Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Demó

Monasterial Crypt: Stárí

Monasterial Crypt: Stárí Ennek a hattagú cseh death/doom bandának az a jellegzetessége, hogy anyanyelvükön adják elő dalaikat. Rögtön a kazi elején az énekeslány bevezető szövegét hallhatjuk intróként. Elég szokatlan, de kb. ugyanilyen lehet magyar szöveget hallgatni a külföldiek számára.
 

Entalpia: Öngyilkos bolygó

Újabb magyar új hullámos heavy csapat került látómezőnkbe. Az Entalpia zeneileg egyszerűbb, még kiforratlanabb zenével szerepel demófelvételén mint csapattársai, előtérben magyar szöveggel.

Csorda: Demo

"Dinamikus rockzenét játszó életvidám fiatalok..." Állítják magukról a Csorda zenészei. Aláírom ez valóban így van, igaz a dinamikus rockzene helyett a punk szónál maradnék, mivel ez áll legközelebb az igazsághoz.

Le Panic: Mindenkert

A '96-ban alakult Le Panic negyedik demóját juttatta el magazinunknak egy kritika végett. Saját bevallásuk szerint többféle stílust kevernek, amivel teljes mértékben egyetértek. Amolyan alternatív hatású rockzenét tartalmaz szerintem a kazetta.

Mig-29: A hangsebességen is túl

A debreceni csapat bevallása szerint a kaliforniai punk zenék hű követője, amit ez a még nem annyira lemeznek nevezhető, de már jó minőségű anyag is alátámaszt. 11 gyors szerzemény kapott helyet a kazettán, melyből legalább kettő koncerteken máris sláger lehet (Sörpunk, Dögölj meg).

Kérdőjel: Fekete-fehér

Jaj, miért ad egy zenekar ilyen nevet magának? No sebaj, a kazettán hallható zene hallatán nem váltam kérdőjellé, a demó 8 nótája üdítően hatott rám. Nem metal, inkább dallamos rockzene, némi funk hatással, érzésem szerint egy kis szerencsével akár még rádiós zenekar is lehetne belőlük, legalább lenne rockzene a rádiókban.

Kaotika: Kötél

A debreceni Kaotika azon sorszámozott zenekarok egyike, akik már megvillantották tehetségüket a Shock! válogatáson. Ez pedig a zenekar első demófelvétele 4 új számmal, a CD-n hallható "Miben hiszel" újrakevert verziójával és ugyanennek a számnak a megalassú, torzított stúdió kreációjával.

Hangyák: Kényszerálom

Hangyák: Kényszerálom Dicséretes, hogy az orosházi Hangyák zenekar képviselője CD-n juttatta el hozzám aktuális felvételüket, csak sajnos ennek ellenére nehezen tudtam kihámozni mit is találok itt valójában.

Etruscan Style: Demo

Énekes hiányában instrumentális anyagot rögzített a nyíregyi Etruscan Style, a felvétel tavaly nyári, azóta annyi változás történt, hogy idén tavasszal a basszusgitáros Aranyi Gábort és az egyik gitárost, Gutyán Ádámot kirúgta a másik két tag a zenekarból, szóval ki tudja mi lesz a zenekar sorsa, mindenesetre ha már megtiszteltek a demójukkal, írok...

Empire: Demo

Fábri László a csapat énekes/gitárosa juttatta el hozzám demójukat, melynek első felén még a régi felállásukkal rögzítették 2 dalukat + 3 Megadeth feldolgozást, a másik oldalon pedig már az új felállással (Bankó Sándor: bgitár, Fábri László: ének/g., Óvári Csaba: dob, Pintér "Pinyó" Szabolcs: g.) készült januári koncertfelvételt lehet hallani. Láss...

Dolmen: Frozen Heart

Még hosszú út áll a szombathelyi Dolmen előtt, ez a 4 számos anyag viszont már elég jó lépcsőfok ehhez.

Convoy: Good Old Melodies

Kíváncsian vártam a Convoy demóját, hisz az általuk is művelt "Sabbath-metalt" (nevezzük most így, talán ezzel lehet legjobban körülhatárolni) elég kevesen művelik jól itthon. A kulcsszó a jól. Ők azonban nagyon is.

Wackor: Elmecsere

Wackor: Elmecsere Enyhén gépies, rideg zene, némi hardcore és ipari hatás ötvöződik a 6 számos velencei demón. Bár kiemelkedő teljesítményt nem mutatnak a srácok, később kiforrhatja magát akár egy önálló produkcióvá is.

Shokk: Szenvedély

Nem vicc, tényleg ez a zenekar neve, csak két k-val, az is szemben áll egymással a borítón. Kedvesen kezdődik a demó, egy kis elektronikus puttyogás kíséretében csak annyit üvölt a vokalista, hogy Shokk, melengeti ez a szívemet, akárki akármit is mond.

Sangre Con Filtro: Own Race Exterminate Us

Sangre Con Filtro: Own Race Exterminate Us

A nyíregyházi illetőségű csapat '97-ben alakult, '98 februárjában rögzítették első demójukat, melyről MSE írt kritikát az első Shock!-ban. Azóta az akkori felállásból csak a dobos Makara László és a bőgős/hörgős Tóth László maradt, tavaly szeptemberben csatlakozott hozzájuk a két új gitáros, Olasz Norbert és Éliás Csaba.

Gire: Energire

Gire: Energire 97-ben az On. Dist. demójuktól laza hátast dobtam, és akkor azt hiszem tán csak nekem jutott eszembe, hogy van valami VHK hangulat a zenében. Azóta már jó sok helyen olvastam ezt, mondjuk az új anyagról persze. Merthogy itt van végre, kezemben tartom, dehogy, itt pörög, lassan át is lyukadt a cd, merthogy olyan, igen, olyan!

Thy Catafalque: Cor Cordium

Ezen zenekar Kátai Tamás legújabb csapatának zenéjét rejti, mely a black metal ösvényeire vezet el minket. Ketten alkotják a projektet, Namtar gitározik, az ének, szinti, meg minden egyéb Avartól származik. A black metal atmoszférikusabb ágával próbálkoznak, már csak a szintiszőnyeg miatt is.

Kvartofónia: Eső után

Rimbás Zsolt, a Mare Tenebrarum 'zine-től juttatta el hozzám az erdélyi Kvartofónia első demóját. Nehéz helyzetben vagyok, mert ami az infólapon szerepel és amit Zsolt állít, merőben más, mint amit a kazettán lehet hallani.

Snake Heart: Demo'99

2 szám a hazai dallamos vonalat képviselő Snake Heart zenekartól. Kevesen művelik ma már hazánkban ezt a fajta zenét, ezért (is) tiszteletet érdemel a csapat.

Disorder: Beteg

Hmm... emlékeimben úgy élt a zenekar, mintha valamiféle HC-szerű zenét játszanának. Noha hallani nem hallottam, de valamelyik régebbi Shock!-ban ott figyel egy kritika az előző EP-ről Törzsök Laci tolmácsolásában.

Woodland Choir: Faerie

Woodland Choir: Faerie A Woodland Choir Bakos Attila egyszemélyes projetkjét takarja. 80 perc instrumentális, számítógéppel készült zene. Mielőtt elijesztenék valakit ezzel, a felvétel minősége kiváló, a kazetta gyári sokszorosítású, a borító nyomdai, tehát az igényes körítés adott.

Szeg: Fit Of Rage

Rövid, tömör, velős zúzda! Ismert debreceni zenészek gyülekezete a Szeg: Bakos Jozsó basszusgitár (Numb, Beholder), Patai Károly gitár (Numb, Beholder), Papp Zsolt ének (Trident), Szilágyi Pisti dob (Necropsia).

Suckerpunch: Púder

A név és a lemezcím egyből elárulja a csapat stílusát. A glam rock, punk n' roll, hatásokon alapuló muzsika felidéz jó pár klasszikus nevet. Számomra mindig nagy űrt töltenek be az ilyen stílusban tevékenykedő csapatok, nem elég csak meghallgatni a nagy elődöket, tudni kell jól visszaadni ezek hangulatát is.

Raza Loka '99

Az Akela utolsó felállásából hárman (Pálvölgyi László - basszusgitár, Szalai Gábor - dob, Havasi Gábor - gitár), no meg egy énekes Jean Michel Dalgo Manzur személyében.

Moon Of Soul: Hang-alkony-menedék

Moon Of Soul: Hang-alkony-menedék Te jó ég! A rövid akusztikus bevezető után amint a srácok belevágtak a húrokba, tudtam, hogy ez valami nem mindennapi zene lesz. Iszonyatosan komplexek, néha már-már átesnek a ló túlsó felére, mert képtelenség ennyi hangot, ritmust, akármit befogadni egyszerre. És mégis valahol nagyon állat.

Twisted Tower Dire: The Curse Of Twisted Tower

Twisted Tower Dire: The Curse Of Twisted Tower Amerikában 1995-ben sem lanyhult az underground metal mozgalom alkotókedve. A föld alatt javában várták a kiugrási lehetőséget a Twisted Tower típusú csapatok.
Ők azok, akik szartak a divatra, reszelik a Maiden-Candlemass féle metal nótákat, miközben olyan nevekkel koncerteznek együtt, mint az Iced Earth.

Septicmen: Szeptember

Septicmen: Szeptember A Septicmen sem éppen ma kezdte a muzsikálást és a demókészítést. Legújabb felvételük a Szeptember címet viseli, melyen 5 nóta található. A mára 3 főre soványodott zenekar (Korcsmár Gyula - gitár, ének, Szalai Vernon Béla - bgitár, Kulcsár József - dob) azt a jó öreg thrash alapú metalt nyomja, ami mindig is igen közel állt a szívemhez.
12. oldal / 14
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.