Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Opeth: nincs váltás, de nem hasonlít a régi lemezekre a Heritage

Sajátosnak, különlegesnek és semmi másra nem hasonlítónak ígéri a készülő új Opeth művet a svéd progresszívek énekes/gitáros főnöke, Mikael Åkerfeldt. A szeptember 16-án a Roadrunnernél megjelenő Heritage lemez ugyanakkor Mikael szerint nem hoz stílusváltást a bandánál.

„Soha nem hallottam még ehhez hasonló zenét", magyarázta Mikael a Radio Metalnak. „Más zenekarokhoz nem is tudom viszonyítani, csakis magunkhoz, ha már mindenáron kell. De így is másmilyen, és ez sokat számít nekem, hiszen olyan régóta csináljuk már ezt... Ha magunkat nézzük, nincs szó masszív elrugaszkodásról, de egy olyan rajongónak, aki mondjuk a My Arms, Your Hearse-re esküszik, eltérőnek tűnhet majd a dolog. De reményeim szerint sok ember készen áll már egy olyan típusú anyagra tőlünk, mint a Heritage. Mindent betölt rajta a zene, de elég nehéz rá azt mondani, hogy ilyen vagy olyan. Nincsenek rajta nóták, amik jobban reprezentálják a lemezt a többinél, egészben kell nézni a produkciót. Ha meghallgatsz egy számot, az önmagában még semmit sem árul el magáról a teljes anyagról."

Åkerfeldt a billentyűs Per Wiberg tavaszi távozásáról azt mondta: a muzsikust kirúgta a csapat, de Wiberg előbb-utóbb magától is elment volna. „Nem volt boldog velünk. Nem mintha nem lettünk volna haverok, de szerintem Per nem érezte magát kényelmesen, hogy ilyen stílusú zenébe kellett billentyűket illesztenie. Ha pedig nem adod hozzá a zenédhez a saját dolgaidat, nem tartozol közénk. És ő nem adta. A legnagyobb különbség a mostani turnébillentyűsünkhöz, Joakim Svalberghez képest az, hogy miközben Joakim billentyűs, Per emellett még gitározni, énekelni is szeretne, nem is beszélve az üzleti dolgokról, amiket szintén vinne a hátán. Hogy egyértelműen fejezzem ki magam, ő akarja kormányozni a hajót. És az Opethben ilyesminek nincs helye. Szerintem kényelmetlennek érezte, hogy az én nótáimat kell játszania... Nem hinném, hogy valaha is annyira kapcsolódott volna a zenénkhez, hogy aztán emiatt tényleg hozzánk tartozónak érezze magát. Mindig jobban érdekelte, hogy más dolgokat csináljon. Boldog vagyok, ha boldog, de már nincs velünk, és emiatt szintén boldog vagyok, hiszen nem akart velünk lenni!", nevetett Mikael.

A Heritage lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Heritage
02. The Devil's Orchard
03. I Feel The Dark
04. Slither
05. Nepenthe
06. Haxprocess
07. Famine
08. The Lines In My Hand
09. Folklore
10. Marrow Of The Earth
11. Pyre (bónusz)

 

Hozzászólások 

 
-1 #1 2011-07-09 09:39
A borító az csodálatosra sikeredett.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.