Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Brutális lemezdömpinggel köszönt be az ősz

Ha még bárki is vásárolna lemezeket, azt mondanánk, érdemes alaposan spórolni a szeptemberi megjelenésekre, mivel azonban a helyzet nem ez, szerencsére/sajnos csak az idővel kell alaposan gazdálkodni az ősz első hónapjában. Minden túlzás nélkül hihetetlenül erős lesz a felhozatal.

Noha úton-útfélen azt halljuk, hogy a lemezipar haldoklik, ez egyelőre biztosan nem a kiadványok számára értendő, ráadásul szeptemberben különösen magas lesz a kiemelt jelentőségű albumok száma. A 12-ével kezdődő héten például egyszerre jelenik meg két hosszú-hosszú évek óta várt lemez: az Anthrax tábora nyolc és fél éve lesi hol dühösen, hol szánakozva a New York-i thrasherek húzásait és énekescseréit, most azonban tényleg megérkezik a Worship Music, és ugyanekkor az idei VOLT Fesztivál egyik kuriózuma, a kaliforniai Primus is megjelenteti friss anyagát, a Green Naugahyde-ot. Les Claypoolék utoljára még Scott Ianéknél is régebben adtak ki stúdiólemezt: az Antipop 1999-ben került a boltokba, vagyis nem csoda, hogy az elvárások igen magasak velük szemben. A fentiekkel szemben a Dream Theater inkább azt szokta megkapni, hogy túl gyakran jön ki új dalokkal, de mivel az A Dramatic Turn Of Events a világ vezető progresszív metalosainak első Mike Portnoy nélküli műve lesz, ezt is óriási figyelem övezi. A székesfehérvári koncert alapján mindenesetre bizakodva várhatjuk a dalokat. Alice Cooper sem markol éppen kicsit legendás konceptlemeze, a Welcome To My Nightmare folytatásával, de a Welcome 2 My Nightmare az előzetes hírek tükrében szintén ígéretesnek tűnik. A fentieknél egy héttel később érkezik az új Opeth mű Heritage címmel, majd a hónap második felében tér vissza a színre a Biohazard (Reborn In Defiance), a Machine Head (Unto The Locust), a Mastodon (The Hunter), Sebastian Bach (Kicking & Screaming), a Jane's Addiction (The Great Escape Artist) és a Chickenfoot (Chickenfoot III).

A progresszív vonal a Dream és az Opeth révén eleve nem bárgyú szeptemberben, pláne, ha még hozzátesszük, hogy ezek mellett kijön a Pain Of Salvation Road Salt Two-ja, a Redemption This Mortal Coilja, az Arch / Matheos projekt Sympatethic Resonance-e és a 3 The Ghost You Gave To Me-je. A modern brutál zenék hívei a The Devil Wears Prada négyes anyagára, a Dead Throne-ra izgulhatnak, a hagyományosabb thrashes hangzást favorizálók az Evile (Five Serpent's Teeth) és a Warbringer (Worlds Turn Asunder) visszatérésének örülhetnek, de érkezik még új Hatesphere (The Great Bludgeoning), House Of Lords (Big Money), Brutal Truth (End Time), Einherjer (Norrøn) és Wolves In The Throne Room (Celestial Lineage) is. A tradicionálisabb heavy metal vonal kiemelt megjelenéseit a Brainstorm (On The Spur Of The Moment), a Sinner (One Bullet Left) és a White Wizzard (Flying Tigers) szállítják.

Aki pedig a fentieken vagy legalább egy részükön átrágta magát, már készítheti a terepet az év hátralévő részében kiadandó új Van Halen, Megadeth (Th1rT3en), Five Finger Death Punch (American Capitalist), Iced Earth (Dystopia), Nile (Worship The Animal) és egyéb albumokhoz...

 

Hozzászólások 

 
+1 #6 Gérnyi Tamás 2011-08-15 20:29
És igenis, én pl. rendszeresen vásárolok eredeti CD-ket. Nyilván a hatalmas dömping meg a limitált anyagi lehetőségek miatt meggondolom mire költök, viszont jó néhány hanghordozó -pl. régebbi cuccok- beszerezhetőek 2000/2500 körül. És hát egy eredeti azért eredeti, nem ugyanaz az érzés, :)
Nem mellesleg youtube-on, myspace-en bele lehet fülelni szinte mindenben, ami sokat segít a döntésmeghozata lában. :)
Idézet
 
 
+1 #5 Draveczki-Ury Ádám 2011-08-15 17:14
Igen, ez tényleg lemaradt. De épp a kuriózum-értéke miatt olyan, mintha új lenne. :)
Idézet
 
 
+2 #4 janómanó 2011-08-15 16:55
A Nile, az nem soralbum lesz, hanem az első demo újrakiadása, de azért várom, nem hinném hogy az a kazetta a Sandersen kívül sokmindenkinek meglenne.
Idézet
 
 
+1 #3 Draveczki-Ury Ádám 2011-08-15 13:56
Való igaz, beleírtam! :)
Idézet
 
 
+1 #2 Gérnyi Tamás 2011-08-15 13:29
Tisztelt Szerkesztőség! :)
Progresszív vonalról ki ne maradjon a szeptemberre beígért Arch/Matheos album!!!!!!!!!! !!!!!!! :)
Idézet
 
 
+2 #1 matheusthemaggot 2011-08-15 12:46
A Machine Head megy a kosárba az biztos! Amúgy az augusztusi felhozatal is durva (Trivium, Chimaira, Vader, Bury Your Dead, Red Hot Chili Peppers)!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.