Shock!

május 24.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Depresszió: friss vér

DepresszioA Depresszió tagjai viszonylag fiatalon kóstolhatnak bele milyen is valójában az igazi rockzenei élet Magyarországon. Alig, hogy befejezték turnéjukat a Tankcsapdával, önállóan is elindultak, melyet év végére ismét egy méreten felüli portyázás követ. A zenekar mindennapjairól Halász Ferenc számolt be.

Nagyon aktívak vagytok. Tavaly óta album és TCS turné, idén ősszel pedig megint turné, és gondolom lemez is várható. Hogyan csináljátok, és pontosan mi a menetrend?

Idén ősszel országos Junkies és Tankcsapda turnén veszünk részt kisebb és nagyobb városokban egyaránt. Hétvégenként két buli van. (péntek, szombat) A három turnézáró állomás december 22. és 29. PeCsa és Debrecen a TCS-val és december 15. Wigwam a Junkies-zal. Az aktivitásra visszatérve idén volt már egy saját országos turnénk, amit a májusi PeCsa-beli lemezbemutatóval zártunk, majd rengeteg nyári fesztiválon is részt vettünk. Szeptember 29-től december 29-ig minden héten két bulink van.

Milyen eredménye van egy Tankcsapda turnénak, illetve a "Tiszta erőből" albumnak?

A mi esetünkben a Tankcsapda turné a visszajelzések alapján is nagyon sikeres volt. Azért is szerettünk volna még egyszer velük turnézni, mert így bízunk benne, hogy újabb híveket tudunk szerezni a zenénknek. A lemez tavasszal ért be igazán, így az azt követő bulikon érezhető volt, hogy a közönség ismeri és szereti a dalokat. Ennek eredményeképpen több Fan Clubunk is alakult országszerte.

Elkészültek az új dalok, mit kell róluk tudnunk?

Érettebbek, kidolgozottabbak lettek, szerintünk és a visszajelzések alapján még jobbak is, mint az eddigiek. A felvételekre több időnk lesz, jobb cuccokat tudunk majd használni, és ha ehhez hozzátesszük a turnén szerzett tapasztalatokat, valamint a rengeteg próbát, melyet a lemez dalaiba fektettünk, egy igazán jó lemezt tudunk majd nyújtani az embereknek. 12 dal lesz majd rajta és "Amíg tart" címmel kerül majd a boltokba.

Nem okozott még problémát a "Depresszió" név? Hiszen ti alapvetően rock and roll banda vagytok.

Azzal együtt, hogy rock and roll zenekar vagyunk és rengeteg pozitív hangulatú számunk van, a dalainkban sokszor megjelennek a dolgok árnyoldalai is. Mivel a rajongók már megszokták, eddig nem okozott problémát a név, akinek meg nem tetszik, az úgyis a zene alapján ítél.

Kik ma a példaképek?

Konkrét példaképeink nincsenek, rengeteg zenekar van, itthon és külföldön, melyeknek tiszteljük a munkásságát, ennek ellenére mi a saját utunkat járjuk.

Milyen buktatókon kellett átesnetek míg eljutottatok idáig?

Egy zenekart elkezdeni a legnehezebb, működtetni és folyamatosan magasabb szintre juttatni még inkább. Negatív élmények leginkább az életkorunkból adódtak, mert kevés olyan velünk egykorúakból álló magyar zenekar van, akik ilyen szintre jutottak, de ma már nem jellemzőek ezek a gondok.

A koncertezés, turnézás jár egyfajta népszerűséggel, ismertséggel. Változtatok emberileg pozitív, illetve negatív értelemben?

Tény, hogy sokat kapunk a rajongóinktól és ez nagyon jó érzés, de ez nem változtatott rajtunk gyökeresen. A legfontosabb, hogy azt a pluszt, amit a kedvenc zenekarainktól kaptunk, megpróbáljuk saját dalainkkal továbbadni a közönségünknek ugyanolyan kellemes élményeket szerezve nekik, mint amiket mi is kaptunk.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.