Shock!

június 20.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Lord Of The Lost, The Raven Age, Hell Boulevard - Budapest, 2024. április 18.

Jó idők járnak mostanában a Lord Of The Lost hazai rajongóira, hiszen két év alatt immár harmadszor láthatták kedvenceiket. A csapat 2022 nyarán a Maiden előzenekaraként járt nálunk, majd ugyanazon évben ősszel még egyszer, saját turnéval, most pedig a tizenöt szülinapjukat ünnepelve. Ráadásul az eseménynek három színvonalas előzenekara is volt, viszont ha egy ilyen buli hétköznapra esik, sajnos szinte garantált, hogy a város másik feléből nem fogok odaérni időben.

lotl_2

időpont:
2024. április 18.
helyszín:
Budapest, Barba Negra Blue Stage
Neked hogy tetszett?
( 8 Szavazat )

Ahogy tehát múltkor, úgy a hazai színteret képviselő Meteoráról most is lecsúsztam, a Hell Boulevard műsorát viszont legalább félig elcsíptem. A svájci brigád gothos-darkos zenéje, illetve imidzse tökéletesen illett ide, így nem meglepő, hogy a Lord Of The Lost közönsége is jól reagált rájuk, ráadásul négy nagylemezzel a tarsolyukban kifejezetten rutinos, jó koncertzenekarnak is bizonyultak, pár elsőre is kifejezetten fogós nótával, lásd például a záró Satan In Wonderlandet.

theravenage_1

Kis túlzással akár azt is mondhatnám, egy időben a The Raven Age volt mindenki előzenekara, így az ember akarva-akaratlanul is bármikor beléjük futhatott. A Steve Harris fia, George Harris által vezényelt brigád nálunk is nyitott már az Anthraxnek (egy éven belül kétszer) és a Killswitch Engage-nek, viszont akárhányszor találkoztam velük, sosem voltam igazán elragadtatva. A legutóbbi alkalom óta viszont eltelt jó pár év, ami kifejezetten jót tett a brigádnak, így messze erősebbek voltak most az általam látott, bármelyik korábbi formájuknál. Ebben óriási szerepe volt a 2022-ben igazolt, szőke gitárosnak, Tommy Gentrynek, aki nemcsak látványosan technikás, de tök feelinges szólókat pakolt a dalokba. Matt James magasabb regiszterekben mozgó hangja ugyan nem igazán illett az este többi, mélyen búgó frontemberéhez, és a The Raven Age rádiórockos hatásokat is felvonultató, modern melodikus metálja sem passzolt nagyon papíron a programba, mégis az egész termet sikerült a maguk oldalára állítaniuk. Köztük engem is, ugyanis kénytelen voltam a végére megállapítani, hogy meglepően energikus, jó koncertbandává fejlődtek az évek alatt.

lotl_1

Tizenöt éves a Lord Of The Lost zenekar, ahogy pedig frontemberük, Chris Harms alias The Lord fogalmazott, az elmúlt két év álomszerűen sikerült a számukra, így most olyan szülinapi bulit csaphatnak, amilyenre mindig is vágytak. Amellett, hogy 2022-ben részt vehettek egy igen komoly stadionturnén az Iron Maidennel (nálunk a Groupamában lehetett elcsípni őket), lenyomtak még vagy kétszáz saját koncertet, sőt, megjárták az Eurovíziót is, azaz a szekér kétségtelenül fut. Ráadásul 2022 év végén kijött a Blood & Glitter albumuk, tavaly decemberben meg a Weapons Of Mass Seduction dupla feldolgozáslemez, szóval tényleg komoly fordulatszámon pörög a csapat. És ez meg is látszik, hiszen bár legutóbb is kifejezetten erős koncertet adtak, az azóta magukra szedett hatalmas színpadi rutin igen komolyan érezhető volt.

lotl_4

Legutóbbi találkozásunk óta bővültek egy taggal is, hiszen az amúgy már hat éve a családban gürcölő Benji Mundigler a Crew Of The Lost pólót színpadi fellépőruhára cserélve előlépett a reflektorfénybe, azaz már nem a háttérben, hanem a színpadon dolgozik a csapatért. Benji hol billentyűs, hol gitáros, a színpadon pedig döntően a dobemelvény rendezői bal oldalán foglalt helyet, ahol kedvesen mosolyogva pengette vagy klimpírozta végig a dalokat, a pódium elejére csak elvétve merészkedett. Remekül beilleszkedett viszont a csapatba, amiben láthatóan kiváló hangulat uralkodik, a koncert ugyanis tele volt olyan momentumokkal, amikből sütött, hogy kétszáz buli ide vagy oda, ezek a srácok még mindig minden egyes percét élvezik a színpadon töltött időnek, félvállról vett, rutinból eltolt koncertekről szó sem lehet.

Az ezúttal saját magukhoz képest kifejezetten visszafogott színpadi szettbe bújt fiúk (értsd: sehol egy forrónaci vagy neccharisnya) meg is adták a módját az ünneplésnek: kronologikus sorrendben szépen végigmentek teljes diszkogárfiájukon, ráadásul minden nagylemezt megidéztek legalább két dal erejéig. A Die Tomorrow, illetve az utolsó három anyag, a Judas, a Blood & Glitter és a feldolgozáslemez pedig egyenesen három-három számmal képviseltette magát, így nem nehéz kiszámolni, hogy mire a kronológiát egyedüliként megtörő, záró One Last Songgal elbúcsúztak, jócskán húsz tétel fölött és nagyon kicsivel két órányi játékidő alatt jártunk. A zenekarra eleve jellemző egy kifejezetten szimpatikus gondolkodásmód (fair trade merch cuccok árusítsa, kiállás az emberi jogokért stb.), de az is egyértelmű, hogy szívüket-lelküket kiteszik a színpadon azért, hogy rajongóiknak életre szóló élményt nyújtsanak. A kisebbik Barba Negra-sátrat majdhogynem fullra töltő közönség pedig ezt vitán felül meg is kapta tőlük.

lotl_3

Fotó: Barba Negra

 

Hozzászólások 

 
#1 virgacs 2024-04-24 02:08
Egy nyúlfarknyi kiegészítés: a Hell Boulevard frontembere, Matteo VDiva Fabbiani másik állásában videós. A Lord of the Lost több videóját csinálta az ő cége, de dolgoztak a Powerwolfnak is pl.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.