergomi rockklub, a Sportalsó. Mivel tavaly remekül sikerült a rendezvény, a folytatás egy percig sem volt kérdéses, ahogy az sem, hogy a helyszín ezúttal a Prímás-szigeten található szabadtéri kőszínpad és környéke legyen. Korábban itt rendezték meg a Fesztergom fesztivált is, amely tíz éven keresztül a város és a környék talán legjelentősebb élőzenés rendezvénye volt, ám nem lehetett folytatni, hiszen a gárda szétszéledt, és bár vannak átfedések, mégis úgy döntött a stáb, hogy a nehezebb utat, vagyis az új nevet és a nulláról építkezést választják.

Elindult a Rockmaraton Fesztivál

Elindult a Rockmaraton Fesztivál 10 nap, 30 külföldi és több mint 100 magyar zenekar, vízpart, ingyen kemping, olcsó sör – ezek talán a legfontosabb kulcsszavak a holnap startoló Rockmaraton Fesztiválról. Idén első ízben lesz 10 napos a Rockmaraton, július 8-17. között a dunaújvárosi Szalki-szigeten gyűlnek össze a rock és metal zenét kedvelők. A zenei felhozatal tekintetében ezúttal is kitettek magukért a szervezők: 2016-ban már 30 külföldi banda látogat el a fesztiválra, köztük olyan nevekkel, mint a BIG4 oszlopos tagjaként ismert Megadeth, a punkrock műfaj egyik alapbrigádjaként számon tartott Bad Religion vagy az északi metal zászlóshajójaként emlegetett Amon Amarth. A magyar fellépők köre is bővült, 4 színpadon több mint 100 zenekar érkezik – lesz például Ossian, Depresszió, Paddy and The Rats és Ektomorf is.

Ismét moziban az első Terminator

Ismét moziban az első Terminator

Július 7-től, több mint három évtized után visszatér a mozikba a klasszikus, 1984-es Terminátor. James Cameron kultikus sci-fi-akciófilmjének digitálisan felújított változatát Budapesten a Corvin moziban és országszerte számos további helyszínen, a megyeszékhelyek többségén vetítik.

Suicidal Angels, Skull Fist, Evil Invaders és Mortillery a Barba Negrában

Suicidal Angels, Skull Fist, Evil Invaders és Mortillery a Barba Negrában

Október 26-án elég komoly metalbulinak ad majd helyet a Barba Negra: a klubban ezen az estén együtt lép fel a Suicidal Angels, a Skull Fist, az Evil Invaders és a Mortillery.

Idén is Fekete Zaj Osztálykirándulás testüregi motozás és kínos fesztivál-életérzés nélkül

Idén is Fekete Zaj Osztálykirándulás testüregi motozás és kínos fesztivál-életérzés nélkül

Három év nem túl hosszú idő, de ennyi idő alatt egy újszülött azért eljut addig, hogy kimondja a klasszika-filológia szót, a Tool tagjainak pedig legalább egyszer eszébe jut, hogy új lemezt kéne írniuk. És [dobpergés!] a Fekete Zaj Osztálykirándulás is három éves lett! Őrület!

Bryan Adams az Arénában

Bryan Adams az Arénában

2016. október 9-én a Budapest Arénában lép fel Bryan Adams. A kanadai énekes/dalszerző sokszor járt már Magyarországon, ezúttal tavaly ősszel kiadott új lemezével, a Get Uppal érkezik hozzánk.

Akiket még megnézhetsz a Szigeten

Akiket még megnézhetsz a Szigeten

A most bejelentett nevekkel lassan betelnek az üres helyek a Sziget idei felhozatalában. Frissen érkezett a listára a The Chemical Brothers, az Editors, Tinie Tempah, Laidback Luke, BØRNS, a Boy és sokan mások.

Trivium, Jinjer és Ørdøg a Trackben

Trivium, Jinjer és Ørdøg a Trackben

Június 30-án újabb zenekar lép fel Budapesten, akik még sosem jártak nálunk: a Hammer Concerts szervezésében a Barba Negra Trackben koncertezik a Trivium.

Dupla magyar buli az S.D.I.-tól

Dupla magyar buli az S.D.I.-tól

A tavalyi nagysikerű debreceni koncert után idén ismét visszatér hazánkba az S.D.I., hogy nem is egy, hanem két koncerttel búcsúzzon magyarországi rajongóitól. A háromfős német brigád pár éve sokak nagy örömére ismét aktivizálta magát, és egy rövid európai körrel örvendeztette meg mindazokat, akik nem feledték a banda dalait.

A nyár egyik legforróbb koncertje a Gama Bombbal

A nyár egyik legforróbb koncertje a Gama Bombbal

Budapesten játszik július 27-én az ír Gama Bomb. A thrasherek fellépésének színhelye a Dürer Kert lesz.

Wacken Metal Battle Hungary: döntő a RockParton

Wacken Metal Battle Hungary: döntő a RockParton

A világ egyik legnagyobb metalzenei tehetségkutatóját és zenekari versenyét immár negyedik éve Magyarországon is megrendezik. Az idei versenyre közel hatvan produkció jelentkezett, közülük választotta ki a zenei újságírókból álló zsűri azt a hatot, akik élőben is fellépnek a hazai döntőben 2016. június 23-24-25-én Balatonszemesen, a Borsodi RockPart Fesztiválon.

Töltsd a vasárnap estét a Dropkick Murphysszel!

Töltsd a vasárnap estét a Dropkick Murphysszel!

Bátran állíthatjuk, hogy a Dunáig, sőt, azon is túl fog folyni a sör június 12-én, amikor is negyedszerre tér majd vissza Budapestre az ír kocsmapunk emblematikus zenekara, a Dropkick Murphys! A bostoni srácok aktuális turnéja egyben eddigi húsz éves karrierjük ünneplése is, amihez természetesen egy igazi best of-program dukál. Ha ott voltál a két évvel ezelőtti szabadtéri koncerten, tudod miért, ha pedig még nem láttad élőben őket, azért kell ott lenned a nyár legjobb hangulatú koncertjén a Barba Negra Trackben!

32. oldal / 48
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.