Shock!

december 10.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Viola D' Amore: Index

A balassagyarmati Viola D' Amore zenekar történetét kb. fél óráig silabizáltam, míg a tömény 3 oldalas promószövegből rájöttem ki, mikor, hol, miért tette azt, amiből megszületett az Index. Nem aprózták el a srácok, 8 nóta szerepel az anyagon átlag több, mint 5 perces hosszúsággal, mely szerintem már túlmutat a demó minőségen.

A Viola előszeretettel alkalmazza dalaiban a billentyűs betéteket, talán ez a csapat erőssége is egyben. A dalok többnyire egységesek, bár hosszuknál fogva nem ritkán fárasztóak is. Pár helyen felbukkan némi Dream Theater-es ihlet, vagy az ősrégi magyar hard rock zenekarok hagyatéka is, de számottevő eseményre nem számíthatunk.

Az Indexről kiemelendő talán a zárásként szolgáló Út az ég felé, amely a legfurább és legvegyesebb összetételű dal. A kezdeti heavy metalt megszakítja egy lágyabb, atmoszférikusabb ízű szakasz, ami visszakanyarodik egy jó kis gitárcentrikus részbe, majd egy progresszív rockos zárásba.

Miközben végighallgattam a lemezt, egy gondolat jutott eszembe: talán túl sokat vállalt fel a zenekar, így többnyire átestek a ló túlsó oldalára. Kevesebb több lett volna, de beismerem még így is egy eredményes munka született, melynek folytatásában remélem azért követhető lesz a zenekar által kitűzött konkrét elképzelés és cél.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.