Shock!

július 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Viola D' Amore: Index

A balassagyarmati Viola D' Amore zenekar történetét kb. fél óráig silabizáltam, míg a tömény 3 oldalas promószövegből rájöttem ki, mikor, hol, miért tette azt, amiből megszületett az Index. Nem aprózták el a srácok, 8 nóta szerepel az anyagon átlag több, mint 5 perces hosszúsággal, mely szerintem már túlmutat a demó minőségen.

A Viola előszeretettel alkalmazza dalaiban a billentyűs betéteket, talán ez a csapat erőssége is egyben. A dalok többnyire egységesek, bár hosszuknál fogva nem ritkán fárasztóak is. Pár helyen felbukkan némi Dream Theater-es ihlet, vagy az ősrégi magyar hard rock zenekarok hagyatéka is, de számottevő eseményre nem számíthatunk.

Az Indexről kiemelendő talán a zárásként szolgáló Út az ég felé, amely a legfurább és legvegyesebb összetételű dal. A kezdeti heavy metalt megszakítja egy lágyabb, atmoszférikusabb ízű szakasz, ami visszakanyarodik egy jó kis gitárcentrikus részbe, majd egy progresszív rockos zárásba.

Miközben végighallgattam a lemezt, egy gondolat jutott eszembe: talán túl sokat vállalt fel a zenekar, így többnyire átestek a ló túlsó oldalára. Kevesebb több lett volna, de beismerem még így is egy eredményes munka született, melynek folytatásában remélem azért követhető lesz a zenekar által kitűzött konkrét elképzelés és cél.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.