Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Demó

Altar Of Storms: Shreds

Altar Of Storms: Shreds

A 6 tagot számláló Altar Of Storms nem mindennapi vállalkozásra adta a fejét. Zenéjükben a műfajok olyan keverését prezentálják, amit itthon nem hallottam még. A black metalos károgás és durvulat után szinte heroikus énekdallam következik.

 

Da Capo: Dzsungel

Egy számos, 10 percnél valamivel hosszabb promó CD-t küldött a szentgotthárdi Da Capo zenekar. Áprilisban ők nyerték meg a szolnoki Denevér Tehetségkutatót, azt hiszem ez mindent elárul képességeikről, így ez a kis kritika csak hab a tortán.

Born 33: Demo 2000

Egy zenekar, amelyről csak jót hallottam és olvastam, de még nem volt szerencsém hozzájuk. Akkor most tessék, örülhetek, itt van két szám, Tiszta hold és Füst. örvény, felteszem utóbbi a már megjelent cd címadó átirata.

Jelenlét: Demo 2000

Legszívesebben bemásolnám ide a bemutatkozó levelet, amit a zenekar basszusgitárosa, Bartha Tamás írt, szórakoztató stílusa miatt, és mint tipikus példát, egy kezdő zenekar hányattatásai, tagcseréi címmel.

Phaidon: P.O.L.I.P.

Időnként fel-, majd eltűnő hajdúszoboszlói zenekar. Két ének, két gitár, basszus, dob. Ez a 4 számos 14 perces mini-CD az egyik kedvenc hazai lemezem. Egyedül a címválasztással nem bírok megbékülni az Istennek se, mer' fel nem foghatom, mi köze van az anyag egészéhez azon kívül, hogy ráírták a borítóra, ráadásul szerintem eléggé félrevezető is...

Neverwood: Újjászületés

Szaporodnak a "never"-rel kezdődő zenekarnevek, jelen csapat sohaerdő vagy mi, a lényeg, hogy '96-ban alakultak, utána három évig talán csak beszélgetni jöttek össze, mert az igazi munka csak két éve kezdődött, melynek eredménye jelen 3 számos demó is.

Amnézia: 2000

Szolnokon a Denevér Tehetségkutatón Bakó "kollégáék" már előkelő díjazásban részesítették a budapesti zenekart, ha jól emlékszem közel 80 résztvevőből 8. lett az Amnézia. Engem azért ez nem jogosít fel arra, hogy hanyatt essek tőlük.

Isten Háta Mögött: Le a fejjel

Isten Háta Mögött: Le a fejjel Tök jó, manapság házhoz jön a demó, kerékpárral, na jó, "földi" a zenekar egy része, így könnyű. Fantázia még van a mai utánpótlásban, már ami a zenekarneveket illeti, az tuti. Milyen lehet a zene ezzel a névvel?

Zero G: Taste For Speed

Zero G: Taste For Speed A Zero G tagjai: Hangya: bgitár, Vári Marc: do (mindkettő ex-Sing-Sing), Gabrielli Richárd: gitár (ex-Southern Special, Maszk) és Linda Daemon: ének (az Ossian Fémzenéjén vendégszereplő lány, Bomber nótaszerző, stb.).

Schizoid: Ékszer

Istenkém... Bár minden demó így szólna, és minden demózó zenekar ilyen tehetséges lenne... Na jó, a hangzás vékonyka, de egyrészt a gitáros úr szobájában készült, másrészt viszont nagyon arányos, tiszta hangkép jellemzi (ami a zenekart dicséri, hiszen önnönmaguk hangmérnökei).

Nemesis: Karma

Egyetlen 7 perces dal, tipikus "thordayákosos" dallamokkal - nem tudom eleget hangoztatni, hogy de jó hallani egy énekelni tudó énekest, akinek ráadásul igen sajátos torka van -, és most már bizton elmondható, hogy a Nemesis egyre inkább önmagára talál zeneileg is.

Gire: Hét madár

Gire: Hét madár Igen, a szívem egyik csücske a Gire-é, az most már bizonyos. Amióta láttam egyszer élőben őket, nem bírok szabadulni a gondolattól, hogy óriási csapat lennének, ha. De olyan sok a "ha". Sajnos.

Doomsday: Haláltánc

Doomsday: Haláltánc

Sajnos mire a "Haláltánc" a kezembe került, Petheő Attila egy személyében képviseli a Doomsday tagságát. Igaz ez már nem újdonság, mivel a kazettán a dobok kivételével minden munka az ő nevéhez kötődik.

Arc Öntevékeny Csoport: Bonts tormát!

Az Arc öntevékeny csoport annyira kretén szövegvilággal van felszerelve, hogy néha már nekem is fáj. Pedig hajdanán az A.E. Bizottság jól megedzett, de úgy látszik a XX. század végén ismét sikerül egy fiatal debreceni csapat révén "katartikus megtisztulásélményt" átélnem.

Wackor: Demo 2000

6 dal, mint olyan, vagyis csak 3, mert angolul és magyarul lettek rögzítve ők (az angol verzió amúgy nekem jobban bejött). A zene, mint olyan igencsak eklektikus, a Fragment indusztriális módon húz, meg az Alice In Chains is benne van, más egyebek mellet, szóval kaotikus rendesen, ám mindez nem megy a minőség rovására.

Szakadék: Törv. védve

Szakadék: Törv. védve Egyszer már megtiszteltek Szakadékék első demójukkal, amit aztán sikerült szépen lehúznom (így utólag úgy érzem talán kicsit erősre is sikeredett a kritika), viszont nem sértődtek meg (ritkaság!), sőt, megörvendeztettek legfrissebb nótáik gyűjteményével.

Electric!: Electric!

Merész vállalkozás a budapesti Electric! részéről zenéjüket kazettaalbumként megjelentetni. A csapat rock'n'rollos, punkos alapú muzsikája elsősorban motoros találkozókon, bulikon teremthet hangulatot. Vidám, slágeresbe hajló nóták sorjáznak a szalagon, a hiányosságok mellet azonban nem mehetek el, mivel itt már nem demóról van szó.

Viola D' Amore: Index

Viola D' Amore: Index A balassagyarmati Viola D' Amore zenekar történetét kb. fél óráig silabizáltam, míg a tömény 3 oldalas promószövegből rájöttem ki, mikor, hol, miért tette azt, amiből megszületett az Index.

Transcending: 20:33

"Mi ez?"
"Alterpsichohitchckoksexualpsichopata rákendrol!!!!"
"Tényleg az..."
Az 5+1 számos Transcending demón van néhány rendesen leborult életérzés: "Kendertől vörös szemeimet/Befelé fordítom és élek...", amihez a muzsika sem éppen lágy harmóniákat szolgáltat.

Dying Wish: On Twilight Of Eternity

Dying Wish: On Twilight Of Eternity

Az 1998 tavaszán rögzített püspökladányi Dying Wish zenekar második demója nagyon jól sikerült, magyar szinten kiugró 6 számos felvétel. A sok dallamot felhasználó atmoszférikus heavy metal dalok fülbemászóak, annyira, hogy még a párhuzamos hörgős énektémák sem gyengítik a minőséget, mint az egyes hasonszőrű hanghordozóknál gyakran tapasztalni lehe...

Darklight: Theatrum October

Darklight: Theatrum October

Kátai Tamás a Darklight üzemeltetője az eddigi instrumentális művei után versekkel is felvértezte legújabb demóját. Zenei megvalósításban egyre jobb, ötletesebb a srác, ez elsőre lejött. Az, hogy szövegek is találhatóak a muzsika mellett, nem teszi könnyebben emészthetőbbé a Darklightot.

S.L.A.N.G.: lemezelőzetes

Három friss dal a készülő új lemezről. A nyitó Kacag a hold Van Halenes riffelésével, vidám hangulatával adja meg az alaphangulatot. A második (Crazy and Sleazy) csordavokálos, igazi glam nóta, mely minden feltúrt hajú rockert örömmel töltene el.

Kaltes: Starchariot

Egyszerű, de gusztusos borítóval ellátott a budapesti Kaltes bemutatkozó demója. A '98-ban alakult csapat tavaly nyáron rögzítették, saját bevallásuk szerint pogány black metalt ötvöznek a magyar népzenei elemekkel.

Casketgarden: An Ever Rounding Circle

Casketgarden: An Ever Rounding Circle

Wow! De izgalmas ez a demó! Olyan vehemenciával indult a címadó nóta, hogy csak lestem ki a fejemből. A CasketGarden hatásai az At The Gates, Carcass, Arch Enemy, Dismember vonalról határolhatók be, és tényleg, a zenéjükben benne van fent említett csapatok dinamizmusa, és azok az iszonyatosan telt gitártémák amit úgy bírok annál a "fakezű" svéd Amo...

Varso: Athletica Devla

Varso: Athletica Devla Igazán nem lehet panaszom a demókra most, mindenféle stílusban érkeztek jobbnál-jobb felvételek, a Varsónak is sikerült meglepnie, pedig ilyen zenekarnévvel - bocs - de sokkal rosszabbra számítottam.

Korog: Demo 1999

Ezen koro(n)g nem kerül terjesztésre. A felvétel is próbatermi, de rajta van a nyáron rögzítésre kerülő album hanganyaga. Számcímek ismeretének hiányában csak általános képet próbálok festeni - majd a lemezt úgyis hosszabban fogom kivesézni. Egy albumnyi Korog felér egy jófajta agymosással.

Hetedik Érzék: Végtelen jelen

A Lost Shelter romjaiból alakult a Hetedik Érzék. A Rock Gyémántok fanzine-es kollégáktól már sok jót hallottam a csapatról, így kíváncsian vártam a demót, ami meg is érkezett egy 10 számos CD formájában.

11. oldal / 14
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.