Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Demó

Sahib '99

Sahib '99

A tévedések elkerülése végett, ez még csak demóelőzetes, mert a felvétel minősége és a kidolgozottság még hagy maga után kívánnivalót, ugyanis pár hónap együtt zenélés után próbafelvételek nélkül, csak úgy élőben felnyomták a nótákat, így rengeteg pontatlanság hallható a dalokban, és a hangzás minősége is gyenge.

 

Lay-Off: Rég nem aludtál jól

Makettkoromban, amikor muzsikálni kezdtem, mindenki vagy a Smoke on the Waterrel, vagy az AC/DC-vel próbálkozott, de valahogy hiába szedted le hangról-hangra a számokat, neked az istennek sem szólalt meg úgy...

Skunk: Máshol-másképp

Először is gratuláció az S.P. stúdiónak a kitűnő hangzásért. A "Máshol-Másképp" a Black-Out féle dallamos rockzene vonalán mozog, némi funkys keveredéssel. Blézs hangja a legtöbb esetben párhuzamba hozható Kowalskyval, nyújtásban, fekvésben majdnem egyező.

Gire: A teremtés és a tisztaság

Egy válogatáslemez kapcsán rögzítették az új demó előtt a makói srácok ezt a nótát, mely nem a zenekart jellemző iszonyatos súlyt helyezi előtérbe, hanem valami furcsán lebegő, borzasztóan furcsa, és másképpen agresszív hatást.

Viktor: Demo '98

Viktor: Demo '98 Horváth Viktor az előző Shock!-ban bemutatott Zaskar után naná, hogy megint egy 100%-ban más zenei anyagot alkotott, mint eddig bármikor. Mi ne mondjak, leesett az állam már az első hangokat meghallva, pedig már hozzászokhattam azokhoz a különc ötletekhez, amelyeket Viktor felvonultatott eddigi munkáin.

D. Tendency: The Colors

Bár ez a demó már jó néhány hónapja megjelent, még talán most sem késő írni róla. A nyíregyházi zenekarok között mostanában egyre több figyelemre méltó bandát találok. A D. Tendency-nek ez már a 2. demója, és az elsővel ellentétben itt az angol szövegek dominálnak.

Dizorderz: Fatal Variations '98

Dobszóval indul a 9 számot tartalmazó kazi (demó?), majd egy kis torzított acsarkodás után megdörrennek a gitárok. Leginkább a mai extrém "brutális" metalhoz áll közel a zene, de sok thrashes hatás is szorult bele.

Dies Irae: Unborn

Dies Irae: Unborn

A tatabányai Dies Irea első demója hagyományos thrash/death metal felvétel, ami engem valahogy a '80-as évek végi, '90-es évek eleji nagy metal invázió zászlóvivőinek (Sodom, Kreator, stb.) zenéjére emlékeztet.

Neophyte: Demo '97

Amint látjátok, a felvétel '97-es keltezésű, de '98 végén kaptam, ezért aktuális még (gondolom én). Ismét egy olasz csapat, 4 tagú. Okkult beütésű szintis intro vezet be minket a Neophyte birodalmába, amit black/death metalnak hívnak. A hangzás nekem speciel nem tetszik, főleg a dob "dögtelensége" zavar, eléggé "piszkafa" hangon szól. A zene megleh...

Atmosfear: No Man's Island

Atmosfear: No Man's Island

Szlovákiai magyar zenekar, mely a kiválóan sikerült Prognosticon után új demóval jelentkezett tavaly. Tulajdonképpen a No Man's Island zeneileg és szövegileg a csapat frontemberének - Ollé Tibornak - a munkája, ami rendkívül figyelemreméltó teljesítmény, mert kiváló lett a minőség. Annak ellenére, hogy a dobost a stúdióban processzoros kollégája he...

Demimonde: Warrior's Poets

Demimonde: Warrior's Poets

Cseh zenekar a láthatáron! Ráadásul nem is olyan rossz. Felettébb igényes, mind a kivitelezés, mind a zene, és a dalok megszólalására is adtak. Kellemes, gitárdallamokkal indul a 7 számos anyag. Ekkor még nem igazán sejthető, hogy mi vár az emberre, ha tovább hallgatja.

V/A: Mare Tenebrarum Compilation

Ezen válogatáskazit a Mare Tenebrarum fanzine gárdája válogatta össze az általuk tehetségesnek tartott csapatok demóiról, főleg a doom/death/gothic/black metalból. A hangzás sajnos elég gyenge a másolás miatt - gyári amúgy a kazi - és néha elég nehéz volt kivenni a dalokat a töméntelen magas hang miatt. Na de lássuk.

Phaidon: Contrast

Nehéz besorolni a hajdúszoboszlói Phaidon zenéjét, de sokakkal ellentétben nekem több helyen a Black-Out és a korai Trident muzsikája ugrik be róluk először. A zenekar kb. két éve már bejárta az országot a debreceni Carbon Cage vendégeként, ahol színpadi mozgásban sem volt náluk hiány.

Vale Of Tears: The Lord Of Illusion

Vale Of Tears: The Lord Of Illusion Ha jól emlékszem, a Vale Of Tears kezdetben színtiszta death metalt játszott, amely ezen a kazettán már némileg áthajlott atmoszférikus death metalba, lévén több hangsúly a szintitémákon.
Na, azért nem teljesen atmoszférikus ez az 5+1 szám, rendkívül intenzív, brutális zúzásokban bővelkedik, Mulicz Ferenc kiadós hörgéseivel kísérve.

I.Q.: Mi jöhet még!?

I.Q.: Mi jöhet még!?

Kicsit csipkelődő, kicsit pimasz, kicsit trágár. De nagyon hiteles! Valahogy így tudnám összefoglalni a püspökladányi I.Q szövegvilágát.

Genocide: Vilification

Genocide: Vilification Mi ne mondjak, jó sokat kellett várni a Genocide demójára de nyugodt szívvel állíthatom, hogy megérte! Hazánk egyik legtutibb - ha nem a legtutibb - death csapata 4 energiától duzzadó szerzeménnyel örvendeztetett meg. Nagyon király és ráadásul nemzetközi színvonalú lett ez a demó.

Fear Of Silence: A csend félelme

Most aztán nem lehet panaszom a durva és komplex muzsikák hiányára, jobbnál-jobb felvételekről írhattam, mint ahogy most a Fear Of Silence kazettájáról is fogok. Egy apró figyelmeztetés: csakis pihenten és odafigyelve érdemes belekezdeni a demó hallgatásába.

Sajt: Uhmraggadaida

Büntető demócím. Mármint lepötyögni a billentyűzeten. Viszont a zene! Egy 20-as átlagéletkorral büszkélkedhető csapat olyan profi demóval örendeztetett meg, hogy idei kedvenc demómmá avanzsálódtak.

Falcongate: Meet Falcongate

Falcongate: Meet Falcongate

10 gyors punk dalt tartalmaz a Falcongate kiváló kiállítású demója. Sajnos előző anyagaikat nem ismerem, így nem tudom összehasonlítani azokkal. Kicsit fura számomra, hogy egy HC csapat ilyen kő-punk dalokat ránt fel. A dalokkal nincs is baj, megadják a kellő löketet egy bulihoz.

Disorder: Látomás... avagy a nézetek halála

A tiszaújvárosi trió második anyaga EP formájában látott napvilágot még 1997 végén. A 6 számos kazettához színes, kihajthatós borító készült, mely tartalmazza a dalok szövegét, a zenekar fotóját és egyéb infókat.

The Art Of Dethronement: Hymn... For The Deepest Autumn

The Art Of Dethronement: Hymn... For The Deepest Autumn

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az Art Of Dethronement zenéjét először egy koncerten ismerhettem meg, így már a demókritika előtt tudtam, mire képes a zenekar valójában.

Polly Is Dead: Oneiromancy

CD-re írva küldte el e 4 számos demót Polonkai Tamás énekes. Cirka 25 perc a felvétel ideje, és a hangzása kiváló. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy nagyot alkottak a srácok ezzel a demóval.

Tsend: Száműznélek

Tsend: Száműznélek Már az első percekből letagadhatatlanul áramlik a seattle-i zenekarok hatása, amit a nyitó dalban leginkább az énektémákon érezni (elkövette: Vereb-Dér Botond). A riff rendkívül fogós, remek kezdés.

Szakadék: Nem tudom

Szakadék: Nem tudom A Szakadék nevű szombathelyi csapat bemutatkozó demója 15 (!) dalt tartalmaz. A mennyiségből kezdtem sejteni, hogy egy punk csapattal van dolgom. Az ének borzalmas, mert nem csak, hogy nincs egy szemernyi hangja sem a fantáziátlan dallamokhoz a hallhatóan kiforratlan orgánummal rendelkező kamasz srácnak, de a gyorsabb részeknél teljesen érthetetlen...

Neck Sprain: Demo '98

Profi, kétszámos promó demót készített a Neck Sprain csapata. Ez a két dal csípőből lealázza az első demójuk mind a 6 nótáját. Lendületes, durva, modern, jól felépített; minden együtt van a sikerhez. Kezdenek ők is felnőni a maguk elé állított mércéhez.

Testimony: Flaming

Testimony: Flaming A külcsínt tekintve ismét jelesre vizsgázott a dunaújvárosi Testimony. Színes, vastag papíros borító, minden rajta van ami kell. A belbecs: hú..., olyan érzésekkel teli doom/death dalokat írtak az új demóra, hogy most aztán tényleg felkötheti a gatyáját mindenki aki ebben a műfajban utol akarja érni őket. Már a nyitó Waiting For Absolution hatalmas...

Mechanix: Demo '98

A budapesti Mechanix egy négytagú brigád (Bátky Zoltán - ének, Csejtei Gábor - dob, Mecseki Tibor - bass, Nagy Zsolt - gitár). Két számot rejtő demójuk a '80-as évekbeli hazai demókra emlékeztet, s ez mindig kellemes érzés. Egyszerű borító, inkább a zene beszél.
13. oldal / 14
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.