Shock!

április 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Hellfreaks, Alone In The Moon és Pregnant Whale Pain a Kuplungban

Nyers üzenetek, kifordított zsánerek, experimental metál és már-már popos dallamosság - április 13-án a Kuplungban három feltörekvő és/vagy külföldön már bizonyított banda rázza fel a hetedik kerület trendi közhelyeit. Az ingyenes bulin a frontasszonyos The Hellfreaks, a Pregnant Whale Pain és az Alone in the Moon prezentálja a brit gitárzenéken túlmutató rock világát.

0406hellfreaks

Aki már unja a pszichedelikus elszállást, de nem mozdulna ki a belvárosból és időszerűnek érzi a tombolást, biztos megtalálja számításait április 13-án a Kuplungban, ahol egy nem mindennapi line-up, a The Hellfreaks – Alone in the Moon – Pregnant Whale Pain trió idézi meg a rock szellemét.

A The Hellfreaks több százezres nézettségű klipjei és nemzetközi turnéi mellett, a folyamatosan megújuló Radnóti Zsuzsa/Shakey Sue vezetésével, teljesen új és menő ritmusszekcióval (Domján Gabi – basszusgitár, Bánhegyi Tamás – gitár, Szumper Ákos – dobok) tavaly adta ki harmadik albumát, amellyel szakítottak a korábbi psychobilly korszakkal és létrehoztak egy 11 dalra felfűzött punk –rock őrületet. A váltás bejött, a dalok működnek, aki közel érzi magához a Distillers vagy a The Pretty Reckless világát, de náluk dühösebbet és mélyebbet szeretne hallgatni, ezen az estén megtalálja számításait.

Az Alone in the Moon (Várhidi Adrián – ének, Menyhárth Balázs – dob és Simon Zoltán – basszusgitár) 2015-ben jelentette meg első lemezét, amit sok kritikában méltattak, emelték ki sokszínűségét, egyszerre kapta el a grunge/ stoner és punk-rock rajongókat, így nem meglepő, hogy a banda a Cseh Tamás pályázaton is nyert, így idén ki is hozza második lemezét. Erről már hallhatunk részleteket április 13-án, az egyik utolsó pesti koncerten a májusi stúdiózás előtt. Az együttes fellépései ugyan eddig sem nélkülözték a lendületet, de erre az évre sokkal több mindent ígérnek nekünk.

A Pregnant Whale Pain (Horváth Krisz – ének, Kiss Lóránd – dobok, Lederer Balázs – gitár, Polgár Dániel – basszusgitár, Serfőző Lőrinc – trombita, és Garamvölgyi Dániel – gitár) legutóbbi EP-je, a Blank ezen a bulin debütál élőben. A zenekar egyre nagyobb népszerűségnek örvend például Észak-Amerikában, ami nem meglepő: érdekes zenei fúziók, egyedi ének és sötét, dögös dallamok teszik nemzetközi szinten is kiemelkedővé a bandát.

Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.