Shock!

november 27.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

500 négyzetméteres, kétszintes színpaddal érkezik Budapestre a Depeche Mode

Május 22-én koncerthelyszínként is debütál a Groupama Aréna: rögtön egy teltházas Depeche Mode-koncertet rendeznek hazánk legmodernebb stadionjában.

0203dm

Az előkészítés és az építés már május 17-én megkezdődik, és négy napig tart. Vasárnap a produkció technikai próbája zajlik majd, hogy május 22-én, hétfőn, a koncert napján már minden készen álljon a közönség fogadására. Hetven magyar munkatárs segít be a produkciónak, legtöbbjük az építésbe és a bontásba, de lesz, aki a fellépőruhákkal dolgozik, más pedig a konyhai személyzetnek segít majd. A produkcióval saját szakács és konyhai személyzet is érkezik, a teljes utazó stáb a zenekarral együtt hetven fő. Tizenegy kamionnal szállítják a felszerelést, valamint négy busz és öt kisbusz is a turné része, miután minden felszerelést maguk visznek az összes helyszínre. A kétszintes színpad több mint 500 négyzetméter alapterületű, a hátát pedig egy óriási ledfal adja, amelyen a koncert nagy részében Anton Corbijn munkái egészítik ki a buli látványvilágát. Emellett stroboszkópot és füstgépeket is is használnak a koncert közben.

A banda öltözőjébe meglehetősen puritán berendezést kértek: csupán egy asztal székekkel, kanapé, teljes alakos tükör szerepel a listán az álló és asztali lámpák mellett. Nincs extra kívánság a frissítők között sem: ásványvíz, gyümölcslé, tea, kávé, friss citrom, gyömbér, méz, illetve gyümölcstál és mandula lesz az öltözőkben, valamint három-négy aktuális angol újság. A színpadra kizárólag ásványvizet kell elhelyezni. A csapatnak lesz egy külön pihenőhelyisége is, amelynek – a lehetőségekhez képest – csendesnek kell lennie, hangulatvilágítással és kanapékkal berendezve. A koncert napján egy sportmasszőr is készenlétben áll majd, ha a banda valamelyik tagjának szüksége lenne rá.

A koncertre nem lehet behozni üveget, palackot, videókamerát, profi vagy félprofi fényképezőgépeket, valamint esernyőt sem. Rossz idő esetén is kizárólag esőkabáttal lehet bejutni a stadionba. A bejáratoknál táska és ruha ellenőrzés is lesz. A várható kapunyitás időpontja 17:30, a két előzenekar – a F.O.X és The Raveonettes – után a Depeche Mode bő kétórás show-t ad majd. A turné első három bulija alapján a banda láthatóan jó formában van, és igazán válogatott programmal készült, amely tartalmazza a legnagyobb slágereket és az igazi rajongói nyalánkságokat is, kiegészítve az új lemez, a márciusban megjelent Spirit dalaival. További részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.