Shock!

május 25.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Soilwork: Björn dalszövegel

A Peter Wichers-szel készített márciusi interjú után sikerült Björn "Speed" Stridet becserkésznünk, hogy meséljen pár szót a dalszövegekről. Íme.

 

Follow the hollow

Ez arról szól, ha olyan dolgot követ valaki ami nem létezik, ami nincs ezen a világon, akár rossz ez a dolog, akár jó. A hűségről és valami új dolog kereséséről szól.

As we speak

Amikor bizonyos fajta emberekkel beszélsz, akkor elkap néha egy sajátos érzés ami visszaránt a valóság talajára, talán mert pár dologról kicsit többet gondolsz, mint amennyi mögötte van.

The flameout

Ez egy fiatal srácról szól, aki mindig bajba kerül és akinek nincs túl sok önbizalma. Nem igazán fogja fel, hogy mit tesz magával és a körülötte lévő emberekkel. Képtelen elhinni azt a tényt, hogy vannak olyan emberek, akik törődnek vele és akik szeretik. Úgy tűnik benne csak a gyűlölet dolgozik...

Natural born chaos

Manapság nagyon természetes módon alakul ki káosz. Mindegy, hogy egy zűrzavaros életbe születsz bele vagy csak zűrzavarossá válik az életed. Rengeteg embernek nincs meg arra a lehetősége, hogy tisztességes életet élhessen. Persze van amikor jól jön a káosz, amikor rádöbbent valamire vagy bepillantást nyerhetsz valamibe általa.

Mindfields

Ez a dal arról szól, amikor az emberek folyamatosan viszályban élnek. Amikor fizikailag és lelkileg is aknamezőn élnek. Másrészt ez egyfajta szójáték a mind (értelem) és a mine (akna) szavakkal.

The Bringer

Az igazság keresése, a megszokott dolgok keresése, és annak a keresése, ami boldogságot hozhat. Nem tudod pontosan mi, de valami biztosan hiányzik az életedből...

Black star Deceiver

Ez a dal olyan, mint az előző lemezünkön a Neurotica rampage no.2 volt, szövegileg legalábbis. Egy fiatal srácról szól, aki uralkodik a barátain, és olyan rémes dolgok véghezvitelére kényszeríti őket, amiket azok nem igazán szeretnének megtenni.

Mercury Shadow

A gyűlölet elleni gyógymód kereséséről szól, már ha van ilyen dolog egyáltalán... Kell, hogy legyen egy másik út a gyűlöleten kívül, ha például valami trauma, ér és ez inkább erőt ad neked és nem gyűlölködést szít.

No more angels

Ez arról szól, amikor képes vagy a saját utadat járni és nem ugyanazt tenni mint mások. Amikor rájössz, hogy több van a világon, mint csak "várakozni a sarokban".

Song of the damned

Ez a dal az ember nyomorúságáról szól, amikor a szenvedés soha nem ér véget, amikor mély sebeket maradnak a lélekben, amit meg kell tapasztalni.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.