Shock!

július 21.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pénteken Chris Cornell-emlékest az A38 Hajón

Magyar zenészek, újságírók és rajongók emlékeznek Chris Cornellre Budapesten, az A38 Hajó koncerttermében június 23-án. Az eseményre már nincs sok jegy, így ha ott akarsz lenni pénteken, ne késlekedj a vásárlással.

0530cc

A Soundgarden május 17-ei fellépése után tragikusan hirtelen elhunyt az együttes énekese, Chris Cornell. Az 52 éves zenészlegenda holttestét az MGM Detroit hotelben találták meg - a hírek szerint öngyilkosságot követett el. Hamvait a Los Angeles-i Hollywood Forever temetőben helyezték végső nyugalomra május 26-án.

A Soundgarden és az Audioslave énekesének halálával a Seattle - grunge és rocktörténelem egyik legnagyobb alakját veszítette el a zenésztársadalom. Magyarországi tisztelői, akik közül sokan személyesen is kötődnek Cornellhez, egy nagyszabású emlékest keretében kívánnak méltóképp búcsút venni tőle a budapesti A38 Hajó koncerttermében, június 23-án.

A No One Sings Like You Anymore elnevezésű esemény főszervezője Pintér Miklós, a Grungery – Sound of Seattle főszerkesztője, művészeti vezetője pedig a Soundgarden tribute zenekar (Superunknowns) és az Ozone Mama énekese, Székely Marci. „Nem túlzás azt állítani, hogy a '90-es évek, seattle-i grunge zenéin felnőtt generációnkat sokkolta Chris Cornell halála", mondja Pintér Miklós. „Talán azért is, mert a tragikusan fiatalon elhunyt Andy Wood (Mother Love Bone) munkásságát csupán a Pearl Jam sikerei révén ismertük meg, Kurt Cobain, Nirvana-frontember elvesztésének idején csupán tizenévesek voltunk, Layne Staley, Alice in Chains énekes halála pedig a függősége miatt sajnos nem ért teljesen váratlanul senkit sem. Chris Cornell azonban egy aktív, ereje teljében lévő, háromgyermekes családapa volt, telis-tele távlati tervekkel. Semmi sem utalt arra, hogy eldobni készül az életét! Döbbenetes és rendkívül szomorú, hogy Chris halálával a nagy seattle-i grunge négyesből – Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Nirvana – mára csupán Eddie Vedderék maradtak életben. Egy nagyon szép emlékesttel készülünk, ami remélhetőleg méltó búcsút és valamiféle megnyugvást hoz majd a magyar rajongók számára."

A június 23-ai eseményen koncertek, vetítések, színpadi beszélgetések, továbbá egyenesen Seattle-ből érkező videóüzenetek elevenítik majd fel Chris Cornell életútját és munkásságának legfontosabb mozzanatait, hogy a közös megemlékezésen túl egy valóban teljes és megnyugvást hozó élményt kapjanak a résztvevők, a szervezők és a fellépő művészek egyaránt.

„Chris Cornell az egyetemes popkultúra megkerülhetetlen egyénisége, korunk egyik legnagyobb rockénekese volt. Zenei munkássága hosszú évek óta inspirációként szolgál számomra. A bakancslistám egyik legelőkelőbb helyén állt, hogy lássam őt élőben is, sajnos azonban ez már nem fog megvalósulni. A mai napig is felfoghatatlan számomra, ami történt", mondja Székely Marci. „Ezen az estén olyan zenészbarátokkal lépünk fel, akiknek ugyanolyan sokat jelent Chris zenei hagyatéka, mint számunkra, szeretnénk méltóképpen megemlékezni róla."

A Chris Cornell emlékesten fellép többek közt Bella Levente (Audioshake), Csányi Szabolcs (Black-Out, AB/CD, Foo Lighters), Csányi Zoltán (Black-Out, Piknik Park, Roy és Ádám Trió), Erdős Szabolcs (River Of Lust) | Galambos Dorina (River of Lust, Mrs Columbo), Kövi Lóránt (Flop), Mátyás Attila (F.O. System, MAB, Sex Action), Ormai Bertold (Basement, Stone Pilots - Hungarian Stone Temple Pilots Tribute Band), Pálinkás Tomi (ex-ISTEN HÁTA MÖGÖTT, TEJ), Sipos Andris (Strong Deformity, NUKE), Stumpf András (ex-Flop), Szabó Attila (Caught the Flow, ex-Soundshine), Székely Marci (Ozone Mama, SUPERUNKNOWNs - a tribute to SOUNDGARDEN), Tanka Balázs (Kaldera, Turbo), Várhidi Adrián (Alone in the Moon) és Vörös András (Ørdøg, ex-Superbutt). A zenei újságírók közül Lénárd László és Uzseka Norbert (HammerWorld), Draveczki-Ury Ádám (Shockmagazin), Pintér Miklós (Grungery-Sound of Seattle), Varga Attila Sixx (Index), valamint Tresó T Tibor (KultPresso - a Lánchíd Rádió törzsasztala) vesz részt a színpadi beszélgetéseken.

További részletek az esemény Facebook-oldalán.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.