Shock!

március 02.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Varso: Athletica Devla

Igazán nem lehet panaszom a demókra most, mindenféle stílusban érkeztek jobbnál-jobb felvételek, a Varsónak is sikerült meglepnie, pedig ilyen zenekarnévvel - bocs - de sokkal rosszabbra számítottam. Pedig a Varso amolyan jófajta agyas komplex zenét játszik, és a borítófestményektől kezdve a szövegekig minden koncepciózusan ki van találva. Ha jól sejtem.

Hab a tortán a zenészek tudása, és szerencsére nem öncélúan kergetik a ritmusokat, ki vagyon dolgozva mi merre és hányszor, és hogyan, a bőgős is témázgat meg a dobos sem elveszett ember, a gitáros is furcsákat bír pengetni, jaj de jó.

Némi Primus ízt véltem felfedezni néhol, de ez csak egy, és hatások márpedig kellenek. Furcsa ez a Varso, felvillan itt-ott pár dolog, és mégis összességében letagadhatatlanul magyar, kéretik ezt nem negatív felhanggal olvasni, hanem értsétek úgy, hogy ha meghallgattok egy Baby Bone-t egy Eclipse-t, egy Aebsence-t akkor ez az érzés fog el, mert ilyet nem tudnak máshol.

Engem pedig megüt a guta, felforgattam mindent, de a levelet nem találom amivel küldték, a borítóban pedig nincs cím, csak arra emlékszem, hogy Miskolcról származnak, de ígérem, bepótolom, mert a Varso egy gyöngyszem. Agyas zenéket kedvelőknek érdemes lesz megjegyezni a Varsó nevét.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.